Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
shabbarulez #41 üzenetére
persze, értem ezeket amiket írtál... csak az kb annyit jelent, hogy több szintű és fejlettebb az energiagazdálkodása a procinak.
Eszerint a "normál" órajelet szinte sosem fogja felvenni egyik mag sem, mert vagy pihen és még lejjebb veszi magát, vagy dolgozik és akkor a tdp keret erejéig (megadott szabályok szerint) 3GHz fölé is emelheti az órajelet. Még azt sem lehet mondani, hogy a megadott alapórajel a 4 mag együttes működésére egy max érték, mert olyankor is emelhet.
Csak azon lepődtem meg, hogy a toorbo boost ilyen nagy órajelkülönbséget jelent, sokkal kisebb "túlhajtásra" gondoltam a korábban olvasottak alapján.
Egyébként teljesen jó ötletnek tartom a dolgot. Másrészt (mondjuk asztali procinál), ahol a hőtermelés nem szempont annyira, ott akár be is állíthatják max sebességre mindegyik magot. (persze sokkal nagyobb tdp mellett)
-
azbest
félisten
Ez a turbo boost mekkora kavar...
pl:
Core i7-xxx
Órajel 1,73 GHz
Turbo Boost 3,06 GHz
55WHa jól emlékszem, akkor a tdp határain belüli "túlhajtást" jelent a turbo boost. [link]
Ennyi erővel az Athlon II 250 (tudom, ez asztali, csak a hülye marketingre példa)
órajel 800MHz
turbo boost 3GHzAz i5 i7 az órajelnél alacsonyabb értéken is megy, vagy az energiagazdálkodás min órajelét adják meg ezentúl normál órajelnek?
(#13) Kendek:
valószínűleg rájöttek, hogy nincs elég erős ellenfél a konkurenciánál, így nem is kell 3 csatornás memóriavezérlő (i7) hanem elég lesz az előnyhöz a 2 csatorna is (i5).
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest