Hirdetés

Hivatalosan is megérkezett az Intelhez Raja Koduri

Gyors munkahelyváltásnak lehettünk szemtanui, tegnap ugyanis még az AMD-nél dolgozott.

Az AMD a tegnapi napon jelentette be, hogy a szeptemberben szabadságot igénylő Raja Koduri hivatalosan is úgy döntött, hogy elhagyja a céget, de akkor még nem lehetett tudni, hogy hova megy, bár a legfőbb konkurenst, mint célállomást igen erősen pletykálták a közeli források. Mára azonban az Intel kiadott egy hivatalos közleményt, melyben hivatalosan is bejelentették, hogy az említett szakember csatlakozott hozzájuk.

Raja Koduri az újonnan megalakuló Core and Visual Computing Group vezető mérnöke lesz, és emellett menedzseli majd az edge computing területet, ami az IoT-piac peremhálózati megoldásaiért felelős. A Santa Clara-i óriáscég kiemelte, hogy Koduri rövidtávú célja az Intel vezető szerepének kiterjesztése a GPU-piacon a nagy teljesítményű dedikált grafikus vezérlők bevetésével. Itt a vállalat nyilván a nemrég bemutatott Kaby Lake-G platformra gondol, amelynek az alapját egy AMD-től származó egyedi Radeon grafikus vezérlő adja. Utóbbit Raja Koduri bizonyosan nagyon ismeri, hiszen az AMD-nél lényegében fél évtizedig ezeken a hardvereken dolgozott.

Hosszabb távon az Intel valószínűleg azt várja Raja Koduri szakértelmétől, hogy olyan architektúrákat és irányokat dolgozzon ki a cég számára, amelyekkel az egyes fontosabb piacok megtámadásához és persze becserkészéséhez nem kell igénybe venni az AMD segítségét. A szakember Dr. Venkata M. Renduchintala mellett fog dolgozni, akinek állítólag vezető szerepe volt a Kaby Lake-G megszületésében.

Raja Koduri ténylegesen valamikor december elején áll munkába az Intelnél.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés