Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Dell notebook topic
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- ZIDOO médialejátszók
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akheron
senior tag
De KELL BT. Ha egyszer ott a beépített Bluetooth-modul a hordozható gépben, mi a frászfenének dugdossam a szerencsétlen 2,4 GHz-es vevőegységet? Komolyan mondom, nem értem a gyártókat. Mindenhol idióta termékmenedzsereket foglalkoztatnak?
Gyakorlatilag alig lehet kisméretű BT-s egeret találni; a Logitech majdnem összes ''for Notebooks'' terméke is 2,4-es. A Microsoft egerei egyébként tetszenek, de tőlük is csak azt a Presenter Mouse 8000-ret láttam BT-s termékként."It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
MaUser
addikt
Ha nem kell BT, akkor vegyél egy sima wireless MS optikai egeret. Embertelenül sokáig bírja elemről, kicsi, elrejthető a csatlakozója (ekkor kikapcsolnak), a méretéhez képest elviselhetően kényelmesek is.
Mod.: Ami még kimaradt, hogy fele/harmad annyiba kerül.
[Szerkesztve]''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
Akheron
senior tag
Kapható ez bárhol is...? Lassan két órája keresgélek, és egyetlen normális BT-s egeret nem találtam, ami megfelelne a hordozható géphez, és kapni is lehet.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
WN31RD
addikt
Használtam P2-es ThinkPad-eket is, igaz, hogy közel sem olyan sokáig, mint a saját gépemet, és nem tűnt fel, hogy azokon bármi probléma lett volna a pöcökegérrel.
Most viszont előbányásztam egy ősrégi ThinkPad 345C-t (486 proci, és ez a gép még ''Made in U.K.'' ), hogy kipróbáljam rajta a pöcökegeret. A WfW még mindig működik rajta, úgyhogy kattintgattam néhány programban, aztán elkezdtem neoinfantilis stílusban rajzolgatni. Érezhetően kevésbé kényelmes volt a pöcökegér, mint az én gépemen, és a lassúságát is kifogásoltam kicsit, de összességében meglepően jól használható volt. Ez persze nem egy hosszútávú teszt, nem tudom, egy hónap után mit mondanék, de egyáltalán nem tűnt vészesnek a régi gép pöcökegere.
Egyébként kalibrációs mászkálás előfordul az X31-en is, ez időnként kicsit zavaró, de meg lehet szokni, én nem tartom komoly problémának.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Thomas1
addikt
Ez abszolút nem tűnik kényelmesnek. Nincs laptopom, de ha lenne, akkor tutira vennék hozzá valamilyen egeret, ami beleférne a táskába.
Akinek nagyobb keze van az mit csinál ezzel a cuccal? Mert az ujjai valóban rááférnek, de ahol kezdődne a tenyere, az már a levegőben lóg.Eladó cuccok: https://tinyurl.com/yayrsbty
-
Den
veterán
neked egy viszuonylag új géped van, és én ia azt írtam hogy ma már egész használható. de aregebbieken rémálom volt. pl volt ilyen önkalibrációja, és ha finoman toltad akkor azt hitte középen van és ezért folyamatosan csökkentette a kurzormozgást, erre persze jobban toltad, maj mikor levetted az ujjad róla, elkezdett ellenkező irányba kószni a kurzor, stb... nem mindig volt lineáris az érzékenysége, volt hogy hirtelen megszaladt...
www.simson4t.hu
-
WN31RD
addikt
''egy csomó kiváló notebookot tett használhatatlanná az IBM''
A laptopok többsége pedig számomra, ha nem is használhatatlan, de igen kényelmetlen, mert nincs rajta pöcökegér... A tapipad miatt, mivel az lényegesen elterjedtebb, sokkal inkább jogos lenne háborogni.
Maradjunk annyiban, hogy van, akinek tetszik a pöcökegér, és van, akinek nem. Nem mondhatnám, hogy rühellem a tapipadot, jobb híján elvagyok azzal is, de ha tapipadon kell dolgoznom, azonnal nyúlok az egér után, amint lehetőség van rá. Ezzel szemben a (jó minőségű, hibátlanul működő) pöcökegér annyira jól, gyorsan és kényelmesen használható, hogy hiába van esetleg ott a külső egér a laptop mellett, nem használom. Magam is meglepődtem ezen, de így van. (Egy ideje már az a problémám, hogy a pöcökegér érzékenységét nem tudom még magasabbra állítani.)
Szóval én mindenkinek szoktam ajánlani, megéri rászánni némi időt, amíg hozzászokik az ember, mert ha bejön valakinek, akkor nagyon jól jár vele. Elhiszem, hogy nem mindenkinek áll rá az agya a pöcökegér használatára, de sokak számára igenis nagyon hasznos eszköz ez.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Den
veterán
én már a sokadik IBM notit használom, és én bizony rühellem a pöcökegeret, és emberiség elleni bűnténynek tartottam mindig is hogy egy csomó kiváló notebookot tett használhatatlanná az IBM ezzel a borzalommal.
Valószinüleg nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel, mert az ibm az újabb t szériákat már tapipaddal is földszerelte, ezért cseréltem le az előző IBM notimat a mostani t40-esre.
És a 100 éves tapasztalat mit sem ér, mivel az írógépen nem volt mutatóeszköz, ezt bizony az ibm-nek is tanulnia kellett, és a tanulási folyamat jól nyomon követhető a különböző évjáratokon, ahogy az eleinte teljesen használhatatlan eszközt mára sikerült egész elfogadható szintre fejleszteni. De azért ha fél óránl töbet kell a pöcköt használnom még mindig csuklik a tervező édesanyjawww.simson4t.hu
-
putu33
tag
Az kérdésem van a gyártó iránt, hogy használt e már jól ismert pöcök egeres gépet, de szűkitsük a kört amin a trackpoint található (ibm), mert aki arra azt, mondja, hogy hülyeség az vagy hazudik és sír, hogy neki nincsen vagy még nem is látta élőben s kise próbálta. Gondoljatok bele 100 év múltal és tapasztalattal rendelkező cégről beszélünk (ibm) azelöt írógépeket gyártott úgyhogy van némi tapasztalata az ergónomia szempontjából. Én egész nap ibm notin írok a suliba és nagyon nehéz utána az egeret megfogni és ráálni a genius billentyümre. Szóval én ezen csak röhögök a pöcökegér nagyon hasznos, hisz le se veszed a kezed a gépelés pozicióról meg nem melegíti fel a winyó (ugye tuchpad?). Nagyon kényelmes eköszről beszélünk tényleg a játékon kivűl mindenre jó és precíz.
-
Den
veterán
válasz Jim Tonic #17 üzenetére
2 dolog lehetséges:
1. olyan kicsi kezed van hogy a csuklód egy bármilyen egér hátulján tudod pihentetni. (nekem nem ilyen kicsi, a logitech mx510-et is csak a tenyerem első része érinti.
2. oldalra tartott könyökkel használod az egeret, és így a csuklód a levegőben van. ez baromi fárasztó lehet, és erős válliztom kell hozzá.
minden más esetben a csuklód az asztalon pihen és a tenyered vmelyik része érinti az egeret, ezzel egy ellazult kényelmes pozícióban tartva a csuklód
itt is erről van szó ''kinyitható támasz ugyanis a tenyérnek és a csuklónak kényelmes pozícióba állítja a kétdimenziós MoGo MouseBT-t''
rajtad kívül senki nem beszélt csuklótámaszrólwww.simson4t.hu
-
Pompi
MODERÁTOR
''Amúgy kezeket fel akinek egy ''hagyományos'', vezetékmentes notebook-egér táskába helyezése problámát okoz!''
Ott a pont
Sose értettem ezeket a mini notebook egereket amiket kb uganolyan körülményes kezelni mint a noti saját mutató eszközét. Én szépen bevágom a noti táskájába az MS Intelli Explorert aztán szevasz.Feel Good Inc.
-
Nedudgi
aktív tag
válasz Jim Tonic #17 üzenetére
öööö te az egér hátuljára teszed a csuklódat? Mert én az asztalra...
Ebben benne van hogy hogyan kell használni:
[link]
[Szerkesztve]It took the computational power of three Commodore 64s to fly to the moon. It takes a 486 to run Windows 95. Something is wrong here. -- SC sig file UBUNTU - KDE - Rock'n'Roll
-
marcee
addikt
A fő bajom az lenne vele, hogy baromi kicsi lehet, ha befér a pcmcia aljzatba, ennek ott van a ''csuklótámasza'', ahol nakem az ujjajim kezdődnek.
Amúgy kezeket fel akinek egy ''hagyományos'', vezetékmentes notebook-egér táskába helyezése problámát okoz!\m/
-
nap
addikt
Jo kis cucc.
Viszont, ha rakerul egy-ket papir, mar soha tobbe nem talalom meg.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
Den
veterán
pedig a képet ha megnézed baromi egyszerű. Az a kihajtható támasz emeli meg az elejét, azon csúszik, az adja meg a harmadok dimenzióját, hogy ne csak egy lapot tologass az asztalon mert az nem lenne kényelmesebbmint a tapipad. Az optika is valszeg a lábban van, vagy a kártya hátsó élében
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
na ez egy zseniális ötlet.
www.simson4t.hu
-
Rover623
félisten
-
BobMaster
senior tag
Akkor én ezt most nem értem. a PCMCIA akkor is vesz fel áramot, ha a gép ki van kapcsolva?
Mert ha be van kapcsolva a gép, akkor a csodaegér gépen kívül van, leginkább töltés nélkül. Akkor helyezik vissza, ha befejezték a munkát, és - utána nagy valószínüséggel - kikapcsolják a gépet. De kikapcsolt állapotban csak sumák módon szívja az akksit, vagy egyszerűen nem tölt? Mert akkor itt szerintem súlyosan elvérzik a koncepció, hiába szavaztam volna meg neki egy innovációs különdíjat.
De az sem kizárt, hogy a user manulaba belefoglalták, hogy ''Kérjük, használatba vétel előtt gondosan tanulmányozza az elérhető billentyűzet-kombinációkat''A tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
Rez_Grof
őstag
Ez nagyon komoly! Kipróbálnék egy ilyet, de természetesen a pöcökegér a noti megfelelő kiépítésének sarkalatos pontját képezi nálam is.
Netes források szerint 70USD környékén várható a piaci ára eme vékony patkánynak.A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
nagyúr
''Azok számára, akik nem tudnak megbarátkozni a noteszgépek érintőpadjával ...''
...azok vegyenek másik érintőpadot???
Vagy ez milyen egér? Csak mert ha kihajtható csuklótámasza van, akkor optikai pl. nem nagyon lehet.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
ace666
tag
hat, ismet egy jo talalmany, amivel lehet villogni masok elott
gondolom az ara kb egy negyed laptopeval feler....*** Alfa 155 ***
-
Rover623
félisten
-
WN31RD
addikt
''Azok számára, akik nem tudnak megbarátkozni a noteszgépek érintőpadjával ...''
... ajánlom, hogy ismerkedjenek meg a pöcökegérrel.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest