- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA® driverek topikja
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen notebookot vegyek?
Aktív témák
-
klezzz
tag
Valaki próbálta már?
-
hobizoli
nagyúr
Unlocking a week 39 or later AMD CPU
[L]http://www.ocworkbench.com/2004/guides/unlockbartonwk43/unlockbartonwk43-1.htm[/L]
:DD:DD:C
hobizoli
[Szerkesztve] -
Máté mester
csendes tag
Hello!
Nekem Epox8RDA+ lapom van legfrissebb bios!
Ma vettem egy Barton2500+procit de az istenért nem lehet 11 fölé emelni a szorzót csak az fsb vel lehet szorakozni! hütő egy Spire WhisperRock4!alaplapi chip hütő pedig Zalman nb47j!kérlek segitsetek!!!Szerintem szorzo lock!!!hogy lehet kiiktatni???, -
-
Umbrella
tag
Igen, ha fix szorzos ha nem, alapbol 11x -en van , igy a 200 fsb 2200 mhz-t eredményez, az pedig 3200+ PR !
Juhé !
(ha valaki vagja , magyarazza el, hogy is kell pontosan píárt számolni, mitol 3200+ a 2200 mhz-es , es mitol 2500+ az 1833 Mhz-s barton gondolom számit az L2 cache,a mag, az orajel ... najo de hogyna ? képleteket kérek ! :DDD ) -
Umbrella
tag
Ugyanilyet vettem...Zöld vagy barna ? :)
''De ez most jo vagy nem?''
Probald ki, ha fix szorzos akkor nemjo, mert nem tudsz játszadozni az FSB/szorzoval.
enyem fix szorzos :D
(Egy kulfoldi oldal szerint ebbol a steppingbol van fix is, nemfix is, de en akarhanyat lattam, mind rogzitett 11 es szorzos volt.) -
klezzz
tag
Szia!
Ilyen van nekem is vagy 0342 UPMW. Mi a bajod a 3200+szal?
Próbálhatod feljebb is ha emeled az fsb-t 200 fölé. -
tildy
nagyúr
Nekem ez van:AQZFA 0342 TPMW
2500+kent es 3200+kent hajlando menni:)
De ez most jo vagy nem? -
erdoke
titán
-
xuldar
addikt
Elolvastam, és szerintem pontosan azt írja Karib, hogy az L1 állítja a szorzót. Ahol nincsenek elvágva a hidak, ott szabadon állítható, ahol el vannak vágva, ott az egyes hidak jelentik a szorzót. A szorzóállításra úgy nyílik lehetőség, hogy feltöltjük és összekötjük) a hidakat, vagyis az alapállapotot idézzük elő.
Ha szerinted máshogy van, légyszi magyarázd el, mert akkor hülye vagyok (Pedig hülyeazértnemvagyok :DDD). -
LordX
veterán
válasz
akkdomedee #87 üzenetére
Ha elolvasod a ''mindent amit az Athlon XP-ről tudni akartál'' cikket, akkor rájössz, hogy eddig sem ott volt beállítva a szorzólock, csak eddig összekötött L1 hidakkal felül lehetett bírálni a gyári beállítást.
-
xuldar
addikt
válasz
akkdomedee #87 üzenetére
Köszi, de ha nem használják, akkor minek teszik rá az L1 hidat? Szétnézek ma pár üzletben, hátha van még valahol egy a régebbi szériákból. Ha valaki tud Debrecenben ilyen helyet, ne kíméljen.
-
akkdomedee
csendes tag
Sajna van egy rossz hírem, legjob tudomásom szerint az újakban már nem a hídon van beállítva a lock, ezért nem is lehet a híd összekötésével/vágásával machinálni, úgyhogy valószínűleg az lockos is marad.De majd mások megerősítenek, ha jól tudom.
Én pl úgyvettem két hete, hogy dobozosból vettem 2500+-t, az még régi steppinges volt, természetesen, csak a procit vettem meg, a hűtő az nagyobb lett.
bye -
xuldar
addikt
Tegnap szemügyre vehettem egy Bartont, ami AQYFA steppinggel rendelkezett, és a 43. héten gyártották. A fentebbi lista szerint ez lockos, viszont mait én láttam, azon az L1 hidak egyike sem volt elvágva.
Most a lista rossz, vagy az AMD tette át másik hídra a szorzózárat? Remélem, hamar válaszol valami hozzáértő, mert ma délig elrakattam a procit, és addig csörögnöm kell, hogy viszem-e. -
vince
őstag
AQZFA 0342TPMW valóban lockos...:(
-
PhantomW
csendes tag
Akkor a Barna vagy a Zöld színű unlockos proci húzható jobban? :F
-
vince
őstag
A jelek szerint kifogtam egy lockos bartont (AQZFA 0342TPMW)
Holnap beüzemelem, tájékoztatok mindenkit... -
detri
aktív tag
Végre nekem is aktuális lett a processzor vásárlás. Tudtok olyan számtech boltot, ahol engednek válogatni, vagy esetleg direkt úgy adnak el procit, h előtte tesztelik mit bír? Olyan 2500+ -as, vagy 2600+ -os kellene, ami szereti a 200as FSB-t.
(Mikor bejöttek a bartonok volt itt valamelyik fórumon egy link egyik számtech cégre, aki foglalkozik ilyennel is, de nem találom.)
kösz,
detri -
-
Gh0sT
addikt
UP!
-
Gh0sT
addikt
Nekem valami unlock dolognak tűnt, de láma vagyok inglisből. :)
-
Gh0sT
addikt
Valaki árulja el nekem lécci, hogy ezen az oldalon mit is találok:
[L]http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html[/L]
Köszi! -
Gh0sT
addikt
Ezek szerint én is kifogtam egy locked-olt 2500+os Bartont.
-
Phobos
aktív tag
Én ezt találtam még:
locked
AQFZA 0341 XPMW
AQXCA 0340
AQXFA 0339
AQXFA 0334
AQYFA 0342
AQZEA 0341 (?)
AQZFA 0342 UPMW
AQZFA 0339 UPMW
And possible more
unlocked
AQZEA 0339 UPMW
AQZEA 0334
AQZFA 0340
And everything before week 39
locked
AQXCA 0340
AQXFA 0339
AQXFA 0340 MPMW
AQXFA 0334 (?, since there are no other reports of pre week 39 locks)
AQYFA 0340
AQYFA 0341
AQYFA 0342
AQYFA 0343 RPMW
AQZEA 0341 RPMW
AQZFA 0341 XPMW
AQZFA 0339 UPMW
AQZFA 0342 TPMW
AQZFA 0342 UPMW (!!)
unlocked:
AQZEA 0334
AQZEA 0339 UPMW
AQZFA 0340 UPMW
AQXFA 0336
AQXFA 0340 TPMW
AQZFA 0342 UPMW -
fokukac
nagyúr
na, végre megjött a RAM-om, és már alaplapom is van, így ki tudtam próbálni.
a 2600+ AQXDA sorszámú nem lockos! :-)
viszont azt nem is tudom belőni, hogy 2600+ - nak ismerje fel magát.
vagy 2500+, vagy 2800+, vagy 3000+ vagy 3200+.
de a lényeg, hogy lehet játszani a szorzatokkal... -
domedee
senior tag
Javaslat mindenkinek!
Én is fogok most venni Bartont, (zöld) AQZEA-t, de a boltokban már inkább csak (barna) AQZFA van már csak.
DE van megoldás! :)
Én pl.: kérdeztem a boltban van-e AQZEA? Erre elém rak egy tálca proci, nézzem meg. Nincs.:DD
Szóval, dobozost kell nézni, abban még jobban akadhat elfekvő.
dömedee -
Mino
csendes tag
HI all!
''Úgy néz ki, hogy én már az új steppingest (AQY..) fogtam ki, mert nem engedi, hogy változtatni a szorzót, csak az FSB-t. Viszont ha azt felnyomom 200ra, akkor 3200+-t lát (11x200=2200MHz) fesz. emelése nélkül. Még nem próbáltam stabil-e... Úgyhogy lehet, hogy megszívtam. Szerintetek megérné lecserélni régebbi steppingesre, vagy örüljek, hogy így megy 2200-on???
Amúgy a hűtéssel is gondjaim vannak, az alaplap mellékelt progija 1833-on (tehát nem húzva) 50fokra írja a procimat... Ez reális?''
Szóval simán megy 2200on az AQY.. stepping. Nekem. Ez jó. Viszont a szorzó LOCKOS :(((
Meg is szívtam meg nem is... VAGY?
Mino -
macika
csendes tag
és ez felnyomható 3200+-ra fesz emelés nélkül???? vagy kapható AQZFA, de az már valszeg szorzó záras lesz, igaz?????
amúgy nem árt ha van szorzózár, mert fsb mindenképpen 200 kéne legyen, csak ha fagy, akkor visszavenném a szorzót egy picit. ha segítenétek a hozzászólásokkal, akkor megkösz...
amúgy az AQXEA és az AQZFA között van vmi fontos különbség??? vagy hagyjam a picsába a szorzózárat, és vegyek AQZFA-t???
AQYFA meg lenne elektronikus kapcsolatban(ekonnekt). Ehhez mit szoltok? -
-
fokukac
nagyúr
Hello! néhány órája szereztem be egy 2600+ -os, sulinetes példányt, sajna alaplapom még nincs, kipróbálni nem tudom.
A sorszáma AQXDA, ez vajh' lockos, avagy sem ?
Ilyen sorozatszám ugyanis nem szerepel a cikkben.
köszi. -
zöldeszű
tag
Miért számítana jobban az integrált vga vezérlésnél a duál? Ezt is próbálgattam a zöldeszemmel és a lapommal (msi k7n2g-ilsr). Nem gyorsabb vele a gép duálban sem, és eleve kevesebb memóriád van, hiszen az integrált is a ramból ''csíp le'', nem? Ráadásul a kép minősége, kontrasztja is rosszabb egy leheletnyivel, mint egy hasonló - sőt rosszabb (gF2mx400) - külső kártyával.
-
Sokadszorra is: dual channel + K7 = parasztvakítás deluxe
Kivétel ha integrált VGA vezérlőt használsz, de ez errefelé nem jellemző. :)
Érdemesebb egy jó időzítéseket bíró modult keresni, mint duálcsenelre gyúrni. -
Hani
aktív tag
Hmm. nem így gondoltam ezt a smiley-t : :((
Inkább valami <Brühühű...> stílusú kellett volna.
Mi lehet egyébként az oka? Elvileg ha egyszerre gyűri a két memót, kb. dupla olyan gyorsnak kéne lennie... archi? programok nem tudják kihasználni? Rézf@szú bagoly? Valaki okos elmesélhetné. (Köszi előre is) -
zöldeszű
tag
''azt hallottam, hogy nem sokat számít a dual channel, ezért vettem 1 db 512-es memót.''
jól tetted, később még vehetsz mellé másik 512-est, azzal kb. 30-40%-kal gyorsabb lesz egy csomó progid, és ha maximalista vagy és a lapod is engedi, akkor ezeket duálba kötve még azt a + 1-3 %-os gyursulást is kihasználhatod a single üzemmódhoz képest....
amúgy méricskéltem egy napig össze vissza sandrával is aidával, tényleg átlagosan 2-3 % sebességnövekedés van. ha csak a memória írást-olvasást nézzük, akkor kicsit több, de ez csak száraz mérési adat.) -
Mino
csendes tag
Aha...
Műanyag fedél volt a hűtő alján, az védte az egészet. Szerintetek lek ellet volna szednem azt a pasztaszerűséget???
Azt hiszem jól csináltam,de sokna tűnik 1833-on az 50fokos procihőm, nem?
Köszike, Mino -
Mino
csendes tag
Amúgy azt hallottam, hogy nem sokat számít a dual channel, ezért vettem 1 db 512-es memót. Meg persze azért, mert önmagával csak nem inkompatibilis... :DD
Úgy tudom, hogy 2-3 százalékot vesztettem csak ezzel. Valaki mérte konkrétan mennyit is jelent?
Amúgy a gépet tegnap raktam össze, és a hűtőm alján van egy kör alakú vmi és azon egy négyzet alakú is volt. Megtapogatva pasztának tűnt, így rajta hagytam. Lehet, hogy nem kellett volna, és ez okozza az alapban magas procihőméréskletet???
Köszi a helpeket!
Mino -
Mino
csendes tag
Hi all!
Úgy néz ki, hogy én már az új steppingest (AQY..) fogtam ki, mert nem engedi, hogy változtatni a szorzót, csak az FSB-t. Viszont ha azt felnyomom 200ra, akkor 3200+-t lát (11x200=2200MHz) fesz. emelése nélkül. Még nem próbáltam stabil-e... Úgyhogy lehet, hogy megszívtam. Szerintetek megérné lecserélni régebbi steppingesre, vagy örüljek, hogy így megy 2200-on???
Amúgy a hűtéssel is gondjaim vannak, az alaplap mellékelt progija 1833-on (tehát nem húzva) 50fokra írja a procimat... Ez reális?
Köszi, Mino -
sárkány
csendes tag
azt hittem ez a hír jobban megrázza a tuning-híveket, legalább is szentségelnek egy kicsit az AMD-re:-))
-
Akkor szerencsésnek érezhetem magam, mert nekem engedi a BIOSból való szorzóállítást? Igaz csak lefelé... :(
-
Niquis
aktív tag
Ja persze arra gondoltam h TbredB és Barton procik szorzólockját képes állítólag kilőni.
De most megyek és elolvasom a tesztet:) -
Niquis
aktív tag
És mi van az nForce2 oly sokat hangoztatott képességével mely szerint s ráépülő alaplapok képesek megkerülni a szorzólockot? Úgy tudom hogy ez elméleti lehetőség és ténylegesen implementálni kell, de sztem szinte minden kedveltebb gyártó meg is teszi.
-
fLeSs
nagyúr
Nekem is ilyen procim volt múlt hétig.
Alapfeszen 2250 MHz-et vitt, 1,75V-on 2350 MHz, 1,775V-on a mostani tulajnál 2420 MHz-en megy TT Silentboost borda+Falconrock venti kombóval (lásd Athlon64 cikk :D).
1ébként a hwsw-n már írta pár emberke, hogy olyan Bartonjuk van, aminek nem lehet állítani a szorzóját, tehát nem kamu a hír. -
Perjel
tag
Rohadt életbe, asszem sietnem kell a procivásárlással... és már most sem biztos hogy kapok nem lockolt 2500+-at :(
-
Strech
csendes tag
Hi!
csak egy kérdés! Barton 2500+ 10*200on, zart haz falcon rock II. huto 53 fok hasznalva 67fok korul, hazban 40fok Easy tune szerinte normalis??
thx -
Atlantis
veterán
Ezek a steppingek nem csak 2500+-ra vonatkoznak, igaz? Gondolom, a nagyobb procikat is érintik.
-
Esmein
nagyúr
P4-nél se lábkötözés se hidátvágás nincs ?
-
Esmein
nagyúr
Olyan nincs hogy nem lehet meghackelni :D
-
Cane
őstag
Barton 2500+ (333Mhz-nél 1833 ~ 11x166)
Ezek általában mentek 2200 valós órajelen, így nagy baj nem lehet, ha az FSB-t felpattintod 200-ra, így 11x200 lesz. -
XeeN
senior tag
Ha jól emléxem, annak idején azzal ijezstgettek minket, hogy a egyes lábak hányoznak a procikról. Persze ez kamu volt. (valamikor a régi Thunderbirdes időkben). Nem hiszem hogy igaz a hír.
-
erdoke
titán
Ez érdekes, nem nagyon hallottam eddig senkitől, aki Bartont vett, hogy gondja lett volna a szorzóval. Esetleg ezek az új gyártásúak? :F
-
kiskegyed
aktív tag
Legalább eggyel kevesebb paraméter a tunigolásnál :P
Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest