- Akciókamerák
- Milyen SSD-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Google Chromecast topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
Ha jól látom, az egy Vantec ventillátor a hűtő tetején, de legalábbis nagyon hasonlít hozzá. Kooperáció?
#tarcsad
-
DaSilva
senior tag
Ebből hol jön ki a levegő?
huss, fohászom száll feléd
-
Versus
senior tag
Nem hiszed el most akartam írni hogy ''nézdmár egy Vantec koppintás!'' ! :)
De ez tényleg az csak marha igénytelen , az OCZ nagy varázsló hiszen sima Samsung ramból is tud Tunning ramot gravírozni ,miért ne tudna egy Vantecet koppintani ? A trükk az hogy jó drágán kell adni és viszik majd mint a cukrot ! :)Premium Vintage
-
twollah
nagyúr
Az első gondolat ami a kép láttán megfogalmazódott benne, az volt, hogy ugh ez nagyon durván néz ki.
-
Versus
senior tag
Igazad volt ,nem kicsit vérgáz az OCZ ez valóban egy Vantec venti valamilyen rézbordára monyákolva,értsd szó szerint látszik a venti keret ívelt mig a borda nem és a felfogató csavarok sima lemezcsavarok amit belehajtottak a venti keretbe jó rondán. A venti specialitása egyébként az hogy nem a tengelynél van a motor hanem a keretben(mármint az elektromágnesek ,a forgórész maga a venti) így jóval könnyebben áramlik a levegő ráadásul nagyon csendes!
Íme az eredeti,azt hiszem könnyű felismerni ! :
[L]http://www.vantec.com.tw/aeroflow.jpg[/L]Premium Vintage
-
shtml
őstag
Nem fér a fejembe, miért ragaszkodnak a gyártók a 7 centis ventilátorokhoz. Talán csak nem azért, mert sokkal nehezebben lehet őket beszerezni, mint a 8 centiseket és a választék is kisebb?
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Goose-T
veterán
Csorgatja mindenki a nyálát ezekre a vackokra... Parasztvakítások ezek a hütôk...
Látnátok, milyen hütô van egy RISC procis munkaállomásban, leesne az állatok...
Na olyanért adnék ki 5-10E zsetont, de ezért...Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
shtml
őstag
Most olvasom a német cikket, aszerint heatpipe-os a hűtő.
''OCZ bringt Eliminator 2 20.08.2003
OCZ stellte heute den Eliminator 2 vor. Eine neue Kühllösung, die bis zum Pentium 3.2 GHz funktioniert. Dieser besitzt eine Kupfer Heatpipe mit den Maßen: 80x70x70 mm. Der Kühler hat eine Länge von 70mm mit Befestigungsklammern und stammt von YS Tech TMD. Über Erhältlichkeit und Preis des recht leisen Kühlers ist noch nichts bekannt.''
Hm, már 6 napos a hír. Lassú vagy, kentaur :))A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
atus
senior tag
shtml: Nem biztos, hogy kentaur lassú, sokkal inkább a hírek betárazása miatti csúszásról van itt szó. 6 nap nem szokott lenni, de hétvégén nincsenek hírek, ezért többet is késik a megjelenés. Azért 7 centis a venti, mert TMD ből, csak ilyen 74mm-es van, és OCZ-ék evvel a ventitípussal akarták hatásosabbá (és egzotikusabbá) tenni a hűtőjüket.
Versus: Ha nem tudod pontosan miről van szó, akkor légyszíves kicsit szerényebben add elő magad. A venti eleve nem Vantec, hanem YS Tech gyártmány, tehát itt már bukott az alapod a leszólásra. A Vantec Aeroflow-n is ez az YS Tech TMD ventilátor keveri a levegőt, de ettől még más cégnek is szállíthatnak... Swiftechen is elég gyakran előfordul TMD venti.
Az OCZ egyébként sem gyárt saját maga semmit, beszállítóktól vesz válogatott alkatrészeket, amiket (általában) igen jól kombinálva ad el. Ez például egy igen hatékony hűtő lehet, majd a tesztek megmutatják mi rejlik a réztömbben.Ez bebizponyított tény, még a TV-ben is bemutatták! - by klepto
-
tomcs
őstag
az 1 tmd venti, annyit tesz hogy az elektromagnes ami mozgatja az egeszet a keretben van. amugy el le7ne vitatkozni az ertelmerol mert jozan parasztio esz es 1ik forumtarsunk is azt mondja hogy hagyomanyos ventiknel is van kozepen legszallitas de inkabb nem masznek bele, nem lattam meg ilyet eloben. mindenesetre exluzivnak mindenkepp exkluziv, jol le7 ablakos hazban mutogatni stb
-
tomcs
őstag
opsz :) hanyszor fogadtam mar meg hogy elolvasok mindent mielotty leszolnek valamit :) atus megelozott jol. exkluzivnal amugy is talalobb az egzotikus :D
amugy csak ys tech gyart tmd ventit meg mindig? volt valami ''urban legend'' hogy holtponton meg tudnak akadni. atus vagy valaki nem tod igaz ez? -
Hun'reeth
őstag
Ritka egy órmótlan darab. :D Persze ettől még lehet, hogy baromi jó hűtő. Majd kiderül.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
shtml
őstag
atus: Nézd a smiley-t a #10 végén!
tomcs: A hagyomásnyos ventiknél középen nincs légszállítás, de persze minél távolabb mégy a ventitől, annál inkább eljut középre is a levegő. A ''szélárnyékra'' egyébként már kitalálták a megoldást, olvastam is valahol róla: ha van hely, egy pár centis toldalékon keresztül szerelik a ventit a bordára.
Az ezen a bordán látható típusú ventiknél sem olyan óriási előny, hogy nem középen van a rotor, mert középen a lapátok keskenyebbek és a kerületi sebességük jóval kisebb - egészen középen meg nulla. Így hát középen ezek sem szállítanak olyan sok levegőt.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
Versus
senior tag
''Ha nem tudod pontosan miről van szó, akkor légyszíves kicsit szerényebben add elő magad.'' Oké bocs tényleg ne haragudj hogy észrevettem mással egyetemben hogy a venti nem passzol a bordára és ronda barkács módon lemez csavarral van ráeresztve egy réz bordára.Csak azért bátorkodtam megjegyezni mert a Vantec borda pontosan azt az ívelést veszi fel amit ez a venti keret(pardon hogy buta vagyok és nem tudom ki a beszállító) tehát igényesen néz ki ezzel a ''prototipus''-al szemben. (Hozzáteszem nem Vantecem van de volt ilyen a kezemben és tetszett) Az OCZ módszereiről volt már szó más,ramokról szóló topicban ,én magam tudok adni neked linket arról hogy mit is tudnak ezek a ''válogatott'' alkatrészek egy igazi tunning rammal szemben.
[L]http://www.x86-secret.com/popups/articleswindow.php?id=78[/L]
Tudod igyekszem távoltartani magam a ''leszólós'' topicoktól amiből van bőven és nem belemenni parttalan vitába ,de nem tudtam nem észrevenni a nevezett hűtő igénytelen kialakítását.Premium Vintage
-
_George
senior tag
mint egy orosz tank... :)))
Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést...
-
andorpapa
őstag
Na igen, megint Atus kollégánál a hír, és az olvasói reakciók tökéletesen tükrözik a hazai ismeretek hiányosságait. Mert ugye TMD ventit eddig mindenki csak a Vantec coolerein látott, így máris összemosta a kettőt, ennek pedig biztosan nem örül a YS Tech, amely a TMD technológia szabadalmának tulajdonosa.
Ugyan a YS Tech ügyes marketinggel folyamatosan mossa az agyunkat, mi továbbra sem hisszük el, hogy a hagyományos ventiknél nem jut levegő a motor alá, azért ennél kicsit dörzsöltebbek vagyunk, csak hát ugye sok ember megtéveszthető ezzel az dumával. Elhihetitek, a helyes ventilátor és megfelelően kialakított borda párosításából összerakott coolernél jut mindenhová levegő, na meg ne feledjük azt az apróságot, hogy pont azért ekkorák a bordák, hogy eloszlassák a hőt, lehetőleg nagy felületen tudjon távozni a hő, így nem is létkérdés, hogy pontosan mennyi levegő jut a mag fölé.
tomcs: sok kamu legenda jött elő a TMD ventikkel kapcsolatban, de igazi, reprodukálható, bizonyított hibát csak 1-et találtak: ha fémcsavarokkal rögzítették a bordához, mindenféle szigetelés nélkül (gumibak, műanyag lap stb.), akkor valami zárlat keletkezett, vagy tudom is én, hogy micsoda, de nem indult be, a gyáritól eltérő fordulatszámon pörgött, menet közben leállt, szóval nem működött rendesen, de az új verzióknál állítólag ez már teljesen ki lett küszöbölve. Én mondjuk még most sem bízok meg benne, kicsit ''törékenynek'' tűnik az egész technológia, egy 12 centis Panaflo vagy Papst még mindig jobban fel tud villanyozni.COOLNESS! - somebody ssssstop me!
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest