- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #331 üzenetére
Én elhiszem, hogy igyekszel a tőled telhető legjobb eszközökkel vitatkozni. Az a baj, nem látom, hogy sikerülne.
Megmondom én neked az okosságot. Jelen esetben ha a témát magát figyelmen kívül hagyva kellene döntenem, melyikőtöknek van igaza, én habozás nélkül az egyiküknek sem négyzetet ikszelném be. Messziről ugyanis (minden tiszteletem ellenére) dacos kisfiúk dühödt péniszméregetésének tűnik az, amit műveltek. Ti. Nem csak ő.
Én kérek elnézést!
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #325 üzenetére
Nem akarok a tegnapi hibába beleesni, és feleslegesen magyarázgatni ötvenedjére is, hogy a részigazságaid között hol van elrejtve némi hiba.
Annyit segítek, hogy elég gyakran nem érdemes a vitapartner közvetlen állításaival vitatkozni (ezt a hibát követtem el én is tegnap), mert abból van, hogy csak az a parttalan vagdalkozás születik, mint amiben én is részt vettem dicső módon az egyik féllel, meg amiben te is benne dagonyáztál egy másikkal.
Igen, jól látod, hogy hibásan érvel. Nagyon sok mindenben igazad is van. De ha nem ezekre a hibáira koncentrálnál minden áron, hanem a lényegre, lehet hogy már előbb járnátok.
Nekem erről ez a véleményem. Nyilván lehet, hogy nincs igazam. De én büszkén vállalom is, hogy lesz.rom, ha nincs.
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #322 üzenetére
"De ez nem a win érdeme, hanem a gyártóé, hogy írt rá drivert."
Egy driver elkészítése mindig befektetés. Annyiban tehát a Windows „érdeme”, hogy a gyártó úgy érzi, megéri pénzt fektetni abba, hogy egy szolgáltatást biztosítson annak felhasználói csoportnak, akik a Windowst használják. Egy gyártónak el kell döntenie, érdemes-e befektetnie abba, hogy a terméke és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásai elérhetők legyenek a felhasználók kevesebb, mint 10%-a számára, vagy sem. Természetesen ugyanígy el kell döntenie azt is, hogy érdemes-e befektetnie abba, hogy a terméke és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásai elérhetők legyenek a felhasználók jóval több, mint 10%-a számára, vagy sem. De azt gondolom te is érzed, hogy nagyobb az esély arra, hogy inkább az utóbbi esetben dönt pozitívan. Elnézést a szörnyű mondatokért.
„minden egyes linuxot lehúzó állítását tudom mutatni winen is, vagyis sarkítva amit állít az alapján a windows fényévekkel van lemaradva. tudod, erről szól a cáfolata a másik érveinek”
Nagyon sokat kellene gondolkodnom azon, hogy egyetértsek-e sing1ep1ayerrel vagy sem. Valószínűleg maradéktalanul biztosan nem. Ugyanakkor a cáfolatnak nem az a módja, hogy egyedi esetekre támaszkodva bizonygatom, hogy a Windows-ra sincs ez meg az.
Emberünk az én értelmezésemben leginkább azt állítja, hogy van egy halmaza az elérhető eszközöknek és szolgáltatásoknak, amelyek már elég általánosan felhasználtnak tekinthetők, ám jellemzően inkább van hozzájuk windows-os hozzáférés, mint linuxos. Meg azt is, hogy ezeknek az aránya az összes eszközhöz képest egy bizonyos szintnél magasabb. Te ezt egy pillanatig sem próbáltad megcáfolni, vagy ha ez volt a szándékod, nem sikerült igazán. A statisztikát sohasem cáfolják egyedi esetek.
Én nem tudok konkrétumokat a jelenről (és tessék, mégis hogy osztom róla az észt
). Egy biztos, valamikor igen magas volt ezeknek az aránya, ugyanakkor vélhetően ez az arány folyamatosan csökken. De erre nem az a cáfolat, hogy egy, kettő, három konkrét termékhez vagy szolgáltatáshoz nincs windows-os hozzáférés. Hanem mondjuk az, hogy az előbb körbeírt eszközök és szolgáltatások aránya már elenyésző.
Én azt látom úgy általában, hogy ha Linuxot akarnék, akkor még mindig érdemes lenne a hardvervásárlás előtt meggyőződnöm arról, hogy a Linux támogatja-e az adott eszközt vagy sem. És akkor még nem is jutottam el odáig, hogy a konkrét disztribúció is tartalmazza-e a konkrét drivert. Vagy hogy ez bizonyos adott szoftver vagy szolgáltatás elérhető-e arra a disztribúcióra, ami egyébként nekem tetszene. Windows esetében jóval gyakoribb az, hogy a korábban megvásárolt eszköz a korábbi Windows verzióval még használható volt, de az új verzióhoz már nincs hozzá megfelelő driver. Ha azonban új terméket vásárolok, fel sem merül bennem az a gondolat, hogy a rendszerem nem fogja támogatni.
Nekem ettől a Linux nem lesz rosszabb. A felhasználó is lehet kicsit rugalmasabb, és ha egy másik, Linux-kompatibilis eszközzel ugyanazt el tudja érni, miért ne választhatná azt? Én toleráns vagyok ebben a kérdésben, de amint látod, más nem.
-
pushalias
addikt
válasz
#40553216 #279 üzenetére
Holott csak gyors volt, plusz megszokta, whatever.
Munkámból fakadóan nagyon jól tudom, hogy a felhasználók minden változástól, kiakadnak, mindentől, ha az másképpen van, mint ahogy ők azt megszokták. Meg persze amiről nem tudnak, arra nem figyelnek, és ha észreveszik, akkor azonnal jön az „eddig ez nem így volt” kezdetű mantra.
Példa. Iksz embernek hétfőn beállítottam egy mailboxot, meg egy üzenetszabályt. Nagy hiba volt.
Szintén nekik van egy iszonyatosan összegányolt céges honlapjuk, amit olyan öt-hat éve használnak, és az alkotóját azóta is istenként emlegetik, akkor még minden működött, akkor még minden jó volt, a szarból is vár épült. Ennek a cuccnak pont a héten bukott ki pár alapvető, iszonyúan primitív, alapvető programozói butaságból eredő hibája, amit én nagyon szégyellnék, ha én követten volna el. Amit aztán ki is javítottam, ahogy sebtében lehetett. Ott esküdöztek ketten is, hogy a nem működő fícsör igenis működött eddig, és persze előkerült a kérdés, hogy ez nem azért van-e mert én átállítottam valamit (még hétfőn a mailboxnál,ha nem követné valaki).
Persze ilyenkor hogyan magyarázod el neki, hogy az oldalon logikailag sem látszott a helye a hiányzó fícsörnek?
Másnap este emberünk úgy döntött, hogy mivel a nem is általam beállított mailboxra nem jött neki egész délután mail, ezért egy harmadik, független fiókjáról küld egy tesztüzenetet. Utána kétségbeesetten hívott, hogy úristen nem jönnek meg az e-mailek, tönkre megy a cég, és hogy ez nem azért van-e mert én átállítottam valamit. Amikor másnap reggel megmutattam neki, hogy a szemétbe dobta a Thunderbird, közölte, hogy márpedig ő eddig megkapta a leveleket a másik boxából, miért került a szemétbe, ez eddig nem így volt, és persze, felmerült a magától értetődő kérdés hogy ez nem azért van-e, mert én átállítottam valamit. Hadd ne folytassam tovább.
Szóval az átlag usernél a hibátlan, logikus működés minimum egy kicsit szubjektív. Semmire sem bizonyíték az, ha az akárkinek tetszik az Ubuntu. Ha Windows, vagy a Mac, az sem.
-
pushalias
addikt
Szerintem ezt az izgalmas információt ne feledd el közölni Samsungékkal, Lenovoékkal, és mondjuk Toshibáékkal, mert iszonyú ostobák.
Az egészben a poén az, hogy beszélgettem egy dél-afrikai csávóval pár éve, aki meg arról győzködött igen szuggesztíven, hogy a notebook elnevezést csak a magyarok használják, és mekkora hülyeség.
-
pushalias
addikt
válasz
sing1ep1ayer #227 üzenetére
A Windows 8-nak nincs asztala? Mesélj még, kezd érdekelni a téma.
-
pushalias
addikt
válasz
sing1ep1ayer #223 üzenetére
Egyszer már elmagyarázhatná nekem valaki, a W8 miben visszalépés, és hová.
-
pushalias
addikt
"De a Metro UI-ra váltás már nem. Ugyanannyi lett volna azt a szart megszoknom (ami ráadásul nem csak egyszerűen más elven működik, hanem szarabb, butább és visszalépés)"
Igen, jellemzően ezt szokták mondani azok, akik csak odáig jutnak, hogy fújszar, és általában egy óráig sem próbálják ki, nemhogy mondjuk egy hétig tesztelnék, hogy legalább minimális valódi tapasztalatuk legyen arról, mire is jó az a "szarabb, butább és visszalépés" amiről irdatlanul szélesvásznú arccal kimondják a szakértői véleményt. Aztán amikor az ilyen arcok konzumidiotizmusról írnak, meg hogy a szokásaikhoz görcsösen ragaszkodó buta júzerek ki sem próbálják a Linuxot, én mindig kajánul röhögök, mert hát alapvetően szemét vagyok.
-
pushalias
addikt
"Elvileg bármelyik Linux disztróra felrakhatod a sudo-t, pacman vagy a többi helyett, ahogy ablakkezelőből is szabad választásod van."
Ha már az a nagy fene szabadság, akkor forrásból tényleg azt pakolok fel, amit akarok, nem korlátoz, hogy a világ túlsó felén valaki mit tartott fontosnak befordítani és mit nem.
Most komolyan ... ezt te elmondanád egy XP-ről váltani szándékozó embernek? Ragozzuk itt totál feleslegesen az off topikot ...
-
-
pushalias
addikt
válasz
Studiossrác #139 üzenetére
(#138) joysefke Ha csak az anyagköltséget nézem, két € jut egy DVD-re, abból meg négy is kijön.
Átlagos vassal azért sok baja nem lesz a felhasználónak, ha Linuxot akar. Persze egy Windows-hoz szokott usernek apró, bosszantó dolgok bírnak lenni, amit vagy megszok, vagy megszök.
-
-
pushalias
addikt
Sajnos sok ilyen felhasználó van. Nem tudom, a barátodnál mi az ürügy a frissítések kikapcsolására, a leggyakoribb az, hogy jaj, belassul tőle a rendszer. Aztán ha beüt a gebasz (ha ugyan be nem ütött már, csak még nem vette észre), csúnyákat fog mondani. Ha alkalmatlan a rendszere egy Windows 7-hez, akkor már inkább tényleg egy jól karbantartott Linux, mint az állandó veszély.
-
pushalias
addikt
válasz
Jim Tonic #131 üzenetére
Nem kell hanyatt esned, bár ha utána nézel, rájössz, hogy ez az „ismeretlenség homályába vesző” enyhén szólva sem igaz, ebben a nem túl népszerű témában a legolvasottabbak között vagyunk, ha lehetek egy kicsit szerénytelen.
A problémám pedig az volt, hogy ha én olyasmit írok le, hogy fanboy háború zajlik, arra nem az a megfelelő reakció, hogy lám, a WinMagazin szerkesztő beszél, ha másért nem, hát azért, mert ez érdektelen a téma szempontjából.
-
pushalias
addikt
válasz
Jim Tonic #124 üzenetére
A WinMagazin főszerkesztő, aki úgy mellesleg Linux rendszergazda. Ha akarod, folytathatjuk innen.
Tudod, még ha valami Linux-hater rizsát löktem volna, megérteném, hogy ennyivel elintézed a véleményemet. El sem merem képzelni, mi lett volna, ha olyat írok, hogy a (sudo) apt-get purge eleve disztibúciófüggő, tehát aki ezt ajánlja univerzális megoldásként ("Linuxon sudo apt-get purge és ennyi, ha már nem kell"), annak még van hová fejlődnie?
(#127) Loveless Másodpercre azonos időben érkezett be a hozzászólásunk, azért ez nem semmi.
Különben meg nem csak ez az érdekes, hanem az is, hogy vajon tényleg Linuxra fog-e váltani mindenki XP-ről. Kétlem. A Windows 7-re váltás eléggé adja magát annak, aki nem akarja a szokásait túlzottan megváltoztatni. Mert mint itt is kiolvasható több hozzászólásból is, az operációs rendszer kiválasztásában igen fontos tényezőt jelentenek a megszokások.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Monitor hiba topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest