- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Bluetooth hangszórók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Aktív témák
-
bdav
őstag
az volt anno a baj az nv-vel, hogy ezt a trükköt csak 3dmark alatt nyomta, merthogy ott mindig ugyanazok a poligonok nem látszanak. Semmi baj nem lenne azzal, amit mondasz, ha bárhol működne (létezik ilyen tech. amugy, csak sem az ati sem az nv karik nem csinálják túl jól), és nem csak a 3dm-ben fix mozgásu kamerával.
-
steveetm
őstag
a driver ugyanolyan része a kártyának mint bármi más, szal ha van egy játék(vagy több külön játék) és a driver meg tudja mondani, hogy a okos játékfejlesztők által a játékba tett 6millió poligon közül soha a büdös éltbe egy sem lesz látható, és ezért +100fps nyer, akkor ők tudnak drivert írni, aki meg erre nem képes az nem tud. És ez az optimalizáció, a többi(pl. driverből filenévhez rendelt alacsonyabb beállítások) csalás.
Nehogymár gond legyen, hogy a kártyám van annyira intelligens, hogy a nem látható részekkel nem fogalkozik. Természetesen ebbe beletartozik, hogy ahogy látható lesz, ki is rajzolja őket!
Üdv.: steveetm -
eper-fa
aktív tag
és akkor most jön majd az amikor a gyártók mondják h ők betartják ezt a 4pontot, akik meg vkinek rosszat akarnak, azt mondják, h de
a másik érdekes dolog, h mennyivel lesznek így kisebbek a driverek, mert ugye egypár előre renderelt jelenetet ki is hagyhatnak :DDD -
twollah
nagyúr
Kissé szkeptikus vagyok ezzel az irányelvvel kapcsolatban.
-
crab
senior tag
Hi!
Azt nehogy már megtiltsa bárki bármelyik gyártónak(akár ati, akár nvidia), hogyha van egy rohadt összetett nézetem, de annak egyik felét kitakarja egy egypoligonból álló lap, akkor ne kelljen az egészet kiszámolnia.
De így valamennyire reálisabb teljesítményértéket kapsz.
Játékoknál viszont előnyös. -
steveetm
őstag
''A legfontosabb szabály az, hogy a jövőben mindenféle optimalizáció tilos a 3DMark-ban.''
Kár hogy a négy felsorolt pont közül viszont egy sem optimalizáló kategória, ez inkább a csalást tiltja, nem mintha bárki elfogadta volna eddig.
Azt nehogy már megtiltsa bárki bármelyik gyártónak(akár ati, akár nvidia), hogyha van egy rohadt összetett nézetem, de annak egyik felét kitakarja egy egypoligonból álló lap, akkor ne kelljen az egészet kiszámolnia.
Üdv.: steveetm -
rudi
nagyúr
Futuremarknak vadul romlik a renoméja. Ha kijön a HL2test és itt van az Aquamark3 és tuti lesz DoomIII benchmark is, no meg ott az UT2003teszt, szóval csak a futuremarknak van szüksége szintetikus tesztre hogy megélhessenek belőle.
-
HiperG
addikt
Azt hiszem a 2 cég közül ez a hír inkább az nVidia-nak kínos...
-
fanatic
aktív tag
Most akkor a 3DMark fogja eldönteni, hogy melyik gyártó kártyája gyorsabb??? Vagy a szponzor??? ;]
-
DopeBob
addikt
-
-
BiP
nagyúr
http://www.futuremark.com/download/?3dmark2001patch.shtml
Amugy miert kellett volna ezt korabban kiadni?! Persze, -utolag latjuk - kellett volna, de ok sem szamitottak arra, hogy igy bele fognak buheralni. Ha meg eleve igy adjak ki a 3DMarkot, mindenki sirt volna, hogy mit kepzel a ''Madonion'', hogy ilyet gondol a kartyagyartokrol. -
arn
félisten
kicsit sokat kepzel magarol a futuremark... a vegen majd jol otthagyjak mint az eb a szaharat.
orulhetnek a szerencsejuknek, hogy tobb ev alatt osszerakott demoval ennyi lovet kerestek.. -
ebx
aktív tag
Ugyan...
-
Tejberizs
tag
Kiváncsi vagyok, hogy melyik fél fogja ezt betartani? :DD
-
Iginotus
addikt
OFF
Ha már itt tartunk nem tud nekem valaki adni egy linket hogy honnan tudom letölteni a 3dmarkt2001-hez pecseket hogy menjen dx9 alatt is?:)
ON -
Kosh Naranek
tag
Ezt sokkal hamarabb kellett volna.
-
[lAyCsI]
addikt
khmm...hiszem ha látom!!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Black 24Hónap Jótállással Teljesen Új Bontatlan
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest