- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- HP notebook topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
elitgamer
tag
jee,akkor a SC4-et evvel fogom tolni,de ha nem gof menni 1280*1024 max reszleteseg+HDR+2*AA+8AF akkor...leveszem a grafot 1280*1024+HDR+0*AA+4*AF.
-
Muton
addikt
válasz
Komplikato #38 üzenetére
persze, h vn oka. lehet h mind az ati, mind az nv 3 pcix16ban gondolkogik (mit bánom én, nekem max 1 vga/gép-m lesz
), vagy vmit sejtenek, vagy terveznek.
nekem az volt a bajom h a 600as-ból mindig csak a legtöbbek által fölösleges 3. 16xes kapcsolatot emelik ki, mintha csak annyiban különbözne a régitől.
ráadásul aki hosszabb távon gondolkogik, annak az amúgy is jó ati csipek (mármint ha a 3200ból és a 600as előzetes specifikációiból indulok ki) jobb választás lehet mint az inte, és a forró nfocex. -
LordX
veterán
válasz
várnarancs #43 üzenetére
2x16 + 8 vonal van a chipsetben. De a fizikaszámoló kártyának az Ati szerint bőven elég egy 1x-es vezetékezés.
-
várnarancs
addikt
Én nem értek vmit: az Ati Xpress 3200 már kintt van a piacon. Az alienben most láttam 48 vagy 58-ért! És CF ready, azt nemtom, h ? PCI-E van rajta, de nem egy annyi biztos!
-
Komplikato
veterán
Mondanivalóm arra irányult, hogy az első háromkártyás ATI hír után nyilatkozta valami NVidia fejes, hogy nem is rossz ötlet. Most meg jön ki a Workstation chipsetjük egy halom PCIE csatornával ... és vagy lesz az olcsóbbik gamer alaplapon is, vagy lesz a közeljövőben az egy olcsóbb pl. NF5-580 vagy NF6 chipset álnéven. Azért 58 PCIE csatornából kijön 3x16 és még bőven marad hálókártáynak, meg pár 1-4x PCIE csatinak ...
-
aginor
veterán
válasz
Komplikato #38 üzenetére
Szerintem viszont jó ötlet, mert egy Ageia kátya 50+k-ba kerül, egy x1600 meg 30. Szerintem neked sem mindegy, hogy mennyiért szerezhetsz be egy fizika számoló megoldást(amire előbb-utobb biztosan szükséged lesz).
-
Komplikato
veterán
-
aginor
veterán
-
Fütyesz
aktív tag
Szerintetek érdemes kivárni az x1950pro-t vagy a 7900gs-t? Mert eddig his x1800gto-ban gondolkodtam de ezek a karik hasonló áron sokkal jobbnak tűnnek (vagyis azok is 36 és 20 pixel shader csak jobb mint 12
)
[Szerkesztve] -
Muton
addikt
nem értem miért kell állandóan a 3. vgán lovagolni. (az meg legyen már mindenkinek a saját dolga, h akar e 3 vgat vagy nem. az slinél szinte mindenki egy kártyát használ, és azt mondja, h azért kell sli-s lap, mert ha idővel venni akar, akkor majd jó lesz. itt is ez van. nem kötelező, de ha akar, akkor legyen lehetősége.)
a chipset nem csak ezt nyújtja, mint újítást. ha jól tudom vágja az fsb-től külön állítható memóriasebességet, ami nagyobb szabadságot ad a hwelemek maximális kiaknázására, ergo plusz teljesítmény/élmény. az 1066ot meg vesd már össze az 5xx 667ével (vagy 800 mittudoménhirtelen) -
Attila_26
aktív tag
ÉN maradok a jó öreg MSI 7800GTX-emnél.
-
orbano
félisten
válasz
Komplikato #31 üzenetére
nagyon remélem, hogy az A1650XTnél azért valami erősebbre fogja futni
-
Komplikato
veterán
''Egyébként én úgy vagyok vele, hogy októberben veszek valami középkategóriás karit, amivel megvárom a Vistát, addig egy fillért nemfejlesztek semmiben.''
Itt is ez a terv, az nem tiszta még, hogy mi fog beférni a ''középkategóriába'' illetve milyen keret lesz rá.(X1650XT, X1800GTO, X1900GT, X1950pro?)
-
orbano
félisten
válasz
Komplikato #29 üzenetére
valóbanaz lesz. de egy szeptember végi kártyavásárlást Karácsonyra halasztani, csak hogy akkor megvehess egy olyan kártyát, amire következő év szeptemberéig max. fél tucat játékot adnak ki, és ennál kevesebbet ami dx10 only, kicsit hülyeségnek tartom. Pláne, hogy félévente kijön egy újabb kártyaszéria... no meg Karácsonykor hardvert venni... okos dolog...
Egyébként én úgy vagyok vele, hogy októberben veszek valami középkategóriás karit, amivel megvárom a Vistát, addig egy fillért nemfejlesztek semmiben. Addigra talán tisztul a kép... -
Komplikato
veterán
Azért elég nagy kavarás folyik itt, mert a DirectX nem csak a D3D-t tartalmazza ám, hanem kábé össze input/output egység vezérlését. Másrészt a Dx10 nem arról szól (csak), hogy fúúú megint pár pixellel szebb vízefekt, meg élethűbb HDR, hanem tetemes ugrás lesz sok mindenben. Szerintem.
-
LordX
veterán
..és mivel Vista-exkluzív lesz, ezért nemigen fognak rohanni a játékfejlesztők a Dx10 után, hogy jól seggbe is rúgják megukat azzal, hogy a gépek csak nagyon lassan növekvő részén fusson a játékuk.. Dx9c még 2 évig teljesen jó lesz, maximum egy kézen megszámolható játékot kell nélkülözni addig..
-
rocket
nagyúr
A legelso 80nm-es roadmap amit kiszivrogtattak anno, azon nem is szerepelt r5xx szeriabol 80nm-es highend chip, lehet megprobaltak a 80nm-et de nem volt megfelelo minosegu a yield, vagy mivel alulrol kezdtek az atallast a kockazatok csokkentese vegett, igy nem maradt volna ido 80nm-es highend chipre, mert tul kozel kerult volna az r600-hoz.(igyis csusztak 2 honapot az elso roadmaphoz kepest).
Ezek lesznek a jelenlegi pletykak szerint 80nm chipek: rv505 (x1300, levaltja a 90nm-es rv515,rv516 chipeket), rv535 (x1650pro, x1600 90nm-es rv530 levaltasa) ,rv560 (x1650xt), rv570 (x1950pro), x1650pro debutalasa az x1950xtx-el egyidoben varhato, x1650xt es az x1950pro debutalasa pedig oktober elejere.
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Bazz, ez már LOL, h mit összeszajkózzátok a dx10-es karikat.
Most komolyan, hol van hozzávaló oprendszer, programok, játékok? Megveszed a dx10-es karit és nyomhatod majd a dx9-es játékokat.
Vista? Mikor is, jövő tavasz?
szerk: ráadásul nem a low-end karik lesznek dx10-esek akkor sem, hanem a 150 ezres csúcsmodellek. Azt fogod megvenni?
[Szerkesztve] -
Komplikato
veterán
-
-
ftc
nagyúr
RD600 megjelenése érdekes lehet..mivel ha az Intel nem ad licencet tovább akkor pár hónapra felesleges kidobni...
Az új Radeon érhető...mivel elméletileg kisebb gyártás technológia ebből kiindulva kisebb gyártási költség... -
nap
addikt
Szerintem mar reg kesz van minden, csak sokaig tart atgravirozni az ati feliratot amd-re.
-
arpi6k
addikt
Ezekszerint az R600is késni fog.
-
REDeath
őstag
Hát azt télleg nem értem ki az aki 3 VGA-t pakol gépébe... Az lehet hogy egyszerűbb a működése mint egy Ageia PPU-nak de... erre elpazarolni egy VGA-t... Szerintem az ATI gyárthatna saját PPU-t és azt meg lehetne venni egy Crossfire-es karihoz, és esetleg 3ik VGA helyett betenni egy Crossfire Rendszer mellé... És az csak olcsób lenne mint egy full VGA...
-
Gaboman
nagyúr
Én sem látom túl sok értelmét ennek a kártyának ha karácsonyra itt van az r600-as!
-
LSL1337
őstag
3 pci 16os slot na széép, így is alig van aki crossfire-t használ, pláne mostegy x1600ast beleszorni fizikának, és akkor még az audigynak már hely sem lesz 3 akkora hűtőtöl...
dedikált fizikai csippet kéne rátolni a a gddr4-ből kapna 256ot és mindenki boldog lenne
3 duálhűtésű radeon mellé még egy tuner se fér be xD és akkor a hangjáról nem is beszéltünk... -
Remington
őstag
''Lapértesülések szerint a vártnál''
sztem felesleges ez a kártya így h pár hónap múlva jönnek a dx10-esek -
Loretto
veterán
RD600-at pedig sokan várják.
-
Muton
addikt
basszus, pedig mennyire vártam már a chipsetet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új ász a vártnál kicsit később érkezik, az inteles Radeon Xpress 3200-re még tovább kell várni.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- GTA VI
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hobby elektronika
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hálózati / IP kamera
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Intel Core i7-13700K Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest