Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rive

veterán

válasz lenox #63 üzenetére

Eleve vitatkoznek azzal, hogy mi az atlagos progi
    Ezen marha sokan vitatkoznak is. A lényeg az, hogy a 'régi' nagyfrekis P4-ek vs. K8 versenyt nagyjából ugye egyetlen területen nyerte meg a P4: a sávszélességre jól optimalizálható médiafeldolgozás területén. Majd' mindenhol máshol az AMD nyert. Ennek meg nem a tuti magfelépítés, hanem az IMC: a 250+ helyett 40-50-60 órajeles memóriaelérés volt. Nagyjából azonos sávszélesség mellett.

Amit tudok: anno a spec2k programjai alatt a programok által igényelt/lefoglalt sávszélesség nagyjából a rendelkezésre állónak harmada/tizede volt. Ugyanakkor a késleltetés okozta várakozás a teljes futásidőnek fele/hatoda.

...ha 4 core-on fut ugyanaz, akkor elnegyedelodik a savszelesseg, rogton erzekenyebb lesz a rendszer a memory bandwidthre.
    Csak néhány olyan program esetén, amelyik ténylegesen ki tudja tömni a buszt. A legtöbb erre nem képes. Gyengülés nyilván várható, egy osztott buszos rendszer nem teljesíthet olyan jól, mint egy dedikált. De nem-médiafeldolgozással foglalkozó programok esetén továbbra is a késleltetés jelent döntő tényezőt.

az intel az uj bensley platformhoz miert fejlesztett uj memoriavezerlot, ami 3-szorosara emeli a memoria bandwidth-t, de noveli a latencyt?
    Ez egy igen jó kérdés, komolyabb vizsgálódás nélkül erre nem tudok válaszolni. Érdemes lenne felmérni a szokásos tesztprogramok adott rendszereken mutatott tulajdonságait, de erre se időm, se kedvem. Se pénzem, ami azt illeti. Reméltem, hogy valaki talán többet tud a dologról, ezért írtam #53-at.

ezert meg nem kene azt a kovetkeztetest levonni, hogy serverekben, workstation-okben sem szamit.
    Semmi efféléről se beszéltem.

Új hozzászólás Aktív témák