Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz shabbarulez #41 üzenetére

persze, értem ezeket amiket írtál... csak az kb annyit jelent, hogy több szintű és fejlettebb az energiagazdálkodása a procinak.

Eszerint a "normál" órajelet szinte sosem fogja felvenni egyik mag sem, mert vagy pihen és még lejjebb veszi magát, vagy dolgozik és akkor a tdp keret erejéig (megadott szabályok szerint) 3GHz fölé is emelheti az órajelet. Még azt sem lehet mondani, hogy a megadott alapórajel a 4 mag együttes működésére egy max érték, mert olyankor is emelhet.

Csak azon lepődtem meg, hogy a toorbo boost ilyen nagy órajelkülönbséget jelent, sokkal kisebb "túlhajtásra" gondoltam a korábban olvasottak alapján.

Egyébként teljesen jó ötletnek tartom a dolgot. Másrészt (mondjuk asztali procinál), ahol a hőtermelés nem szempont annyira, ott akár be is állíthatják max sebességre mindegyik magot. (persze sokkal nagyobb tdp mellett)

• azbest

félisten

Ez a turbo boost mekkora kavar...

pl:
    Core i7-xxx
    Órajel 1,73 GHz
    Turbo Boost 3,06 GHz
    55W

Ha jól emlékszem, akkor a tdp határain belüli "túlhajtást" jelent a turbo boost. [link]

Ennyi erővel az Athlon II 250 (tudom, ez asztali, csak a hülye marketingre példa)
    órajel 800MHz
    turbo boost 3GHz
    ;]

Az i5 i7 az órajelnél alacsonyabb értéken is megy, vagy az energiagazdálkodás min órajelét adják meg ezentúl normál órajelnek?

(#13) Kendek:
    valószínűleg rájöttek, hogy nincs elég erős ellenfél a konkurenciánál, így nem is kell 3 csatornás memóriavezérlő (i7) hanem elég lesz az előnyhöz a 2 csatorna is (i5).

Új hozzászólás Aktív témák