- Raspberry Pi
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Mini-ITX
- Kínában felbukkant egy asztali Radeon RX 6300-as VGA
- Philips LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- 12VHPWR-rel érkezik a kilowattos határra a SilverStone kompakt tápegysége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
Nagyon igényes darabnak néz ki.
Persze fura a venti színösszeállítása. De maga a cucc pofás. Én a ventinél még egy picit alacsonyabbb fordulatot is engednék/tennék rá. / Mondjuk ha nem izomproci van alatta, akkor lehet érdemes lekapcsolni, ha jól szellőzik a ház /
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Patice
nagyúr
Valahol egyszer már láttam ilyet. Csak nem ekkora ventivel. Ká hangos, ká drága....
[ Szerkesztve ]
Eladó: Streacom 120W PicoPSU, Apple iPad mini 1 (2db)
-
zetor2000
senior tag
Nekem az egyik Scythe jutott eszembe... A típus sajnos nem. De biztos ez is jóféle.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
gabon86
tag
Tényleg elég jól néz ki.
-
.mf
veterán
Én már nem is egyszer; de azt is látni kell, hogy a tervezőknek sincs nagy mozgásterük, adott méretkorlátba kell beférni úgy, hogy a proci körül lévő egyéb alkatrészeket (nagyon letolt foglalatnál PCIe kártya, RAM, VRM és chipset hűtőbordák) se érintse.
(Az más kérdés, hogy én inkább hőkamrás és alul is telibe bordás hűtőt tartanék jobbnak ilyen kis helyre, amilyet még nem láttam).Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
waithEard
őstag
Az árat leszámítva igen komoly darab. A venti is jól néz ki.
"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
echterion
nagyúr
Jónak tűnik, bár a színösszeállítása ratyi.
A másik, hogy ha jól látom a képen, szív a venti. Nem lenne jobb, ha fújna? Akkor az alatta lévő cuccokat is hűtené kicsit. Szerintem.***** Az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej *****
-
-
.mf
veterán
"A másik, hogy ha jól látom a képen, szív a venti"
Bár való igaz, hogy az első képen a nyíl alapján a bordáról szívja a levegőt, de a második képen a lapátok állásából, szögéből, kialakításából látszik, hogy fújja. Valószínű, hogy az elsőnél még fordítva volt rajta, utána rakták rá helyesen. Vagy talán azt akarták mutatni, hogy így is lehet, úgy is lehet? Ha szívja, abban is van logika, mivel több mITX háznál is a proci fölött van egy szellőzőnyílás vagy pedig a táp, ami onnan szívja a levegőt. A szellőzőnyílásnál jobb felfelé (főleg, ha fekvő ház) kinyomni a meleget a házból; a táposnál pedig egymástól pár mm-re két, egymással ellentétes irányba dolgozó venti ugyancsak nem ideális.
ktamask: a cimke rohadtul nem számít semmit. Láttam már olyat is, ahol nem volt, meg olyat is, ahol mindkét oldalon volt, avval mit kezdesz? Jobb ventiken jelölni szokták a forgás- és fújás-irányt, ld. felső kép. A szívó oldalon laposabb a lapátok belépő íve, míg a fújó oldalon meredekebb a lapát szöge, ez pedig az alsó képen látszik.
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
echterion
nagyúr
válasz
waithEard #11 üzenetére
De ezen a képen a nyíl felfelé mutat, márpedig azzal szokták jelezni a levegő irányát:
(#12) .mf: Nyilván nem nagy szám megfordítani a ventit, de ez így félrevezető.
[ Szerkesztve ]
***** Az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej *****
-
echterion
nagyúr
Nekem nincs htpc-s tapasztalatom, de a saját, rendes házas tapasztalatomból kiindulva a lefelé fújó jobban bevált nekem.
***** Az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej *****
-
Neovenator
senior tag
Apró kiegészítés a cikkhez: Gyárilag nem egy 140mm-es ventit adnak a termékhez, hanem egy PWM-es 100mm-est, amit az univerzlis rögzítőknek köszönhetően 120 vagy 140mm-es légkavaróra lehet cserélni. Eléggé nem mindegy, már csak a méretarányok megítélése miatt sem, ha az ember ránéz a hűtőre.
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
-
Ł-IceRocK-Ł
addikt
A borda felépítése ok, de az a kaki színű venti...
"lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
Tomcat
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17 üzenetére
Nekem is csak a venti "színével" van gondom, a többi rendben van. Olyan mint a Noctua.
Tomcat
-
F34R
nagyúr
Nemertem miert vagytok fennakadva a szinen , at kell fujni ha nem tetszik a tt140-es kek ventivel biytos jobbna mutatna.
-
dqdb
veterán
Valószínű, hogy az elsőnél még fordítva volt rajta, utána rakták rá helyesen. Vagy talán azt akarták mutatni, hogy így is lehet, úgy is lehet?
Az első képen látható a barna műanyag keretben egy bevágás a tápkábel elvezetésére. Ha a ventilátort megfordították volna a fotó elkészítése után, akkor ennek a bevágásnak a motorhoz vezetett tápkábellel együtt az utolsó két képen látszania kellene, de nem látszik.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Jimmy66
senior tag
Ez a cucc nagyon korrekt.
-
.mf
veterán
Viszont a felső képen a nyíl standard jelölése alapján óramutató járásának irányába forog és a borda felől szív. A lenti képen pedig a lapátok alapján egyértelműen óramutatóval ellentétesen és fúj. Tehát nem igazán értem, hogy mi folyik ott... Esetleg két különböző fajta venti?
Fotóim: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
törölt tag
Nem fújja tele meleg levegővel. Egy ilyen elrendezésú, lefelé fújó ventilátorú cooler mellett sokkal alacsonyabb az alaplap és az azon levő elemek hőmérséklete, mint bármely más elrendezés esetén. Emellett így kap is elegendő levegőt a ventilátor, míg fordított (a képen látható) elrendezés esetén a valós légszállításának ˇ30%-ának búcsút lehet mondani. Márpedig az ilyen vékony ventilátorok eleve nem valami acélos teljesítményt felmutatóak.
Azokkal a csavarokkal a HP-ok végén egyrészt a design-nak vertek oda nagyon csúnyán, másrészt feleslegesen megnövelték a borda kiterjedését.
dqdb: A lapátok kialakítása egyértelműen a borda felé fújó kialakítást mutat.
zetor2000: Mintha ezt az elrendezést a Scythe találta volna ki... A Scythe Shuriken 2008-ban került piacra, kb egy időben a Zipang-gal. A Big Shuriken másfél évvel később. A Thermalright 2007-ben az SI-128-nak már a javított, SE jelzésű modelljénél tartott. (És mint látható, a sima SI-128 egy évvel öregebb.) Még egy évvel korábbról ott az SI-120 És utóbbit pl a Scythe is forgalmazta! 2005-ben meg ott volt még Socket A-ra az SI-97.
Szóval akkor mi is emlékeztet mire?
[ Szerkesztve ]
-
-
echterion
nagyúr
válasz
#65675776 #27 üzenetére
Ez így igaz. Mellesleg megnéztem a gyártó oldalát, szerintem onnan van a kép, mert ott is ugyanebben a szögben, ugyanígy áll a venti a bordán.
-
Tomcat
őstag
válasz
Neovenator #29 üzenetére
Ilyenem nekem is van és tényleg jó hűtő volt a maga idejében. Opteron 180-at hűtöttem vele 3GHz-en, meg az alaplapi FET-eket amik ontották magukból a forróságot.
Tomcat
-
Dominó85
veterán
válasz
echterion #15 üzenetére
Sokáig egy Scythe Shuriken-em volt. Alaplap felé fújatva jóval hatékonyabb. Kellett a nyári dög melegben a lapnak a légmozgás.
A többit meg a ház hátsó ventije kivitte.
Nekem tetszik ez a hűtő, de a Matti-m már le nem cserélném, mint ahogy HTPC-re se váltanék már vissza. A cikk nagyon jó lett.
* Péter - 06302461862 *
-
zetor2000
senior tag
válasz
#65675776 #24 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy a Scythe találta ki, hanem engem arra emlékeztet.
Amiket mutattál, azokat én nem láttam anno idehaza, csak azt a surikent. Gondolom, onnan vágtam le, hogy ez nekem hasonlít arra. No FlameEz a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AXP-100 jelzésű termék a kisebb házakba is befér
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Jack Hunter: Van veszélyesebb a büntetőfékezésnél? Van.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- LEGO klub
- Raspberry Pi
- Windows 11
- Horgász topik
- Jojjo károsultjai
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest