- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Speed
addikt
[link]-Kis érdekesség nem tom láttátok e má
-
Hack3er
őstag
Éppen nézegetem a topikot és gondolom beszolok én is
Az igaz hogy drága meg sokat fog fogyasztani, de majd pár év mulva meg már kell ez az alaplap meg bele a processzorok ja meg a vga-k is. Meg mikorra már 100%-ig kihasználhatóak lesznek ezek az adottságok akkor már jobban elérhető lesz mint most. -
dezz
nagyúr
Nos, ez a cucc majd a pár hónap múlva megjelenő 4-magos FX-ekkel mutatja meg igazán, mit tud... Addig meg inkább csak érdekesség.
-
Csapi007
veterán
Hello
Hát ez marha jó.
De lenne két kérdésem:
1. Nem kicsi az a chipset hűtő???A sima 680i SLI ''csak'' egy chip mégis sokkal nagyobb hűtője van.
2. ''A gyártók a videokártyák számára fenntartott csatlakozók mellett – a méretszabványok adta kereteken belül – szabadon dönthetnek arról, hogy a rendelkezésre álló maximum nyolc PCIe x1 és a tíz hagyományos PCI bővítősínből hányat integrálnak az alaplapjukra.'' - Ezt nem értem, én magam leszedem a PCI-E csatlakozót és teszek a helyére egy sima PCI-t vagy hogy? -
Thomas1
addikt
Igen, a 4 magot én is tudom, hogy felesleges, de arra nem tértem ki, csak az extrák közül azokra, amik (a legtöbb) egyszerűen felesleges.Erőfitogtatásra kiváló, de aki ennek a lapnak a felszereltségét 100%-ra kihasználná, az nem vesz ilyet, mert ahogy te is mondtad, arra ott vannak a Tyan lapok. Ők erre szakosodtak, ezt tudják, és nagyon is jól csinálják a dolgukat.
Összességében ennek a lapnak az otthoni felhasználhatósága nagyon-nagyon megkérdőjelezhető szerintem még jópár évig. A 4 videokártyával lehet majd 3DMark rekordokat döntögetni, erre szerintem használni is fogják, de ez is csak egy nagyon kicsi réteg kiváltsága lesz a világon.
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
AMD ezzel nem a szerverpiacra akart betörni? Mert ilyen méretekkel és értékekkel... Legleglegleg... és mégsem.
-
nekem is tetszik a lap és ha gazdag lennék de nagyon akkor tuti összepakolnék magamnak egy überbrutál gépet ebből, meg mellé egy 1,5 millás plasma tvt
oszt nesze neked konsole
. De hát gazdag sem vagyok meg nem is használnám ki.
A jelenlegi kétmagos gépem egyik magja szinte mindig szabin van -
k.t.a.
senior tag
Mondjuk kerül a lap 70-be mint az inteles, veszel mellé egy baltát, és csinálsz két normális microATX-et belőle. Elég olcsón ki fog jönni. Így már megéri.
Szerk.: Amúgy nekem is tetszik a lap, csak megint 3dfx feelingem van.
[Szerkesztve] -
Sotho
őstag
Jó kis lap ez... 12sata helyett 2sata+ u320scsi, pciex helyett/mellett +4 dimm oszt egész pofás lenne
-
CYBERIA
őstag
ISA hiányzik.
-
Kriza
őstag
Biztosan 4 eszközig bővíthető a PATA??? Mert én csak egy csatit találtam a képen, meg egy floppyt.
-
gliskard
senior tag
Ez inkább technikai demonstrációnak tünik, mintsem piaci törekvésnek.
Szivem szerint szivesebben látnék a 4x4-böl egy olyan megoldást ami inkább work station szempontok alapján készül és nem megalománia jegyében. SZVSZ a 2 x 2 memoria slot kevés, a 4 video kártya lehetösége inkább elméleti.
Talán jobb lenne egy darab 16x pcie a vga-nak és mellé tisztes térközökkel 1-1 darab 8x és 4x pci a perifériáknak (pl. raid/scsi) esetleg bride-en keresztül 64bit-es pci vagy pci-x.
A memorai slotbol pedig elkellene 2x4 darab.
A manapság divatos dual/quad gbit ethernet szintén a jól hangzik kategóriába tartozik, de kérdem én - öszintén mennyi gyakorlati haszna van a dolognak? Ki használja ki a dual gigabitet egy home kategóriás gépben?
[Szerkesztve] -
Muton
addikt
válasz
Foglalt név #8 üzenetére
vízhűtés, pl?
-
Stalker-2572
veterán
Nem értem miért jönnek ezzel a HC gamer kifejezéssel... semmi nem használja ki a kettőnél több magot és 8800GTX-ből is felesleges 4, nemhogy kettő. Grafikus tóiókról kéne beszélni ekkora teljesítmény mellett.
-
erdoke
titán
A HC gamer hardverkihasználtsági problémája már a 4 maggal elkezdődik, a többi csak a pénztárca további könnyítésére jó...
Akinek ugyanis valóban szüksége van egy erős WS teljesítményére, az egy stabil, erős WS-t fog venni. Nem ASUS, hanem IWILL vagy TYAN lappal. Vagy egy Mac WS-t. -
Thomas1
addikt
Ez inkább kihasználhatatlan extra. Otthoni felhasználóknak (még ha hard gamer is, vagy nagymenő tervező) minek kell 20 USB port? 10-12 cuccot ha rádugsz a gépedre, már azzal is szépen körbebástyázod az asztalod. És a 4 Gigabites csatoló is kicsit soknak tűnik, inkább hozzákötök egy switchet/routert, és nem kell állandóan mennie a gépnek.
De ennél a lapnál tényleg megértem miért van több SLI csatlakozó az új Nvidia kártyákon.....
Csak Paks bírja, nehogy nekem tönkremenjen egy reaktor... -
gozso
őstag
rossz helyen van a tapcsatlakozo
nehezkes lesz a szerelese. csak ugy belegondolok: tapcserehez cooler le, vga ki... egyebkent tetszetos lap, rengeteg kihasznalhato (kihasznalhatatlan?) kepesseggel
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
Szten Márs #11 üzenetére
Pedig o gyartotta. Az Asus a kizarolagos QuadFX partner per pillanat. A tobbi gyarto kicsit be is van poccenve emiatt.
[Szerkesztve] -
kovi
senior tag
Nemtudom elhinni hogy ez a megoldás életképes lesz az AMD-nek.
Megveszi majd az a 5 ember a 100 ból.
Tul drága, tul forró, tul...
sok sok tul -
macilaci78
nagyúr
Nagyjából minden lényegi dolgot összefoglaltatok már: sok mag, sok VGA, sok vinyó, nagy fogyasztás, nagy hőtermelés, magas ár. Egy ilyen rendszer mindenben nagy lesz.
-
Ste
addikt
grandiózus méretek, hatalmsa tudás, horror áron
kár hogy az eddigi tesztek szerint nem muzsikál valami jól a 4x4 -
Foglalt név
addikt
Két egymás melletti 16x-os slotnak mi értelme?
-
erdoke
titán
Hatalmas baklöv és lenne egy ilyen villanykályhát tavasszal besezerezni. Mert a disszipációban minden bizonnyal rekordokat dönt ez a lapkakészlet, az esetleges két 3 GHz-es X2 és a több 8800GTx hozzájárulásáról nem is beszélve.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Az Inteles példából kiindulva qrva drága lesz és lesz egy kis hőtermelése is.
-
westlake
félisten
mennyire latszik, hogy az asus gyartja nekik a ref lapot.. mas lapo mondjuk nem is nagyon lesz..
[Szerkesztve] -
ftc
nagyúr
az LPT port ugye az vicc?
-
robekri
addikt
Na ez sem lesz olcsóóó! Gondolom sokan várják majd a DFI-t!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az nForce 680a SLI chipset segítségével minden eddiginél összetettebb asztali konfigurációk építhetők.
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest