- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali fotós kérdések órája
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #96 üzenetére
Na ugye...:C (ekozben irtam azt a listas elozot...)
hobizoli -
steveetm
őstag
válasz
CharlieDrop #96 üzenetére
A PPro mikor kijött egykét progiban kicsit jobb volt, de összegségében nem volt vmi nagy durranás...lehet előkeresem majd a cikket amiben írtak róla anno.
Üdv.: steveetm -
hobizoli
nagyúr
Annyira emlegetitek ezt a P2 Pro-t ugyhogya vallakozobb kedvuek ebbol listabol valasszak ki, hogy szerintuk melyik lehet az, mert SZVSZ ilyen CPU nincs:
''IA-32 implementation
Intel P2 (incl. Celeron and Xeon)
--------------------------------------------------------------------------------
General Details:
Name:
Celeron, Celeron A (Low End)
Pentium II (Mid Range)
Pentium II PE (Mobile)
Xeon (High End)
Codename:
A80522, Klamath (0.28 µm)
A80523, Deschutes (0.25 µm)
Tonga (0.25 µm mobile)
Covington (no On-Die L2 Cache)
Mendocino (128 KB On-Die L2 Cache)
Dixon (256 KB On-Die L2 Cache)
Family/Generation:
80686, 6th Generation, MMX''
:C
hobizoli -
HEBI
senior tag
Szerintem is jobb lesz valamivel az A64, mint a most kapható tetszőleges proci és remélem nem hülyeségből húzták eddig a megjelenését. De azt ne tessék elfelejteni, hogy anno amikor kijött a P2-ből a PRO - mint már előttem írták - akkor az nagyon durva volt. Az itteni szóhasználattal élve ''büntetett''. Nemrég írtam egy témában, hogy divxet lehet nézni a P2 233 PRO (mellesleg valami SoltA féle) procival és egy S3 Savage 3D-vel. Ha ez a P4 EE is ilyesmi lesz akkor...
De még nem láttuk a P5-öt sem.
Mindenesetre most az AMDnél lesz a lépéselőny, kíváncsi vagyok mit tud vele kezdeni. -
Robi73
csendes tag
Ajanlanam a Nagyerdemu figyelmebe:
http://www.tomshardware.com/cpu/20030811/index.html
A tesztek vegen kimondjak: nem jo semmire (marmint az atlag usert
figyelembe veve) az a nagy L3 cache.
Ittavege. -
HiperG
addikt
Én nem a közeljövőben fogok ilyesmit vásárolni...
Megvárom a 0,09 mikronos athlon fx-et
Addig meg tán kitart ez :DD -
Vitus
őstag
Igen ebből kettőnek nem felel meg.
- az olcsó (természtesen mindenki addig nyujtózkodik amig tud)
- -nemártana ha nem lenne szorzózáras
Minden másnak igen. De ha az A64 jó lesz természetesen azt veszek. Bár én még sokat fogok várni mert még van szufla a masinában megvárom míg minden nyügjük bajuk kiderül és ha bejáródik megveszem a jobbat. -
HiperG
addikt
Mind1...
Felőlem azt veszel amit akarsz...
De én nekem addig nemlesz újra Intelem, amíg:
-olcsó lesz
-keveset fogyaszt, kevéssé melexik és halk (max 23dBA-s) hűtés van hozzá
-ehez képest gyorsabb mint bármelyik másik termék a piacon ezen az áron..
-nemártana ha nem lenne szorzózáras
-a hozzá való alaplap: támogat mindent amit a kor megkövetel, intrgrált lan&hang
legalább vagy még alacsonyabb processzorterhelést ad mint az nVidia nForce2-re
integrált cuccai, jó driverek vannak hozzá
-és nem utolsósorban stabil -
HiperG
addikt
válasz
CharlieDrop #66 üzenetére
Mind1 régen volt, nem emlékeztem rá...
Meg akkoriban annyira értettem hozzá hogy 133 megás :DD -
HiperG
addikt
Nekem:
-80286
-80386
-133mhz asszem celeron :)
-celeron 366 mhz
-celeron 633 mhz
-tual cleron 1ghz
-p4 1.5 ghz willamette
-amd 2200+ -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #58 üzenetére
Mindig van idobeli atfedes, nyilva nem ugyanazona napon fogjak kiadni, de a K7 es a P3 ''legalabb'' azonos evben jelent meg:
K7:
Jun 23, 1999 (500, 550, and 600 MHz 0.25 µm)
P3:
Feb 26, 1999 (450 and 500 MHz Pentium III)
P4:
Nov 20, 2000 (1.4 and 1.5 GHz PGA423)
hobizoli -
Vitus
őstag
válasz
CharlieDrop #60 üzenetére
Huh én bejártam a teljes palettát egyedűl p3-am nem volt soha egyébbként az összes xt-től a P4c-ig :) Mert engem nem csak a jobb érdekelt mindig kiváncsi voltam a többire soha nem elégedtem meg azzal, hogy ezt meg azt mondják róla :)
-
Shim
őstag
Igazán rakhatnának bele 1Gb l1 l2 l3-at. meg tudnák csinálni és akkor egy darabig elfelejtkezhetnénk ezekről a gyorsítótárakról.
-
Vitus
őstag
válasz
CharlieDrop #55 üzenetére
Bizony, hogy jobb volt! Nekem is thunderbird 950Mhz-es procim volt :) szép idők voltak azok bár melegedni azt tudott :) Aztán jött egy P4 2.0a amit nagyon gyorsan legyeréltem egy 1.7+ palora mert egy borzalom volt :) utána jött a 2200+tbred és most a 2.4c és jön a A64? vagy Perescott? Nemsokára kiderül. :) Bár mondjuk az amsterdamból kapott Intel 8086-osomat nem múlta felül semmi az ega moncsival (már a 64 színű volt) :) 2hónapot kellett várni mire ideért :) A régi szép idők :)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #55 üzenetére
Es ezzel most mit akartal mondani?
hobizoli -
CharlieDrop
veterán
nem azért a két fillérért, de a P4 egy P3-mal azonos órajelen kakit sem ért. Azóta persze kifinomultak a dolgok az SSE2 miatt és újabban a HyperThreding-gel, de ha butított formában nézzük a dolgokat, akkor tudjuk, hogy a K7 anno jobb volt a p3-nál, na jó az SSE-t leszámítva, talán :)
-
Vitus
őstag
Ebben igazad is van! Ez az amd nagy előnye, hogy egy nagyon jó platformot építétt és azt ki tudta húzni egészen eddig. Kár, hogy ezt most elveszíti. Mert, hozzá lehet szokni, hogy aki most megveszi az A64-ét az nemsokára cserélheti le. Az újabbra. De a témát zárjuk le mert értelmetlen teljesen. Majd meglátjuk mi lesz amelyik a jobb azt vesszük.
-
hobizoli
nagyúr
Ezt egy kulfoldi forumban olvastam az elobb, angol tudas szukseges:
''AFAIK the P4 with 2 MB L3 cache will have only 2048-512-8 = 1528 kB of cache because all the L1(?) & L2 cache data is duplicated in L3.
Unlike Opteron/Athlon 64 (and older Athlons) where L1 and L2 are exclusive, giving total of 1152 kB cache, 376 kB difference with P4EE only.
But we'll just have to wait and see, maybe 800 MHz FSB and L3 cache will really help, I'll doubt it, for now.''
:DD:C
hobizoli -
Vitus
őstag
Nem tudom mi olyan nagy dolog azon a 15W különbségen. Anno a P3 vs. Tunder Bird között is volt annyi, azzal a különbséggel, hogy ott még a hőelvezetés sem volt megoldva. Ez 0 probélma. Mint már amit mondtam szintén, hogy az án 3.3Ghzen futó P4-em emelt vcore-al is fogyaszt annyit és hallk is, és melegedési probláma sincsen. Egyébbként győzzön a jobb nekem mindegy attól, hogy a prescott agyonveri a A64-et nekem még nem lesz gyorsabb a gépem és gondolom ha forditva van attól még a te Xp-d sem lesz gyorsabb. Egyébbként nekem is jobban tetszenek az amd megoldásai. Csak itt a socket a végére egyszerűen kifulladt a platform elérte a maximumot.
-
Fr4G
aktív tag
Jaja, kb 2 ev... (vagy meg tobb)
-
-
e-biza
őstag
szerintem ez jelenleg is megvolt, mármint a két termék teljesitménye és szvsz minösége is egyforma volt. annyi történt,hogy az intel nem adta olcsobban a procijait. ha nö a teljesitménykülönbség azaz legyünk öszinték jelen esetben - az elsö beta tesztek alapján - az amd64 jobb lesz, akkor az intel talán jobban mérésékeli az árait. a rosszabbik eset,hogy kapkod az intel és csinál pár sz@rt ami az amd elkényelmesedését okozza és az árak maradnak a régiben.
-
sebela
aktív tag
''ez nem igazság. igen az nvidia leesett a tronrol,de még mindig ö az uralkodo. ha az intel is leesik,attol még a hatalma megmarad. nem tudom kit izgat a rugalmasságod, hagyd abba kérlek. ennyi. mindenki tudja, hogy mindjárt itt az A64 és valoszinüleg ezt is felfalja reggelire, de még semmi nem biztos. ha mindenki tudja,miért üvöltözöd teli a forumot,hogy intel sux?''
Ezt hogy érted?Nem értem:F
(de most tényleg nem,ki fal fel kit?) -
e-biza
őstag
ez nem igazság. igen az nvidia leesett a tronrol,de még mindig ö az uralkodo. ha az intel is leesik,attol még a hatalma megmarad. nem tudom kit izgat a rugalmasságod, hagyd abba kérlek. ennyi. mindenki tudja, hogy mindjárt itt az A64 és valoszinüleg ezt is felfalja reggelire, de még semmi nem biztos. ha mindenki tudja,miért üvöltözöd teli a forumot,hogy intel sux?
-
-
Vitus
őstag
Igen ha azt nem egy hír topikjába csináljátok hanem mondjuk egy saját akármilyenbe. Ti ketten mint egy pár igénytelenül pocskondiáztok több topikban is. De ezt csak azért mondom, hogy észrevegyétek, hogy csökken a szinvonal. Ha megbántottam valameikőtöket akkor bocsi. Na no off! Peace!
-
HiperG
addikt
-
Pepe135
csendes tag
Intel 64 bites proci.
Ithanium II adatai:
Available Speeds 1.50 GHz, 1.40 GHz, 1.30 GHz
Cache Level 3: integrated 6MB, 4MB, and 3MB
Level 2: 256 KB
Level 1: 32 KB (Instruction and data)
Features Based on EPIC architecture
Enhanced Machine Check Architecture (MCA) with extensive Error Correcting Code (ECC)
Operating system support: HP-UX*, Linux*, Windows* Server 2003
System Bus 400 MHz, 128-bit wide
6.4 GB/s bandwidth
Chipset Intel® E8870 chipset, OEM custom chipsets
;) -
-Devil-
aktív tag
válasz
CharlieDrop #18 üzenetére
Ne aggódj, én értettem! :D
-
-Devil-
aktív tag
válasz
CharlieDrop #16 üzenetére
Oké, köszi, hogy helyreigazítottál! :) De a lényeg, hogy drága volt, mert sok selejt lett a gyártás során. Ha most is sok lesz, akkor ez is drága lesz.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #16 üzenetére
OFF
Hú vazze' ez aztán a foglamazás
ON -
CharlieDrop
veterán
OFF
Rosszul tudod. Anno Pronak más architektúrája volt. Jobban nyomta a 32 bites részét és nem volt MMX-e, illetve volt egy ''Pentium PRO with MMX II''-ees jelzésű proci, ami alig került be a köztudatba. ez volt a Pentium II-nek az első madarai, ugyanis a P II a normál MMX-es Pentium ésa PRO ötvözete volt. Ráadásul a PRO-nak Socket 8-as foglalata volt, míg a normál és MMX-es változaté Socket 7-es :))
ON
Mellesleg igen érdekes felvetések, eszembe sem jutott, hogy mennyi hőt termel :D
Lehet hűtőszekrényben kell majd tartani :D -
Pepe135
csendes tag
Bocsi de ebben mi az újdonság????
Egyszerűen a szerverekbe tervezett Xeon architektúrát (amiből most is van két megás cachel) felpörgette 3.2 Ghz-re és új tokozással elnevezte P4-nek.
Ilyennel kábítják a népet, mert a saját 64-bites procijuk az Ithanium II nincs sehol, mert nem fejlesztik, és bizonytalan.
Szerintem csak megijedtek az AMD 64-es sorozattól!
Az biztos, hogy pénzkidobás 32 bites ''csúcsprocesszoros gépet venni! -
-Devil-
aktív tag
Ja... valamit ha minden igaz még butítottak rajta, de emellett jóval kevesebb cache van benne mint a P4-ben. Simán a ''butítástól'' nem hinném, hogy ennyire legyengülne.
''a +2 MB kes egy rakás extra tranyó''
Ez nekem nagyon Pentium PRO II-nek tűnik. Ha jól emlékszem akkoriban annyi volt a sima P és P-PRO között a különbség, hogy több cache-t pakoltak a PRO-ba, és piszkosul magas volt a ''selejtarány''. Ha itt is ez lesz, akkor jó mélyen a farzsebbe kell nyúlnia annak, aki ilyet akar venni. -
iguana
őstag
...tehát egy rakás ...? :DDD
-
KZT
tag
És egy rakás extra maniba kerül.
-
Genialis
aktív tag
Na. Ha valakinek kiegyensúlyozott rendszer kell, akkor ez a proci ajánlott. Persze csak kiegyensúlyozott (olcsóé) áron.
-
-Devil-
aktív tag
''A közeljövőben megjelenik a Pentium 4-nek egy olyan változata, mely 2 MB L3 gyorsítótárat is kap, 2005-ben pedig megszületik az első olyan Xeon CPU, melyen két processzormag teljesít szolgálatot.''
És folyékony nitrogént is melékelnek a dobozos változathoz? :DD
Kormolyra fordítva, lehet, hogy tényleg megnyomja az a 2MB L3 a teljesítményt, eddig úgy tűnt, hogy a P4 teljesítményét nagyon meghatározza a cache (lásd P4 Celeron), ha ez tényleg igaz, lehet, hogy piszok gyors lesz. Ha viszont azt nézzük hogy az Athlon MP-k képesek voltak felvenni a versenyt a Xeon-okkal... -
Cane
őstag
Csak ez a riválisnál szerintem drágább lesz.
-
engusz
veterán
Olyan szép logója van! ;]
Szeretettel várom az első teszteredményeket! -
iguana
őstag
ehhe, ehhe. :))
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Filmvilág
- Konteó topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest