2018. február 18., vasárnap

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

Hivatalosan is megérkezett az Intelhez Raja Koduri

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

Gyors munkahelyváltásnak lehettünk szemtanui, tegnap ugyanis még az AMD-nél dolgozott.

Az AMD a tegnapi napon jelentette be, hogy a szeptemberben szabadságot igénylő Raja Koduri hivatalosan is úgy döntött, hogy elhagyja a céget, de akkor még nem lehetett tudni, hogy hova megy, bár a legfőbb konkurenst, mint célállomást igen erősen pletykálták a közeli források. Mára azonban az Intel kiadott egy hivatalos közleményt, melyben hivatalosan is bejelentették, hogy az említett szakember csatlakozott hozzájuk.

H​i​r​de​tés

Raja Koduri az újonnan megalakuló Core and Visual Computing Group vezető mérnöke lesz, és emellett menedzseli majd az edge computing területet, ami az IoT-piac peremhálózati megoldásaiért felelős. A Santa Clara-i óriáscég kiemelte, hogy Koduri rövidtávú célja az Intel vezető szerepének kiterjesztése a GPU-piacon a nagy teljesítményű dedikált grafikus vezérlők bevetésével. Itt a vállalat nyilván a nemrég bemutatott Kaby Lake-G platformra gondol, amelynek az alapját egy AMD-től származó egyedi Radeon grafikus vezérlő adja. Utóbbit Raja Koduri bizonyosan nagyon ismeri, hiszen az AMD-nél lényegében fél évtizedig ezeken a hardvereken dolgozott.

Hosszabb távon az Intel valószínűleg azt várja Raja Koduri szakértelmétől, hogy olyan architektúrákat és irányokat dolgozzon ki a cég számára, amelyekkel az egyes fontosabb piacok megtámadásához és persze becserkészéséhez nem kell igénybe venni az AMD segítségét. A szakember Dr. Venkata M. Renduchintala mellett fog dolgozni, akinek állítólag vezető szerepe volt a Kaby Lake-G megszületésében.

Raja Koduri ténylegesen valamikor december elején áll munkába az Intelnél.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​rde​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.