- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED monitor topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Gaming notebook topik
Aktív témák
-
igenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigenigen!!! a soyo is!!! nyámmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm... :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD
-
DcsabaS
senior tag
Pár éve még tudott érdekelni a tuning, de amióta csupa hosszú idejű munkára használom a gépeket, nem tud lázba hozni. Egy tuning miatti esetleges fagyás több kárt tud okozni, mint amennyit használ a gyorsulás. Sőt, az aktuális leggyorsabb procikat sem veszem, hanem a kedvezőbb teljesítmény/ár arányúakat (ez AthlonXP-nél a 2400+ 2700+ tartományban van), és beállítok több gépet, majd megosztom a feladatokat. Ugyanezért erősen felment az értéke a szememben az integrált gigabites hálózati vezérlőknek. (És nagyon örülök, hogy a chipset gyártók is ebben az irányban mozdulnak újabban.)
-
Sanya
nagyúr
vajon mennyi lesz az ára?
-
fLeSs
nagyúr
Biztos, hogy lesz teszt, de ahhoz kell alaplap is, márpedig még egy komolyabb gyártó oldalán sem láttam, hogy bejelentették volna...
-
zsoltee10
addikt
Remélem ez a dual csenel ddr lesz olyan jó mint az nf2, és akkor már tényleg jó csipszet lesz. Egyedül a fix agp/pci freki lesz ami hiányzik, de ha 400-as fsb-n rendesen le tudja majd osztani az fsb-t, akkor semmi probléma. :) A via eddig is nagyságrenddel jobb, stabilabb ide vezérlőt használt, majd meglátjuk...remélem lesz teszt itt a ph-n is. :U
-
LordX
veterán
Igen, volt pletyka róla, hogy duál lesz, de nem tették bele.
Szerintem nincs benne még inaktivált állapotban is (különben tuti kiadtak volna egy CE vagy hasonló reverziót, amiben engedélyezték).
Más: nF2 vs KT880: az nForce-nak nem a hiperjó memóriavezérlője a legnagyobb előnye, hanem az, hogy tudja fixen beállítani a PCI/AGP frekvenciát. A Via lapok nem. És ezért jobabb az nF2 tuningra. Viszont ha nem tuningolnék, tuti, hogy egy KT600-as lapot vettem volna (így utólag, akkor nem hidtem el, hogy ennyire gázos az nF2 IDE vezérlője..)
Megint más: Mondja már meg valaki, mi a halál az a HomePNA vezérlő?
[Szerkesztve] -
DcsabaS
senior tag
Sajnos nem derült ki a híradásból (és a VIA honlapján sem), hogy a KT880 mennyire kompatibilis a KT600-zal. Ezért azt lehet valószínűsíteni, hogy kissé módosítani kell az alaplapokat, ami késlelteti a bevezetését.
A sebesség valószínűleg gyorsul valamelyest, de túl nagy változásra nem számíthatunk. (Ha lesz KM880, az majd jelentősen profitál a második RAM csatornából.)
Érdekes viszont, hogy a KT880 maximum 8 GByte RAM-ot is képes lesz kezelni! (Lásd: [L]http://www.via.com.tw/en/k7-series/kt880.jsp[/L])
Kár, hogy a V-Link sebessége maradt 533 MByte/s (a VT8237-es déli híd tudna 1066 MByte/s-ot is, lásd a K8T800-at.) Hozhatott volna 1-2 százalék gyorsulást, és ha az északi híd miatt úgyis kell változtatni az alaplapon, akkor ez még belefért volna.
Még egy megjegyzés:
Az idén még biztosan több AthlonXP-t adnak el, mint Athlon64-ed, szóval aki az elkövetkező évben tervezi viszonylag olcsó és jó alaplapot venni, annak jó lesz.
[Szerkesztve] -
intelfan
aktív tag
Nektek nem recseg az SBlive és az SB128 a KT600+VT8237-es lapokkal?
Én most cseréltem le az SB128-am Live-ra emiatt, annyi változás történt hogy kevesebb helyen recseg a hang. :(((
Pedig jó lenne ez a KT880, csak ne VIA gyártmány legyen. :) -
eddie303
őstag
válasz
gericooper #1 üzenetére
Muszáj, mert nem jelent meg még a Duron64 :)
-
Legolas
senior tag
Ha jól emlékszem, IDE vezérlő terán mindig jobb volt a Via, mint az Nforce2. Ha memória kezelés ügyében javult, még az is lehet, hogy ez a chipset minden téren jobb az nforce2-nél. És ha ez így van, akkor én is futok lecserélni a lapomat!
Várjuk a tesztet: KT880 vs. Nforce2 -
robekri
addikt
Nforce2 kontra Via KT880!:C:C (ez kénö nagyo')
Üdv.:Robe -
Keitaro
addikt
Én kíváncsi vagyok, szvsz még egy ideig új gép vásárlásnál úgy sem az A64 lesz az első gondolat a reális kategóriában.
-
vsz
tag
futok lecserélem az alaplapomat, hogy áp-tú-dét legyek csipszetügyileg :D
-
marso
tag
válasz
gericooper #1 üzenetére
mivel nincs középáras a64 kénytelenek.
-
L3zl13
nagyúr
Azért szivesen összehasonlítanék egy ilyet egy nForce2-vel... :))
-
gericooper
aktív tag
nem nagyon kéne már így mesterségesen életben tartani a K7-et szvsz. :(
Aktív témák
Hirdetés
ph Számos gyártó karolta fel az Athlon-platform utolsó mohikánját.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi + CPU AkciÓÓ!
- 27% Számla! ASUS TUF Gaming Z790-BTF WIFI Alaplap
- Mushkin Essentials 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz MES4U320NF32G RAM!
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest