Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple asztali gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisza25
félisten
ha ekkora az eltérés akkor ezek a meghajtók nem is lesznek visszafelé kompatibilisek a dvdvel és a cd-vel a terveim úgy szóltak,ha behal a DVDíróm áttérek valamelyikre hát az olvasottak alapján ez nem is olyan biztos
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
BRinyo
aktív tag
válasz BobChemistry #4 üzenetére
Nyugodtan írj ki egy 25gb-s hd-filmet sima dvd-re...
-
PPeter
addikt
válasz #44630784 #27 üzenetére
Abszolút nem másodlagos. Mit gondolsz miért volt egészen két terméksorozattal ezelőttig minden DVD+R/-R duálformátumú írónak külön csak DVD+R képes változata, vagy miért van a legtöbb modern íróból (ugyanazon hardveren, csak firmware különbséggel) DVD-RAM írásra képtelen, illetve DVD-RAM írásra képes válozat? Mert a licensz még ezeknél a relalítve már olcsó, kommersz formátumoknál is jelentős, a HD DVD és Blu-Ray esetén pedig még durvábban beleszól a dolgokba (olvasd végig, amiket korábban írtam a következő generációs cuccokról, van egy nagy cikkem is a PH!-n a védelmekkel kapcsolatban, nem csak a fizikai formátumnmak van licensz vonzata, hanem a multimédiás tartalomhoz kötődő logikai keretrendszernek is). Technológia kérdéskörben pedig nem vitatkozom én sem - én már láttam (papíron), hogy milyen összetettségű egy tervezett duálformátumú kéklézeres optikai fejegység - nem azt mondtam, hogy nem lehet megoldani, hanem azt, hogy a két - gyakorlatilag eltérő - formátum miatt nagyon bonyolult és igen drága mulatság egy ilyen kütyü.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Shabranigdo
tag
idézet a korábban belinkelt lg-s cikkből:
''HD DVD és Blu-ray korongokat egyaránt olvasó asztali lejátszó elkészítése, mely valamikor a nyáron, de legkésőbb ősszel kerülhetne a boltokba.''
szal tényleg nem most,hanem nyáron vagy ősszel kerül a boltokba
ahogy már mások is mondták,ha igény van rá megcsinálják.''Tudom, hogy naponta csak egy hülyét lehet kérdezni, de nekem ez ma az első''
-
LordX
veterán
Szerintem inkább az menjen a #!% anyjába, aki még 20 évvel ezelőtt az 1024-es váltószámokra simán ráhúzta az SI prefixeket. Szerintem is szarul hangzik ez a gügyögés, én is inkább teljesen kimondom: ''giga binary'', meg csak akkor használom, amikor zavar van belőle. Pl itt.
Aki még nem tudná: 1024 byte (B) = 1 kilo binary byte (kiB); 1024 kiB = 1 mega binary byte (MiB), stb. Szóval a DVD 4,7 gigabyte = 4,38 giga binary byte méretű. -
törölt tag
Anélkül, hogy az általad felsorolt megállapításokkal vitatkoznék, szerintem a technikai bonyolultság és a license díj ez esetben másodlagos.
Ha egy problémát meg akarnak oldani, akkor meg is fogják oldani. Ez teljesen piacipolitikai kérdés, nem technológiai.
A license díj is hasonló probléma. A dvd-+r kombók létrejöttét is akadályozhatták volna a magas license díjak, de nyilván a license tulajdonosok érdeke volt, hogy ne kérjenek sokat. És mivel a license díj kizárólag a tulajdonosokon múlik, nem pedig külső tényezőkön, a helyzet most is hasonlóan alakulhat. -
PPeter
addikt
Hát nekem a gigabájt örökre 1024 megabájt marad , menjenek a gibibájttal a jó büdös #!% ! anyukájukba, akik kitalálták.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Zpepe
tag
Az a jó, hogy az alap Blu-ray discek is elbírják elvileg a nyolc réteget, azaz a 200GB-ot. Gondolom jövőre már ezeket is bevezetik, tehát az ár gyorsabban le fog menni mint régen a DVD-k esetében.
[Szerkesztve] -
PPeter
addikt
Ha csak adattárolásról lett volna szó, kiad(hat)ták volna már a kéklézeres eszközöket és lemezeket - de sikerre csak akkor számíthat egy új generációs optikai adattároló, ha minél több platformon használható (lásd DVD esete), tehát adattárolás, műsoros (védett) kiadás, multimédia stb.
-
PPeter
addikt
A dolog ennél azért byonyolultabb. Nemcsak a fizikai szinten különbözik a HD DVD és a Blu-Ray, hanem a High Definition videóanyag is más-más interaktív keretrendszerrel kerül rájuk: míg a Blu-Ray egy java-szerű platformot támogat - az AACS-en felül a ROM Mark kiegészítő védelemmel -, addig a HD DVD filmeken egy xhtml-szerű valami lesz, AACS védelemmel. Már amennyire az eddig publikus specifikációk ezt tudni engedik. Namármost akkor van értelme combo készüléket létrehozni, ha mind a két formátum logikai támogatása (védett anyagok lejátszása) is megvalósítható vele, ez pedig külön-külön is nagy falat a firmware-ben (nem véletlenül kerül két hónapba a végleges védelmi rendszer elfogadását követően, hogy a tesztpéldányok eljussanak a megfelelő bevizsgáló szervezetekhez), a dupla licensz horribilis ára miatt pedig nem is biztos, hogy kifizetődő. Nem véletlenül lépett visssza egy nagyot az LG a napokban: ők aztán valóban a kommersz piacra dolgoznak, és oda egyszerűen nem fér bele a magas hardverköltség és a magas licenszdíj, pláne nem dupla, legalábbis most nem. A combo cuccuk - ha megjelenik valaha - nem most kerül majd a boltokba.
[Szerkesztve]PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
ArGab
őstag
Aki még nem látta volna. Az LG kiszáll a kéklézeresek háborújából: [link]
Ha ez igaz, akkor legalább olvasó szinten várható combo meghajtó, ami mindenképpen pozitívum. Aztán hogy ki mire akar írni, ezután már magányügy lehet. -
arpeen2
senior tag
-
-
KrAt
veterán
Nemrossz. Bár nekem tuti kell 1 év, mire lehet egy ilyenem
-
arty
veterán
méghogy ugyanugy indult mint a dvd ... napersze... 10k alatt nem volt 3.9Gb os pio lemez az induló évben a dvd-nél...
ugy látom megszéditett egyeseket a sok százforintos lemez
a lényeg, hogy ez nagyon jó áron indul !"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
PPeter
addikt
Csak szólok, hogy ez nem olyan egyszerű, mint a DVD-R és DVD+R esetén, ott ugyebár mind a két írható formátum a DVD szabványhoz igazodott: a meghajtók optikája azonos apertúrával dolgozott, a lemezeken a hordozóréteg távolsága a korong felszínétől és az alacsony szintű szignál kódolása megegyezett. A Blu-Ray és a HD DVD esetén az azonos tartományban üzemelő lézeren kívül minden más különbözik: a lemezek szerkezete (fókusztávolság), az optika apertúrája, az alacsony szintű kódolás teljesen más, hiszen két különböző formátum, tessék felfogni, mielőtt a ''jönnek majd a combo cuccok ezerrel'' szöveget nyomatni kezditek.
-
Petya25
őstag
50-es újraírhatót ide, amennyit elbírok
Kár hogy arányaiban drágább mint egy vinyó, majd ha olcsóbb lesz. A bevezetés elején a kifejlesztését és még extra-extra profitot is kifizettetik.
3db 50GB-os RW lemez kb 33k, míg egy 160GB-os HDD 20k.
Persze a hordozhatóság vs sebesség nem összemérhető ennyire.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
erdoke
titán
válasz BobChemistry #4 üzenetére
A felezett írási sebességet kifelejtetted, ami az 5X kapacitás mellett 10X írási időt eredményez.
Lesz ez még jobb is, de nem az idén.
Hozzávetőlegesen: 25000 MB / 9 MB/s = 2778 s = 46,3 perc. Ennek a duplája a két rétegű.
[Szerkesztve]A legjobb aláírás a héten
-
citkar
addikt
én is többre gondoltam árban eleinte,de persze csak jó
remélem fél év mulva már kezd érdemes lennie venni s egy év mulva meg kb mindenki ilyet vesz majd
és remélem h a tdk védőrétege tényleg nagyon jó lesz : o ) -
csudri
őstag
Ezek ténylegesen 50gigásak lesznek vagy itt is úgy számolnak mint a dvd-nél, hogy ráírják, hogy 4.7, de közben csak 4.38?
-
BobChemistry
őstag
5x kapacitás, 15x áron...
biztos megéri valakinekBármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.
-
PPeter
addikt
Ha bármilyen kéklézeres adathordozót fog gyártani a Princo, az a HD DVD lesz, mert annak a gyártására át lehet állítani a mostani DVD-s üzemeket, a Blu-Ray gyártáshoz nem kapnak se gyártási jogot, se gyártástechnológiát általuk megfizethető áron.
-
^Bundi^
őstag
nahh..végre vmi info az árakról is...
ebből is tuti lesz princo márkájú ami fél év múlva már megfizethető lesz...kikiáltási áron nem is olyan drága..a DVD drágább volt..;)Nos Omnes Una Manet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Posta, csomagküldés
- Wise (ex-TransferWise)
- Horgász topik
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest