- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Computex 2025: megújult a Cherry kapcsolókínálata
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
fzoy
csendes tag
Bizonyára paranoiás vagyok,de ezt a hírt -és még sok másikat - nem becsülöm alá. Itt nem egyszerűen a versenytársak kiszorításáról van szó,hanem arról,hogy a MS szívósan dolgozik a DMCA elképzelések megvalósításán.Egy szép Orwell-i világ megteremtésén, ahol Isten helyett Microsoftot kell begépelni.Ha csak a Prohardver cikkeit, fórumait figyelitek rengeteg ilyen információ jelenik meg.Akik a Longhorn Build 4008-at kipróbálták érdekes tapasztalatokat szerezhettek.
-
Sikló
tag
Én meg sem lepődöm a cikken! :D
-
srami
csendes tag
Billy boy eddig ('94 óta!!) tudott úgy tenni mintha toleráns volna.
-
zrubi
senior tag
Játékplatform abból lesz:
1. ha sokan használják
2. ha sok programot fejlesztenek rá
3. ha sok játékot fejlesztenek alá
4. ha meg is veszik ezeket a játékokat
Jelenleg a linux esetében hiányzik a 3, 4 pon. Amik ugye egymástól függenek lásd Loki...
De ha így folytatódik (minden játék directX-re lesz írva), akkor semmilyen más oprendszer nem jöhet szóba, csak a win, mer az ő szüleménye a directx.
Az OpenGL meg márt csak azért is b**sza a csőrüket, mert Open... -
khalox
őstag
Ebben sok igazság van. Mármint, hogy az OpenGL-t nem játékplatformnak szánták. Ettől még persze jó üzlet lehetne a professzionális alkalmazások miatt, csak azok meg annyira specializáltak már, hogy egy ilyen szabvány fejlesztése ebben az irányban a Mikorsz*psznak már nem biznisz.
-
karyo
senior tag
mivel mind opengl-ben, mind direct3d-ben programoztam, azt kell modjam, jobb a d3d, mert gyorsabb(T&L modban mindenkepp) és gyorsabban fejlődik. A jövő szerintem is a DirectX, az OpenGL-t valójában nem is játékplatformnak szánták, jollehet John Carmack azzá tette...
-
Zsiba
senior tag
Nem értem ezen mit kell meglepődni!!! Miért szemét húzás ez??? Így működik a piac. Természetes, hogy mindenki a saját áruját akarja eladni, nem a másét. Azt már úgy is Te döntöd el, hogy mit használsz (directx, opengl, linux, windows, macos, intel, amd, ati, nvidia, bmw vagy ferrari).
A gazdaság bármely területét megnézhetjük! -
zrubi
senior tag
.
-
maniac
senior tag
Szerintem is vett at egy ''keveset'' az OpenGl-bol, kiveve a legjobb elonyeit: sokat tud, konnyen kezelheto,gyors, es szebb. :o)
-
KovacsUr
addikt
Kovács úr: NEM a Microsoftra
-
Satan-Claus
senior tag
Nem tudom miért aggódtok ennyire. Nem az volt a hír, hogy az M$ kicsi arab szeparatista gerillák kiképzését pénzeli, akik fő feladata, hogy beszivárogjanak az OpenGL feljesztőlaborokba, hogy ott belepisiljenek az összes gépbe. :)
Kiszálltak. Na bumm. Az OpenGL ettől nem szűnik meg létezni, mivel egy jól bejáratott működő szabvány, aminek olyan híve vannak, mint a nagy J. C. az ő kis hentelő drágaszágaival.
Én eddig azt sem tudtam, hogy az M$-nek köze van a dologhoz, és szerintem eddig csak azért voltak a csapatban, mert Bill bácsi mindenhol ott akar lenni. (Gondolom kaptak az embereik némi ihletett itt is a DirectX fejlesztéséhez...)
Egyébként Bill bátyó is biztosan olvasott Sun Tzu-t. Akkor ismered meg legjobban ellenfeled, ha a barátjává válsz. -
simonzé
addikt
A Microfos megint bemutatta, milyen korrekt. Azért nem kell félteni az OpenGL-t, elég sok (korrekt) cég támogatja még őket.
Az M$ meg ássa el magát! -
phoenixke
tag
Ket dolgot utalok nagyon. A politikat es az uzletpolitikat.
-
Bally
senior tag
válasz
CsendPenge #12 üzenetére
Pedig ennél már csak jobb lehet ;]
Legfeljebb nem lesz rosszabb, mert nem lehet ;] -
CsendPenge
őstag
Újabb tipikusan M$ húzás. Hát, ettől sem lesz jobb a vélemény az M$-ről.
-
Yutani
nagyúr
Szerintem sokkal szebb egy adott játék OpenGL alatt mint DirectX-szel. Legalább is én annak idején a HL-t OGL alatt nyomtam végig, mert kipróbálva tényleg szebb volt.
És természetesen OpenGL alatt nyomom a CS-t is! :P -
marcee
addikt
Tudtommal már *opatják az M$-t DirectX-et futtató Linux-szal ;]
(kb 80 játék megy rajta hiba nélkül, egyelőre) -
rog
addikt
szerintem nem nagy veszteseg a microsoft opengl-je.
a vga-gyartok majd szallitjak az opengl-t. ugyanugy ahogy a 3dfx adta anno a glied-ot. azt ugy jar az ms mint a java-val. hogy csak-csak visszaszivarog, hiaba hagyjak ki.. :) -
Adi
senior tag
Aki többplatformos cuccot csinál, az úgyis OpenGL-re fog fejleszteni.
-
Panther
HÁZIGAZDA
Na tudják mit?
BekASzom... -
;] ;] ;] ;] ;] ;]
-
KovacsUr
addikt
Az első három gondolatom túl agresszív volt, hogy leírjam, szóval itt a negyedik: sikerülhet ez nekik?
-
Hurrá!!!!!!!!! :DD :DD :DD :DD :DD :DD Leglább ezt nem cs*szik el!!!!!!!!!!! ;) ;) ;) ;)
-
Yutani
nagyúr
Hihetetlen mocsok banda ez a Microsoft. De kár, hogy minden progi, amit használok, Windowsos...
-
fledermaus
csendes tag
Farizeusok! :((
Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Linux kezdőknek
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gitáros topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest