Aktív témák
-
Den
veterán
notebookként használóknak is általában van egy otthona, ahol fix eszközei vannak. Mindenki ki tudja húzni a csatikat, meg vissza is tudja dugni, én is azt csináltam, de ha elfogadható áron tudnék ilyet szerezni, nekem megérne ennyit a kényelem, mondjuk egy 400k értékű notinál ez aprópénz.
-
Genialis
aktív tag
''Ha el akarom vinni magammal a notit, értelemszerűen kikapcsolom, lecsukom a tetejét, kíhúzom a tápot és ennek a kütyünek az usb csatiját, és viszem a gépet. Mikor meghoztam akkor leteszem az asztalra, bedugom a tápot, az usb csatit, kinyitom a gép tetejét és power on. ilyen egyszerű''
Ja, ha nem használod Notebook-nak, csak cipelhető PC-nek...
''de senki nem gátol abban hogy te dokking stationt vegyél a gépedhez. sőtt sekinek nem kötelező ezt venni, csak egy lehetőség.''
Eszem ágában nem volt docking stationt venni. Még szerencsére képes vagyok pár mazzagot bedugni ha kell, és maradi ódivatú és valószínüleg megvetendő véleményem szerint (igen tudom, a piac mást mutat) egy notebook legyen menetközben használva.
''Azt nem tudom hogy hány ''full hardver'' dokking stationt láttál''
Elmondom egyet se. Úgyhogy tényleg lehet hogy sokat várok el. Már megint. Hogy működjön... Ehh, mea culpa.
''Azt megnézem jelenleg hány munkahelyen van wifi, azt meg pláne, hogy hány _otthonban_, meg hány embernek van otthon hálózati nyomtatója''
Nálunk van. Pont a lapitopik miatt.
Otthonra egyáltalán nyomtató? Minek? Pénzpocsékolás. Ja persze, mindegy. -
Den
veterán
Ha el akarom vinni magammal a notit, értelemszerűen kikapcsolom, lecsukom a tetejét, kíhúzom a tápot és ennek a kütyünek az usb csatiját, és viszem a gépet. Mikor meghoztam akkor leteszem az asztalra, bedugom a tápot, az usb csatit, kinyitom a gép tetejét és power on. ilyen egyszerű :)
De írják hogy a cuccnak saját vezérlő szoftvere van, valszeg meg van oldva a hot swap is.
de senki nem gátol abban hogy te dokking stationt vegyél a gépedhez. sőtt sekinek nem kötelező ezt venni, csak egy lehetőség.
Azt nem tudom hogy hány ''full hardver'' dokking stationt láttál, de szvsz túlzottak az elvárásaid. Amikhez nekem volt szerencsém gyakran előfordult hogy menetközben szétment a kommunikáció a dokk és a gép között.
''Normálisabb helyeken/notebookokban van wifi, tehát a hálót be se kell dugni. Printer esetek 1000%-ban munkhelyeken hálón van, az tehát jön a wifin''
Azt megnézem jelenleg hány munkahelyen van wifi, azt meg pláne, hogy hány _otthonban_, meg hány embernek van otthon hálózati nyomtatója -
Genialis
aktív tag
Azért kiváncsi vagyok, hogy pontosan mi történik amikor kihúzod a kábelt. Alapból a cucc linux alatt nem megy, úgyhogy eleve gáz, de szvsz XP-n is valami ilyesmi játszódhat le, hogy: Izé, eltávolítódott a billentyűzet... Jajj eltűnt az egér... Izé kiesett az ablakon a sorosportom... Pánik, Pánik!!! Valaki kiszedte a hálókártyát!!!, Na de hű de mikorszopsz vagyok én találtam másik billentyűzetet ám! Há! Itt egy tapipad bazze... stb...
Szóval biztos nagyon poénos lehet. Merthogy ezeket mind új és virtuális eszköznek fel kell innentől venni a rendszerben. Egy normális docking station full hardverből kezeli az ilyesmit a notebook erőforrásait felhasználva, plusz tápellátásként is működik.
Aproposz tápellátás. Ha már dugdosol, akkor valszeg Usb-n nem fogod a laptopi akksiját tölteni úgyhogy be kell dugnod a tápcsatlakozót is. Vannak akik monitorra is kötik, tehát azt is be kell dugni. Normálisabb helyeken/notebookokban van wifi, tehát a hálót be se kell dugni. Printer esetek 1000%-ban munkhelyeken hálón van, az tehát jön a wifin. Szóval egy esetleges speckó sorosportos ősmaradvány cucc mellett nem kellett bedugnod a billentyűt meg az egeret. Igazad van, ha ez számít akkor ez a cucc a nyerő.
fLAME on
Megjegyzem, hogy akinek ez számít annak úgyis W$ van a gépén, és van mit a tejbe aprítania...
fLAME off -
M@trixfan
addikt
Most már az az irányzat, hogy egy embernek egy gépe legyen a munkahelyén/irodában. Ez nemcsak költséghatékony, hanem megszűnik a fileok szinkronizációjával járó nehézség is. Sokkal egyszerűbb egy ilyen dokkolóba belenyomni 1sec alatt a gépet, mint dugogatni a csatlakozókat.
-
rATdrAgOn
senior tag
-
Genialis
aktív tag
Ez de értelmetlen cucc... Egy normális notbook-on ez mind megvan.
Aktív témák
Hirdetés
ph Laptopokhoz kínál univerzális USB-s dokkolóállomást a német Anubis Electric.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M3 Pro MAX 14 30GPU 36GB 1TB Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- Macbook Air 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 512GB SSD - garancia ( 105)
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest