- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fasyrt
őstag
Micsoda... lóvézsebbőlkihúzogatás...
Az odáig ok, hogy proci fresh airt kap, de a többi meg szíjjon meleg gázt? Az egyetlen okosság a VGA fejrefordítása, annak kéne kitalálni vmi jó hűtőt, és kész. Nem hiszem el, hogy egy átok tejfölöstölcsér nem jó a proci fölé, ott van neki a fresh air... Vagy amerikában nem esznek tejfölt?
Idétlen 1 dolog, nekem totál jó az átéiksz.
Intel
-1 júzer -
zax
tag
Én nem tartok attól, hogy a BTX 1-2 éven belül elterjedne. Jelenleg csak Prescott alaplapokat csinálnak BTX szabványban (1-2 kivételtől eltekintve). A többi proci típus többségben van a Prescotthoz képest (Athlon XP, Athlon 64, Pentium M, Xeon, Via...), így aki nem Prescottot vesz, az szinte biztosan az ATX-es oldalt erősíti.
-
a legjobb az egészben, hogy a ház másik oldalára kerül minden, igy én akkor szobabutort is cserélhetek, ha néha be akarok nyulni a gépembe ???
intel fux -
gliskard
senior tag
BTX-ben is definiált a hátso csatlakozok kiosztása a Formfactor.org-on meg is nézheted Bővebben: link
lenne amugy szimpatikus oldala is a BTX-nek, a belsö elrendezés átláthatóbb és jobb a szellözést biztosit a házon belül. A thermal modul pedig hüti a az alaplap cpu alatt részét is!
Érdemes megnézni egy G5-öst belülröl, ha nem is ilyen szinten de hasonlót lehet kihozni egy btx-böl (majd). Persze az apple ''könnyen'' van mert ö tervezi az alaplapot a házat és minden mást. Csak ne kelljen szétszedned... -
engusz
veterán
Nagy felhajtásra emlékszem a témát (AMD vs. BTX) illetően. Most pedig itt egy (valószínűleg) működő példány, amin nincs is semmi nagy kitalálnivaló.
-
dark bit
tag
Ilyen rossz elrendezést még egy lapon se láttam
-
-
Esmein
nagyúr
Hehe, már megint csak a hülyeségen jár az eszetek
Ejnye bejnye msi, ha ezt megtudja az ECS .
-
marcee
addikt
''csak azt tudnám hogy a párhuzamos, soros portokat, ps/2 egér és billentyüzet csatlakozóval egyetemben miért nem üzték alaplapi csatlakozora''
Nem hiszem, hogy a btx szabvány része lenne, hogy ott kell lenniük. Annó az abit próbálkozott be először ps2 menetes lappal, az első ''MAX'', talán KT7-MAX (via kt266-os asszem), azért nem vettünk, mert nem lehetett itthon usb-s billentyűzetet kapniAztán mégis ATX kompatibilis volt. Szóval szvsz azért adnak, minden alaplaphoz back brackett-et, vagy hogy híják, hogy olyan kivezétésekkel lássák el, ami nekik teszik.
Ezen a lapon meg kegyetlen szerencsétlenek az P/S-ATA csatlakozók. -
ftc
nagyúr
Á! Minek ez? Maradok ATXnél és szerintem többen is ill megvárjuk mi lesz a BTX után
-
anulu
félisten
igazán el lehetne felejteni ezt az egész BTX-ezést! ennél kevés nagyobb baromságot láttam a PC iparban!
-
-
Ezzel az elrendezéssel az SLI-s konfigok is sokat nyerhetnek. Nincs útban a híd.
[Szerkesztve] -
gliskard
senior tag
egy btx géphez volt eddig szerencsém ott a táp csatlakozo ''pipás'' megoldásu volt, L alakban csatlakozott hozzá a kábelköteg. A thermal modul felett volt hdd-k helye. Azok beforgatva voltak és a haz oldalan volt egy kabelcsatorna a sata kábeleknek. A pata pedig 90 fokban szépen megtörve felfelé volt elvezetve a dvd-hez. Igy ott korrekten megoldották a problémát (intel valai brand gépben)
ami viszont problémát okozhat az a gagyi vga hütök, illetve azok ventilátor csapágyazás, hiszen most fejjel lefelé lesznek és ez nem mindegyik szereti...
csak azt tudnám hogy a párhuzamos, soros portokat, ps/2 egér és billentyüzet csatlakozóval egyetemben miért nem üzték alaplapi csatlakozora (mint a plusz usb-ket) amikor megalkották a btx-et. (tudom van kifogás, de hát a kifogás olyan mint az ember seggén a lyuk, van mindenkinek
igy is elég zsufi tud lenni a gép hátulja. ebböl a szempontbol jobban tetszik a apple g5-ös hátulja... -
Yutani
nagyúr
Itt aztán végképp elengedhetetlen lesz a hengeres IDE kábelek alkalmazása. Már ha valaki még használ majd SATA helyett PATA vinyót...
-
nekem meg nincs kedvem még jo ideig házat cserélni... Egyébként talán jobb lett volna, ha nem sikerül a64 rendszert btx-re ültetni, mert akkor lehet, hogy becsödölt volna az egész szabvány, és megkimélt volna minket egy rakás felesleges kiadástol. persze ez még jövö idö...
-
Guruka
senior tag
Nem rossz, de a kábelek szerintem is útban lesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Egychipes alaplapi vezérlővel nem nehéz a BTX formátum alkalmazása.
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Gigabyte GA-H77M-D3H (rev. 1.1) LGA 1155 alaplap
- Kingston FURY Beast DDR5 16GB 5600MT/s DDR5 CL36 DIMM INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bezámítás! ASUS ROG Strix G512LW 15 Gamer notebook - i7 10750H 32GB RAM 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest