Aktív témák
-
beeboy
addikt
stipistopi a kerék az enyém!! :D
-
Szerintem a monitorról az ember szeméhez eljutó fényt kellene szabadalmaztatni. Ez még biztosan nem jutott senki eszébe. :D
-
Zsiba
senior tag
A szabadalmazási őrület teljesen elterjedt...
Nemrég láttam egy dokumentumfilmet a génmanipulált élelmiszerekről. Ott arról volt szó, hogy egy multi cég génmanipulációval ''csinált'' egyfajta kukoricát és azt szabadalmaztatta. Természetesen a sztori Amerikában játszódik. Ezek utána földjein termesztésbe kezdett. A mellette lévő földeken más gazdák termesztették a saját, nem génkezelt kukoricájukat. Csakhogy a méhek, a szelek, meg más rovarok nem nézik a birtokhatárokat így természetesen a porzás során keveredés állt be. A multi kukoricájának génjeit kimutatták a más gazdálkodók földjein lévő kukoricában. Ezek után a multi kiperelte a kezük közül a termést és a földet... mivel hogy az ő szabadalmaztatott kukoricájuk megjelent a gazdánál engedély nélkül. Tiszta röhej... és szormorú! :)
Szóval, ha valaki kitalál valamit, akkor jobb ha használat előtt körülnéz, nem szabadalmaztatta-e már valaki más...
Visszatérve az MS-hez ma amúgy is divat beperelni a céget, úgyhogy én már nem is csodálkozom. -
bdav
őstag
mindenesetre elég nagy hülyeség, hogy a CD automatikus indítását lehet szabadalmaztatni... mellesleg ez a funkció mintha már '95 ös windowstol kezdve lenne nem?
-
telepítés után az első dolgom letiltani ezt a szart... :/ a második meg a lomtár kikapcsolása. ja, hogy a microsoft megint lopott vlamit valahonnan? ki az aki még ezen csodálkozik? :F
Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest