Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Viszont ha a hatszorost nem bírja el a hálózat, akkor tarthat hatod addig, akkor is lassabb lesz, mint a névleges, kellemes késleltetések kerülnek a rendszerbe, és még a QoS garantálása is fejfájást okoz. Ha a burst túlterheli a forgalomirányító egységek puffereit, akkor még szép kis packet loss is lehet belőle, ami ráadásul még nagyobb forgalmat indukál az újrapróbálkozások miatt. Ezzel is kalkulálni kell, nem csak a sávszél allokálással.
A p2p meg speciel pont az az állatfaj, aminek adhatsz akármekkora sávszélt, azt jó eséllyel telíteni fogja. Upload irányban mindenképpen, download irányban kisebb ingadozással.
Kár hogy nincs meg visszamenőlegesen a BIX statisztika
Nem azt mondtam, hogy a BIX nem bírja el, hanem azt, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy akár a ''kisfogyasztónak'' is milyen sávszélt adnak. Tök fölösleges ingadozóvá, ezáltal nehezebben tervezhetővé tenni a hálózatot, amikor a végfelhasználó ''profilja'' ezt nem indokolja. (Ne mondja nekem senki, hogy egy 5G-s böngészéshez az 512kbit nem elég.) Arról nem is beszélve, hogy mire az adat eljut a BIX-ig, átmegy pár helyi multiplexeren.
#49:
Lehet, hogy nem tűnt fel, de én terhelésről és nem sávszélességről beszéltem. A telefonhálózat sávszélkihasználtsága átlagban jóval 30% alatt van, aztán próbálj meg valakit Újévkor felhívni. Pedig a telefonhálózat terhelése az exponenciális hívásidők miatt sokkal egyenletesebb. Egyszerűen úgy méretezték (annyit fektettek bele), hogy a karácsonyi forgalmat már nem bírja el, így legalább év közben nem áll kihasználatlanul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Kuponkunyeráló
- XMLTV EPG letöltő progi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fűtőtestnek sem lehet utolsó a legújabb ROG termék
- Milyen TV-t vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- P14s Gen5 14.5" 3K IPS Intel Ultra 7 165H RTX 500 Ada 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Újszerű kék Bose QC Ultra - 7 hónapos, 17 hó amazon.de jótállás
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- X1 Nano Gen2 13" 2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 16GB 500GB 5300M 4GB macbook garanciával hibátlan működés
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen,MS3634,94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő