Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
Hagyd már a hülyeségeidet... vagy ha ennyire kötöd az ebet a karóhoz, akkor abba is köss bele, hogy Magyarországon a Celsius-skálát használjuk az "előírt" Kelvin helyett vagy hogy a km/h sincs benne az SI-ben ergó nem használhatnánk. Fogadd el, hogy vannak mások is a világban. A colt nem kerülhetjük el, ismerni kell és kész. A bicikli-autó kerék méret is colban van mégis jó mindenkinek és tudja hogy mekkora egy 15"-os alu felni. De a colostok se méterről kapta a nevét.. a fűrész árú is jellemzően colban van még. Szóval..
-
Madwe
nagyúr
egyre jobbakat szólsz, szóval te a projektorok képátlójáról beszéltél? olyat nyilván nem fogok neked mutatni, lévén azoknál meg sem adnak ilyen adatot, tekintve h az vetitési táv függő...
Kérlek mutass olyan boltot ahol projektorok képátlója szerepel - colban is jó lesz, nem kell centiben...

Ha már vásznakat nézünk, abban valamennyire igazad van, mert ott valóban szélesség és magasság cm-ben szerepel (hisz ez a praktikus, tekintve h nagy s kérdés elfér e) de a képátló méretnél ott is rendre mindig colban adják meg!
Szóval akkor már azt is elfogadtad halgatólagosan, h nem csak a telefonoknál, de a tv-knél is igaz, h colban adjuk meg a méretet. Nade a projektorok azok hűde más világ, ott bizony csak a centi a jó, egyébként be kell szólni a szerzőnek. Szóval szerinted akkor már úgy nézni ki helyesen, h egy 50 colos tv-t ki tud váltani a projektor a maga 127 cm-es képátlójával
?Fogadd már el h a kijelzőknél az elfogadott mértékegység a col. Ahogy pl pixelekre a szélességxmagasság. Az sincs kübe vésve, mégis mindenki úgy használja, mert úgy alakult ki. Innentől kezdve az ember eleve könnyebben hasonlít össze egy bevett dolgot, mint egy szokatlant, s azt továbbra is tartom h 42 col vs 47 colnál mindenki rögtön tudja mekkora különbség lesz, centiben ugyanezekkel meg nem.
Nem értelek, erőlködsz de nagyon és flegmán. Eleve egy hülyeség amibe belekötsz, s utána még erőlködsz h megvédd egyre hülyébb kitételekkel...
az 52-esre adott válaszod meg... nyilván nem jártál még barkácsboltban, kerti boltban, nem vettél még okostelefont, nem láttál még tv-t, mert ezeknél mind rendre az inch a használt mértékegység.
-
Hobbbyt
őstag
Nem, alapvetően én is SI alapján számolok.. de annak aki nincs beszűkülve agyilag és a munkája megköveteli a kompatibilitást más népekkel is, azoknak muszáj ismernie ilyen alapvető dolgokat! A világ egyik fele méter a másik vele láb alapon számol.. mint ahogy a magyar tengerész is csomóban nézi a sebességet. Egyszerűen ezek ismerete elemi tudás ha ki akarsz menni a faludból. Beszélgess el egy idősebb emberrel, ők még a mai napig röhögve váltogatják az öl, négyszögöl, hold, hektár stb. között. Ezeket neked is ismerned kell ha visszafele is kompatibilis szeretnél lenni.. és csak alig 50 éve tértünk át.
-
Madwe
nagyúr
Bármilyen - boltot - nézek mindenhol inchben adják meg. Kezdjük ott h a termék nevében is szerepel az h hány colos. szóval te keresheted a 106lm660as lg tv-t hiszen 106 centis, de valszeg a 42lm660 elöbb meglesz
Sőt tovább megyek, ha azt mondod nekem, h van egy 106 centis tv-d fogalmam nem lesz h az mekkora az enyémhez képest meg úgy a valóságban eleve, át kéne számoljan googleben 106 cm to inch metódussal. Ellenben ha azt mondod 42 inches tvd van, rögtön tudom miről van szó. S ezzel mindenki így van.Aki nem ért hozzá az meg pláne csak ezekkel a számokkal találkozik első körben.
De ahogy látom neked még az se esett le, hogy a col meg az inch ugyanaz. és bizony az 5 colos telefon ugyanakkora lenne, mint az 5 inches tv. ja bocs 5 képátló hüvelykes
Meg nyilván értelek, telefonokban elfogadott szted is h colokról beszélünk ezekszerint hiszen azt nem cáfoltad, tvknél már felháborító, s ezen ki kell akadni egy szakmai cikknél. LOL -
Hobbbyt
őstag
Bocs, de a hüvelyk ugyan olyan normális "k-európai" mértékegység mint az SI mértékegységei. Tudod, németül zol, angolul inch. Sőt, tovább megyek.. A hüvelyk az első mértékegységeinkkel egyidős! A méter bő 2000 évvel fiatalabb.
Az más dolog, hogy sajnos túl SI alapú az oktatásunk.
De, egyetemen nekem is problémát okozott eleinte az angol terveket értelmezni.. De egy idő után ugyan úgy számoltam 12-es számrendszerben a láb-hüvelyk-vonal dolgot mintha világ életembennezt használtam volna és nagyon nem bánom, hogy azóta mind a kettő természetes. -
Cifu
félisten
-Kijelzőknél te hol láttál már olyat, hogy nem képátlót adnak meg? Mindenhol így meg, még európában is. Ahogy a kijelző képátlójánál is általános, hogy colban adják meg, max. utána írják, hogy centiméterben mennyi (méterben nem jellemző sehol).
-A kutya nem várja el, hogy fizessél. Ez egy lehetőség, amivel vagy élsz, vagy nem.
-Elég nagy trehányság, ha annyira nem vagy képes, hogy a mondatot nagy betűvel kezdjed, de utána még neked áll feljebb...

Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3889, 100% Akksi
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sőt tovább megyek, ha azt mondod nekem, h van egy 106 centis tv-d fogalmam nem lesz h az mekkora az enyémhez képest meg úgy a valóságban eleve, át kéne számoljan googleben 106 cm to inch metódussal. Ellenben ha azt mondod 42 inches tvd van, rögtön tudom miről van szó. S ezzel mindenki így van.