Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Philips LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
LED-eknél a fényerőszabályzást PWM-mel szokták csinálni, vagyis fel-le kapcsolgatják a LED-et, és a kikapcsolt meg a bekapcsolt állapot aránya határozza meg a fényerőt. Most hirtelen a (teljesene átlagos) TLC5940 LED driver chip adatairól tudok nyilatkozni, az másodpercenként kb nyolcezerszer kapcsolja ki meg be a rá kötött LED-eket - és ezt a LED-ek minden gond nélkül elviselik.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
MaUser
addikt
válasz #65675776 #16 üzenetére
Igen, és akkor már csak kell hozzá egy desing lámpa is, pl. az alábbi, röpke 126eFt-ért:
Egyszóval egy ergonomikus, magas cri-vel rendelkező design-os lámpáért egyáltalán nem sok az a 280$. Más kérdés, hogy nekünk van-e erre pénzünk.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
SirRasor
addikt
"442 lumen 13,7 watt" ez picit sokat eszik IMHO
Fejem feletti ~10 wattos és ~830 lumenes (asszem smd 5050). Igaz nem OLED, de úgy tudom az oledek energiaigénye kevesebb. Ja nem, magas fényerőn több. De akkor miért OLED? Nem jobb az élettartamuk, sőt..[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Kékes525
félisten
Nekem nagyon tetszik. Az kérdéses, hogy a kapcsolgatásokat hogyan viseli el? Hány fel és le kapcsolást bír ki?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Bilux
veterán
Galaxy s első széria rögzítem egy tartóra és beállítok egy fehér képet max fényerővel és kész is a lámpám.
Ne feledd: amatőrök építették Noé bárkáját - profik a Titanicot!
-
addikt
Az ára vicc, a kinézete viszont rendben van. Gondolom ez indokolja az irreálisan magas árat is.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
[CsuCsu]
őstag
Ez egyertelmuen egy dizajnlampa. Nehogy mar kizarolag a technikai parameterek alapjan ertekeljetek.. Szerintem kinezet es spec alapjan rendben van az ara, felteve hogy az anyaghaszanalat es megmunkalas megfelelo.
-
tecsu
addikt
"Előnye, hogy nincs UV fény, nincs tükröződés és kék fény."
Ezt hogy kell érteni? Miért probléma az UV meg a kék fény? Ráadásul fehér színű, abban ugynaúgy kell lennie kéknek is, nem?
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
didyman
őstag
De, az. 3900 K semleges fehér. Kb. 3500-4000 K között hívják annak. Az UV-ban ne legyél biztos: A CCFL legfeljebb akkor tudott valamicskét kieregetni a higany UVC vonalából, ha boroszilikát üveges volt, ez pedig csak az UVA-UVB-germicid csöveknél volt így, a sima lakossági CCFL-ek UV vonalai az üveg és a fénypor miatt meglehetősen alacsonyak voltak. Ugyanakkor LED-eknél a kék, illetve ibolya emissziós (utóbbiak a magas CRI-s darabok) csipek bizony engednek bőven UV-t, amit ugyanúgy tompít az üveg/műanyag az emitter előtt, mint CCFL-eknél. A reflektort nem értem, ha 180 fokban sugároz és emögé raksz refit, akkor hogy lesz több fénye?
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
DithenS
senior tag
3900 Kelvin nem semleges szín,UV fényt meg csak a kompakt fénycső bocsájt ki,LED például nem
Ilyen vékony kivitel amúgy eléggé pazarló kicsit,13W-ból 1000 lumen is kihozható simán,amúgy LED-hez nem hiába adnak reflektort is,refi nélkül sokkal kevesebb a lumen azonos teljesítményen,e27-es foglalatúakhoz nem értek,de biztos ott is van valami trükk. -
Geller72
veterán
válasz buvartacsko #20 üzenetére
4-5 ezer ft lenne az az összeg, amit egy ilyenért adnék. Ahogy egy mennyezeti lámpáért sem adnék 15-20k felett. És nem azért mert nem telik, hanem azért, mert ennyiért igenis lehet olyat találni, ami megfelelő. Ha meg lehet, akkor minek adjak többszörösét érte?
-
shiftac
aktív tag
Ha már OLED, nem lehet összehajtogatni?
Samsung Galaxy S23, Galaxy Buds 2 Pro
-
Geller72
veterán
Ha egy nullával kevesebb lenne, nekem akkor is sok lenne érte...
-
gerii
addikt
Lehet válogatni az itthoni elmebeteg árak között is.
-
didyman
őstag
A CRI-re sajnos eddig is tojt a vásárlók zöme, a kompaktok 84 körüli értéke mindenkinek untig elég volt. Ha meg magas CRI-t akarok, akkor ott a Yuji Ra98-as értéket produkálója, tokozzák mindenféle elterjedt fejeléssel, de ha laposat szeretnék, akkor van COB belőle, 1,3 mm vastag, ilyenek mennek az akvárium felett példának okán. :-)
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
MaUser
addikt
A fenti lámpának a cri-je 94, ne keverjük már egy (papíron) 80-82-es cri-vel rendelkező sávol led fényforrással. Gyorsan rákerestem és a legolcsóbb 93 vagy nagyobb cri-s "led izzók" 15$-tól indulnak, azaz általad linkelt árak duplájától, az USA-ban. Itthon meg nagyjából nem is kaphatóak. Egy jobb Sylvania meg erre még árban rádupláz.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
DrJános
aktív tag
Ez az ár erőteljesen vicces meg a teljesítménye is.
E27-es foglalattal COB LED lámpa 7W 470 lumen 67 lumen/Watt 879 Ft /darab
E27-es foglalattal COG LED lámpa 4W 450 lumen 112 lumen/Watt 1 175 Ft /darabSzerintem bőven van alternatíva asztali lámpához.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
Armahun
addikt
Ennyiért egy négyzetmétereset lehet venni a plafonra.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
MaUser
addikt
Azért egy jó led fényforrás ára 10$-tól indul, ahhoz még kell egy lámpa is. Egy jó design led olvasólámpa meg ma is van 100-200$ körül még consumer gyártóknál is. Egy tényleges design lámpa meg ennél sokkal drágább. Igaz, egy kínai, Ikea gagyi van fillérekért, de olyan ezeket ide keverni, mint pl. egy Ikea gardrobe-ot összekeverni azzal, amikor egy asztalossal csináltatsz magadnak egyet. (A vicc egyébként, hogy itthon az még csak nem is nagyon drágább 10x-es minőségért, mint egy hasonló darab az Ikea-ból. )
[ Szerkesztve ]
-
Zsidaaj
tag
240 dollar? Inkabb gyertyakat vennek 5 dollaert
[ Szerkesztve ]
186 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon!
-
öööö, 240 dolcsi?! Nem én vagyok a célközönség, úgy érzem.
-
Zeratul
addikt
Modern SMD vagy COB/COG ledek fényporával olyan színhőmérsékletet kevernek ki amilyet kell, ha berak egy vékony nátron üveg (ami leg általánosabban használt üveg) burkolatot v előlapot az UV probléma is meg van oldva.
-
Dr. Akula
félisten
válasz PeeterssoN #1 üzenetére
Szerintem Kínában már most megtalálod Jingjang márkanéven.
-
PeeterssoN
őstag
Nekem kifejezetten tetszik ez a minimalista dizájn. Szerintem az Ikeaban is meg fogjuk találni hamarosan a kinai változatát; Jøkkenköppen márkanéven valami kezdő svéd tervező neve alatt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Philips LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Peugeot, Citroën topik
- Bestbuy játékok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest