Fókuszban a PCI Express

Hirdetés

Dan Vivoli, az nVidia marketing ügyekért felelős alelnöke szerint a sávszélesség mindig is az egyik alaptényezője és egyben kényes pontja volt a 3D megjelenítésének. A PCI Express pedig pont azt nyújtja, amire szükség van: a nagy sávszélességet. Az új szabvány éppen emiatt válhat majd kulcstényezővé. Az nVidia együtt dolgozik többek között az Intellel is, azért, hogy minél zökkenőmentesebb lehessen az új generációs grafikus gyorsítókra való átállás. Az Intel adatai szerint egyébként a PCI-Express 2004 végén debütálhat majd.

A PC-Welt német internetes oldalnak nyilatkozó Randy Wilhelm, az Intel Kliens Platform részlegének alelnöke szerint, az nVidia azáltal, hogy az Intellel együtt dolgozik, biztosra veheti, hogy termékei teljes mértékben kompatibilisek lesznek az Intel jövőbeni platformjaival. Amíg a 8x-os AGP-t használó videokártyák maximális sávszélessége 2 GB/s, addig a PCI Expresst támogató grafikus kártyáké már 6 GB/s lesz. Az nVidia szerint pedig mindez "moziszerű minőséget" hoz majd az otthonunkba.

A PC Games Hardware német internetes oldalon megjelent hír szerint az nVidia mellett az ATI is síkra szállt a PCI Express mellett. A vállalat az Intel Fejlesztői Fórumán (IDF) megerősítette együttműködését e tekintetben az Intellel. Információk szerint az ATI a rendezvényen be fogja mutatni az első PCI Express-szes videokártyájának prototípusát is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés