- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Home server / házi szerver építése
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Analóg fényképezés
Aktív témák
-
PWR
aktív tag
szvsz szükseg van mar valamire a pci helyett. gondolj arra, ha van egy tv-kari+halokari+egy jo hangkari, amin esetleg meg midizni is szeretnel nem is beszelve egy videovagokarirol vagy egy hdd vezerlöröl... a gond csak az, hogy nem hiszem, hogy lesznek olyan alaplapok, amiken a regi pci meg az agp megfer majd a pci-ex-el. a pci ex ha jol tudom, soros atvitellel müxik, a sima pci meg parh. vagy ha megis lesznek ilyen ''dual'' alaplapok, akkor az meg marha draga lesz...
ez a soros atvitel azt is jelenti, hogy olcsobb lesz az alaplap elöallitasa, nem kell annyi ''kabelezes'', mint most. a gazdasagossag meg elsö szempont a gyartoknal, ezert szerintem hamarabb jönnek be ezek a cuccok, mint gondolnank. szvsz meg nem kell egyböl konfigot cserelni... hol vagyok en meg a p4-töl is :D -
HiperG
addikt
Imho feleslegesen PCI Express...
AGP8X is egész új, és még assincs kihasználva... :( -
Ragnar
tag
Én teljesen azt hittem , hogy a PCI E -t videokártyákhoz fejlesztették ki.
-
Bgs
senior tag
En is pont arra celoztam, hogy nem terjedtek el ezek a PCI-ok. Ha szukseg lett volna ra, semmibol sem allt volna rarakni felasznaloi alaplapokra. A hianyuk az igeny hianyat jelzi. Az igenyek valtoznak idovel, de azert ez a panik szeru 'uristen nincsen PCI-E az alaplapon'' hangulat szerintem igen eros tulzas...
Azert az nem egy felhasznaloi gep szokott altalaban lenni ahol RAID burst-ok kozben fontos, hogy a gigabit kapcsolat is 100%-on mehessen megallas nelkul :) -
shtml
őstag
A jelek szerint a 66 MHz-es vagy 64 bites PCI-k nem is fognak elterjedni.
Nemrég AIDA-val benchmarkoltam a két 80 GB-os és a két 120 GB-os Barracuda winchesteremet. A külső trackeken folyamatos átvitelnél 42 MB/s volt az olvasási sebesség. Bufferelt olvasásnál végig 80-81 MB/s. Tudom, ez nem olyan jó eredmény, de nincsenek felrakva az alaplapi IDE driverek. Ha mindezt RAID-ben nézzük, akkor az már közel van a PCI maximumához. Ha mindeközben működik egy gigabites LAN is, akkor meg már kevés is.
Azt se feledd, hogy a winchesteerk egyre gyorsulnak, már csak azért is, mert egy tracken egyre több byte-ot lehet tárolni, azaz egy fordulat alatt egyre többet lehet kiolvasni. Még 2 év és a PCI lesz a szűk keresztmetszet a HDD-k számára is. -
Genialis
aktív tag
Szerintem a vitát akkor lenne értelme folytatni miután az összes vitázó fél megírt egy 3d-s alkalmazást.
-
Szeni
aktív tag
Valóban, A PCI-Express túlmutat a VGA kártyákon, csak ezt is marketing célokra használja az ATI ill. nVidia.
-
-
rog
addikt
szerintem ez csak azert lehet, mert az nvidia es az ati kifejezetten videokartyakat akar pci-expressel gyartani. errol keszult is egy cikk, amire aztan reagaltak az olvasok.
ha a cikkben az intel pci-express terveirol lett volna szo, szerintem nem sokan apg-znenek most itt. -
Bgs
senior tag
A gepek tulnyomo tobbsegeben pedig a PCI-os kartyak eseteben meg kevesebb szukseg van a PCI-Express-re. Hangkartya, 100MBit halokartya, IDE RAID, ilyesmiket hasznalnak az emberek. Erre minek PCI-E??
Ha lett volna ra szukseg akkor mar regen lennenek a piacon, nem szerverbe szant, magasabbrendu PCI-os alaplapok... -
Obi-1
őstag
Szerintem meg az elején lesznek az alaplapokon PCI és PCI Express sinek is. Az AGP nem tudom, hogy konkrétan átalakítóval, vagy eredetiben lesz-e elérhető, de az elején biztos megoldható lesz a régebbi kártya használata új alaplapban.
Érvelésedet és agresszivitásodat nem értem. :( -
DaSilva
senior tag
'Dan Vivoli, az nVidia marketing ügyekért felelős alelnöke szerint a sávszélesség mindig is az egyik alaptényezője és egyben kényes pontja volt a 3D megjelenítésének. '
Jól sejtem, hogy ez így, ebben a formában kamu? -
Obi-1
őstag
ezt nem igazán értem...
''Ha bevezetik a PCI-Express-t, akkor nem fognak még mellérakni egy AGP vezérlôt is, amihez szükségeltetne egy PCI vezérlô is, ti. azon lovagol az AGP.''
Változás ellenségei: nem a változással van gond, hanem a fölösleges, marketing-orientált változással. Szerintem a gigabites Ethernet és talán a videóvágás az, ahol szükség lehet PCI Expressre. A videókártyánál eléggé fölösleges. -
Goose-T
veterán
Ha bevezetik a PCI-Express-t, akkor nem fognak még mellérakni egy AGP vezérlôt is, amihez szükségeltetne egy PCI vezérlô is, ti. azon lovagol az AGP. A változásnak mindig voltak ellenségei. De enélkül nincs fejlôdés, a PCI pedig már nagyon szorongatta az architektúra nyakát.
-
rog
addikt
ez igy is van, de a cikk a nagy videokartyagyartok interface-valtasarol szolt. talan ez lehet az oka hogy korlatoltak vagyunk, es mi is ezzel foglalkozunk, amellett hogy tudjuk erik egy uj alaplapcserelesi hullam.. :))
-
mozso
senior tag
Pontosan. Es az a 132MB/s is inkább 80-90MB/s a valóságban. Már nagyon ráfért a PCI buszra a ráncfelvarrás, mert a 64bitesek sohasem terjedtek el a sima PC-k körében, a 32 bites meg csiga. Mivel a PCI-Express szintén 4-5 kártyát (nem csak GFX) fog kiszolgáni, ezért szükség is lesz a 6GB/s-ra.
-
Goose-T
veterán
Ti csak a videokarikban tudtok gondolkozni? Kissé korlátoltak vagytok. A PCI express az egész buszrendszert hivatott leváltani. Ha belegondoltok, épp ideje volt, a PCI busz kezdett már kissé szük lenni a maga 133MB/s-ával. Tehát bármilyen kártyát bele lehet ezentúl verni egyfajta slotba, hálókártyát (gigabites ethernet!), TV tunert (HDTV!), a lehetôségek korlátlanok. Ellenben veletek. Talán annak idején a PCI ellen is így fellázadtatok? Jó az az ISA, mi? Hehehe.
-
-Devil-
aktív tag
Na... megint dobhatjuk ki a videókártyáinkat. :(( 1.5 év múlva már a R9800/FX5900 kártyákat is elfelejtjük az új felület miatt, pedig egy ideig még talán elég lenne a teljesítményük. :(
-
JulWCZar
senior tag
Az AGP busz sebességnövekedése azért nem volt közel lineáris a vkártyák tejesítményéhez a késöbbiekben, mert a videokártyák egyre több feladatot tudtak átvállalni a processzortól, sőt, több eljárás született arra hogy a processzor kisebb poligonszámú modellekkel dolgozzon és a vkártyában készüljön el realtime a végleges ugye -> kisebb szükség lett a sávszélre. Nameg a videomemória gyakorlatilag elégségesnek bizonyult a 64+ MB os kártyák óta, kompromisszumok árán.
-
Male
nagyúr
Úgyemlékszem, hogy az egyszeresről a kétszeresre való áttérés hozott némi sebességtöbletet (persze lehet, hogy csak jobb lett a chipset is, és azért javult a teljesítmény). Persze a késöbbiek már nem gyorsítottak gyakorlatilag semmit (a tesztekben a hibahatáron belül volt a sebességkülönbség -> ezért is csinálták azt, hogy a videokártyák 8x AGP-s változatai nagyobb órajeleken mentek, mint a 4x-esek, pl Ti4200-8x, MX440-8x).
-
LordX
veterán
És melyik nVidia kártya használta ki eddig akár az AGP 1x sávszélességét a tényleges renderelés közben? (tipp: egyik sem..)
-
JulWCZar
senior tag
Lehet hogy csak én vagyok borúlátó, de megint a ''nyomuljunk izomból'' filozófia körvonalazódik előttem.
Persze ez a jövő, ok, minden rendben, de még jó ideig elég lenne a 8X AGP, feltéve ha az nVidia a kártyeszeire bikább VS-t (/=TnL unit) hegesztene.
Najó, inkább tapsolok: :C
Aktív témák
Hirdetés
ph Mind az nVidia, mind az ATI megerősítette: a jövő a PCI Express szabványé.
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest