Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
corlagon
senior tag
A megoldás: az alkalmazásbarát felhasználó.
Persze ez csak neveléssel elérhető. Bár nem tom mit nem lehet érteni pl. ezeken:
kéretlen reklámlevél - szemét, olvasatlanul töröld
tűzfal - megvéd a csúnya hekker bácsiktól, használd
adathalászat - a csúnya hekker bácsik most a bankszámla-számodra pályáznak
stb.
Ha meg nem tud valamit az 1.0-s felhasználó, kérdezze meg vagy google-ozzon rá.
Én se tudom, mi az a ''fülecselt rafiakötés'', de ha fontos lenne, venném a fáradtságot. Bár bevallom, néhány fórumtársunk sajátos nyelvének megtanulása már meghaladja a képességeimet. -
csiga997
őstag
Azért ez nem ilyen egyszerű. Nekünk még valahol talán szerencsénk is van, mert az új jövevényszavak (némileg) értelmezett fordítások útján jutnak el hozzánk, így az, hogy ''adathalászat'' vagy ''kéretlen reklámlevél'' sokkal leíróbbak az angol eredetinél. Mert azért lássuk be, ha magyarul ezeket khalászat vagy vagdalthús néven jegyeznénk, akkor itt is vajmi kevesen értenék.
-
Yaye
őstag
Ez a cikk micsoda zöldség, nem is értem hogy ez így most hogy. Angolul tök ''beszélő'' szinte minden ilyen kifejezés, és szvsz még a magyar változataik is egész jók. Persze ha valaki arra sem veszi a fáradságot, hogy egyszer is megnézze miről van szó, az még jó hogy nem érti. A ''gázpedál'', vagy a ''pogácsaszaggató'' mennyivel értelmesebb, ha valaki soha az életben nem nézte meg hogy melyik micsoda?! Vagy mostantól minden kifejezést legalább 15 szavas mondatban írunk körül?
A probléma sokkal inkább abban rejlik, hogy a kedves felhasználók elvárják, hogy a számítógép és a hálózat tök magától működjön, nekik pedig a világon semmit se kelljen tudniuk a Word gombjainak jelentésén kívül. Aztán meg vannak sértve ha mégis sziklák zuhannak a fogaskerekek közé.
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
Nekm is erthetetlne az asztalosok kovacslok es stb szkazsargonnya.......:- )))
udv
neduddki
mod: de meg az orvosoke is:- )))
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Pontosan.
Az emberek legnagyobb része abban a pillanatban, ahogy számítógép/szoftver elé kerül, átalakul. Mint egy delfin: az összes külvilágra nyíló részüket bezárják (szem, fül), agyműködés jelentősen lelassul, a felfogóképességnek hirtelen más dolga akad. A legelemibb asszociációkra is képtelenek lesznek, és automatikusan ''áh, én nem értek ehhez!''-módba kapcsolnak.
Egyeseket még durva fizikai erőszakkal sem lehet ettől eltéríteni... És erről nem a gépek, nem a programok tehetnek.
Úgy veszem észre, hogy lehetetlen igazán felhasználóbarát programot írni. Sok esetben a hatalmas gürcöléssel létrehozott dokumentáció is felesleges.
Akkor meg miért ne szerezzen belőle pénzt más? Még jó, hogy...
Sipi -
Sipi
addikt
Ez is inkább csak azt bizonyítja, hogy az emberi ostobaság miatt terjednek ezek a dolgok.
Ad 1.: ha nem értem, megkérdem.
Ad 2.: pont ANGOLBAN, ahol az adott név nagyon jól leírja a kórokozó viselkedését, nem értik? Mert az oké, hogy magyar ember nem érti a phising kifejezést, hiszen nem magyar...
Mégis, akkor hogyan kellene nevezni? A phising ezentúl legyen ''hamisított weblappal, elektronikus levéllel csalók rá akarnak venni, hogy megadd a személyes adataidat''?!? Ja, sokkal rövidebb és frappánsabb így.
Aki az adathalászat kifejezést egy elmagyarázás után sem érti, annak ugyanmindegy, minek hívod.
(Bár lehet, hogy ha az ilyeneket ''k. anyádnak'' neveznék, mivel ez lefedi a mai átlagember majdnem teljes szókincsét, egyből ugranának, és érdeklődnének hogy leanyáztak a zinternyeten, mit csinájjak?)
Sipi -
moonman
titán
hát nemtom, a ''kémprogram'' ''vírus'' ''tűzfal'' ''levélszemét'' ''kéretlen reklámlevél'' szerintem elég érthető, ráadásul a köznyelvből átvett szavak, hasonlatok.
talán könnyebb ráfogni, hogy ánemisértem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest