Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Most ahogy nezegetem a kepeket a kartyarol, nem is 1 nyakon van a 2 chip, hanem 2 nyak van, 1 pci-e csatlakozoval, es ezek vannak osszecsavarozva, kepen [link] latszik ugyanaz a hutes van a belso kartyan is, ugyanott van a nyakon mint a masikon [link] ,es kozvetlenul ott a masik nyak, tehat a venti par millimeteres helyrol szivja a levegot, majd ott kevergeti 2 centis helyen es melegeti a kulso kartyat, eszmeletlen buta megoldas, akkor mar inkabb lenne a 2 chip 1 hosszu nyakon dual slot hutes ami kiviszi a hazbol a meleget.
Ez a megoldas tenyleg a vicc kategoriaba tartozik
Egyetlen pozitivum a kartyaval kapcsolatban, hogy sokkal rovidebb lett a nyak a 7900gx2-hoz kepest.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
-
kovi
senior tag
Mi a fenének ez a monstrum?
Ennyire kell hajhászni a rohadt teljesítményt...
Régen nem volt ilyen. -
VargaI
senior tag
-
BCS CORPS
csendes tag
a képeket elnézve szeriintem legelabb három a négyből hamar tul melekszik, az alap hütéssel , mert szinte semmi hely sincs köztük
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
[link]
egész jól teljesít, főleg ha azt vesszük, hogy eléggé visszafogták a gyári órajeleket, pl a GPU órajelét több mint 20%-kal csökkentették, így nem is rossz az az átlag +30-40% teljesítmény növekedés(mármint ha tényleg hiteles a grafikon
)
[Szerkesztve] -
bambano
titán
Van egy-két proci az alaplapon, egy-két maggal plusz a prociba beletuszkolták a matek koprocot is. Van a videokártyán. Minden vinyó fenekén és szerintem az optikai meghajtóban is van. A hangkártyák sem teljesen buták. Amelyik hálózati kártyában van mindenféle tűzfal vagy active armour, abban is legalább egy mikrovezérlő vagy egy térprogramozható tömb van. Van a klaviban egy és van a jobb monitorokban is. Nyilván nyomtató, scanner szintén. Ha v92-es modemkártyád vagy tv tunner kártyád is van, előfordulhat, hogy azokban is van proci, hogy a hw mpeg tömörítőt ne is emlegessük.
Ha szerver kategóriás géped van, előfordulhat, hogy van benne 2-4 alaplapi proci, plusz egy ibm powerpc szervízprocinak. Az adaptec scsi vezérlő is felfogható procinak. Az én szerverembe külön kártyát kell dugni, hogy tudjon raid5-öt, ami kártyán szintén egy powerpc proc van.
Kihagytam valamit? -
Overlocker
veterán
Nemrossz megoldás, alig várom, hiszen 1 dual gpu-s kártya, a mostani GTX árába lesz,ami nem rossz.. az más kérdés hogy a quad -sli-t egyenlőre nem érdemes,de aki nem akar 2db 7900GTX-et,annak jobb megoldás ez, és később ugye vehető majd mégegy..
SLI támogatás kihasználtsága egyre jobb, reméljük a nvidia 90'-es meghajtó csomagja, majd megoldást talál quad -sli kihasználtságra is,melynek nyomait a 91.28-ban is felfedezhetjük -
-
szatocs
őstag
A legrosszabb az egészben az, hogy míg egyes idősebb emberek vagy laikusok úgy gondolják, hogy egy gépet megvesznek, és az a idők végezetéig jó lesz mindenre, de sajnos egy új fejlesztésű win sem biztos, hogy fut már rajta 5 év után...
Csak azt nem tudom, hogy ez jó-e vagy rossz. Egy biztos, a számítástechnika nem jó befektetés. -
Alg
veterán
lassan mindenki rájön h. ennek már itt vége, és jönnek a moduláris cuccok...cserélhető GPU, külön VRAM modulok
Ahogyan pl. a fizikai gyorsító is különvált...
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
Ezek a fejlesztések hullámszerűek az egyszerű vásárló (vagy álmélkodó) szemében: egy időben ilyen ugrások történnek, elvadult(nak tűnő?) megoldások jönnek (2*512 memó, óriási tápzabálás, stb). Tarol a marketing, megy a hype. Aztán jönnek a ''csendesebb'' fejlesztések: jobb vezetők, ötletesebb elrendezés a nyákon, új mag architektúra, fejlettebb memóriacsipek, ilyenek. És mindez része egy átgondolt piaci stratégiának, aminek egyetlen célja van: a maximális profit.
Nem jön el a világvége (legalábbis nem ettől). Csupán az arcunkba kapjuk a 21. század egy tipikus szeletét.
-
KngAlex
tag
Ezt a SLI & CF dolgot én sem csipázom, 2 videókártya mindig is drága lesz és ez tényleg nem fejlődés.
Kiváncsi lennék hogy a gpu-knál is szóba került-e a két gyártónál a több magos kivitelezés?
A processzoroknál jó útnak tűnik, lehet a vga-knál is járható út lenne. -
Chieftec
őstag
Na ki más ha nem a termálték
Ez egy agyrém ami a vidkarikkal megy, 2gpu, dupla nyák, quad sli, quadlol. Majd ha sli rendesen optimalizálva lesz, nem csak hébe hóba 30-40% gyorsulás lesz akkor kezdhetik a 4 karit kiaknázni, (bár sztem nem a kártyák számának növelése lesz a jövő a végtelenségig..) Mind1 nem nekünk készítették hanem az olyanoknak akik meglátnak egy ilyet és rögtön rohannak beszerezni, bele se gondolnak, hogy a 3-4. kártya egész életében csak a szobát fogja fűteni mást nem csinál. Több prociért inkább adok pénzt mint az ilyenekért. -
D.Orion
veterán
Nah felmerült bennem a gondolat, hogy mekkora táp kell ezeknek ha még ráadásul kettő(valójában négy) van egy gépbe. Azt kis keresgélés után rájöttem, hogy már most van olyan táp amit a VGA-k kiszolgálására gyártanak(jó a lapra is rá lehet kötni). Ez ám a lol, elgurult a gyógyszer valakinél... [link] Nem mondom, hogy nincs benne fantázia, mert pl ha a táp behal ill gyengélkedik akkor be lehet rakni egy ilyet a VGA-nak, nah de mégis mennyi ez a PSU?
[Szerkesztve] -
Stavi
aktív tag
ehhh... én szeretem a fejlődést, meg az új dolgokat, meg minden, de kezdenek nagyon elfajulni a dolgok...
lassan nemlesz hova fejlődni, és akkor milesz? Özönvíz? Vagy Armageddon? -
ody42
senior tag
válasz
(Kolombusz) #12 üzenetére
beágyazott rendszereknél jobb is ez így
vagy te örülnél, ha egyszerre szállna el az airbag a fék és a vezérlés elektronika? -
LALA_kiraly
őstag
Képzeljétek el: pár év múlva lesz az alapgép, és lesz egy külön a videókártyának.
-
orbano
félisten
Quad SLI-s (4 foglalatos) lapba bele lehet ebből rakni négyet?
-
törölt tag
válasz
Csak azok a procik együttesen sem veszik fel a versenyt egy mai átlagos desktop processzorral.
-
rocket
nagyúr
Most kipukkadt egy idore, quad sli utan nehezebb lesz mar lepni, fogyasztas, melegedes, alaplapi chipset, nyak merete, ezek gatat szabnak egyelore ennek a vakitasnak amit csinalnak a gyartok ezekkel a dual/quad gpu-s cuccokkal.
Kovetkezo lepes akkor johet majd, amikor elterjednek vga fronton is a dual core gpu-k es akkor majd ugyes marketing huzassal jonnek majd a 8 (4x2) gpu-s verziok.
Aztan lehet ramcafolnak es kihozzak a dual quad slit, 60 centis nyakon 4 gpu, es ezt parban lehet majd hajtani
[Szerkesztve] -
válasz
Na jó, de ott mindnek érzed a hatását. (Pl.: nem csúszol ki, nem blokkol stb..)
De itt a CPU és max 2 GPU hatását érzed látványosan. A többi, ahogy a tesztekből írjátok szinte semmi érezhetőt nem csinál. -
Egy gamer PC-ben lassan több proci lesz, mint egy egész informaitkai laborban.
-
rocket
nagyúr
Tesztek nem eppen ezt a hirt erositettek meg, random fagyasok 1kw-os tappal, rengeteg render error, artifactok.
''Állítólag'' ''meg nem erősített hírek'' , mit keress ez a cikk PH-n?
[Szerkesztve] -
Pedig tippem szerint többet nyerne vele az NV, mint veszítene.
szerk: amúgy ez már tényleg szörnyűséges. Előbb-utóbb kipukkan ez a lufi is.
[Szerkesztve] -
Foxi
senior tag
A táppal voltak gondok azthiszem.. 1kW körül se volt elég amit 12V-on nyújtani tudott a táp. Nincs proci ami kihajtsa, extrém magas felbontásokban agyonszűrőzve plazma tv-n lehet gyorsulást mérni valószínűleg...
De ha valós értéke nincs is marketingre jól használható hangzatos dolgokat lehet köré építeni és mivel végülis csak ez a gamer gpu-k csúcsa ezért az alsóbb kategóriákban is megdobja az nvidia ázsióját. -
(Kolombusz)
veterán
Hát, nem azért, de a dell nem tom, hogy mit pattog...
Mintha olyan óriási tömeg venné az ő quad sli-s konfigukat. -
Hogy odáig vannak ezel az SLI-vel. Nem hiszem, hogy akkora különbség lenne, hogy megérje 2 db méregdrága dualos kártyát venni. Vagy tévednék? Van egyéltalán olyan progi ami kihasználja?
Jut eszembe, nemrég volt ugyen nem tudom melyik típusú kártyűból, hogy 2 GPU-t tettek 1 nyákra. Most ezt itt nem tudják megoldani, hogy csak egy ilyen dualos kártyát késztíenének, nyákonkánt 2-2 GPU-val.
Lassan tisztára az egykori 3dfx kártyákhoz hasonlítanak majd ezek is. És akkor még a fizikai gyorsítóról nem is beszéltve, van egyéltalán ennyi hely/slot egy alaplapon?
Akárhogy is számolom, legalább 3 kell, 2 db az VGA-nak + 1 a fizikaigyorsítónak. Meg mellé egy erőmű, ami elbírja a rendszert.
[Szerkesztve] -
X@b3e
addikt
Én biztos nem azon tábort fogom gyarapítani, akik tűkön ülve várják az official Quad-SLi drivert
-
biga
őstag
A hátsó nyákon mi van? Logikusan a másik GPU-nak kell lennie, de azt meg hogy hűtik? Valami crossflow-s megoldású ventivel? Nincs valami másik kép ezekröl, ahol ez látszik? Nekem kicsit sűrűnek látszik így egybeépítve ez az egész.
A cikkhez meg: végül is érthető a nagy gyártók tiltakozása. Ettöl válhatnak szinte csak kuriózummá a gépeik.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Állítólag nem technikai probléma, hanem piacpolitikai megfontolások okozzák a GeForce 7950 GX2 késését.
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen TV-t vegyek?
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vezetékes FEJhallgatók
- Automata kávégépek
- Peugeot, Citroën topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest