Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz arn #72 üzenetére

Csak épp sokan akik a GPU részleg eladását vizionálják, elfelejtkeznek két dologról:
    1. az AMD dGPU-i és iGPU-i ugyanazt a technológiát használják -> az AMD-nek semmi haszna nem lenne a részleg eladásából, ha utána meg licenszelhetné vissza a saját technológiáját, és GPU részleg híján nem tudna másikat fejleszteni sem, azt meg nem látom, hogy hirtelen vissza akarna lépni "CPU only" gyártóvá(szvsz az gyors út lenne a marginalizálódás/csőd irányába, épp mikor kicsit magához kezdhetne térni a cég).

2. sokunknak akik AMD szimpatizánsok, nem kis része van a szimpátia meglétében annk, hogy az AMD(ATI) a "kisebbik gyerek", illetve a fejlesztési filozófia, hogy ha már nincs sok pénzük, próbálnak észből dolgozni(persze változó sikerrel). Ha az Intel megvenné a RTG-t és izomból kezdene el feljeszteni, szerintem sokan elpártolnának tőle, elinflálódna a márkanév is. Emellett a világon semmi garancia nincs rá, hogy majd az Intel pénzéből hirtelen csodákat tenne Raja...

Plusz én nem vagyok teljesen biztos benne, hogy Oliverda elemzését egy kicsit sem befolyásolja az Abu kedvenc cége kapcsán érzett zsigeri rosszindulat... de ne legyen igazam - egy biztos: ami a napokban a PH fórumon folyik ebben a tárgyban, az nem kicsit gázos...

Harmadrészt, valaki megerősíthetné, hogy Raja dolgozott-e a Polaris/Vega architektúrákon HW mérnökként is, magyarul van-e a fejében bármi róluk a marketinganyagokon kívül, amit átvihet az Intelhez?

Új hozzászólás Aktív témák