Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz zombikiller #44 üzenetére
5év múlva már nem lesz olyan
5 év múlva 1TB-os tányérok lesznek minden vinyóbanMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
t72killer
titán
válasz yakuza.tora #45 üzenetére
Igen, manapság már nem megfizethetetlen egy HD minőségű videokamera (na, jó, most még eléggé közel van a megfizethetetlenséghez, de sztem 1-2 év, és a vásárló rá se néz a 640*480-as felbontású cuccokra, még webkamerának se) És ugye a tömörítetlen HD anyag helyigénye...
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
zombikiller
tag
egy egytányéros 250 Gb os jó vétel lenne, majd talán 5 év múlva veszek egy olyat, addig elég lesz a 160 Gb most is kb a harmada van tele ....... bár addigra már lesznek olyan egytányérosak amik 500 Gb osak vagy akár még nagyobbak lesznek amilyen ütemben halad a fejlődés ezt nem is csodálnám
-
TeeJay
félisten
hát azért gondolom a port nem engedik a vinyóba
meg még anno mikor bejött a PMR technológia a vinyóknál úgy írták hogy 10x nagyobb tárhely érhető el vele mint a sima megoldással.
a sima megoldás úgytudom megállt 160giga/ tányérnál
akkor a PMR-nek a vége valahol 1,5-2TB körül lesz tányéronként
szerintem az még elég lesz bőven és ott is megoldják majd hogy ne legyen nehezebb megtalálni a biteketMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
CYBERIA
senior tag
Ez eddig is így volt.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
karib
addikt
A hírhez: a nagyobb adatsűrűség a lineáris adatátvitelre lehet jótékony hatással, de az elérési idők épp hogy romolhatnak, mert ahogy egyre ''kisebbek a bitek'', nehezebb pontosan és gyorsan megtalálni őket... Plusz sérülékenyebbek is ezek a diszkek, mert ugyebár a porszemek mérete nem változik, így relatíve több adatot tudunk veszteni egységnyi felület sérülésével.
Szóval jó dolog a nagyobb adatsűrűség, de sok problémát is felvet - amit remélhetőleg megfelelő módon ellensúlyoztak a gyártók az öldöklő verseny közepetteDepartment of Redundancy Department
-
törölt tag
Hát azér nemcsak a filecserélés miatt kell egyre nagyobb vinyó..
Régebben még elég volt a 10gb partíció a játékoknak, mostanában már egy játék kér csak ennyit /pl. 2 dvd-s Midway/ -
t72killer
titán
válasz waterman_ #37 üzenetére
+ ha összeomlik a szélessáv, 1 csomóan nem játszanának-> összeomlana a játékosipar, az online zeneforgalmazás. Gyakorlatilag a teljes IT. (minek cserélje az ember a p2/p3-as gépet, ha csak word-excellre kell , minek nagy TFT, ha nincs film, amit nézzünk rajta, mindek új OS, ha a winXP-n is meg tudja írni az ember a házit, stb.) Az emberek TV-t néznének, rádiót hallgatnának (jah, és persze az elhalt p2p megszűnt reklámhatása miatt nem vennék a lemezeket se).
szval remélem a sok idiota közt lesz 1 értelmes törvényalkotó, és átgondolja a dolgokat, mielőtt lépnek. H jól tudom, ausztráliában már el is indultak jó irányba.
#38: notiba jó alternatíva, viszont asztali gépbe 63k-ért inkább vesz az ember 2db 74GB-os Raptort raid 0-ban És azon kényelmesen elfér a windows pista is.
[Szerkesztve]30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
én meg épp az árán gondolkodtam ... cikk szerint (május 7. cikk dátum) :
'' The 16GB drive sells for approximately $575 at this time ''
nyitottam egy topikot kicsivel korábban ... :
[link] (kicsit népszerűtlen de sebaj)
nézem depo.hu-n és a fent emlitett topicban emlitett adapterekbe siman bele lehet rakni 2*8GB CF kartyat ... notebook SATA vagy ATA csatoló felületen csatlakoztatva a notebookba mint fő háttértár.
8GB -os CF kártya már most van 27eFt ért ... gondolom azért ezeknek a paraméterei mások, és még nem alkalmazhatóak SSD-ként?
szóval a 575 USD (kb 110eFt)/ 16GB SSD re a jelenlegi alternatíva most a 8-9eFtos notebook SATA/ATA adapter + 2*8GB CF kártya (kb 27000*2+9000 = 63000 HUF brutto kisker áron). Mindenképp úgy gondolom hogy egy 575 USD ár azért Magyarországon 1.5-2 szeresére tornázná fel magát kisker bruttóban.
esetleg egy tesztet a PH részéről ilyen alternatív megoldásra .... ? (bár gondolom kicsi kereslet és kiforratlan CF kártyák miatt ez halva született ötlet?)
[Szerkesztve] -
waterman_
aktív tag
abban a pillanatban, hogy a jogvédők elérnék, hogy bűntessenek mindenkit aki filecserél, összeomlana a gazdaság egy része.. minek szélessáv? minek nagy vinyó? híreket olvasni kis gépen is lehet. de addig várjuk a nagy vinyókat.
[Szerkesztve]..egy sikátorba talátak rám, egy régi frigóba próbátam viszatérni a főd légkörébe..
-
Vistaboy
veterán
Aki ilyennel fog foglalkozni, annak szerintem az 500GB is kevés lesz...
Mellesleg, régebben Én is állandó helyszűkében voltam (Hogy miért, attól most tekintsünk el ), de amióta felhagytam vele, bőven elég a 320-as is."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Zull
senior tag
Majd ha HD anyagokkal dolgozol (ezesetben 720p) akkor meg fogod erteni minek ennyi hely amikor egy 10 masodperces video 3 gigat foglal uncompressdbe, az kicsit kemeny Amugy nekem most szallt el a 250esem es itt nyomorgok egy 200as vinyon, kb masfel giga szabad helyem van szal minel elobb jojjon meg ez az 500as itthonra es mar meg is vettem
-
Vistaboy
veterán
válasz elfelejtette #32 üzenetére
Akkor mire várnak? Ha tényleg meg tudják csinálni, akkor csinálják meg.
Amúgy Nekem még az 500GB is sok. Még a 320-asomnak is üres a fele..."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
kneedeep
tag
Ahogy számolgatok, az 1,25TB vagy 7 HDDvel van meg a gépemben, mennyivel megkönyebülne a táp és egy kupac venti egy 1,25-ös seagate csere után..
-
elfelejtette
veterán
A cikkben írják, hogy a Hitachinak már van 1TB-os vinyója, a Seagate viszont egyenlőre még kivár.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Vistaboy
veterán
''Nem mellékesen a gyártónak mostantól elméletileg lehetősége nyílik arra is, hogy az új lemeztányérokat egy ötlemezes csúcsmodellbe szerelve elérje az 1,25 TB-os maximális tárolókapacitást. A vállalat mindazonáltal egyelőre nem nyilatkozott ilyen irányú tervekről.''
Persze, minek is siessenek? Egyenlőre bőven elég az 500GB is, majd ha valamelyik cég bemutatja az 1TB-os vinyóját, Ők is kijönnek vele... Meg aztán, kell valamilyen újdonságot hagyni a következő generációra is (Ha már a név ugyanaz marad )."A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
Nimrod
addikt
válasz venember83 #5 üzenetére
Nemtom, de semmi hasznát nem venném egy nagyobb winyónak a jelenlegi gépemben, nekem is 80 van, amiből valójában csak 20 szabad munkára (filmezés, filmenként 1-2 giga szokott kelleni ha dvd-minőséget gyártok, tömörített persze).
A 20 meg úgy jön ki, hogy van 40 giga linux amit nem tudok perpill elérni, másik 40 giga win amiből 20 rendszer meg ami kell.
Hang, melegedés sosem volt gondom, nem adott ki magából füstjeleket. Még. -
elfelejtette
veterán
Én meg még mindig a jó öreg 40GB-os Maxtorral nyomom, a legnagyobb leterheltsége eddig ~25GB volt!
Azért ha a Seagate tényleg kidobna egy 1.25TB-os vinyát, az azé' odab@szna!
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Franticfox
tag
válasz venember83 #24 üzenetére
a DVD kontra 1080p azért kicsit erős...
[Szerkesztve]''Monas apó legyintett. Két kézzel is.''
-
Hani
aktív tag
Valami nagy gáz lehet azzal a SuperTalent SSDvel, bár lehet, hogy gyárilag nem az igazi.
A cikkben szereplő adatok: 1 ms seek time, 21,9 MB max transfer rate... kicsit gáz.
A napokban volt cikk a Sandisk SSD-jéről: [link] , itt pl. 0,11 ms-es hozzáférési időt és 67 MB/s-os tartós átviteli sebességet említenek.
Kíváncsi lennék, hogy ezzel a jószággal hogyan alakulna a teszt. -
TeeJay
félisten
remélem a ''víz computer'' nevű kisker hamarosan jóáron fogja árulni
náluk volt 320gigás is (2tányér 4fej) most remélem lesz 250 meg 500gigás
ja és ha találtok tesztet az új vinyóról akkor ide vele
látni szeretném mennyit tud sebességilegMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
venember83
nagyúr
Kosz, mar megkaptam, h vak es suket vagyok, mert nem hallom/latom a kulonbseget sok filmen es jatekban. Nekem a normal dvd-minosegu 5.1 (vagy max DTS) filmek nagyon jok, nem latok kulonbseget 1080p-es filmek es a dvd-sek kozott, valszeg csak nem erdekel, film legyen jo s ne legyen szemcses s hang legyen tiszta, ennyi. Jatekoknal se figyelek a szurokre.
-
CocooN-z
őstag
Szokj rá a HD filmekre (+Lossless audio+dvd-A)...rögtön 800 is kevés lenne
BRSZK 10.0 - 2025 !!!
-
CYBERIA
senior tag
Éppen most szándékozom 250-es HDD-t venni, ez jó lenne.
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
Zull
senior tag
ki tudja mikor jonnek? mert most akartam vinyot venni, de akkor megse, mert nemcsak h halkabb meg huvosebb meg ienek, de azert joval gyorsabb is, es igy mar nemmind1...
-
Tiggr
tag
Hm, valamit nem értek... A hír elején az szerepel, hogy a Seagate-nek sikerült minden konkurenciát lekörözni adattárolási sűrűségben, ami 180 Gb/négyzethüvelyk. Majd a végén oda van bökve, hogy a Hitachi 2,5''-os merevlemezeiben már most 205 Gb/négyzethüvelyk ez az érték...
Most akkor mi van? Vagy 3,5''-on jóval nehezebb ezt elérni, és ott nagy durranás ez? -
Muton
addikt
én sokkal nagyobb különbségre gondoltam a momentus és a raptor között
remélem ezek alapján a leendő 10000-es seagate keményen odaver majd a raptornak és érdemes lesz váltanom (mármint rendszer és játék tekintetében).
azt lenne jó még megtudni, h egy ilyen ssd swapvinyónak milyen lenne. mert ha jó, akkor meg is van egy tökéletes összeállítás: 10000rpm: sys, játék; 5400, 2,5': megosztás, letöltés; ssd: swap, ghost. a barracudák meg mennének külső rackbe back-up-nak
már csak a biliből kell kivenni a kezemetMuton#2316 - $z@r a drop >_<
-
törölt tag
Megállíthatatlanul nő az adatsűrűség a merevlemezeknél
Hm... Na jó, de ki akarja megállítani? -
TeeJay
félisten
itt összeeresztenek egy 16gigás SSD-t egy Raptorral meg egy 160gigás Seagate vinyóval
érdemes megnézni a tesztet pláne a HDtach és HD tune képeket az SSD-ről
[link]
egyenlőre még úgylátom jópár évig marad a vinyó mert gyorsabb és így mostmár barominagy méretet lehet majd olcsón venni
SSD egyenlőre még drága és lassúMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
na ja Seagate ezzel a lépéssel kidobhatna 5tányéros 1,25TB-os vinyót csak gondolom fűtene mint a fene meg hangos is lenne kegyetlenül
mondjuk a hír nem írja hogy hány mega cache lesz ezekben az új 1-2tányéros vinyókban
remélem 16MB
[Szerkesztve]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
7200.12 lett volna jó akkor lehetne már tudni hogy amit boltba veszel vinyót az már 1tányéros 250gigás vagy 2tányéros 500gigás
amúgy ha jól látom a fotót most már Seagate is tesz ilyen fejtartó valamit a lemez szélére
gondolom oda rántja ki leálláskor a fejeket
felülről így néz ki a cucc asszem
[link]
(750gigás 4tányéros vinyó fotója)
[Szerkesztve]Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
t72killer
titán
Tanulság: az 1.25TB-os verziót kell venni, az tuti, h az újfajta lemezekkel készül
hm, az 1.25-ös lesz akkor az első, ami ténylegesen eléri és átlépi az 1 TByte-os határt
Reméljük, hogy hamar kikopnak a régi 500asok, és nem kell sokat nézegetni... (v különben megvárjuk az 1 tányéros 500asokat) Tényleg elég durva, h ekkora gyártástechnológiai váltást követően nem képesek szérianevet váltani, tuti h az van mögötte, hogy ki akarják szórni a régieket.30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
venember83
nagyúr
1 tanyeros 250esre van ujabb jelentkezo
Kulonben nem tudom, h hogyan csinalom, de meg boven elferek a 80asomon... -
törölt tag
hajra, csak igy tovabb, asszem a kovetkezo vinyom hasonlo lesz, de lehet addigra mar elterjed az 1 gigas is
-
TeeJay
félisten
ide vele mihamarabb
nagyon zsír lesz 250gigás 1tányéros illetve 500gigás 2tányéros vinyókat használni
nem melegszenek halkak és még gyorsak is lesznek az adatsűrűség miatt
egy 250-es vinyóba beruháznék mert az 1tányéros vinyók a leghalkabbak szinte mindig úgytudom
mondjuk érdekes lesz ha a 7200.10-es széria kapja ezeket
akkor most ismét nehéz lesz majd megtudni hogy adott boltban a 250 ill 500 gigás vinyók már az új kiadás vagy még a régiMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-FreaK-
veterán
Ha most akarnék tároló vinyót venni akkor biztos hogy ilyen 500gb-os Seagate-et vennék de lehet h méltó utódja lesz a két 320as 7200.10esemnek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Robotporszívók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Futás, futópályák
- Gaming notebook topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- Sandisk Extreme Pro microSDXC kártya 256GB
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Új 2TB KINGSTON XS1000 hordozható SSD , USB 3.2 Gen2, 1050/1000 MB/s, fekete .
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 99.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest