Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Akciókamerák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
de mivel az a szolgáltatóé cseréli ha gáz van nemde?
nekem elsők közt építették ki Eger mellett amikor bejött a kínálatba azóta is jó a tányér is a fej is a kábelek is
egyik beltérit elvitte 2éve a villám de kaptunk helyette másikat mivel a szolgáltatóé volt.
szerintem korrekt sosem volt még vele baj szakadó esőben vagy hóban sem -
Watt25
veterán
Csak nem tudom, mi értelme hőbölögnöd. Az átállást az EU miatt is meg kell tenni. Egyszerűen ez nem választás kérdése.
Az mondjuk igaz, hogy a közszolgálati adókon nem sok értelmes műsor van (de legalább is nem sok HD-s), de azért az ingyenes HD-s F1-nek nagyon sokan örülnek. -
fojuzer
aktív tag
Nos mind szép,jo,de az analog csatin lévö Magyari müsorokat ingyért sem érdemes nézni,kevéke,gyenge müsor kinálattal,Ezt drágábbanmjo minöségben adni?? A mostani átállás felkészülés,technika,gyenge.Sokak váhya ha lészen,1-szerü szoba antennával legyen foghato,legalább itt Budapesten,na ez vágyálom.Müszaki paraméterek az átlag TV-nézöt nem érdekeilik,1) mi kell hozzá? 2) Mennyiért,kaphato.szerelés dij 3)rajta lévö csatlakozok száma,milyensége //Pld Settop Box,Nos ezek pillanatnyilag sajna összeségében nem ölcsok,//Pénzessebeket-nagy jövedelmü// meg nem érinti-s érdekeli ök már megölldották,valamely formában.Kell kiválo vételi lehetöség,jominöség mindenüt az országban,s többi duma felesleges!
-
Gaben360
senior tag
Most akinek analóg kábeltv-je van az továbbra is analógót kap?
Ha így van,akkor nem értem ezt nagy hűhót semmiért.
Majd ha ezé a pénzé adnak mindent digitálisba analóg helyett,akkor beszélhetünk digitális átállásról. -
junkpod
veterán
"oké csak analógnál sokfajta minőségben nézheted a képet
digitálisnál meg 2 állapot van : vagy tökéletes vagy sz@r"Ezzel nem teljesen értek egyet, amit te írsz az már csak a látott végeredmény. A digitális jel erőssége és minősége 0-100% skálán szokás mérni de te az alacsonyabb százalék értékeken nem fokozatos romlást fogsz látni, hanem kb 30-40%-ig tökéletesen élvezhető képet és hangot kapsz. Tehát mire az analóg már nézhetetlen mákos lenne, itt még a többszörös hibajavítás kisegít. Csak nagyon rossz vételi körülmények között nem lesz képed.
És még egy fontos dolgot nem említ a cikk, ezzel a lekapcsolással nem most indul a digtiális sugárzás, az már most is országosan elérhető, teljesen más frekvenciákon mint most az analóg.
Pontosan a bővítés lehetősége nyílik meg. Most két frekvencián sugároznak DVB-T multiplexet, ezeken elfér jelenleg az AH 31 csatorna (ebből 7 ingyenes). Most országosan felszabadul 3 frekvencia M1, TV2, RTLKlub, tehát még 1,5x ennyi csatorna lesz elérhető országosan az AH szolgáltatásában, tehát akár 75 csatorna is. Ez viszon már vrsenyképes bármelyik DVB-C kábelszolgáltatóval és elférnek rajta jó pár HDTV csatorna is. Persze ezek már tuti fizetősek lesznek. -
Csabroncka
addikt
Pontosan ezért kellene a fejlesztés. A DVB-T sávszélessége nem teszi lehetővé nagy mennyiségű, többcsatornás HD adó megjelenítését.
Egyébként én már a kulturált sd-vel is ellenék bőven.
Egyébként nagyon is sok csatorna sugároz HD-ban és jó minőségben, de DVB-C platformon vannak csak pontosan ez előbb említett okok miatt.
-
TeeJay
félisten
válasz
Csabroncka #36 üzenetére
szerintem meg oda kellene eljutni hogy végre minden csatorna 16:9 fullHD-ban menjen...
amíg ez nem valósul meg kár tovább fejlődni. így is hány éve vannak már fullHD TV-k és a kereskedelmi adók most fognak egyáltalán HD-ba szagolni ott sem 100%-ban minden műsorral...
valahol pedig még most is 4:3 képarány megy, szörnyű.nem is nézek TV-t soha, egy kivétel van a forma 1 de még azt is le tudom tölteni torrenten fullHD-ban így akkor nézem meg amikor szeretném. sajnálatos hogy nálunk évtizedekig tart minden
ha megszűnik az analóg sugárzás és már csak DVB-T lesz egyedül csak az M1HD érdekelne vasárnaponként a forma 1 miatt. semmi másna jó Foci VB BL EB és Olimpia még de más tényleg nem
-
Csabroncka
addikt
Sajnálatos dolog, hogy csak most jutottunk el idáig, már rég a DVB-T2-n kellene gondolkozni, nem azon hogy mit kapcsoljunk és mit sem.
-
Nekem ez keltette fel az érdeklődésemet:
"A digitális átállás úgy is megoldható, hogy televíziónéző előfizet egy kábeltelevíziós vagy műholdas szolgáltató csomagjára, vagy választhatja az internetes tévézést is."
Erről lehetne többet megtudni?Lehet én vagyok a béna, de évek óta nem találok módot rá, hogy valós időben az interneten nézzem a magyar TV csatornákat. Utólag persze van MTV videótár, vagy RTLmost, de azok többnyire szelektáltak és nagy időbeli késésűek, így mire elérhetőek, már aktualitásukat vesztették a műsorok.
-
bambano
titán
már a WayteQ-et is koppintják a kínaiak?
-
Watt25
veterán
A kékestetői torony nagyon magasan van. (Ez ugye nem meglepő) Én Érdről a Széchenyi torony felé állított antennával is be tudom fogni a Kékes jelét!
Szóval, nem minden a teljesítmény.Knight666: A DVB-T nem foghato DAB vevővel. Tehát ezek a rádiók DVB adások kép nélkül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Knight666
aktív tag
Én arra lennék kíváncsi, hogy egy DAB autós fejegységgel vehetőek lesznek ezek a rádióadások, vagy ez csak DVB adás kép nélkül?
Valamint keresek egy olyan STB-t, ami tud hálózatról is lejátszani akár mkv-t is, de nem kerül 50ezer Ft-ba.
-
TeeJay
félisten
oké csak analógnál sokfajta minőségben nézheted a képet
digitálisnál meg 2 állapot van : vagy tökéletes vagy sz@r
a kérdésemre közben kaptam már választ hogy emelni fogják a jelerősséget amint megszűnik az analóg sugárzás illetve hogy nem csak a Kékesről jön majd az áldásitt mondjuk a frekvencia táblázatból látszik hogy BP. Széchenyi hegyen 100KW-al tolják
míg mondjuk egy Kékes 15,5KW A multiplex esetén
nem vagyok hozzáértő de gondolom ez a sugárzási teljesítmény és minél nagyobb annál combosabb
Egri Almagyar domb 1KW-os és persze azt sem látjuk mivel az egész község völgyben van 2 nagy heggyel elválasztvanem hiába mértek az utcában itt múlthéten 1órán keresztül
sőt 1-2éve is láttam
itt a térkép, a piros nyílnál lakunk és látszik hogy az egész település 2 nagy hegy között fekszik a völgyben és full fehéra piros jó vételi lehetőséget kínáló részek mind mind hegytetők
[link]kíváncsi vagyok én erre
-
M@nH.
aktív tag
A kérdésemet kitöröltem és a saját fórumába tettem fel..
-
Akula
őstag
Most ehhez a Waytec cucchoz kell egy antenna is, ugye?
Ez lehet hagyományos beltéri TV antenna koax kábeles, vagy valami speckó cuccot igényel? -
Tutu7030
veterán
"A hatóság egy internetes honlapon (lásd a kapcsolódó linket) és a 06-80-38-39-40-es számon elérhető telefonos ügyfélszolgálaton is teljes körű tájékoztatást nyújt az érdeklődők részére."
Milyen linket?
-
Spancho
senior tag
Ennyi volt ,már a Barátok közt-öt se tudom nézni a melóhelyen
-
válasz
TESCO-Zsömle #6 üzenetére
Nem, de megTanulTam, hogy legközelebb melyik szolgálTaTóval állok szóba.
Különben sem szereTem azt a nőies színT a menüben...
(#5) TeeJay: Ha így lenne, akkor az analóg jel is normálisan jönne azonos feltételek mellett.
Én csak összehasonlítottam a kettőt azonos helyen, azonos technikával.
Ezzel annyit akartam mondani, hogy ahol eddig jól lehetett fogni az analóg jeleket, ott jó eséllyel legalább olyan jó minőségben lehet mejd fogni a digitálisat is. -
MarQs
senior tag
Szerintem számolnak ők azzal, hogy a gyakorlatban bizonyos mértékben romlik a jel. Biztos nem két hetes OKI-s képzés után küldik ki az előfutárokat, plusz a jel erősségét az átállást követően emelni is fogják...
zspeti
Az analóg, de kábeles csomagokat nem érinti a változás! Továbbra is ugyanúgy nézheted a TV csatornákat, mint azelőtt.
A rádióadásokat szintén nem érinti a téma! Ha nem így lenne, mehetnénk új rádiókért is a boltokba... -
zspeti
csendes tag
Bennem több kérdés felmerült az átállással kapcsolatban:
1.) Alig-alig lehet olyan autó amelyikben dig. vételre alkalmas rádió van. Azzal a "néhány" autóval ami az utakon rohangál mi lesz? A helyi FM rádiók megmaradnak?
2
Nekem UPC előfizetésem van, de csak az analóg csomag. (Most nem írnám le, hogy miért...) Ezzel a csomaggal mi lesz?
-
zsolt501
nagyúr
A set-top box neve a kép aláírásban el van írva. Wayteq helyett Wateq szerepel
-
-
Ribi
nagyúr
Azt lehet tudni, hogy a rádiók milyen minőségűek? Átmegy a normál CD bitráta?
-
Nekem Bp-en egy szál két méteres hangfalkábellel sokkal jobb minőségben jön a digitális adás, mint az analóg (ritka kockásodás vs. félig hangyaháború), pedig egyáltalán nincs rálátásom semmire a szomszéd néni kiteregetett ruháin kívül (elefánt méretű sárgás literes bugyi
), hiszen gangos ház, első emelet, csak befelé néző ablakok...
Akkor próbáltam ki, amikor a szolgálTaTó cseszeTT időben beköTni a szolgálTaTásokaT. -
Fr3eWar
őstag
Tud valaki set-top box-ot ami tud DVB-C és DVB-T -t is, HDMI és kimenet vagy rajta?
-
TeeJay
félisten
épp a múlthéten volt az utcánkban (Eger melletti kisközség) a Mercedes Benz antennás kocsi ami megáll több ponton a településen, kitol egy 8-10méteres antennát és gondolom mérik hogy milyen a digitális jel vétel. ezzel csak egy a baj nekem hogy ők profi cuccokkal jó nagy kitolható antennával nézik míg a községben mondjuk a Manci néni egy TV felett lévő kis szoba antennával próbálkozik majd.
mivel Eger és környéke az Északi középhegységben van nálunk nem igen van lapos terület csak hegyek dombok mindenfelé így bár a mi házunk nagyon magas 3 szintes még így sincs rálátásunk a Kékesre csak ha felsétálok a közeli domb tetejére.
ezeket a digitális sugárzásokat mennyire befolyásolja vajon egy 2-300méteres domb árnyékolása?minket mondjuk nem fenyeget a dolog mert van T-home SAT TV így már réges régen digitálisan kapjuk az adást viszont például a hétvégi forma1-re szívesen beizzítanám majd a DVB-T szolgáltatást az M1HD miatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Október végére az egész országban lezárul a folyamat.
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Mikrotik routerek
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Nintendo Switch
- Windows 10
- iPhone topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Diablo IV
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest