Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• luciferc

őstag

válasz Csaba_20_ #259 üzenetére

szabványügyi és mértékegység elméleti szempontból igazad van. de nem csak ez számít, hanem a megszokás is, többek között. valamint az, hogy okoz-e félreértést a mega/giga kétféle értelmezése. a válasz, hogy alapvetően nem okoz, csak akkor ha valakik szándékosan trükköznek velük. de ezen trükközők miatt fölösleges új prefixumokat bevezetni, hanem jól pofán kell verni a trükközőket. minek bonyolítani az életet. Ahogy Loha is írta, érdekes módon a vinyó gyártók sem mindenhol SI értelemben használják a mega-t. tehát itt szándékos kavarással állunk szemben.

• Loha

veterán

válasz Csaba_20_ #259 üzenetére

Ez egy alapvetően következetlen elgondolás. Következetlen vagy nem, de igazából nem csak azt kéne nézni egy szabványnál, hogy mi a következetes és mi nem, hanem hogy a szabványt használóknak mi a jó és mi nem. SZVSZ az a következetlen megoldás, hogy alkotunk 2 szabványt, aztán mindenki használja majd kénye kedve szerint. Mert most hogy szabványos mindkét változat, senki nem szólhat azért, ha vki marketing szempontból a neki megfelelőbbet használja, mint pl a vinyógyártók.

Egyébként a helyzetet sztem tökéletesen jól jellemzi az, hogy a vinyókon a tárterület mérete GB-ban van megadva, a cache mérete pedig MiB-ban, amit persze ugyan úgy MB-nak jelölnek. Repülésben is lábot használnak a magassák mérésére, vmint mérföld/órát akár jó akárnem, akkár SI akár nem, de ha egységes akkor nincs gond...

Szóval szerintem nem baj, hogy van kibi meg kilo, de akkor szabványosítani kéne, hogy hol melyiket használjuk. Sztem célszerű lenne, ha a számítástechnikában a bináris prefixumokat használni egységesen, a vinyógyártók részéről is, persze ettől föggetlenül az is jó ha ezentúl a GB közé írunk egy ''i'' betüt is, csak ne az legyen, hogy egyik helyen GB-ot, a másik helyen meg GiB használnak, mert a sok átváltás ugyan úgy problémás, mint ha nem tudjuk melyik mértékegységre gondol vki...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák