- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen videókártyát?
Aktív témák
-
aurum
senior tag
na... csak ugy mellekesen az x86 ugy szar ahogy van. mindegy, hogy amd vagy intel gyartamany. aki latott mar mast is pc-n kivul az tudja mirol beszelek. most a ket gyarto kozul az amd gyartja az olcsobb es nagyobb teljesitmenyu procikat. a nagyobb teljesitmenyen azt ertem, hogy 2.2Ghz-n egy xp lenyom egy 3.2Ghz-n futo p4-et. es az xp-t lehet meg huzni 2.5Ghz fele is. de...
a hitvita meg egyeb baromsagok nem erdekelnek. -
aurum
senior tag
/*
Nemrég írtam egy témában, hogy divxet lehet nézni a P2 233 PRO (mellesleg valami SoltA féle) procival és egy S3 Savage 3D-vel. Ha ez a P4 EE is ilyesmi lesz akkor...
*/
ennek nem sok eretelme van. divx-et lehet ipaq-on is nezni pedig abban csak 200mhz-es arm proci van. mert ugye divx a 15kbps megy az 1500kbps sebessegu avi is... -
sel
csendes tag
Order the Pentium 4EE edition now, use it as an SMP chip
Emergency! Emergency! $3,600 does not compute!
http://www.theinquirer.net/?article=11773
Most vegyen mindenki P4 EE ( XEON MP) procit...:-)) darabján 750.000 Ft-ot spórolhat...:-))
persze ha van otthon elfekvő 4-8 CPU-s Xeon alaplapja..:-))
ritka jó üzlet az Intelnek..:-) -
-
engusz
veterán
Az Intel Corporation elkövetett egy apró bakit: az Ace's Hardware már kapott is egy bemutató példányt az Intel Pentium 4 Extreme Editionből, amit gyorsan le is teszteltek, és mivel az Intel elfelejtette közölni velük, hogy az adatokat egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra (NDA), megtették. Azóta már levették a cikket, de annyi kiderült, hogy 5-14 százalék sebességnövekedést tapasztaltak.
Ez pedig igen kevés azt tudván, hogy Extreme Edition csak a leggyorsabb Pentium 4 processzorokból lesz, ami annyit jelent, hogy rendkívül kevés ember fogja megvásárolni, hiszen míg egy jól tuningolható hagyományos változatot 40 ezer forintért megvásárolhatunk, 150-200 forintot nagyon kevesen fognak áldozni egy 3,20 vagy 3,40 GHz-es modellért, ha hasonló teljesítményt az ötödennyibe kerülő megoldásból is ki tudnak csikarni. Ez a kiadás arra lenne jó, hogy az elméleti elsőbbség az Intelé legyen, aminek komoly lélektani hatása lenne, de ehhez meg valószínűleg nem lesz elég gyors egy 2,20 vagy 2,40 GHz-es Athlon 64-gyel szemben.
Forrás: [L]http://www.hardwareoc.hu[/L] -
hobizoli
nagyúr
Thnx, hogy bevagtatok az infot. :DD
hobizoli -
HiperG
addikt
válasz
hobizoli #150 üzenetére
Tessék :). Drums please, here are the very first Pentium 4 EE results! A big thanks to Markus Weingartner and Kristof Sehmke!
Interestingly, Intel PR confirmed that a BIOS upgrade is not a requirement to run the new CPU. The 2MB L3 cache of the Xeon MP...euh... Pentium 4 EE will be recognized without upgrading the BIOS. This also applies for boards from other manufacturers (besides Intel).
Even more Interesting is that the default multiplier of our Pentium 4 EE test sample was 17, or in other words this seems to be a 3.4 GHz sample! Now it is possible that our AOPEN AX4C Max (i875 chipset) is responsible for this, but I doubt it. In the past 2 years, I have never seen any Intel CPU that could use a multiplier higher than it's default multiplier. Some samples were unlocked, but could only use *lower* multipliers. So, we do not even have Pentium 4 EE benchmarks, we can also add 3.4 GHz results. It seems that Intel could push the Pentium 4 EE to 3.4 GHz fairly easy, because this sample was running at 3.4 GHz with core voltage of 1.55V.
Ok, here are the benchmarks. All benchmarks are done on the AOPEN AX4CMax, with 2x 512 MB Corsair XMS DDR400 (2-3-3-7), and a Leadtek Geforce FX 5900 Ultra 256 MB. All benchmarks have been performed in Ace's lab (not in Intel's...)
Comanche 1024x768x32
P4 3.4 GHz EE : 73.8
P4 3.2 GHz EE : 70.4
P4 3.2 GHz : 61.8
Unreal Tournament Asbestos Botmatch 1280x1024x32
P4 3.4 GHz EE : 104.4
P4 3.2 GHz EE : 99.7
P4 3.2 GHz : 90.4
Wolfenstein Ennemy Territory 1024x768x32 High quality. Many thanks to our hardcore online gamer, Hawski, alias Uffe Merrild.
P4 3.4 GHz EE : 142.6
P4 3.2 GHz EE : 135.9
P4 3.2 GHz : 130.8
Unreal II (patched to 1.03)
P4 3.4 GHz EE : 68.9
P4 3.2 GHz EE : 65.6
P4 3.2 GHz : 61.2
Cinebench 2003
P4 3.4 GHz EE : 407
P4 3.2 GHz EE : 386
P4 3.2 GHz : 380
As we expected the 2 MB L3-cache can not do any wonders for Games, which are somewhat cacheable but also need streams of new data (memory intensive). The best result is a 14% in Comanche, which is of course quite impressive, as it means the L3-cache pushes the 3.2 GHz to the level of a 3.7 GHz Pentium 4. Quite a few games give only a 5-6% performance increase. Whether or not the P4 3.2 GHz will be an interesting option for hard core games will depend on the pricetag.
Is this kind of performance good enough to counter the Athlon 64 FX? Well, more hot stuff coming up here at Ace's hardware... Expect 3 new CPUs in our upcoming review!! -
sebela
aktív tag
válasz
hobizoli #150 üzenetére
Comanche 1024x768x32
P4 3.4 GHz EE : 73.8
P4 3.2 GHz EE : 70.4
P4 3.2 GHz : 61.8
Unreal Tournament Asbestos Botmatch 1280x1024x32
P4 3.4 GHz EE : 104.4
P4 3.2 GHz EE : 99.7
P4 3.2 GHz : 90.4
Wolfenstein Ennemy Territory 1024x768x32 High quality. Many thanks to our hardcore online gamer, Hawski, alias Uffe Merrild.
P4 3.4 GHz EE : 142.6
P4 3.2 GHz EE : 135.9
P4 3.2 GHz : 130.8
Unreal II (patched to 1.03)
P4 3.4 GHz EE : 68.9
P4 3.2 GHz EE : 65.6
P4 3.2 GHz : 61.2
Cinebench 2003
P4 3.4 GHz EE : 407
P4 3.2 GHz EE : 386
P4 3.2 GHz : 380
és 1.55 volttal ment... (remélem segített)
:DDD) -
HiperG
addikt
Hobizoli miért a Pentium 2-ről van szó?
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #142 üzenetére
Tudod mit, mutasd meg a CPU-t, mert ha nincs a gyarto szerint sem, akkor max kiloptak egy korai Engineering Sample-t...
Punktum.
:C
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #139 üzenetére
Pentium:
''Miscellaneous:
Usual Motherboard:
Single or Dual Processor Socket 5 or 7
Usual Chipset:
Intel 82430LX, 82430NX, 82430FX, 82430HX, 82430VX, 82430TX, or non-Intel''
Pentium MMX:
''Miscellaneous:
Usual Motherboard:
Single or Dual Processor Socket 7
Usual Chipset:
Intel 82430FX, 82430HX, 82430VX, 82430TX, or non-Intel''
Pentium Pro:
''Miscellaneous:
Usual Motherboard:
Single, Dual, or Quad Processor Socket 8
Usual Chipset:
Intel 82440FX, 82450KX, 82450GX''
Pentium II(+Xeon):
''Miscellaneous:
Usual Motherboard:
Single or Dual Processor Slot 1 (Slot 1 SEC or SEP Cartridge)
Single or Dual Processor Slot 2 (Slot 2 SEC Cartridge)
Socket 370 (PGA370)
Proprietary Design (BGA and µmPGA) Mini Cartridge Connector
Mobile Module Connector 1 (MMC-1)
Mobile Module Connector 2 (MMC-2)
Usual Chipset:
Intel 82440FX, 82440LX, 82440EX, 82440BX, 82440ZX, 82440MX, Intel 82440GX, 82450NX''
82430 vs 82440
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #138 üzenetére
Mert egy Pentium II volt...a MMX technika ''csak'' 97 januarjaban kerult elo, a Pentium MMX-ben (P55C).
hobizoli -
engusz
veterán
Hoppá! Elsőre nem is rossz! :)
[L]http://www.aceshardware.com/#75000423[/L] -
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #123 üzenetére
1. A Copyright (c) 1997 nem jelent semmit, ha arra gondolsz, az A64-n 2001 van. Mindenestere eleg jol keresett a haverod a nyari meloban:C...
2.''First Introduction:
Feb 7, 1997 (super-cooled 400 MHz Pentium II 0.35 µm demo)
May 7, 1997 (233, 266, and 300 MHz Pentium II)
...''
3. Ha az Intel szerint sincs ilyen CPU, akkor ez ''csak'' egy PentiumPro volt. Abbol van 200MHz-s is, tobb kulonbozo L2 cache merettel (256k, 512k, 1024k).
hobizoli -
zsoltee10
addikt
Majd meglátjuk mit tud felmutatni. 3d-s alkalmazások alatt vajon mennyit tud rádobni a sima p4-re? Mennyivel fog jobban melegedni? Szerintem sokkal melegebb lesz. A Zalman 7000cu is kevés lesz ehhez, úgy hogy halk is maradjon. Szvsz min 120w hőt fog disszipálni. És még valami: k****a drága lesz. :(
-
CharlieDrop
veterán
-
Nowhereman
őstag
Én majd arra leszek kiváncsi, mi lesz, ha megjelennek a duál AtlonFX-es deszkák, ert akkor az extreme valszeg nagyon halovány lesz egy ilyen rendszer mellett!
-
Zenty
őstag
nah megint az értelmetlen hülyeség vita:)
intel vs amd forevor 8) elfogultság megint megvan meg olyan állitások amelyik egyikre sem igaz 8)
nah akkor már én is elmondom véleményem: intel egy problémát látok benne az ,hogy magas az ára! Proci és az alaplap is ,de azt el kell ismerni hogy jobb is az amd-nél és mostani alaplapjai nagyon ászok ,szoval valaki irta hogy stabli,23db, meg nagy melegedés az hülyeség melegedés amd-kre val stabilság megvan , zalman alcu hütö megint van csak drága!
Amd: jó proci olcsó ( ezért nép szimpátija 8) mi kell még? :)
Szóval hagyuk már ezeket ,mert hülyeség mert nem lehet dülőre jutni!
Ugyis mindekinek az a ász amilye van ,vagy jőnek a benfentes dumák ,hogy tudja milyen lesz az új termék ami még sem jelent :) stb
peace :) -
Male
nagyúr
válasz
CharlieDrop #111 üzenetére
Én is emlékszem egy ilyenre, de nem sokáig létezett, nagyon hamar jött a PII utána (egy cikket is olvastam róla, még a képre is emlékszem).
-
hobizoli
nagyúr
Itt van rola meg egy-ket kep, hatha igy jobban elmexel ra:
[L]http://www.sandpile.org/impl/pics/intel/p6od/module.jpg[/L]
[L]http://www.sandpile.org/impl/pics/intel/p6od/p6od_top.jpg[/L]
:DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
hobizoli #116 üzenetére
Na szoval errol lenne szo SZVSZ, de hat ez is P2, de ilyen hogy ''P2Pro'' nincs, vaccsdisz:
''IA-32 implementation
Intel P6 Overdrive
---------------------------------------------
General Details:
Name:
Pentium II Overdrive
Codename:
POPD66X333
Family/Generation:
80686, 6th Generation, MMX
Vendor:
Intel
Manufacturer:
Intel
First Introduction Aug 10, 1998 (333 MHz)
Physical Details:
Package Type:
387 Pin Module, 528 Pin LGA (CPU)
Package Size:
8.18 cm x 6.25 cm x 3.67 cm (with Fan Heat Sink)
Socket or Slot Socket 8
...
Instruction Set:
Regular IA-32
Floating Point:
Integrated
Multi Media:
MMX, FXSAVE/FXRSTOR''
[L]http://www.sandpile.org/impl/pics/intel/p6od/p6od_bot.jpg[/L]
Ez mar tenyleg tud MMX-t is, es a Ppro foglaltaba illeszkedik, de ez attol meg P2 marad. Ilyen overdrive egyebkent volt a Pentium<>PentiumMMX-bol is.
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #115 üzenetére
Na, rajottem am mar kozben, hogy TE mire gondolsz, de az is Pentium II-s CPU...ha erdekel leirom.
:DD:C
hobizoli -
FreeM
aktív tag
Miért mi lett a vége?
Szokásos semmitmondó hülyülő beírás tőled. Mást nem is tudsz?
Más.
''Az igazat megvallva, az a 2 MB L3 cache a legtöbb alkalmazásban nem fog nagy teljesítménybeli pluszt adni, csakis ott, ahol a gyorsítótár mérete meghatározó, vagyis nagy adattömegeket mozgató alkalmazásokban, mint például adatbázis szerverek, illetve videofeldolgozás.''
No hát pont azoknál nem lesz jelentős a változás. -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #111 üzenetére
Azert nem talalsz ilyet, mert ilyen CPU nincs is...a Pentium Pro + MMX, az maga a Pentium II-s CPU.
hobizoli -
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #106 üzenetére
Figyelek am...:DD:C
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #104 üzenetére
Khm...ez SZVSZ Pentium1, aka P55C...
hobizoli -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #104 üzenetére
Eh, mégsem, ezek csak MMX-esek, sorry...
-
HEBI
senior tag
Na majd holnap megnézem azt a bizonyos ma is üzemelő gépet lehet, hogy egyszerűen P-PRO, de teljesítménye akkor is nagyon durva. A korát biztos, hogy megelőzte. 766 Cerkán akadoznak u.a. a filmek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #100 üzenetére
''IA-32 implementation
Intel P6
----------------------------
General Details:
Name:
Pentium Pro
Codename:
A80521, P6
Family/Generation:
80686, 6th Generation
Physical Details:
Package Type:
387 Pin Dual Cavity PGA
387 Pin Dual Cavity PPGA (1 MB L2 Cache)
Package Size:
6.76 cm x 6.25 cm
Socket or Slot Socket 8
...
Instruction Set:
Regular IA-32
Floating Point:
Integrated
Multi Media:
N/A''
Ugye errol beszeltel?
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #96 üzenetére
Na ugye...:C (ekozben irtam azt a listas elozot...)
hobizoli -
steveetm
őstag
válasz
CharlieDrop #96 üzenetére
A PPro mikor kijött egykét progiban kicsit jobb volt, de összegségében nem volt vmi nagy durranás...lehet előkeresem majd a cikket amiben írtak róla anno.
Üdv.: steveetm -
hobizoli
nagyúr
Annyira emlegetitek ezt a P2 Pro-t ugyhogya vallakozobb kedvuek ebbol listabol valasszak ki, hogy szerintuk melyik lehet az, mert SZVSZ ilyen CPU nincs:
''IA-32 implementation
Intel P2 (incl. Celeron and Xeon)
--------------------------------------------------------------------------------
General Details:
Name:
Celeron, Celeron A (Low End)
Pentium II (Mid Range)
Pentium II PE (Mobile)
Xeon (High End)
Codename:
A80522, Klamath (0.28 µm)
A80523, Deschutes (0.25 µm)
Tonga (0.25 µm mobile)
Covington (no On-Die L2 Cache)
Mendocino (128 KB On-Die L2 Cache)
Dixon (256 KB On-Die L2 Cache)
Family/Generation:
80686, 6th Generation, MMX''
:C
hobizoli -
HEBI
senior tag
Szerintem is jobb lesz valamivel az A64, mint a most kapható tetszőleges proci és remélem nem hülyeségből húzták eddig a megjelenését. De azt ne tessék elfelejteni, hogy anno amikor kijött a P2-ből a PRO - mint már előttem írták - akkor az nagyon durva volt. Az itteni szóhasználattal élve ''büntetett''. Nemrég írtam egy témában, hogy divxet lehet nézni a P2 233 PRO (mellesleg valami SoltA féle) procival és egy S3 Savage 3D-vel. Ha ez a P4 EE is ilyesmi lesz akkor...
De még nem láttuk a P5-öt sem.
Mindenesetre most az AMDnél lesz a lépéselőny, kíváncsi vagyok mit tud vele kezdeni. -
Robi73
csendes tag
Ajanlanam a Nagyerdemu figyelmebe:
http://www.tomshardware.com/cpu/20030811/index.html
A tesztek vegen kimondjak: nem jo semmire (marmint az atlag usert
figyelembe veve) az a nagy L3 cache.
Ittavege. -
HiperG
addikt
Én nem a közeljövőben fogok ilyesmit vásárolni...
Megvárom a 0,09 mikronos athlon fx-et
Addig meg tán kitart ez :DD -
Vitus
őstag
Igen ebből kettőnek nem felel meg.
- az olcsó (természtesen mindenki addig nyujtózkodik amig tud)
- -nemártana ha nem lenne szorzózáras
Minden másnak igen. De ha az A64 jó lesz természetesen azt veszek. Bár én még sokat fogok várni mert még van szufla a masinában megvárom míg minden nyügjük bajuk kiderül és ha bejáródik megveszem a jobbat. -
HiperG
addikt
Mind1...
Felőlem azt veszel amit akarsz...
De én nekem addig nemlesz újra Intelem, amíg:
-olcsó lesz
-keveset fogyaszt, kevéssé melexik és halk (max 23dBA-s) hűtés van hozzá
-ehez képest gyorsabb mint bármelyik másik termék a piacon ezen az áron..
-nemártana ha nem lenne szorzózáras
-a hozzá való alaplap: támogat mindent amit a kor megkövetel, intrgrált lan&hang
legalább vagy még alacsonyabb processzorterhelést ad mint az nVidia nForce2-re
integrált cuccai, jó driverek vannak hozzá
-és nem utolsósorban stabil -
HiperG
addikt
válasz
CharlieDrop #66 üzenetére
Mind1 régen volt, nem emlékeztem rá...
Meg akkoriban annyira értettem hozzá hogy 133 megás :DD -
HiperG
addikt
Nekem:
-80286
-80386
-133mhz asszem celeron :)
-celeron 366 mhz
-celeron 633 mhz
-tual cleron 1ghz
-p4 1.5 ghz willamette
-amd 2200+ -
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #58 üzenetére
Mindig van idobeli atfedes, nyilva nem ugyanazona napon fogjak kiadni, de a K7 es a P3 ''legalabb'' azonos evben jelent meg:
K7:
Jun 23, 1999 (500, 550, and 600 MHz 0.25 µm)
P3:
Feb 26, 1999 (450 and 500 MHz Pentium III)
P4:
Nov 20, 2000 (1.4 and 1.5 GHz PGA423)
hobizoli -
Vitus
őstag
válasz
CharlieDrop #60 üzenetére
Huh én bejártam a teljes palettát egyedűl p3-am nem volt soha egyébbként az összes xt-től a P4c-ig :) Mert engem nem csak a jobb érdekelt mindig kiváncsi voltam a többire soha nem elégedtem meg azzal, hogy ezt meg azt mondják róla :)
-
Shim
őstag
Igazán rakhatnának bele 1Gb l1 l2 l3-at. meg tudnák csinálni és akkor egy darabig elfelejtkezhetnénk ezekről a gyorsítótárakról.
-
Vitus
őstag
válasz
CharlieDrop #55 üzenetére
Bizony, hogy jobb volt! Nekem is thunderbird 950Mhz-es procim volt :) szép idők voltak azok bár melegedni azt tudott :) Aztán jött egy P4 2.0a amit nagyon gyorsan legyeréltem egy 1.7+ palora mert egy borzalom volt :) utána jött a 2200+tbred és most a 2.4c és jön a A64? vagy Perescott? Nemsokára kiderül. :) Bár mondjuk az amsterdamból kapott Intel 8086-osomat nem múlta felül semmi az ega moncsival (már a 64 színű volt) :) 2hónapot kellett várni mire ideért :) A régi szép idők :)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
CharlieDrop #55 üzenetére
Es ezzel most mit akartal mondani?
hobizoli -
CharlieDrop
veterán
nem azért a két fillérért, de a P4 egy P3-mal azonos órajelen kakit sem ért. Azóta persze kifinomultak a dolgok az SSE2 miatt és újabban a HyperThreding-gel, de ha butított formában nézzük a dolgokat, akkor tudjuk, hogy a K7 anno jobb volt a p3-nál, na jó az SSE-t leszámítva, talán :)
-
Vitus
őstag
Ebben igazad is van! Ez az amd nagy előnye, hogy egy nagyon jó platformot építétt és azt ki tudta húzni egészen eddig. Kár, hogy ezt most elveszíti. Mert, hozzá lehet szokni, hogy aki most megveszi az A64-ét az nemsokára cserélheti le. Az újabbra. De a témát zárjuk le mert értelmetlen teljesen. Majd meglátjuk mi lesz amelyik a jobb azt vesszük.
-
hobizoli
nagyúr
Ezt egy kulfoldi forumban olvastam az elobb, angol tudas szukseges:
''AFAIK the P4 with 2 MB L3 cache will have only 2048-512-8 = 1528 kB of cache because all the L1(?) & L2 cache data is duplicated in L3.
Unlike Opteron/Athlon 64 (and older Athlons) where L1 and L2 are exclusive, giving total of 1152 kB cache, 376 kB difference with P4EE only.
But we'll just have to wait and see, maybe 800 MHz FSB and L3 cache will really help, I'll doubt it, for now.''
:DD:C
hobizoli -
Vitus
őstag
Nem tudom mi olyan nagy dolog azon a 15W különbségen. Anno a P3 vs. Tunder Bird között is volt annyi, azzal a különbséggel, hogy ott még a hőelvezetés sem volt megoldva. Ez 0 probélma. Mint már amit mondtam szintén, hogy az án 3.3Ghzen futó P4-em emelt vcore-al is fogyaszt annyit és hallk is, és melegedési probláma sincsen. Egyébbként győzzön a jobb nekem mindegy attól, hogy a prescott agyonveri a A64-et nekem még nem lesz gyorsabb a gépem és gondolom ha forditva van attól még a te Xp-d sem lesz gyorsabb. Egyébbként nekem is jobban tetszenek az amd megoldásai. Csak itt a socket a végére egyszerűen kifulladt a platform elérte a maximumot.
-
Fr4G
aktív tag
Jaja, kb 2 ev... (vagy meg tobb)
-
-
e-biza
őstag
szerintem ez jelenleg is megvolt, mármint a két termék teljesitménye és szvsz minösége is egyforma volt. annyi történt,hogy az intel nem adta olcsobban a procijait. ha nö a teljesitménykülönbség azaz legyünk öszinték jelen esetben - az elsö beta tesztek alapján - az amd64 jobb lesz, akkor az intel talán jobban mérésékeli az árait. a rosszabbik eset,hogy kapkod az intel és csinál pár sz@rt ami az amd elkényelmesedését okozza és az árak maradnak a régiben.
-
sebela
aktív tag
''ez nem igazság. igen az nvidia leesett a tronrol,de még mindig ö az uralkodo. ha az intel is leesik,attol még a hatalma megmarad. nem tudom kit izgat a rugalmasságod, hagyd abba kérlek. ennyi. mindenki tudja, hogy mindjárt itt az A64 és valoszinüleg ezt is felfalja reggelire, de még semmi nem biztos. ha mindenki tudja,miért üvöltözöd teli a forumot,hogy intel sux?''
Ezt hogy érted?Nem értem:F
(de most tényleg nem,ki fal fel kit?) -
e-biza
őstag
ez nem igazság. igen az nvidia leesett a tronrol,de még mindig ö az uralkodo. ha az intel is leesik,attol még a hatalma megmarad. nem tudom kit izgat a rugalmasságod, hagyd abba kérlek. ennyi. mindenki tudja, hogy mindjárt itt az A64 és valoszinüleg ezt is felfalja reggelire, de még semmi nem biztos. ha mindenki tudja,miért üvöltözöd teli a forumot,hogy intel sux?
-
-
Vitus
őstag
Igen ha azt nem egy hír topikjába csináljátok hanem mondjuk egy saját akármilyenbe. Ti ketten mint egy pár igénytelenül pocskondiáztok több topikban is. De ezt csak azért mondom, hogy észrevegyétek, hogy csökken a szinvonal. Ha megbántottam valameikőtöket akkor bocsi. Na no off! Peace!
-
HiperG
addikt
-
Pepe135
csendes tag
Intel 64 bites proci.
Ithanium II adatai:
Available Speeds 1.50 GHz, 1.40 GHz, 1.30 GHz
Cache Level 3: integrated 6MB, 4MB, and 3MB
Level 2: 256 KB
Level 1: 32 KB (Instruction and data)
Features Based on EPIC architecture
Enhanced Machine Check Architecture (MCA) with extensive Error Correcting Code (ECC)
Operating system support: HP-UX*, Linux*, Windows* Server 2003
System Bus 400 MHz, 128-bit wide
6.4 GB/s bandwidth
Chipset Intel® E8870 chipset, OEM custom chipsets
;) -
-Devil-
aktív tag
válasz
CharlieDrop #18 üzenetére
Ne aggódj, én értettem! :D
-
-Devil-
aktív tag
válasz
CharlieDrop #16 üzenetére
Oké, köszi, hogy helyreigazítottál! :) De a lényeg, hogy drága volt, mert sok selejt lett a gyártás során. Ha most is sok lesz, akkor ez is drága lesz.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #16 üzenetére
OFF
Hú vazze' ez aztán a foglamazás
ON -
CharlieDrop
veterán
OFF
Rosszul tudod. Anno Pronak más architektúrája volt. Jobban nyomta a 32 bites részét és nem volt MMX-e, illetve volt egy ''Pentium PRO with MMX II''-ees jelzésű proci, ami alig került be a köztudatba. ez volt a Pentium II-nek az első madarai, ugyanis a P II a normál MMX-es Pentium ésa PRO ötvözete volt. Ráadásul a PRO-nak Socket 8-as foglalata volt, míg a normál és MMX-es változaté Socket 7-es :))
ON
Mellesleg igen érdekes felvetések, eszembe sem jutott, hogy mennyi hőt termel :D
Lehet hűtőszekrényben kell majd tartani :D -
Pepe135
csendes tag
Bocsi de ebben mi az újdonság????
Egyszerűen a szerverekbe tervezett Xeon architektúrát (amiből most is van két megás cachel) felpörgette 3.2 Ghz-re és új tokozással elnevezte P4-nek.
Ilyennel kábítják a népet, mert a saját 64-bites procijuk az Ithanium II nincs sehol, mert nem fejlesztik, és bizonytalan.
Szerintem csak megijedtek az AMD 64-es sorozattól!
Az biztos, hogy pénzkidobás 32 bites ''csúcsprocesszoros gépet venni! -
-Devil-
aktív tag
Ja... valamit ha minden igaz még butítottak rajta, de emellett jóval kevesebb cache van benne mint a P4-ben. Simán a ''butítástól'' nem hinném, hogy ennyire legyengülne.
''a +2 MB kes egy rakás extra tranyó''
Ez nekem nagyon Pentium PRO II-nek tűnik. Ha jól emlékszem akkoriban annyi volt a sima P és P-PRO között a különbség, hogy több cache-t pakoltak a PRO-ba, és piszkosul magas volt a ''selejtarány''. Ha itt is ez lesz, akkor jó mélyen a farzsebbe kell nyúlnia annak, aki ilyet akar venni. -
iguana
őstag
...tehát egy rakás ...? :DDD
-
KZT
tag
És egy rakás extra maniba kerül.
-
Genialis
aktív tag
Na. Ha valakinek kiegyensúlyozott rendszer kell, akkor ez a proci ajánlott. Persze csak kiegyensúlyozott (olcsóé) áron.
-
-Devil-
aktív tag
''A közeljövőben megjelenik a Pentium 4-nek egy olyan változata, mely 2 MB L3 gyorsítótárat is kap, 2005-ben pedig megszületik az első olyan Xeon CPU, melyen két processzormag teljesít szolgálatot.''
És folyékony nitrogént is melékelnek a dobozos változathoz? :DD
Kormolyra fordítva, lehet, hogy tényleg megnyomja az a 2MB L3 a teljesítményt, eddig úgy tűnt, hogy a P4 teljesítményét nagyon meghatározza a cache (lásd P4 Celeron), ha ez tényleg igaz, lehet, hogy piszok gyors lesz. Ha viszont azt nézzük hogy az Athlon MP-k képesek voltak felvenni a versenyt a Xeon-okkal... -
Cane
őstag
Csak ez a riválisnál szerintem drágább lesz.
-
engusz
veterán
Olyan szép logója van! ;]
Szeretettel várom az első teszteredményeket! -
iguana
őstag
ehhe, ehhe. :))
Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Spórolós topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- Vízpart, vakáció és hardverek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest