Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBear
senior tag
... és ebbe jól bele is őrül az ember.
Mármint a halkságba, a szép kinézetű cucc hajkurászásba, stb.
Most ott tartok, hogy a Corsair VX450-es tápom valami bődületesen hangosnak találom. Ő a leghangosabb a gépben, csak sajnos egy nem sípolós passzív táp meglehetősen drága.
Ahogy egy nagyobbacska PicoPSU (vagy hasonló) összehozása sem egyszerű dolog. -
BigBear
senior tag
-
BigBear
senior tag
Szerintem nincs túl nagy gond az arányokkal, nagyságrendekkel.
Nézz meg egy 6-700W-os tápot. A 80+ tápok ugyan valóban akkor kapják meg ezt a jelölést, ha 20%-tól legalább 80% a hatásfokuk, de ugye én W-os és nem százalékos terhelésről beszéltem. Nem hiszem, hogy túl nagy számítást igényel, ha azt mondom, hogy a 60W (amit írtam feljebb) a 350-es táp esetén ~17%-os terhelést jelent, azaz itt egy 80+ táp közel 80%-ot kell tudjon, míg egy 600W-os tápnál ez mindössze 10%-ot jelent, ahol jelentősen (jó-jó, mi a jelentős, mindenesetre kisebb, nagyságrendileg 65-80% közti) hatásfokkal dolgozik a táp. Ha feljebb megyünk teljesítményben, akkor pedig ugye az arányaiban kisebb terhelés miatt még rosszabb lesz a helyzet.Tény, ha kis HTPC-ről beszélünk, a legjobb valami kis picoPSU vagy hasonló (már láttam 200W-ost) lenne a maga 90-95%-os hatásfokával. Nulla zaj, kiváló hatásfok, extra kis méret.
-
BigBear
senior tag
Szinte mindegyik kétmagost. E5200 és E8400 is elmegy mini Ninjával prociventi nélkül az Antec NSK2400-as házamban. Hozzáteszem, a procihűtő mellett pár centivel ebben a házban van 2db 12-es ventilátor (nálam két Noctua úgy ~600-as fordulaton) ami átszellőzteti a cuccot. Tudom, ez nem full passzív, de ennyi meg véleményem szerint kell. Így a winchesterek se főnek meg, meg a rendszer összességében jól érzi magát.
Tápegység dolog: igaz. De sajnos ez az elmúlt időszakban bele lett sulykolva az emberekbe, hogy a nagy az jó. Erre a boltosok nagy része meg sajnos rátesz egy lapáttal. Épp a minap állítottunk össze egy gépet egy ismerősnek. Ő azért még bement egy helyi boltba megtudakolni a dolgokat. Én ajánlottam a kis géphez (MicroATX lap, E5200, Ati 4670 stb.), hogy a régi Codegen tápját ha másra nem, legalább egy 350-es vagy 400-as FSP tápra cserélje le, vagy ha van keret, egy Corsair 400CX lehet belőle. Boltos: Ez az egész szar, 4670 szar, ATI szar, Nvidia kell, meg mindenekelőtt megpróbálta rábeszélni egy 550-es LC-Power tápra, mert minimum 500W kell egy mai konfighoz... No komment...
Amúgy ez a nagyobb táp többet eszik dolog nem egészen igaz. Adott táp nem vesz fel állandóan ennyit, ez csak a terhelhetőséget jelenti. (Jobb esetben legalábbis ennyit elbír a cucc.) Azért írtam, hogy részben, mert azért némi igazság van benne. A tápnak ugye adott a hatásfoka, legyen mondjuk 80%. De ez nem mindenhol ennyi. Jellemzően egészen kis terhelésen rosszabb a tápok hatásfoka. Nagyobb táp esetén pedig ugye magasabb terhelésnél éri el ezt a 80%-os szintet. Ezért lehetséges, hogy míg egy jó 350-es táp 60W körüli terhelésnél 80%-ot tud, a 600W-os ugyanitt még csak 65%-kal működik, vagyis valójában többet fogyaszt. De ez tényleg OFF. -
BigBear
senior tag
Próbálj már ki néhány magas bitrátájú 1080p-s full Blu-Ray ripet hw rásegítés nélkül 4850e-n.
Nálam a Planet Earth full BR rip volt az egyik, amelyiken meghalt a 4850e.
Az, hogy te eddig nem találkoztál ilyennel, még nem jelenti, hogy ilyen nincs.Sokan erre a kis videóra is panaszkodnak AMD X2 procikkal: [link]
vagy torrent:
[link] -
BigBear
senior tag
Köszi.
Ez érdekes. [Intel szerint]x16-os a PCI-express sín a G45-ös lapkáknál. Ezek szerint a Gigabyte butított valamit, vagy csak elírás lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged