- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
Nem tudok róla, hogy ez kimerítene bármilyen olyan deklarált felhasználói magatartást, amire hivatkozhatna a gyártó, hogy márpedig ez érvényteleníti a garanciát. Az ipari másoló tornyok egy részében kommersz meghajtók vannak, a méregdrága célhardverek némelyikében módosított, robosztusabb, speciális írók, de ezeknek az ára is tükrözi ezt.
-
erdoke
titán
A Plextorban némileg megcsappant bizalmam ellenére úgy gondolom, hogy nem véletlenül az új BenQ/Philips íróra esett a választásuk, csak van valami oka, hogy rá merik pingálni a Plextor márkanevet.
Ami azt is jelenti, hogy a BenQ FW-ével és segédprogiajaival 716 közeli szolgáltatásokat fog nyújtani, remélhetőleg legalább olyan jó irásminőség mellett. Magyarul nem lesz értelme Plextor néven venni, még akkor sem, ha nem lesz drágább (amit kétlek). -
PPeter
addikt
Nem spóroltak ki semmit, az áresésnek ehhez semmi köze. Fizikailag nem látok különbésget a 02xx és 03xx írók belseje között pedig elég alaposan szétnéztem bennük
. Nekem 4 darab 02xx volt üzembe állítva igen erős ipari melóra, bőven ezres tétel felett járnak és az egyik megpusztult közülük, de ilyen igénybevétel mellett ez nem rosszabb statisztika, mint amit más gyártók termékeinél tapasztaltam. A NEC 3500-asok közül sokkal több behalt kint cégeknél hasonló terhelés alatt és sajna a BenQ 1620 sem alkalmas ilyen munkára: folyamatos írás esetén 15-20 lemez után muszáj pihentetni (pedig nem hevül fel jobban mint a többi író), mert felsem ismeri a berakott lemezeket, amíg nem szedi össze magát. A cég, akihez a két BenQ írót vittem soszorosításra, amúgy elégedett (főleg DVD+R lemezre írnak, ezért javasoltam a BenQ-et), csak hamnar rájöttek, hogy folyamatosan nem lehet tolni nekik, néha kell egy kis áramszünet
-
csery
tag
van egy olyan mondás, hogy a kivétel erősíti a szabályt.
-
cocki
tag
Nekem deeig semmi bajom ne volt az íróval szóval elófordulhat hogy csak egyéni probléma a dolog netalán''kuriózum'' hogy elromlott az író.
-
ciao
senior tag
nekem egy plex CD íróm 8/4/32-es a garancia lejárta után 1 nappal döglött meg azóta kerülön a cég íróit
-
erdoke
titán
Akkor viszont ők már valami advanced FW-t kaptak, mert a BenQ 1640 egyelőre nem tud -R DL-t írni.
Amiket olvastam a 1640-ről, hardveresen erősebbnek tűnik egy picivel mint a 1620. Persze a kisebb doboz miatt itt se maradhatott el némi súlycsökkenés, de a 850 g még belefér.
Most olvasom, hogy olcsóbb lesz a 716-nál, tehát az 504 és a SONY írók analógiájára drágábban adják majd a BenQ-t. Már a 130-as DVD-ROM is BenQ, tehát jók az esélyek... -
gg72
veterán
Aha. Kösz. Azért az már jó régen volt. Mindenesetre ez a mostani 716-os nem fog bekerülni a legsikerültebb íróik közé, az tuti. Az írásminőségével nincs semmi bajom, csak valahogy ez a mechanika, az nagyon gyenge szegény. Amúgy a tiéd milyen TLA-s volt, 0203?
Mit szólsz, hogy lehet, hogy az új Plex egy Benq-klón lesz? -
gg72
veterán
Itt azt mondja valaki, hogy az új Plex nem lesz más, mint egy Benq 1640:
Bővebben: link
Az eredeti hírhez kapcsolódó kép alapján már nekem is gyanús volt a dolog, de ezek a képek már elég meggyőzőek. Monjuk a Benq-kel nem csinál rossz vásárt a Plex, annyi biztos, szerintem ők is észrevették, hogy mit tud a 1620-as... -
Nos igen. De eddig azért többé-kevésbé elmondható volt, hogy ha Plextort vesze, minőséget veszel. Legalábbis ezért fizetett érte többet, aki megvette. De most majd mivel magyarázzák? Pláne, ha az is Kínában készül...
Így kell okosan kivágni valakinek maga alatt a talajt.
A Pio-ról is lehetne mondani egy-két szépet a 109-el kapcsolatban. De legalább nem akar drága lenni... -
erdoke
titán
válasz
Jim Tonic #13 üzenetére
Minden megdöglik, amit Kínában csinálnak.
Az árat ne kérdezd, én mindig mondtam, hogy irreális. Annyit változott, hogy ahogy csiszolták a FW-t, úgy lett kevésbé elszállt az ár, de még így se jó vétel szerintem. 26-7e Ft-ért kapsz egy BenQ és egy Pioneer írót, kettőt egy Plextor helyett... -
gg72
veterán
Nekem a külső alapján úgy tűnik, hogy ez vmi ''bevásárolt'' író lesz, talán az első a Plex történetében? Valóban igaz lehet az a paraméterek alapján, hogy nem tud CLV-ben, hanem csak ZCAV-ban írni, még 4X sebességen is!? Fura.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Dzsekó
addikt
A kétrétegű DVD+R lemezek 8X írása elég utópisztikusan hangzik.
-
cocki
tag
az előbb írtam a px-716 topicba mert én sem hittem a szemenek de úgy néz ki igaz a plextor megint kihozott egy DVD írót.
-
Krix
őstag
Miért nem rakják bele a DVD-RAM támogatást még mindig?
-
Fél-off : mi lett a S-ATA írók ötletével...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A patinás gyártó új középkategóriás modellje júniustól kapható.
- 3 hónapos Samsung 990 Pro NVMe M.2 2 TB 33 hónap garancia!!!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P5 1TB M.2 PCIe 92%-os (CT1000P5SSD8)
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest