Új hozzászólás Aktív témák
-
shteer
titán
-
Oxi
aktív tag
Senkinek sincs gyakorlati tapasztalata az új rendszerrel? (Az alaplap topikban is nagy a csönd ezzel a témával kapcsolatban).
-
westlake
félisten
válasz
TequilaGold #115 üzenetére
ha feleslegesen akasz penz kihajigalni az ablakon, akkor hajra
-
TequilaGold
csendes tag
Intel LGA1366, 2,6xx GHz, 8MB 140e Ft nagykerben, hétfőn szaladok érte
)
-
törölt tag
-
ALI_G
veterán
130 W TDP? hol itt az energiatakarékosság? pf
-
Oliverda
titán
válasz
westlake #101 üzenetére
Örülök neki használd egészséggel őket!
Ha gondolod kibérelheted bizonyos összeg/hét fejében az aláírásomat amiben szívesen reklámoznám hogy neked már van lapod meg procid is.
"ja, es nem remlik, hogy barmifele bizonyitas kotelezettsegem lenne feled.."
Ez nem tudom hogy hogyan jött ide.
"a tuning egy feature, es nem tartozik hozza az alaplapok default mukodesehez.."
Nem mondtam ennek az ellenkezőjét, és nem is tuninggal kapcsolatos bugokra gondoltam.
Keldor papa: Sajnos a DFI BIOS szempontból egyre sz@rabb. Jó a vas de képtelenek csak sokaid nekifutásra megcsinálni hozzá a normális BIOS-t.
-
keIdor
titán
Viszont ha már reklámozzák a gyártók a tuningot, akkor az lenne a minimum, hogy amit a dobozra ráírnak, az fusson rendesen. Nem egy dobozon, honlapon látni, hogy 1066 OC, nos ez nem minden lapnál megy... (több rammal próbálva)
westlake: Ha vennék 1366-os lapot csakis a Gigabyte jöhetne szóba, és nem véletlen...
-
westlake
félisten
csak a asus lappal volt baj, amikor bejottek a conroe-k.. a giga lapoknak pl semmi bajuk nem volt..
#94: kepzeld, van lapom is, meg procim is.. mellekesen jegyeznem meg, hogy jelen esetben nem arro volt szo, hogy ki hogyan tudja tuningolni a procijat.. ja, es nem remlik, hogy barmifele bizonyitas kotelezettsegem lenne feled..
mod: ja, igen.. en is emliteni akartam, de gorneck megelozott.. a tuning egy feature, es nem tartozik hozza az alaplapok default mukodesehez.. nalam az a bios bug, ha pl a boot ordert atallitom, de megsem abban a sorrendben keresi a temat
-
Gorneck
legenda
Hmm és ez mióta bug?!
Bios bug nálam nem épp itt kezdődik...memória komp gondok, sata gondok, energia gazd gondok...ezek már inkább...
A tuning már inkább az bios optimalizálás kat-ba tartozik...szvsz...De igazából mind1...csak ha ezt vki olvassa, akkor egyből az jön le neki, hogy rakás fos instabil lapok jöttek ki gyártóktól évek óta...pedig ez nem igaz..összerakod a gépet és müxik tökéletesen...ez a cél...Én legalábbis ezt gondolom...
-
Gorneck
legenda
965 előtti chipsetek javát kihagytam hisz AMD-m volt, de utána az összesből volt...nemtom nagyon milyen bugról beszélsz...vagy most itt a tuning miatti gondokról beszélsz vagy mi?
965, P35, P45 mind gyári bios-szal érkezett és mindig tökéletesen ment...különböző hw-kel...Jöhet privátba is, mert nem tartozik ide...
-
Oliverda
titán
Ha jól sejtem 30K környékén már elég jó alaplapot lehet kapni C2Q procik alá, és akkor még ezekre rájön a RAMok ára, meg az hogyha komolyan húzni akarja az ember akkor vennie kell egy jóval költésgesebb hűtést és talán tápot is.
"bonyolul a dolgokat beallitani, de ezek nem bugok.. ilyen alapon az osszes dfi lap bios-a bugos"
Hát nem hiszem hogy szándékosan nehezebbnek tüntette volna fel a dolgokat mint amilyenek azok valójában. A hozzáértését pedig ismét csak nem kérdőjelezném meg.
-
leviske
veterán
Jó, azért annyira az ATi/AMD-t sem kell sajnálni. Érdemes megnézni, hogy a HD3000-esek óta mekkora haszon mellett adja a kártyáit...
(#90) westlake: "#89: miert lenne tele bugokkal? [...] lehet, hogy egy-ket dolgo nem ugy mukodik, ahogy az elvarhato lenne, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ki fogjak oket javitani.."
Ja? Akkor az nem bug, hanem feature...
-
westlake
félisten
x58 msi 220$
#89: miert lenne tele bugokkal? nem ertem, hogy miert kell alapbol a legrosszabbat feltetelezni.. lehet, hogy egy-ket dolgo nem ugy mukodik, ahogy az elvarhato lenne, de biztos vagyok benne, hogy hamarosan ki fogjak oket javitani..
#91: ertem, hogy mire celzol, es mire akarsz kilyukadni, de q9550-hez valoszinuleg nem 20k-s alaplapt fog venni a felhasznalo
bonyolul a dolgokat beallitani, de ezek nem bugok.. ilyen alapon az osszes dfi lap bios-a bugos -
keIdor
titán
Inkább 70k, mert X58-UD4-et még sehol se láttam, az UD5 meg kereken 70k. (ezek az árak is a legolcsóbb helyekről származik)
Mellesleg én is maradnék a Core 2-nél egyelőre, a 920-as i7 fene tudja mennyire lehet tuningolható, meg azt se tudjuk milyen áron, gondolom a BIOS tele van bugokkal, én meg személy szerint utálok napokat a gép elött tölteni és tesztelgetni...
-
westlake
félisten
válasz
Robi BALBOA #86 üzenetére
egy i920 olcsobb, mint a q9650 (es nem sokkal dragabb, mint a 9550).. alaplapot ugyanugy lehet olcsobban, es dragabban venni, mint a 775-os procikhoz.. a ddr3-as memoriat ugyancsak megvehetjuk 775-os procihoz, es core i7-hez is..
szoval nem tudom, hogy ki venne egy "elavult" technologiat, ha nem sokkal tobb penzert egy vadonat ujat vehet.. -
törölt tag
Ez így van, de az Intelnek meg ott a Core 2 szériája, ahol hasonló üzletpoltikát folytat. Éppen ma érkezett a hír a további árcsökkenésekről. A Core i7 más ligában versenyez, vagyis nem versenyez, mert lényegében konkurencia nélkül van. Ezért kerül ennyibe.
Az új 45 nm-es AMD CPU-kra én is kíváncsi leszek!
-
old gray
addikt
válasz
#72042496 #83 üzenetére
Persze, mert az ATI/AMD rájött, hogy olcsón kell a vgai-t árulnia ha sokat szeretne eladni. Ez azért a fogyasztó szempontjából sem rossz üzletpolitika.
CPU csere: olyan megoldásra gondoltam amiért érdemes a jelenlegi E6850-em lecserélni. Ilyen egyelőre nincs piacon, és a váltást konkrétan az AMD új 45nm-es procijára értettem.
-
törölt tag
Nem, ez nem geciség, ez a cég jól felfogott érdeke. Az AMD ugyanilyen okból kifolyólag árazta a HD48xx sorozatot úgy ahogy, nem azért, mert olyan jó fej és empatikus az ottani legénység.
Normális ár/teljesítmény arányú processzort most is találsz a piacon, Intel és AMD oldalon egyaránt, ha válthatnékod van, előtted a lehetőség.
-
mephi666
nagyúr
tudom... szerintem úgy van vele az intel, hogy amíg nyeregben vannak, addig ki akarják keményen használni a helyzetet... az amd a duron/athlon sorozattal kezdődően kicsit megszorongatta a golyóikat... remélem be fog következni megint hasonló helyzet, mert abból csak mi járnánk jól
off: anno 2001 elején teszteltünk asus v7100-al, amikor nagyon jó kártyának számított...
sógorom konfigja: menő asus lap p3 alá, 800as p3, 256mb 133-as sd, win xp...
saját konfig: acorp 7kta lap, 750es duron, 128mb 133as sd, win xp...
a duronom rendesen betett a p3-nak... tesztek egy részében kicsit a magasabb órajelű p3 volt a jobb, másik felében meg a duron... de átlagolva ugyanaz volt a teljesítmény... 50mhz-el kisebb órajellel, fele annyi rammal... mellesleg akkor egy kb fele annyiba kerülő konfigtól... bízok benne, hogy cpu-nál lesz olyan árverseny, mint a vga-knál, mert az a jó a szűk pénztárca-keresztmetszetű embereknek(mint pl én)
-
old gray
addikt
Pár év és Józsi bá' rotációs kapájában is ilyen proci fogja a koordinátákat kiszámolni. Tény, új technológia, mindig drága. Csak pofátlanul.... Az AMD pl. miért nem szállt el a 4850/70 kiadásakor? Elejétől kezdve korrekt áron kínálták, az Intel meg próbálja lehúzni az extrém teljesítményre vágyókat. Mert megteheti. Elég g..iség, nem?
Remélem az AMD valami normális ár/teljesítmény arányú cpu-családdal fog kijönni, már válthatnékom van.
-
mephi666
nagyúr
itt van... sógoroknál 985eurótól indul az i7-965... megy a dollár->euró átváltási arány rendesen... ez negyed misi felett figyel... nem kell egy ideig ilyet venni szerintem
-
bteebi
veterán
válasz
Robi BALBOA #57 üzenetére
Hát ami a Newegg-en $310, az mire ideér, lesz (jelenlegi dollár/euro árfolyam mellett) 80.000 Ft is, ha nem még több
. Amúgy szerintem a legtöbb otthoni felhasználónak bőven elég egy E8xxx vagy mondjuk egy Q6600, esetleg kicsit tuningolva
. Ezeknek majd 1 év múlva talán lesz értelme/akkor már majd megérik az árukat - a triple channel is egyelőre leginkább arra jó, hogy még jobban le lehessen húzni az embereket.
Új architektúra ide vagy oda, a gyártástechnológia egyelőre maradt - majd ha lemennek 32 nm-re vele jövőre, akkor majd sokkal inkább lesz értelme a váltásnak. De egyelőre inkább vennék egy Q9650-et ezek helyett, ha már annyira Enthusiast szeretnék lenni
. A HT meg nem sokat ér (elég nagy túlzással persze), legfeljebb néhány célterületen. Aki meg renderelni akar, vagy video-t kódolni, az is inkább Core 2-t vegyen egyelőre (szerintem), legfeljebb tegyen kapásból 2-t valami jó kis Intel szerver lapba
. Mondjuk 2 db Q6600-at, és még ha nem is rántja meg őket, akkor is nagyon odavernének bármelyik i7-nek, és még árban se feltétlenül lenne többe.
Jó lesz ez majd, nagyon is jó lesz, de majd inkább 32 nm-en, kisebb TDP-vel, és jóval olcsóbban
.
-
old gray
addikt
válasz
Hammon Serra #64 üzenetére
Ezek i7 full konfigok?
Vagy mié' ilyen drágák?
Volt pofád idejönni ilyen árakkal?
Tényleg majsztró: van rá esély, hogy visszakerülsz a bazárosok közé? Vagy a Parci vs. Hammon vita megegyezés nélkül zárult?
-
westlake
félisten
válasz
ilyen_85volt #76 üzenetére
jelen esetben definialnod kellene, hogy mit ertesz a "normalis" szo alatt..
akik teszteltek mar 920-at, 940-et, es 965-ot, azt mondjak, hogy ertelmes tuningot csak a 965-bol lehet kihozni.. es az i7-nel ugyebar nem csak a szint tiszta cpu mhz szamit.. -
ilyen_85volt
csendes tag
" Az Intel Core i7-965 Extreme Edition 3,2 GHz-es órajellel és kikapcsolt „Overspeed” védelemmel érkezik 999 dolláros áron. "
De ettől a kisebbeket még lehet normálisan húzni?
-
glutamin
őstag
Na akkor egy kis kiegészítés
Általában lehetőség van olyasmire, hogy az aktuális CPU genercációból veszünk egy gyengébbet, amit pár év múlva még jó eséllyel viszonylag olcsón kicserélhetünk az adott generáció jóval erősebb tagjára. Pl. Celeron > Pentium vagy mondjuk E2xxx -> Q9xxx. Egy ilyen esetben valóban nem feltétel a drágább kezdőlap.
Ugyanakkor generációváltást ritkán tudunk meglépni egy alaplappal. Az sem mindegy milyen sűrűn variálgat valaki.
Én pl az i945-ös lap D805-ös CPU párossal sajnos zsákutcába kerültem, mert a D9xx-esre nem volt érdemes váltani. (holott a 945-ös lap új széria volt, a 975-ös pedig irgalmatlanul drága volt)
-
Oliverda
titán
válasz
Hammon Serra #67 üzenetére
No és hány ember vett tőled olyan áron Q procit?
Pusztán csak kíváncsiságból. Jöhet priviben is.
-
Oliverda
titán
válasz
Hammon Serra #64 üzenetére
Pár ezerrel többre tippeltem a 920 árát, mondjuk a kicsit drágább helyeken biztos lesz az 85K körül is. A 965 ára a no comment kategória szerintem.
-
Hammon Serra
senior tag
Nálam enniyért vannak mától.
CPU Core i7-920 2,66 GHz 8MB So1366 Box 79 501 Ft
CPU Core i7-940 2,93 GHz 8MB So1366 Box 154 630 Ft
Core i7 965 XE - 3.20/1333/8MB, LGA 1366, Box 264 058 Ft -
kisedi
csendes tag
Igen igen. A 1366 foglalat nem nekünk lett kitalálva. Egy éven belül seholsem lesznek
még 4-8 szálú kommersz alkalmazások. Pl amiket használunk: Böngésző prg-ok, film-zenelejátszók, ripperek, grabberek, író prg-ok. A játékfejlesztők javarészt a GPU-t terhelik,
nem lehet egy év átszokni /átprogramozni a már most projektben lévő játékokat. Pl egy E8400-hoz képest a Nehalem 5x- 10x-es árazása nem térül meg játékteljesítményben sohasem.
Egyszóval, látván ezt, az INTEL meghagyja a platformot a szerverkbe és FAN-oknak(lúzerek?). És okosan kiadja az ismét ÚJ alaplapot igénylő SOCKET1160-as
szériát. Tudván hogy az így is alázza majd a hasonló órajelű AMD 4 magosokat.
Szerencsére ez csak 2009 szeptemberétől van tervben, szval az AMD előnyben van a K10 architetúrával kb 3 negyedévig. Remélhetőleg lessz elég idő annyi nyereség termelésére hogy kihozzanak végre egy Űber-Brutál 3 csatornás mem.vezérlős, super-threadinges 8 magost 32 nm-en.... -
törölt tag
Köszönöm, ezt örömmel hallom. Akkor soká lesz még, mire megjelenik - maradok hát az eredetei terveknél, s veszek inkább valami cifra Wolfdale-t. Dumálhat itt akárki, hogy négy mag így meg úgy (játékfejlesztőkre gondolok), otthonra sokkal jobb lesz ez, mint a Nehalem, főleg, hogy 3D tervezést már nem is végzek a gépen.
-
Gyuri27
félisten
válasz
Robi BALBOA #53 üzenetére
Ez a számolás nem korrekt. Próbáld ujra szvsz.
-
-
dezz
nagyúr
-
Oliverda
titán
válasz
Robi BALBOA #53 üzenetére
Meg ha tényleg $284 lenne. [link]
Ez egy elég kedvező árakkal dolgozó és népszerű webshop az USA-ban.
"az csak a k7-es architektúrának a feltupírozott változata volt, nem egy merőben új architektúra mint a i7!"
Muhaha -
törölt tag
Most már úgy ráálltak a négy magra, hogy kétmagos Nehalem processzort nem is fognak készíteni? Vagy később azért lesz belőle ilyen is?
-
dezz
nagyúr
Akkor fejsd ki már légyszi, mi tartozik bele szerinted a "minden téren"-be...
(#30): Ahhoz a C2D árának 25%-kal kellett esnie, az i7 árának meg 60-70%-kal kellene... Kicsit szkeptikus vagyok...
(#27) Dilikutya: Most elég sok embert lehülyegyerekeztél itt - csak mert te nem szeretsz alkatrészenként cserélgetni...
-
Robi BALBOA
őstag
Szerintem az i7 920-as prociért az a 284$ nem "lenne" olyan vészes ha tényleg annyiért kapnánk meg és nemlenne ezer adó,szálítási költség esetleg még vám is!
A 284$ az kb: 55-60eft az pedig nem olyan sok egy ilyen komoly és friss architektúráért!
Emlekszem hogy amikor megjelentek az amd a64-es procik és vettem egy 3500+-os venice magos procit oem 56eft volt,és az csak a k7-es architektúrának a feltupírozott változata volt, nem egy merőben új architektúra mint a i7! -
Devid_81
félisten
Azért kicsit sajnálom ez az új tokozás dolgot...
Ha már új lesz legalább lenne csak 1 féle... -
Gorneck
legenda
Ne szenvedj már...megy ez szépen...
-
törölt tag
Leggyorsabb processzor? Tudtommal van olyan is, ami alapallapotaban megy 5GHz-t. Igaz nem x86 kompatibilis, de van.
-
Bluegene
addikt
válasz
Dilikutya #34 üzenetére
miért ne lenne értelme? a legtöbb ember ezt csinálja
igenis jó volt S939 egymagosról pl.: kétmagosra váltani, mikor már megérte és nem 120 ezer-be került, hanem 15-be
és elfogadnék egy quad-ot is pedig jól működik a gépem, szvsz sztem rosszul látod, a te módszereddel lehet bukni nagy pénzeket a semmiért
-
Oliverda
titán
-
simonzé
addikt
válasz
Dilikutya #31 üzenetére
Pláne ha megint kiderül hogy hiba maradt az első szériában.
A gyártók kimondva-kimondatlanul hülyékre vadásznak a zászlóshajókkal. Azt messze túlárazzák, aki ennyit is hajlamos érte megadni az hadd vigye! A MainStream hozza a pénzt, de a csúcsmodellel lehet villantani. Pl. mekkora a marketingértéke annak, hogy 'Ja, mi csináljuk a Föld leggyorsabb prociját is'? Ettől a mondattól még a Celeron sem büdös egy laikusnak. -
Hulk24
senior tag
úh tudtam, hogy jó ára lesz, de ennyire...na várjuk a zuhanást
főleg a 965ét!!
-
KrAt
veterán
Frankóság
-
Dilikutya
félisten
A VGA cserét nem is úgy értettem. Csak arra céloztam, hogy alkatrészenként nem sok értelme van cserélgetni. Én utálok egy jól működő rendszert megbontani.
És az ide vinnyogóknak igenis hogy a játék számít, akinek tényleg kell majd ez a teljesítmény, mert pl. animátor, az nem fog nyüszíteni a 70-80e Ft-os procin sem, mert behozza az árát rövid időn belül.westlake: igazából a HT-nek négy mag esetében nem sok értelmét látom. egymagos rendszereknél biztos jó volt (sose volt ilyen procim), de négy magnál nem hiszem, hogy sokat dobna, az erőforrásigényes alkalmazások ettől nem lesznek gyorsabbak, 4 magon meg egyébként sokmindent lehet egyszerre futtatni szerintem.
-
Oliverda
titán
válasz
Dilikutya #27 üzenetére
Remélem nem veszed zokon de én úgy látom hogy nem ismered eléggé a szóbanforgó platform/platformok felépítését. Ha nem kapsz jóformán semmi szükséges pluszt az alaplapcsere után, csak esetleg azt hogy telepítheted újra a rendszered akkor miért cserélnél? Hogy költsd a pénzt? A beépített memóriavazérlővel az alaplapok és a chipkészlet jelentősége teljesítmény szempontjából egyre jelentéktelenebb. Persze a BIOS még sokat jelent ebből a szempontból, de az ugyebár frissíthető és csak az adott gyártón múlik hogy mennyit tud/akar optimalizálni rajta a teljesítmény érdekében.
Tehát ha nincs szükséged 3 way SLI-re, CrissfireX-re vagy egyéb extrára, és az újabb processzor működik a már meglévő alaplapoddal akkor ebben az esetben egyáltalán nem szükséges a csere. Hogy csak egy példával éljek, nem egy ember pakolta bele a már pár éve meglévő sima AM2-es lapjába az AM2+os X4 procit és vígan elvan vele bármiféle lapcsere nélkül.
VGA csere pedig tudtommal megint csak nem követel új alaplapot.
Azt pedig hogy itt miért kell csak játékokban gondolkozni nem értem. Sokan egyáltalán nem játszanak, és már elég sok alkamazás létezik ami normálisan képes kihasználni a több magot.
-
Dilikutya
félisten
Mitől 8*2,66ghz? 4 magos CPU-ról van szó, nem? A HT-tól nem lesz +4*2,66ghz-e. Én pl. nem a létjogosultságát kérdőjelezem meg, csak a vinnyogó otthoni tuningosok, ráérő játékosok részéről a szükségességét.
Komoly kép/videóhangfeldolgozó munkaállomásban, 3D-s modellezésnél, renderelésnél természetesen van értelme, mivel ott a további magoknak, ha az adott szoftver támogatja, nem csak annyiban van értelme, hogy a direkt szarul megírt játék jobban fut, hanem valós felhasználható teljesítménytöbblet jelentkezik.atti_2010: az ilyen hírekben szereplő árak mindig 1000db-os nagykereskedelmi árak, a végfelhasználói ára ennek több lesz
. Egyébként újonnan a piacra bevezetett hardver csak egy hülye vesz meg azonnal.
-
westlake
félisten
megmondod, hogy hova nem eleg 8*2.66ghz? nem olyan progikhoz kell i7-et venni, amik csak ket magot hasznalnak ki
med: en ugy latom, hogy az eredendo problema az, hogy a legtobben eleve rosszul kozelitik meg az i7 letjogosultsagat
el kellen gondolkozni azon, hogy valojaban miert (es milyen alkalmazasok miatt) lett piacra dobva..
-
atti_2010
nagyúr
Enyi penzert kenjek a hajukra plane hogy jatekban alig mutatkozik valami elony, vagy esetleg semmi plussz meg alaplap, ddr3 ami nem olcso inkabb megvarom mit villant az AMD , modjuk egy 2-3 magos 45nm-es 3GHz-es procit jo arban eltudok kebzelni plane hogy ahogyan nezem alaplapot sem kell csereljek.Tan nem bolondultam meg hogy kiadjak egy csomo penzt hogy gyorsabban tomoritsen a gep vagy hogy hamarabb konvertaljon egy filmet amikor megtalalhatok minden valtozatban csak keresni kell.
-
Dilikutya
félisten
Ha normálisan rakod össze a rendszert, akkor nincs értelme. Annak sok értelmét nem látom, hogy megveszem a pöpec VGA-t, meg mondjuk mellé valami gyökér CPU-t, mert elfogyott a zseton, aztán később meg majd ha lesz lé, cserélek. Addigra a VGA is mehet a kukába. Ha pedig megveszel egy erős CPU-t, és azt akarod kicserélni, addigra a kártyád megint csak gyökér lesz. Alkatrészenként nincs értelme, csak a hülyegyerek variál össze-vissza. Magam részéről a négy magnak sem látom még értelmét, leszámítva azt, hogy a játékfejlesztők mostantól arra dolgoznak, miközben a két mag is bőven elég, még sok is. Rengeteg kihasználatlan teljesítmény van 1-1 hardverben, de ez már csak ilyen. Ezért is nem foglalkozok játékokkal. Rendes programnak a rendszerigényét ténylegesen csak az szabja meg, hogy mit csinálsz vele, a játékfejlesztők a szoftverfejlesztés fizetett Mekk Mesterei.
Manapság amúgy sem érdemes már állandóan cserélgetni, az árak olyan ütemben esnek, hogy ha használtan nem akarsz rajta sokat bukni, akkor jobb, ha ki se bontod, hanem ahogy hazavitted a boltból, már teszed is föl az apróba. A tuningnak meg szintén nincs sok értelme, főleg nagy teljesítményű cuccok esetén.ollie: nem volt, de azt szerintem mindketten tudjuk, hogy az asztali rendszerekbe szánt CPU-k célközönségének jelentős része játékos.
-
westlake
félisten
jelen estben kizarolag annak erdemes megvennie a i7-es rendszert, aki olyan programmal/programokkal dolgozik, ami(k) kihasznaljak a 4+4 szalat.. esetleg meg azoknak, akik most vesznek teljesen uj gepet, es mar az "elavult" socket 775-ben gondolkoznak..
#22 az i7-es procik arat jo ideig nem fogja lenyomni.. foleg nem egy socket 775-os
-
Romvr
őstag
Én most készülök venni egy E7300-ast (december-január), remélem ez a proci majd kicsit lenyomja az árakat. Mert tuti hogy ilyenem egy jóóóóóódarabig nem lesz, ha csak a kezdő árakat nézzük. Persze ha az AMD előhúz a kalapból valami csodaprocit akkor még akár egy egész jó verseny is kialakulhat.
-
Oliverda
titán
válasz
Dilikutya #20 üzenetére
"Nem minden esetben jár sok előnnyel, ha az új procit be tudod rakni régebbi lapba, egyes új funkciók inaktívak lehetnek."
Jelen esetben eze a funkciók hiánya nem mutatkoznak meg a teljesítményben. Esetleg csak tuningnál de még ott sem minden esetben. Van aki nem szereti cserélgetni az alaplapját mert macerás és néha valóban nem éri meg.
"Pusztán a processzort nem sok értelme van kicserélni."
Hát ez azért így ebben a formában nem állja meg a helyét.
-
Dilikutya
félisten
Nem minden esetben jár sok előnnyel, ha az új procit be tudod rakni régebbi lapba, egyes új funkciók inaktívak lehetnek.
Drága procinál szerintem tegye meg az ember, hogy vesz egy hozzá való lapot, bár én ezt az olcsónál is javaslom. Pusztán a processzort nem sok értelme van kicserélni. -
Anubis_9
addikt
Én még egy ideig igyekszem kihúzni az E8400@4000 Mhz-emmel...
Aztán majd ha nagyon muszáj, váltok Core i7-re.
-
Hunpriest
senior tag
Jövő ilyenkor már talán jó vételnek is fognak számítani.
Kíváncsi vagyok az AMD válaszára végre. GPU fronton már magukra találtak most már alkothatnának valami igazán ütős CPU-t is, nehogy már az intel unatkozzon.
-
BRinyo
aktív tag
Sógoréknál ugyanannyi EUR, mint amennyi USD-s ár a hírekben van. Ez alapján még a legolcsóbb is éppenhogy 5jegyű árcimkével érkezik...
Kb. 80e lesz itthon a 920. Ha egy Q9400-hoz nézem, nem feltétlen érdemes most vásárolni. Érdemes várni, amíg eltelik kis idő. De akinek azonnal kell, annak drukkolok. -
luw2win
őstag
Engem se fenyeget, viszont az AMD jol csinálta h a AM2+ os foglalatba belemegy az AM3-as ami elég jo döntés, mivel nem kell alaplapot cserélni, de az Intelnél ez sajnos nem igaz, sajnálom is, mivel most vettem gépet és milyen jo lenne ha az i7 belemenne a mostani alaplapomba
-
detroitrw
addikt
válasz
hyperspace #4 üzenetére
inkább olyat ami megveri /persze nem házon belül/
s akkor máris vékonyabb lesz az a vastagon fogó árcimkéző tollacskaesetleg valami összehasonlításos linket tudtok adni?
-
strife
tag
Az árak tényleg elég borsosak, ahogy nézem egy ideig nem fenyeget az a veszély, hogy ilyet vegyek.
-
nesa
veterán
válasz
infectedmann #6 üzenetére
Ezt erdemlik az intel fanok igy halalkodik az a kek ceg a vasarloknak.
-
dezz
nagyúr
válasz
infectedmann #6 üzenetére
Azt sejtettem, de ez hogy valósul meg?
-
dezz
nagyúr
"jelenleg minden tekintetben a leggyorsabbnak bizonyultak"
Na ja, ha direkt csak a legújabb, többszálas játékokkal próbáljuk (és ott sem minden esetben)... Szóval ez ebben a formában egyszerűen nem igaz...
Az EE-nél kikapcsolt, más szóval a többinél bekapcsolt "OverSpeed védelem" mit takar?
-
hyperspace
őstag
ellenfelet akarok...
mar ezeknek a prociknak
-
mephi666
nagyúr
ejha, nem lehet gyenge... de azért a legkisebb és a legnagyobb példány között van ám különbség árban...
-
luw2win
őstag
Ha a mostani árfolyammal számolva a kistestvér ~60k ra jön ki ami sztem egy kicsit drága, bár ha a régivel számolunk akk ~42k az már barátságos, csak még szerintem az alaplapok ára is az eget veri
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vírusirtó topic
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- PR-Telecom
- BestBuy topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mazda topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.8 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest