Hirdetés

Aktív témák

• perla

csendes tag

válasz Power #301 üzenetére

''Egy olyan processzor ami sok proci környezetre terveztek nem lassabb, mint amit ugyanabból egy procis környezetre terveztek, sőt mindegyike gyorsabb.''

Nincs benne, hogy riscrol lenne szo, hanem az, hogy mindegyik. Nezzel mas benchmarkot is, pl. quake. Masreszt meg olyat nezz, ahol hasonlok a cache meretek. Ajanlom a p4ee-t.

Ha programoztal volna assemblyben, tudnad, hogy x86 felulirja az egyik operandust, es ha kesobb szukseged van ra, akkor extra utasitassal kell elmenteni (rosszabb esetben memoriaba). Attoltes lassit, probald ki. Ha nagyon kotni akarod az ebet a karohoz, mutass peldat, amikor nem lassit, szivesen lemerem.

Nem keverek semmit, te nem olvasod el amit irtam. Nem volt szo a miertrol, csak arrol, hogy gyorsit.

''Belül egy sima memória operandusú művelet is regiszteresre helyetessítődik.''

Ez hulyeseg. Akarod tovabb ragozni, vagy maradjunk ennyiben?

Masreszt a register renaming nem helyettesiti a tobb regisztert. X db regiszterben nem tudsz X+1 adatot tartani, errol szol az egesz. Ki kell irni membe (ami szerinted regiszterbe irasra helyettesitodik??? Vicces). Membe iras (level 1 cachebe is) lassu.

''cache, minel tobb van, annal jobb''

Ez sincs így csak a mesében.

Ez megint hulyeseg. Mutass 2 processzort, amik csak a cache mereteben ternek el egymastol, es amiben a kisebb cache van, az gyorsabb. Nagyon kivancsi vagyok.

''Azt hiszem folyamatosan kevered az összetett műveleket a több operandusossággal.''

Nem, csak te hiszed, hogy ezeket szet kell valasztani. Annyirol volt szo, hogy szetkapja az ember a legfaszabb x86 processzorat, a riscszeru magot megtartja, rak bele tobb regisztert es nehany uj utasitast (3-4 operandusut), es gyorsabb lesz a proci. Igen, van, ahol az osszetett muvelet miatt, van ahol azert, mert nem irja felul az operandust, van ahol azert, mert nem kell kiirni membe. Tok mind1, gyorsabb lesz.

Kerdezd meg az ismeroseidtol, hogy riscre vay x86-ra konnyebb compilert irni. Nyilvan riscre. Mellesleg x86-ra kezzel mindig gyorsabb kodot irok, mint az intel compiler.

''Nem visszakozok.
    20-30% kizárt.
    max 5%-ra gondoltam ''

Tegyel egy probat. Irjal egy akarmilyen c proggyt, forditsd le, aztan nezd meg a kodot amit kaptal. Latni fogod, hogy tele van olyan reszletekkel, amikor adat kiirodik membe, aztan visszaolvasodik. Ugye mondanom sem kell, hogy membe irni (level 1 cachebe is) jopar orajel. Szal 5% az 100 orajelenkent kevesebb, mint 1 ilyen. Szerintem tobbet fogsz talalni.

''Ez ilyen visszafele bizonyítás?''

Mit nem ertesz? Szivesen elmagyarazom.

''Na mindegy, nem akarok semmi bántót írni.''

Ne is, erveket irjal. Megjegyzem a stilusod eleg lenezo ebben a hozzaszolasban, pedig eleg sok hulyeseget irtal. Erdekes eddig meg ha nem is ertettunk egyet, de nem volt ilyen.

Aktív témák