Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #200 üzenetére
Kb 2000-2001-ben ültem először Linux elé, azóta rendszeresen előszedem. Nem nem próbáltam ki minden disztrót és minden alkalmazást, de azért próbáltam már párat. Az általános tapasztalatom az, hogy desktop fronton használhatóságban a Linux rengeteget fejlődött, de nyomában sem volt egy aktuális windowsnak sem 2000-ben, sem 2013-ban és semmikor a két évszám között sem.
Nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőtt van egy jópár terület ahová nagyon megfelelő a Linux (akár még a Windowssal szemben is), de ez nem a desktop, legalábbis, ha nem csak a legegyszerűbb feladatokat akarod megoldani.
Onnantól kezdve, hogy valaki vesz egy laptopot, OEM Windows Licensz van hozzá én semmi előnyét, értelmét nem látom egy Linuxnak.
Ja, előbb utóbb fogok venni egy Rspberry Pi-t, azon is Linux fut, tehát nem lehet azt mondani, hogy csípőből gyűlölöm a rendszert, úgy gondolom egyszerűen pragmatikus vagyok, és mindenhova a legjobb megoldást keresem, mentesen mindenféle ideológiáktól
J. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
#06658560 #200 üzenetére
Ha mindig megtalálod a jó megoldást Linuxon, akkor neked is áll az ajánlatom.
Lehet próbálkozni. Cserébe én is megoldok bármilyen Windowsos problémát.
Egyébként én így frissítek Windows alatt, ha kell. Nem kell külön szórakozni a programokkal és ezek a rendszert sem szemetelik tele.
"kaptál már erre választ, van bővebb energiagazdálkodás is."
Megnéztem közben. Közelít, de még mindig nem az igazi.Mindenesetre elfogadható. Viszont csak KDE alól érhető el, szóval minden KDE nélküli, vagy más ablakkezelőt futtató disztró ezek szerint funkciószegény. Egyedül ez maradt állva a Windows ellen.
Mindezek mellett továbbra is állítom, hogy a Linux is egy remekül használható rendszer és én boldogan használom is, de jó lenne, ha rendesen kezelne minden hardvert és több beállításhoz férne hozzá a user anélkül, hogy a rendszer szétbarmolását kockáztatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós kamerák
- Milyen alaplapot vegyek?
- macOS PC-re
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest