Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gaming notebook topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
oraihunter
aktív tag
"[link]: "591,8 millió eurós (160 milliárd forint) mérleg szerinti eredményt ért el 2010-ben az Audi Hungária Motor Kft - derül ki a cég most megjelent nyilvános mérlegéből. Ez a duplája a 2009-es 291,2 millió eurós profitnak." tehát az audi 2009-ben nagyjából fele akkora eredményt ért el (kár, hogy a cikkben össze-vissza keverik a nyereséget meg az eredményt, mert ez homályosítja az indoklásomat), mint az otp úgy, hogy a tánya mentesség miatt az audi itt adózta le a teljes konszern nyereséget. Tehát ha egy audi fele akkora profitot generált a világon, mint az otp itthon meg egy-két szomszédos országban, akkor melyik cég a rabló (csak a profit nagyságát nézve)?"
(#133) E770
Bár nem a tárgyhoz tartozik, de ráadásul ők új értéket állítanak elő (mármint Audi) fémhulladékból, műanyag darabokból, és miegymásból.
Egy bank milyen új értéket állít is elő?
-
oraihunter
aktív tag
Tudom hogy része a gazdaságnak, és tudom hogy szükség van rá.
Akkor kezdjük ott, hogy ne legyen kamat a pénzre, ha beteszem, akkor se (bár ma már ebből a szempontból úgy is itt tartunk, már csak "megőrzést" vállalnak rá),de ha felveszem akkor sem, hiszen ha felveszem, valamit kezdek vele, ami gazdaság élénkítő hatású lesz, pl: vállalkozás,építkezés, vagy csak egy autó. Hiszen nem azért veszem fel hogy nekem otthon sok legyen, és nézegethessem.
-
oraihunter
aktív tag
"az előbb még a tulajdonosok voltak ocsmányak, azaz lehúzók szerinted"
Miért ha te a BANK -ról beszélsz, akkor kire gondolsz? Mert általában nem a szerencsétlen banki dolgozó, ügyintézőre az biztos.Noh de látom nem akarod megérteni miről is van szó. Nyugodtan dugd homokba a fejed, az úgy biztosan jobb lesz.
Amúgy is meddő vita volna ez.
-
oraihunter
aktív tag
No igen ez igaz. de elbeszélünk egymás mellett. A bankok a legocsmányabb vállalatok a földön! Egy vállalat általában előállít valamit, mondjuk egy terméket, vagy egy szolgáltatást.
A bank mit állít elő? Pénzt, a mi pénzünkből, hiszen neki nincs. (a befektetőknek volna, de már ők sem teszik bele a sajátjukat régóta, csak a biztosítási fedezetet ami nem is létezik) Aztán a betétek 10-szeresét (amit beteszünk) adja ki hitel formájában, és a pénzt mi kreáljuk neki, amikor el kezdjük törleszteni a hiteleinket.
Közben meg kezelhetetlen inflációt okozva pl: ezzel is ami ismét egy nagy lehúzás bujtatott kamat. De nem is kezdem el mert 500 oldal sem lenne elég. Nyugodtan olvass csak utána, hogy is működik a bank rendszer. És ne sajnáld azt a pár napot, hetet amíg kicsit is átláthatóvá válik. Nagyon jó könyvek, és cikkek vannak róla. -
oraihunter
aktív tag
Én nem a bankban dolgozó emberekről beszéltem, illetve nem rájuk gondoltam. Ők csak csinálják ami ki van adva számukra. A bank tulajdonosairól, befektetőiről, arról a pár száz emberről aki az összes világon lévő bank hátterében áll beszéltem. Mert ők így tudnak pénzt keresni, mások lehúzásával. A banki dolgozók épp úgy le vannak húzva.
-
-
oraihunter
aktív tag
"Még a végén kiderül, hogy az otthon befőttesüvegben tartott pénz nagyobb biztonságban van, mintha bankban lenne."
Pláne, most, hogy már szinte kamat sincs rá, ha meg van is esteleg 1-2 százaláék akkor a forint romlása más devizákhoz képest biztosan elviszi. Jó helyen van a befőttesüvegben, főleg ha el is van ásva. Max amikor előkel venni, megy a vakarózás, hogy a nagy fától hány lépésre is kell kiásni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Revolut
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Villanyszerelés
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Bundle topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- 20.000 ft tól elvihető Lenovo Legion 5 Gaming teljesítmény kompromisszumok nélkül!
- Hp Zbook Studio G8 workstation, Intel Core i7-11850H/32GB RAM/512GB SSD/NVIDIA T1200/15,6" FHDIPS
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- Lenovo ThinkPad X240 - i5-4300U/8GB/500GB
- Lenovo ThinkPad X250 - i5-5300U/8GB/500GB
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i7-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest