Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
raszputyin #29 üzenetére
nagyjából azért tisztában vagyok ki írogat a wikire. és magam is elkövettem pár bejegyzést (nem sokat). tudtommal azért nem akkora ügy visszaállítani az eredetit.
de továbbra sem értem miért ez a része van kiemelve, h bérmunkában senki sem írhat a wikire (én ilyenről nem tudok, nem is találtam ilyen kikötést) és hogy csúnya ms és ezt az egészet zsigerből el kell ítélni. felkért egy független szakértőt, korrigáljon. igaz pénzért. de legalább nem saját berkeiből, szóval a látszatra ügyeltek. szokás szerint.
de azért álljon már meg a menet, ezinnentől még nem jelenti azt, h kapásból hibás a korrekció, amit végrehajt. valótlanságokat állít és hamis tényeket közöl? PR szempontból szerkesztett át egy cikket? ezekről egy szót sem ejt senki, pedig vhol itt kell keresgélni, a többi csak a hab lesz a tortán.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
raszputyin #27 üzenetére
újrafelvetem. ez az egész a többek által kontrollált tudásról és az információról szól. személy szerint leszarom, honnan jön. bárki beleírhat. kikerülhetetlen, h ne kerüljön bele PR tevékenység. de ott a lehetőség a javításra/kontrollra. arról senki sem beszél, h mennyire vitathatóak a javítások, vannak -e benne csúsztatások, ésatöbbi. esetleg annak már nincs ekkora hírértéke. de megértem, a wikipédiának ez megint egy piár jellegű hír.
-
törölt tag
röviden: [link]
ami abból hiányzik: ha jól tudom a cikk írója kereste meg a népszabit, végül egyezett meg és engedélyezte utólag a cikk megjelenését. ezzel még nem is lett volna probléma, szíve joga. csak a körítéssel. azért ez erősen elgondolkodtatja az embert, ha véletlenül írna vmit, átvennék hivatkozás nélkül, majd ez tudomására jutna az oldalnak (de neki nem egyéb okok miatt) és a wiki prominensei úgy döntenének, h belemennek egy ilyen háttéralkuba némi ezüstért. nem hiszem, h néhány plusz bértollnoki bejegyzés és népszerűsítő cikk egy nyilvános helyreigazítás és bocsánatkérés helyett megéri az elvek ilyen jellegű feladását. -
törölt tag
még valami. valahogy nem láttam sem felháborodott cikkeket sem hozzászólásokat anno a népszabi és a magyar wikipédia paktumáról, pedig az ennél jóval gyomorforgatóbb volt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
egy kicsit hisztérikusnak tartom ezeket a felhangokat az eset kapcsán. amennyiben valótlan dolgok kerültek bele, úgy bárki számára adott a lehetőség, h belejavítson, illetve azért van egy kontroll, h mit hagynak jóvá és mit nem, mi kerül ki. nem értem hol itt a probléma? engem nem különösöbben érdekel ki és mit írt a wikipédiára, ha megbízható/kevéssé vitatható adatokat használ. mellesleg azért a wikipédián is találni jócskán olyan dolgokat, amelyek egyrészt egyértelmű nyúlások lexikonokból másrészt vannak, melyek többek mint vitathatóak, a bejegyzést író egyéni szájíze szerintiek és gyakorta közük sincs az adott tudomány konkrét tényeihez, álláspontjához. gyakorta elkélne ott egy pl. irodalomtörténész, esztéta ésatöbbi (aki hasonlóan a szabványokhoz, ugyan nem lehet és nem is tud objektív lenni, de az egzakt alapelvekkel tisztában van).
nos, ha bármely tudományos egyetem arra kérné fel valamelyik munkatársát, hogy munkaidőben foglalkozzon ezekkel szintén ilyen hisztérikus botrányt váltana ki. pedig ugye ő sem vésné kőbe vagy festené cybertér végtelen egére elolthatatlan tűzként izzó betűkkel álláspontját. pont ez az érdekes a wikiben és ellensúlyozza azt, h a jópár ember szerint egy kis gúglizás és egy billentyűzet elég kell hogy legyen egy wikis szócikkhez.
mert tekintsünk már el attól, h csúnya ms ésatöbbi.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Napelem
- Exkluzív órák
- Formula-1
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kezdőknek legjobb választás: 4 GHz AMD 5400U, 4 mag / 8 szál barebone
- Samsung Galaxy A14 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó nem szép állapotban levő Apple iPhone 12 128GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest