-
PROHARDVER!
HTC ONE M8
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferob
őstag
válasz
Janaboy #9062 üzenetére
Ha van a hivatalos szerviztől munkalapod, amin fel van tüntetve az új készülék és a dátum, akkor arra egy év jótállás vonatkozik.
Várhatóan ezt a szolgáltatón keresztül csak problémák árán tudnád érvényesíteni, így a Telemaxnál (TMX) vagy az egyik átvevőhelyén leadva könnyebb lesz bármikor is intézni.A cserélt készülékek soha nem újak, csak felújított darabok, azért ezt nem árt figyelembe venni.
-
ferob
őstag
válasz
Janaboy #9060 üzenetére
Először is, számomra az a furcsa, hogy hogyan tudtál most a 8 hónappal ezelőtti, már lejárt jótállású készülékkel kapcsolatban bármit intézni, még akkor is, ha abban az időben elhajtottak.
Ha a szolgáltató cserélte házon belül, amire már eddig is gyanakodtam, mert elég furcsa, hogy a hivatalos szerviz egy ilyen régebbi típust tudott azonosra cserélni, akkor attól függően, hogy miről van papírod, elképzelhető, hogy már nem fogsz tudni semmilyen javítási igényt érvényesíttetni a jövőben. -
ferob
őstag
válasz
Janaboy #8975 üzenetére
Amikor leadod, az nem egyenlő azzal, amikor ők el is küldik a szervizbe, így mire az oda elér, már nem lesz érvényben a garancia, így a szolgáltatónak csak térítés ellenében javítják.
Viszont az továbbra is igaz, hogy amennyiben lejárt a garancia, akkor márciusban már hiába futsz bármilyen kört.
A HTC-nek hova kell írni kérdésedre pedig két válasz is van a legelső tanácsomban, ha a jövőben szükséged lenne rá. -
ferob
őstag
válasz
Janaboy #8973 üzenetére
Akkor nem értem, mivel ha a szolgáltatónál adtad le, az egy teljesen más történet, az nem a Telemax, mert az előbb azt állítottad, hogy a Telemaxtól küldtek el.
Tehát az eset nem is létezik, amit magam is elég nehezen hittem el.A szolgáltatónál leadott készüléknek nincs köze a Telemaxhoz, azért a szolgáltató felel, ahol egyáltalán nem meglepő, ha ekkora baromsággal elküldenek, de mint írtad leadtad és elért a szervizhez, ami a román Regenersis, tehát még csak az sem állja meg a helyét, hogy elküldtek azzal, hogy az akkumulátor tartozék.
Az, hogy a szolgáltató nem időben küldte tovább a készüléket, csak az ő saruk, így azt velük kellett volna intézni, hogy garanciális volt.
Mellesleg végül azt sem értem, hogy jelenleg mit szeretnél megpróbálni, ha akkor lejárt a garancia, mivel csuklóból garanciális javítás témából indult a dolog.
-
ferob
őstag
válasz
Janaboy #8970 üzenetére
Akkor kérni kell egy csoportvezetőt, ha meg az is ennyire sötét vagy azt játssza, akkor magyarázza meg, hogy a beépített akkumulátor mégis mennyiben számít tartozéknak, ha a cseréje a készülék megbontását igényli és az az érvényes jótállás megvonását eredményezi, így ezt a telefon adataival feltüntetve, aláírással és bélyegzővel igazolják, mint az álláspontjuk, ami önmagában nevetséges lévén, hogy ők is egy régóta üzemelő szerviz.
Sajnos elég sok a toronymagasan kvalifikált alkalmazott, aki még mindig abban a tudatban él, hogy az akkumulátor tartozék, ami mindaddig igaz is lenne, ha kivehető lenne vagy minimum a múltban élnénk, amikor ez volt az általános, de manapság igen ritka.
Továbbá hagyhatsz nekik egy szép panaszt, mert ugye ilyenkor csuklóból kell kérni a könyvet.Ha ezzel megvagy és nem voltak hajlandóak átvenni a készüléket, akkor a kapott papírt elviszed és készíttetsz egy hivatalos fordítást, majd mindkét papírt elküldöd a HTC-nek (ha onnan nem érkezik válasz, akkor itt) e-mailben a sztori kíséretében, amihez kelleni fog némi angoltudás.
Ők majd lerendezik a logisztikai partnerükkel a későbbiekben... +/- egy szög, amit ugyan te nem feltétlen tudsz meg.Itt már értelmes választ is fogsz kapni és a HTC által írt levelet kinyomtatva befáradhatsz ismét a Telemaxhoz, így már át fogják venni.
Ha a hivatalos fordítás költségeit szeretnéd, hogy megtérítsék, akkor ezt érdemes jelezni, amennyiben nem hajlandóak, akkor lehet fordulni a megfelelő szervekhez - amit előzőleg nem érdemes, bár lehet - mert célszerűbb előbb a gyártót is belevonni a körbe, mivel a Telemax csak egy logisztikai partner.Végeredményben biztosan javítják a telefont, netán a kellemetlen helyzet kompenzálásaként kicserélik a készüléket a szervizben.
Ha valakinek ez nagyon sok stressz és nem akarja végigcsinálni, ami a lényege a legtöbb ügynek, hogy miért ilyen bátrak a másik oldalon, akkor marad a fizetős csere, de ezt mindenkinek az egyéni dolga eldönteni.
-
MittuDomain_
őstag
válasz
Janaboy #8628 üzenetére
És Integrale és Lacy6:
Köszi a választ, akkor ez ilyen rendszerszintű hiba :S ?
Mit lehet vele csinálni?
Gondolkoztunk a mindent leszinkronizál, rendszervisszaállítás, újrabelakás dolgon, de a jelenlegi állapotot lementeni sem érdemes, mert sz@r. A legjobban a dotview permanens nem működése zavarja; nem jelenít meg értesítéseket, nem reagál a tok dupla koppolására, a helyalapú biztonság is hektikus...Esetleg adatok lementése, visszaállítás, csak adatok vissza, majd teljesen az elejétől belakás újra, de nem a sync-ből, hanem manuál?
Vagy szerviz? Vagy ezzel a hibával felesleges lenne? (Tavaly decemberi "vétel", direktben a HTC-től /erre cserélték gariban a meghalt One S-t/ szóval gyári garancia van még rá bőven.)
szerk: ez sosem merült re teljesen, viszont minden éjjel kikapcsolja, és reggel be.
-
opr
nagyúr
válasz
Janaboy #8138 üzenetére
Beállítások->alkalmazások->katt az alkalmazásra->Gyorsítótár
Nálam pl most 9gag, ha már ennyit emlegettem: 104MB, úgy, hogy kb egy hónapja ürítettem, és ennyit azért nem használom, hogy ez indokolt legyen.Angolban ugyanez asszem:
Settings->Applications->Katt a valamelyikre->CacheAlatta pedig gomb, hogy gyorsítótár törlése, illetve clear cache asszem.
Sajnos ez tudomásom szerint csak ilyen parasztos, egyenként végigiterálós módon megy, vagy factory resettel.
-
opr
nagyúr
válasz
Janaboy #8133 üzenetére
Akkor valszeg az lesz az, mert az appok tempjei is system data-nak mutatják magukat.
Egyébként jó appot nem tudok, Én is a manuális módszerrel csinálom, azaz végiggondolom, hogy logikusan mi az az app, amin egyáltalán sok adat folyik átal, és megnézem nekik mekkora a cache, aztán ha többet mutat, mint elviselhető (nálam ~250kb a lélektani felső határ), akkor törlöm a francba. -
Balinov
titán
válasz
Janaboy #8131 üzenetére
en a Ivan Volosyuk fele DiskUsage-t hasznalom. freeware, alig 185kib meret
-
opr
nagyúr
válasz
Janaboy #8129 üzenetére
Hát, elvileg van olyan, amit nem számol bele, pl különböző alkalmazások cache-ei. Nekem egyszer a 9gag cache evett egy laza 2,5gbyte-ot (ami ugyanilyen anomáliát okozott a foglalt/szabad/kijelzett adatokban), azóta figyelek rá és ~havonta törlöm, ha már ilyen f@szul írták meg az appot.
-
fendre
tag
válasz
Janaboy #8055 üzenetére
A 12. oldalon az 5. pontot érdemes megnézni javítás/csere garanciaidővel kapcsolatban:
http://dl4.htc.com/Web_materials/Manual/Warranty/Android/0525_C_WarrantyEULA_76x126_E-EU.pdfUgyanakkor a 14. oldalon található részek egyértelműen leírják, hogy a "helyi" törvényeket nem írhatják felül spec kizárásokkal. Persze mivel úgysem pereli be őket senki, így ezt kb. figyelmen kívül hagyhatják.
-
yodee_
őstag
válasz
Janaboy #8051 üzenetére
Akkor összegezném a dolgot. Tegnap este kaptam kézhez az M8 készüléket amit csereképpen kaptam. Mindez a végeredmény egy 2015 szeptember 31.én elkezdett garanciális herce-hurca kínkeserves eredménye. 13 szervizlap, körülbelül 25 email a HTC ügyfélszolgálattal, rengeteg telefon és szájtépés. Az M7 leadásakor leadott töltő és kábel eltűnt, valamint a mellékelt képen látható hogy az első töltés után elvált a kiejlző a készülékháztól. Ha visszanyomom akkor vagy ottmarad 1 percig vagy csak cuppan egyet és ismét elengedi ... Komolyan mondom ilyen a világon nincs.
-
yodee_
őstag
válasz
Janaboy #8048 üzenetére
Az azt jelenti, hogy például a frissen megkapott M8-ra jogszabály szerint 12 hónap teljeskörü garancia van az átvétel napjától számítva, erre a TMX csak annyit mondott hogy Ők ilyenről nem tudnak és az eredeti telefon jótállása érvényes erre is (ami már lejárt.....). Harmadszori leadásnál amikor harmadszor ugyanazzal a hibával lett leadva még mindig kételkednek a hibában és a legkisebb kézmozdítást sem teszik afelé hogy legyen egy normális telefonom (vagy javítsák meg vagy adjanak újat). Egyetlen ember volt aki végig mellettem állt, Ő István volt a HTC-nél. Na Ő most már nem dolgozik ott... Nevetséges.
-
madmike
őstag
válasz
Janaboy #7952 üzenetére
Akkor felejtős.
Belföldön kamionozok és elég sokat ugrálok ki a kocsiból, mivel a telefonrol megy a Waze,igy ilyenkor ki-be huzigálom a kábelt. Félek nehogy kikopjon a csatlakozo.
Néztem,hogy van olyan QI-s cucc amit bedugsz a telefonba,visszahajtod a tok alá és tudod QI-vel tölteni.
Arrol vélemeny? -
tippszmiksz
csendes újonc
válasz
Janaboy #7829 üzenetére
Visszakaptam a pénzemet!
Minden simán alakult, a körülményekhez képest. Nem jeleztem neki az elállás során, hogy miért küldöm vissza - ugye nem kell indokolnom -, de nem szeretném, ha egy következő vásárló, aki ennél a boltnál venné a telefont, így járna, mint én. Szóval, jelezzek neki, hogy mi volt a valódi oka a telefontól való elállásomnak (ennek, így utólag lehetnek-e következményei?) vagy, mint azt már valaki tanácsolta a fórumban, tegyek fel névtelen feljelentést?
Mivel a telefonból továbbra sem ábrándultam ki, csak az említett kereskedőből, így továbbra is a vásárlását tervezem.
Találtam is egy kiszemelt boltot, ahol 2 év gyártói garanciát adnak a telefonra, pontosabban, idézem: "24 hó teljes körű gyártói + forg. garanciával". Ezt érdemes lehet megvenni? Az ára teljesen rendben van. Tehát a kérdésem, ami elég nyilvánvaló, az, hogy a gyártói garancia jobb, mint a forgalmazói?Köszi, hogy vettétek a fáradságot, hogy elolvassátok. És még plusz kösz, ha segítetek dönteni.
További szép hétvégét!
-
ferob
őstag
válasz
Janaboy #7761 üzenetére
Lehetséges bármelyik készüléken, amivel sajnos ilyen esetekben élnek is.
Legegyszerűbben a SIM tálca alján ellenőrizhető, mivel nem véletlenül nyomtatják oda is rá.
Ebben az esetben elég egyszerű volt rájönni, különösebb ellenőrzés sem kellett, mivel az IMEI barbár módon át lett csak írva és semmilyen számítgatás nem előzte meg, így nem is érvényes.
-
dejvid8
őstag
válasz
Janaboy #7730 üzenetére
Ja, lehet, nem vagyok tisztában nagyon a többi márkával hogy ott hogy lehet.
HTC Themes oldalon, olyan színűre csinálod a tácsázót, és a billentyűzetet is, amilyenre csak akarod... (témakészítő pro).
Csináltam is 1-2 témát, fent is vannak. Ezt használom jelenleg: [LINK]
Itt meg birod nézni, hogy kék-fekete a tárcsázó. Elég menő -
istnag
addikt
válasz
Janaboy #7712 üzenetére
Én 2 dolog miatt csináltam resetet, amik elég elgondolkodtatók szvsz:
1. QWERTZ billentyűzet kiosztást használtam a gyári appon, ami nincs is benne alapból a Sense 7-ben, csak QWERTY van.
2. Zseblámpa widgetem eltűnt, neked meg volt. Ezt is furcsálltam. Hozzáteszem nekem FR után csak kapcsoló van a status baron és parancsikonom van widgetem nincs.
van harmadik, ami nem furcsaság,csak így nyugodtabb vagyok:
3. Az SD kártyát formáztam belső tárhellyé és én, ilyenkor szeretek biztosra menni, nehogy valami gubanc legyen. -
Atimester
aktív tag
válasz
Janaboy #7508 üzenetére
Nekem most jött a telefonomra.
Nem rég lettem Androidos. Korábban több iPhone-om is volt, és azt tapasztaltam, hogy minden frissítés után csak szarabb lett a telefonom. (Lassulás, akadások, és nem lehet visszaállítani…)
Ezért már szkeptikus vagyok minden frissítéssel szemben. -
ferob
őstag
válasz
Janaboy #7441 üzenetére
Azért van ez, mert nem minden másodpercben deríti fel az elérhető hálózatokat a készülék, ha az a cél, hogy azonnal kapcsolódjon, akkor célszerű valamilyen alkalmazást vagy NFC-t használni az ilyesmihez.
Az, hogy a mobilinternetet használja tovább a készülék, mert a WiFi megszakad az teljesen egyszerű folyamat, de a készülék magától nem fogja tudni, hogy te éppen akkor érkezel haza és azonnal kapcsolódnia kell, mert elérhető az a hálózat.
-
ferob
őstag
válasz
Janaboy #7431 üzenetére
Leginkább csak attól függ, hogy ki mire használja a készüléket, de a nagy felbontású videó rögzítéséhez és a nagyobb méretű fájlokhoz értelemszerűen a magasabb osztályú előnyösebb, de összességében class 4 alá nem érdemes menni ugyanúgy, ahogy a legújabb technológiájú és leggyorsabb kártyákat sem érdemes megvenni, mivel úgysem lehet kihasználni az adottságait.
-
istnag
addikt
válasz
Janaboy #7429 üzenetére
Az SD kártyára telepíthető alkalmazás?
Áthelyezhető rá, az alkalmazás egy része.Mennyire számít, hogy hanyas class a kártya?
Sokat számít, az jelöli a kártya sebességét.Illetve milyen fájlkezelővel tudok ráhelyezni állományokat a belső memóriából?
Gyári fájlkezelővel, ill. alkalmazásokat, az Alkalmazás kezelőből. -
spawn21
veterán
válasz
Janaboy #7389 üzenetére
Tusok válaszolni az sms-re, hívásra, telefon nélkül. Tudom szerkeszteni a naptárokat ha mondjuk úgy alakul.
Ezek nem mennek a gear s2-nek. Pedig Samsung telefonnal használtam. Vagy csak nem viltam türelmes, egy nap után leraktam a francba . Nekem ne vibráljon a kezemen amikor hívnak (napi 30-40szer) , felvenni fel tudom, de akkor is kell a telefon. Az sms értesítéseket nem tudom törölni....
-
retifosas
csendes tag
válasz
Janaboy #7174 üzenetére
Köszönöm a válaszodat! Igazából nem tudom azt sem, hogy mi az a S-on és S-off. Én csak azt tudtam, hogy a telómat szerettem volna nagyon megrootolni. Már korábban írtam, hogy Butterfly 2-es telefonom van, melyet eredetileg nem európai exportra gyártották, ezért itthon csak szürke importból lehetett kapni (legalábbis a HTC szerint). Mindettől függetlenül nagyon szeretem és nem válnék meg tőle szívesen. Magyar nyelvet sem lehetett eredetileg kiválasztani benne. Én állítottam át a Morelocale progival. Leírások leginkább csak az Ázsiai oldalakon vannak,ami elég körülményes. Itt igazából azért vagyok, mert a telefonom leginkább a HTC M8-ashoz áll a legközelebb és sok érdekeset olvashatok itt. Szóval sikerült kinyitnom a bootloadert a gyári tokenkulccsal (az hogy most az S-on, vagy S-off fogalmam sincs). Csak így tudtam feltölteni a TWRP-t, illetve a SuperSU-t. Persze lehet, hogy lett volna rá más módszer is, de nekem csak így sikerült. Most, hogy megrootoltam tudok Backup-ot készíteni a rendszerről és érdekes módon a tévémmel így már működik a vez. nélk. képernyőmegosztás is. Már csak ez megérte.
-
ShadowX
őstag
válasz
Janaboy #7102 üzenetére
Ezért kellene a HTC-nek az alma stratégiáját követnie...egy évben egy telefon (illetve kétévente egy alap, majd egy frissített telefon), kiemelkedô szoftverrel és jól megcsinált marketinggel. Az okostelefont használók 95%-a azt sem tudja mi az a snapdragon, nemhogy annak melyik verziója van a telefonban.
Így lehetne gyártási költséget is csökkenteni, meg minden évben finomítani a dizájnt, szoftvert.
Meglepô, de mióta megvan a telefon, még nem rootoltam (ilyen androidos telefonom még nem volt) pedig régen ezzel kezdtem. Egyedül azt hiányolom, hogy nem lehet az összes gyári app szabadon eltávolítható.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Janaboy #7009 üzenetére
Nagyjából képben vagyok, de ilyennel még nem találkoztam...
Ez a PhilZ Touch recovery meg az isten sem tudja hogy működik-e rendesen.
Az ARHD-t most próbáltam feltenni, de a betűk a flash-nél csak részben látszódtak, fakó volt az egész, elég furcsán nézett ki.
Nem is bootol be a telefon... -
-
Dr. Maci
tag
válasz
Janaboy #6969 üzenetére
Ha a Facebook for Htc Sense-t látja a Facebook alkalmazás, akkor automatikusan hozzáadódik az említett helyen a szinkronizálandó felületekhez. Itt egyébként elfogadtam a kapcsolatok szinkronizálását is, mégis mikor rábökök, hogy szinkronizáljon néhány másodpercig imitálja, majd leáll és a kapcsolatokban a Facebook és a Messenger esetében ugyanúgy 0 személyt szinkronizál.
Még éjszaka is elég sokat próbákoztam a beállítások babrálásával, de semmi eredményt nem értem el, illetve annyit, amennyit fent is jeleztem, néhány eseményt már lát a naptáram... -
Dr. Maci
tag
válasz
Janaboy #6956 üzenetére
Szia!
Itt semmit nem találtam, minden engedélyezve van. Ami érdekes még, hogy a telefonkönyvben elvileg a kapcsolatok adatai "multiple" forrásokon nyugszik, így a facebook-on is, de a facebooknál mégis 0 kapcsolatot ír ki. Ez hogy lehetséges, hiszen, több mint 200 ismerősöm van?! Próbálkoztam a facebook törlésével és újratelepítésével is, de ez sem oldotta meg a gondot...
-
-
opr
nagyúr
válasz
Janaboy #6812 üzenetére
Bizony, csak egy jó lefedettséget biztosító test-case csomag összeállítása egy ilyen szintű rendszernél igényel egy teljes csapatot, meg alsóhangon egy hét munkát, de akkor mindenki szószerint az irodában alszik.
Kár, hogy ezt sokan nem értik, de esetünkben fokozottan igaz, hogy jó munkához idő (és kapacitás, sok-sok kapacitás) kell. Szerintem a legjobb lehetőség még mindig az, hogy később jön, akár hónapokkal, de akkor jó, pláne, hogy a mostani szoftver is nagyon jó, így annyira nem fáj a várás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.
- Diablo IV
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HTPC (házimozi PC) topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / Normál állapotban / 100 % AKKUMULÁTORRAL / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest