- Léghűtés topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Garmin Edge 1050 kerékpáros óra: mindenből a legtöbbet
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hátizsákot rejtett némelyik Zotac GeForce RTX 5090 doboza
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mordeaux
tag
De ez tényleg mekkora vicc már, volt egy halom szarul kinéző, vagy szándékosan ilyenre gyártott bill, és valami barom német az embereket amerikaiaknak nézve festetlen gombokkal összerakatta, aztán ''sárkányölő fű''-ként eladja... Arról ugyebár nem is beszélve hogy ti is írtátok, ami igaz is hogy ez nem egy új felfedezés..
tiszta amerika... mint a napenergiával működő kompakt, és univerzális ruhaszárító (kötél) asszem az is ott volt
Állandóan félregépelek
[Szerkesztve] -
Micsoda brianstorming....
-
biokill1
tag
Lehet hogy vakoknak készül a cucc, és a gyártó spórolni akart a festéken
Notebookhoz nem akarnak ilyet kiadni?
Viccet félretéve. Most komolyan. Ki adna ki ilyenért pénzt. Mert tényleg biztos jó drága lesz. Inkább keresel egy régi billt és eltűnteted róla a bötűket.
[Szerkesztve] -
Scream007
őstag
1 ujabb haszontalan termék.
ha valaki vizuális típus akkor mi van???
mellelseg majd bizti jó drága lesz. -
747
senior tag
''Fordulj bizalommal nyelvtan tanárodhoz mert komoly lemaradással küzdesz e téren''
a jelek szerint te vagy lemaradva, mert nemetorszagban elek, es az angol szavak hasznalata a mindennapi irott es beszelt nyelvben egyarant gyakori. es - oh schreck - nemet neveloket hasznalnak hozza, altalaban a nemet megfeleloet: r Laden - r Shop.
''herunterladen''-t pl alig hasznalja valaki, helyette a ''downloaden'' hasznalatos.
tolem akar beszelhetsz kozepkori nemetalfoldi dialektusban is ha akarsz, annak sem lesz tobb koze a BESZELT nyelvhez. -
Pötyi
őstag
Én is tíz ujjal gépelek vakon (annó közgáz szakközép). Nekem azért is tetszik, mert nincs rajta Power/Wake/Sleep gomb. Utálom! Rühellem! Többször is melléütöttem az Enternek, oszt a gép kapásból lement alfába... Ne is mondjátok, hogy szedjem ki a Sleep gombot, mert akkor meg csúnya, hogy ott egy lyuk! Már csak elvétve találok néhány nagyker raktára mélyén porosodó 105 gombos billt ezen csodagombok nélkül...
-
marcee
addikt
válasz
Jim Tonic #12 üzenetére
ez a billentyűzet sem nevel a tízujjas gépeklésre, így sok értelmét nem látom.
Számítógés kultúra című kredit tárgyban volt szó a DWORAK (azthiszem így híják) billentyűzet kiosztásról, amivel 2.5x gyorsabbban lehet gépelni angolul mint a QWERTY-vel. A vicc az hogy a dworak előbb létezett, és éppen azért ''fejlesztették'' ki a qwerty-t, hogy lelassítsa a gépelést, mert az első gyors gépírok állandóan összeakasztották az írógép nyelveit. Persze a qwerty terjedt el.
[Szerkesztve] -
BlackWoOd
aktív tag
A cég már dolgozik a következő ''hasznos'' termékén, a villámolvasás megtanulását elősegítő kontakthibás TFT monitoron...
-
Bazsesz
őstag
lol
Hasonlóak voltak a gépírásterembe, csak ott nem gyári, hanem csiszolópapír által uresezett billek...
két évig tanultam, de ilent akkor se vennék, ha fizetnének érte. -
ody42
senior tag
aki ezt kitalálta, az tuti nem 10 ujjal gépel, hanem 3-al...
ez semmiben nem segít a 10 ujjal gépelés megtanulásában, jobb helyeken úgyis lekapcsolt monitorral és leragasztott billentyűkkel nyomják, de nem az a para, h. nem tudod,hol a betű, hanem az, h. nem tudod, h. oda nyúlsz-e a kezeddel. Én legalábbis ezért szoktam lenézni... -
frecht
csendes tag
Szerintem nem egy nagy ötlet. Én tanulok gépírást ,nálunk a betűk vannak leragasztva és az a tapasztalatom hogy nem attol könnyebb a gépírás hogy nem látod a betűket hanem attól hogy nem nézed a kezed mert nem is a betűket nézed inkább hanem inkább azt hogy hova kell ütnöd Én is nézem még a leragasztott billentyűket is és szerintem ezért nem tudok gyorsan írni. Szóval szerintem nem segít semmit. A külömböző súlyú billentyűket jo ötletnek tartom mert kisujjal nehéz leütni a billentyűket főleg a jobbkéz kisujjának.
-
Alchemist
addikt
Tulajdonképpen a zongora billentyűire sincsenek ráírva a hangok...
-
Shalala
senior tag
Ez a nyomaskulonbseg szerintem vakoknak/gyengenlatoknak jol johet. De annak nem latom ertelmet hogy ettol gyorsabban irnek.
-
bendi
tag
Én elég sokat gépelek, de valaki mondja már meg, mitől lesz nekem jó, hogy eltérő erővel kell nyomkodni a gombokat?
(egy előnyt kitaláltam, jól rá lehet verni az enterre...)
Amúgy én is akkor tanultam meg igazán vakon gépelni, mikor francia billentyűzeten írtam meg a szakdolgozatom -
NOP
csendes tag
Szerintem sokkal egyszerűbb, 0 Ft-os, és még csak kapargatást sem igénylő feladat egyszerűen kiszedni a gombokat és random sorrendben visszatenni tetszőleges billentyűzet esetén. : )
Ez egyébként tényleg jó nevelő hatással van, saját bőrömön is tapasztaltam, mikor a QWERTY címkézésű billentyűzeten elkezdtem Dvorak kiosztást használni. : ) -
Akkor már inkább a kijelző nélküli monitor.
Akkor majd egy másik gépről tök izgi lesz, hogy feliratos bill.-ről hogy írtad a dolgokat...
Mer' így csak néha Backspace... -
Arius
aktív tag
Így van, ezek teljesen alap dolgok...annyira, hogy még az ASCII kódjukat is tudom, így az is mindegy hogy angol,magyar,stb billkiosztás előtt ülök éppen.
Amúgy sztem meg az eltérő x,y,z grammoknak nincs túl sok használati értéke.
Egy dologra jó a design-on kívül hogy nincsenek rajta a karakterek...hogy illetéktelen, koca-user ne tudjon mit kezdeni a gépeddel ...leül elé, ránéz a bill-re és már áll is fel, hogy távozzon...sántán
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
-
ptiboy
senior tag
így kell a selejtet jó drágán eladni!!!!!!
grat -
Szalma
őstag
(És vajon lesz-é magyar kiosztással..?
)
Szeretettel:
Szalma -
„Das Keyboard” - No Comment...
-
80 dolcsi. Akkor inkább lekaparom valamelyikről, és így még a speciális karakterek is maradhatnak...
-
Nem is rossz ötlet. A baj csak ott kezdődik, hogy én is tudom, hogy melyik billentyű hol van, de nem tudok gépelni. Ergo nem azzal van a gomdom, hogy megtaláljak egy karaktert, hanem azzal, hogy helytelenül használom a billentyűzetet.
Vagyis: ez a billentyűzet sem nevel a tízujjas gépeklésre, így sok értelmét nem látom. -
Az eltérő rugóerő az egy nagyon hasznos ötlet, de a szitázás nélküliség az úgy hülyeség, ahogy van.
Kíváncsi vagyok hány darabot lehet ebből eladni, de erősen közelítheti a nullát... -
Loha
veterán
Az oké, hogy a betük nincsenek rajta, de a speciális karakterek maradhattak volna...
Na mindjárt fogom aztán lekaparom vmelyik fölösleges billentyűzetről a feliratokat... -
csiga997
őstag
Bővebben: link
Szerintem rulez -
Krix
őstag
Azokat a jeleket amiket meg csak havonta egyszer használok keressem ki a karaktertáblából mi?
-
TommyGun
őstag
A németek kompromisszumképessége = 0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Léghűtés topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LEGO klub
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 25.000 ft tól elvihető HP 840 G11 Ultra 5
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD Magyar
- ELADÓ ASUS Vivobook 15 (X1504VA) Notebook - 15,6" Intel i5-1335U, 8GB, 512GB SSD, Win11
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged