- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem tévedés, hogy a Linux funkciószegényebb. Te alkalmazásokat említettél, nem funkciókat. Azokból lehet hogy alapból többet kapsz, de mit érsz vele, ha például wifid nincs a példaként említett wheezyben? Már kapásból netezni sem tudsz. A hybrid grafikával szerelt laptop (ezt a témát mindenki kerüli, akárhányszor megemlítem) pedig 100 fokig fűti a proceszort amiatt, hogy mindkét VGA maximumra van terhelve a rendszer által, ezért a gép nyom egy shutdownt. Bravó! Az energiagazdálkodási funkciók kimerülnek annyiban, hogy lekapcsoljon-e a képernyő, ha lecsukod a laptop fedelét. Ez nem funkciószegényebb?
Windowsra nem sok dolgot kell telepíteni, hogy használható legyen. Normális tűzfal és vírusírtó a minimum, ezen kívül ha valami nagyon kell, majd jelzi a rendszer. Nálam például minden más portable alkalmazás. Nem kell Skype-ot felraknom, sem office-t, sem böngészőt, sem semmi mást, mert mindent elérek a másik lemezre pakolt portable alkalmazásaim közül. Nem alapból kaptam őket a Windowshoz, de léteznek hozzá, könnyedén beszerezhetőek. Többségük Linux alatt is megy. Ott csak a hardver nem működik megfelelően és sok dolog csak nagyon komoly rendszerbuherával állítható be.
Windowsnál tessék konkrét példát hozni, milyen hardvert kell válogatni hozzá. Mert Linuxnál az alaplapon és a procin kívül szinte minden mást, ugye említettem a wifit, a VGA-t, de mondhattam volna a nyomtatót is, vagy az egeret. Általában mindent meghajt valamilyen szinten egy generic driverrel, de általában semmit nem tökéletesen.
De tudod mit? Te már olyan sokadik ember vagy, aki köti az ebet a karóhoz, ideje bizonyítani! Én odaadom neked pár napra a gépem, a perifériákkal együtt és rakj rá olyan Linux disztrót amilyet akarsz, minden eszköz tökéletesen működjön és ki lehessen használni maximálisan a tudását. Cserébe te is adhatsz nekem kölcsönbe egy gépet otthonról random kiválasztva, amin nekem XP-t, vagy Win7-et kell ugyanilyen szinten "élhetővé" tenni. Meglátjuk ki jut messzebbre. Az ajánlatom bármely a Linuxot foggal-körömmel védő emberke felé él, de azért ne egy kukázott 486-ost hozzatok, hanem egy manapság átlagosnak vagy újnak számító hardvert. Mondjuk P3 és fölötte.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okos Otthon / Smart Home
- Eredeti játékok OFF topik
- Mikrotik routerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest