Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lenox

veterán

válasz Rive #66 üzenetére

Semmi efféléről se beszéltem.

Akkor ha jol ertem, nem is vitatkozunk. 1 procis rendszerben termeszetesen igazad van, de amirol en irtam, clovertown az eleve 2 procis, osszesen 8 core-os workstation-be valo proci. Amugy abbol is latszik, hogy te az egy procis rendszerben gondolkozol, hogy azt irod, hogy a p4 nyer a nagyobb savszelesseggel a mediafeldolgozas teren, a K8-cal szemben, mikor en meg eleve xeonokrol es opteronokrol beszeltem, ahol pontosan forditott a helyzet, pl. 4 procis kornyezetben az opteronok egyuttes memoriasavszelessege kb. 2-szerese a 4 procis xeonokenak. Szal az intel eppenhogy hatranyban van.

Ez egy igen jó kérdés, komolyabb vizsgálódás nélkül erre nem tudok válaszolni. Érdemes lenne felmérni a szokásos tesztprogramok adott rendszereken mutatott tulajdonságait, de erre se időm, se kedvem. Se pénzem, ami azt illeti. Reméltem, hogy valaki talán többet tud a dologról, ezért írtam #53-at.
    En kulonben tudom, azert, mert igenis szamit a meoria savszelesseg, es tudtak, hogy ebben nagy hatranyban vannak, ezert lepni kellett. Most elvileg ok fognak kijonni hamarabb 2x4 core-os workstationnel, amivel lepeselonybe kerulnek, de ehhez muszaj volt nagyobb savszelesseget biztositani, mert kulonben nem skalazodna megfeleloen a teljesitmeny. Megjegyzem a Bensley egy uj feature-e az Intel® Smart Memory Access, ami a latency elfedesere szolgal, illetve masik mar regota letezo sse feature a prefetch, amivel elore be lehet hozni a memoriabol a cache-be adatot, szal a latencyt azert lehet a hardver illetve a szoftver oldalarol is kezelni.

Új hozzászólás Aktív témák