- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
pushalias
addikt
válasz
#06658560 #322 üzenetére
"De ez nem a win érdeme, hanem a gyártóé, hogy írt rá drivert."
Egy driver elkészítése mindig befektetés. Annyiban tehát a Windows „érdeme”, hogy a gyártó úgy érzi, megéri pénzt fektetni abba, hogy egy szolgáltatást biztosítson annak felhasználói csoportnak, akik a Windowst használják. Egy gyártónak el kell döntenie, érdemes-e befektetnie abba, hogy a terméke és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásai elérhetők legyenek a felhasználók kevesebb, mint 10%-a számára, vagy sem. Természetesen ugyanígy el kell döntenie azt is, hogy érdemes-e befektetnie abba, hogy a terméke és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásai elérhetők legyenek a felhasználók jóval több, mint 10%-a számára, vagy sem. De azt gondolom te is érzed, hogy nagyobb az esély arra, hogy inkább az utóbbi esetben dönt pozitívan. Elnézést a szörnyű mondatokért.
„minden egyes linuxot lehúzó állítását tudom mutatni winen is, vagyis sarkítva amit állít az alapján a windows fényévekkel van lemaradva. tudod, erről szól a cáfolata a másik érveinek”
Nagyon sokat kellene gondolkodnom azon, hogy egyetértsek-e sing1ep1ayerrel vagy sem. Valószínűleg maradéktalanul biztosan nem. Ugyanakkor a cáfolatnak nem az a módja, hogy egyedi esetekre támaszkodva bizonygatom, hogy a Windows-ra sincs ez meg az.
Emberünk az én értelmezésemben leginkább azt állítja, hogy van egy halmaza az elérhető eszközöknek és szolgáltatásoknak, amelyek már elég általánosan felhasználtnak tekinthetők, ám jellemzően inkább van hozzájuk windows-os hozzáférés, mint linuxos. Meg azt is, hogy ezeknek az aránya az összes eszközhöz képest egy bizonyos szintnél magasabb. Te ezt egy pillanatig sem próbáltad megcáfolni, vagy ha ez volt a szándékod, nem sikerült igazán. A statisztikát sohasem cáfolják egyedi esetek.
Én nem tudok konkrétumokat a jelenről (és tessék, mégis hogy osztom róla az észt
). Egy biztos, valamikor igen magas volt ezeknek az aránya, ugyanakkor vélhetően ez az arány folyamatosan csökken. De erre nem az a cáfolat, hogy egy, kettő, három konkrét termékhez vagy szolgáltatáshoz nincs windows-os hozzáférés. Hanem mondjuk az, hogy az előbb körbeírt eszközök és szolgáltatások aránya már elenyésző.
Én azt látom úgy általában, hogy ha Linuxot akarnék, akkor még mindig érdemes lenne a hardvervásárlás előtt meggyőződnöm arról, hogy a Linux támogatja-e az adott eszközt vagy sem. És akkor még nem is jutottam el odáig, hogy a konkrét disztribúció is tartalmazza-e a konkrét drivert. Vagy hogy ez bizonyos adott szoftver vagy szolgáltatás elérhető-e arra a disztribúcióra, ami egyébként nekem tetszene. Windows esetében jóval gyakoribb az, hogy a korábban megvásárolt eszköz a korábbi Windows verzióval még használható volt, de az új verzióhoz már nincs hozzá megfelelő driver. Ha azonban új terméket vásárolok, fel sem merül bennem az a gondolat, hogy a rendszerem nem fogja támogatni.
Nekem ettől a Linux nem lesz rosszabb. A felhasználó is lehet kicsit rugalmasabb, és ha egy másik, Linux-kompatibilis eszközzel ugyanazt el tudja érni, miért ne választhatná azt? Én toleráns vagyok ebben a kérdésben, de amint látod, más nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nintendo Switch 2
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Monitor hiba topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes, 100% akku
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest