- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
Den
veterán
notebookként használóknak is általában van egy otthona, ahol fix eszközei vannak. Mindenki ki tudja húzni a csatikat, meg vissza is tudja dugni, én is azt csináltam, de ha elfogadható áron tudnék ilyet szerezni, nekem megérne ennyit a kényelem, mondjuk egy 400k értékű notinál ez aprópénz.
www.simson4t.hu
-
Genialis
aktív tag
''Ha el akarom vinni magammal a notit, értelemszerűen kikapcsolom, lecsukom a tetejét, kíhúzom a tápot és ennek a kütyünek az usb csatiját, és viszem a gépet. Mikor meghoztam akkor leteszem az asztalra, bedugom a tápot, az usb csatit, kinyitom a gép tetejét és power on. ilyen egyszerű''
Ja, ha nem használod Notebook-nak, csak cipelhető PC-nek...
''de senki nem gátol abban hogy te dokking stationt vegyél a gépedhez. sőtt sekinek nem kötelező ezt venni, csak egy lehetőség.''
Eszem ágában nem volt docking stationt venni. Még szerencsére képes vagyok pár mazzagot bedugni ha kell, és maradi ódivatú és valószínüleg megvetendő véleményem szerint (igen tudom, a piac mást mutat) egy notebook legyen menetközben használva.
''Azt nem tudom hogy hány ''full hardver'' dokking stationt láttál''
Elmondom egyet se. Úgyhogy tényleg lehet hogy sokat várok el. Már megint. Hogy működjön... Ehh, mea culpa.
''Azt megnézem jelenleg hány munkahelyen van wifi, azt meg pláne, hogy hány _otthonban_, meg hány embernek van otthon hálózati nyomtatója''
Nálunk van. Pont a lapitopik miatt.
Otthonra egyáltalán nyomtató? Minek? Pénzpocsékolás. Ja persze, mindegy.in4m8ion 1ts 2 B 3
-
Den
veterán
Ha el akarom vinni magammal a notit, értelemszerűen kikapcsolom, lecsukom a tetejét, kíhúzom a tápot és ennek a kütyünek az usb csatiját, és viszem a gépet. Mikor meghoztam akkor leteszem az asztalra, bedugom a tápot, az usb csatit, kinyitom a gép tetejét és power on. ilyen egyszerű :)
De írják hogy a cuccnak saját vezérlő szoftvere van, valszeg meg van oldva a hot swap is.
de senki nem gátol abban hogy te dokking stationt vegyél a gépedhez. sőtt sekinek nem kötelező ezt venni, csak egy lehetőség.
Azt nem tudom hogy hány ''full hardver'' dokking stationt láttál, de szvsz túlzottak az elvárásaid. Amikhez nekem volt szerencsém gyakran előfordult hogy menetközben szétment a kommunikáció a dokk és a gép között.
''Normálisabb helyeken/notebookokban van wifi, tehát a hálót be se kell dugni. Printer esetek 1000%-ban munkhelyeken hálón van, az tehát jön a wifin''
Azt megnézem jelenleg hány munkahelyen van wifi, azt meg pláne, hogy hány _otthonban_, meg hány embernek van otthon hálózati nyomtatójawww.simson4t.hu
-
Genialis
aktív tag
Azért kiváncsi vagyok, hogy pontosan mi történik amikor kihúzod a kábelt. Alapból a cucc linux alatt nem megy, úgyhogy eleve gáz, de szvsz XP-n is valami ilyesmi játszódhat le, hogy: Izé, eltávolítódott a billentyűzet... Jajj eltűnt az egér... Izé kiesett az ablakon a sorosportom... Pánik, Pánik!!! Valaki kiszedte a hálókártyát!!!, Na de hű de mikorszopsz vagyok én találtam másik billentyűzetet ám! Há! Itt egy tapipad bazze... stb...
Szóval biztos nagyon poénos lehet. Merthogy ezeket mind új és virtuális eszköznek fel kell innentől venni a rendszerben. Egy normális docking station full hardverből kezeli az ilyesmit a notebook erőforrásait felhasználva, plusz tápellátásként is működik.
Aproposz tápellátás. Ha már dugdosol, akkor valszeg Usb-n nem fogod a laptopi akksiját tölteni úgyhogy be kell dugnod a tápcsatlakozót is. Vannak akik monitorra is kötik, tehát azt is be kell dugni. Normálisabb helyeken/notebookokban van wifi, tehát a hálót be se kell dugni. Printer esetek 1000%-ban munkhelyeken hálón van, az tehát jön a wifin. Szóval egy esetleges speckó sorosportos ősmaradvány cucc mellett nem kellett bedugnod a billentyűt meg az egeret. Igazad van, ha ez számít akkor ez a cucc a nyerő.
fLAME on
Megjegyzem, hogy akinek ez számít annak úgyis W$ van a gépén, és van mit a tejbe aprítania...
fLAME offin4m8ion 1ts 2 B 3
-
rATdrAgOn
senior tag
Okes, ez a praktikus resze :)
Mondjuk nekem egyedul a halokartya az ami mint drot problemat okoz, a tobbi az benne van a vasban.
Viszont soros port nelkul halott ember vagyok az esetek 90%-ban... :(((A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
M@trixfan
addikt
Most már az az irányzat, hogy egy embernek egy gépe legyen a munkahelyén/irodában. Ez nemcsak költséghatékony, hanem megszűnik a fileok szinkronizációjával járó nehézség is. Sokkal egyszerűbb egy ilyen dokkolóba belenyomni 1sec alatt a gépet, mint dugogatni a csatlakozókat.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
rATdrAgOn
senior tag
Foleg, hogy manapsag mar a mostani (ertsd a fel eve megjelent) notabukokon mar _SOROS_ port sincs, de a biosban fel van tuntetve... mondjuk, ha ennek a soros portja is olyan ocska mint az USB->Serial konverterek, akkor csak a annyit er mint halottnak a csok :)
A pC vajommi?! A kindoz vajommi?! A szittyozium.hu jó. Amigát használok, commodoreos (c)(r)(tm)-al. Meg nextgent. Meg bármit. :D
-
Genialis
aktív tag
Ez de értelmetlen cucc... Egy normális notbook-on ez mind megvan.
in4m8ion 1ts 2 B 3
Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- További aktív témák...
- -70% HP EliteBook 850 G7:i7 10610U,32GB RAM,512GB SSD,15.6" FHD,vil.MAGYAR numeri.bil.l,Win11Pro HU
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet RENDELHETŐ DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Precision 3490 14" FHD IPS érintőIntel Ultra 7 165H RTX 500 ADA 32GB DDR5 1TB NVMe IR kam gar
- ThinkPad L13 - 13.3" FHD IPS, I7-10510U, 16/256, type-c +SZLA! +GAR!