- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nagy méretű ColorEdge monitort villantott az EIZO
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen lézer nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
Aktív témák
-
Nincs valahol olyan teszt a neten ahol Opteron procit tesztelnek Desktop környezetben DDR200/266 ramokkal?
-
Most olvastam a hírt hogy Szeptember végén bejelentik az AMD64 processzort.
-Lesz az AMD-nek megfelelő gyártókapacitása hogy kielégítse a piaci igényeket?
-A bejelentést követően kb. mikor lesz kapható a proci a boltokban?
-Az Intel is kezdi elérni a 0.13mikronos P4 architektura határait, hamarosan kiadják az (elvileg) utolsó desktop P4 processzort 3.2Ghz-en, és ennek az árát jó ideig nem is akarják csökkenteni.
Ez a tény mekkora haladékot jelent az AMD-nek? Az Intel kb. mikor fog áttérni a 0.09mikronos gyártástechnológiára, illetve az AMD hogy áll ezen a téren?
Memória vezérlő: Ha működik a DDR466 tuning akkor átlagos otthoni alkalmazás tesztekben (játék/videotömörítés/mp3 kódolás/tömörítés) mennyire fog rosszabbul szerepelni az AMD64 az opteronnál? (+42% sávszél. előny az opteron javára) -
De az AMD usereknél és a cégnél is hagyomány hogy sokáig lehet használni a legtöbb alaplapot.
Régen a K6-2 100Mhz-es FSB-t használó példányai emiatt tudtak nagyobb szorzóval 75Mhz-es FSB-vel is működni.
Vagy pl. ismerősömnél egy nem mai KT7A Sdramos alaplapban megy egy TbredB 1840Mhz-en.
Persze amikor újított az AMD a K7-el a SLOTA AMD-ket se lehetett túl sokáig használni. :)
Lehet hogy ez a beépített DDR400 is ilyern bemelegítő széria lesz. :)
A DDR400 elég kevés az 1 csatornás memóriavezérlővel, a 2 csatornás Opteron DDR 333Mhz-es ramokkal 66%-al nagyobb memória sávszélességgel rendelkezik. -
Néztem teszteket az Opteron-ról desktop környezetben és egész jól teljesített.
Kérdés hogy milyen hatással lesz az AMD64 sebességére a memória sávszélesség. Az Opteron rendszer DDR333Mhz-es memóriát használt 144bites memória vezérlővel az AMD 64 fele akkora 64bites DDR 400-Ram vezérlőt fog használni.
Ill. az L2 cache mérete is kisebb lesz állítólag 256K és 1MB-os méretben is kapható lesz az új processzor.
Kérdés még hogy mekkora órajelen fog megjelenni a 754 lábú proci. Marad az Opteron 1,6-1,8Ghz-es beugró órajelénél vagy sikerül növelni némileg.
Kompatibilitás kérdés:
A memória vezérlő a prociba van építve, ha procit cserél a user ami pl. támogatja a DDR466-os szabványt akkor miért nem fogja tudni kiszolgálni az alaplap az új procit? -
-
Én arra gondoltam hogy azokon a témákon túl amit leírtam ill. te is, a másik topic abban is kapcsolódik hogy a vita ott is az új chipsetben található fejelsztések mértéke miatt alakult ki.
Én leírtam hogy szerintem miért nem érdemes kiadni a KT400A-t ill. sok alaplapgyártó miért késlekedik a kiadásával (pl. nincs 400-as FSB, nem elég gyors stb.), te pedig válaszoltál hogy szerinted miért érdemes mégis kiadni a lapot.
A topic-ot nem az nforce2 chipkészlet miatt linkeltem be ahogy már párszor leírtam hiszen az inkább a Via chipsetekkel foglalkozik.
Ezért nem értettem az előző válaszod. -
Pont a Csaba által említett ''tetszőlegesen kis fejlesztési lépcsők'' miatt alakult ki a vita hogy minek van értelme és minek nem.
Az Nforce2 és NF2Ultra között ez a lépcső a 400Mhz-es FSB támogatása.
A KT400 és a KT400A között is van fejlesztési lépcső, van aki kevesli van aki szerint bőven elég. (sebesség növekedés,DDR400 support stb.) -
Hol írtam én egy szót is az nforce-ról?
Kompatibilitás:
Igen ezért is linkeltem be azt a fórumot előre mert ugyanezt már ott leírtad egyszer, és az a fórum a KT400A-ról, a KT400-al szembeni előnyeiről, a KT600-ban használt southbridge tulajdonságairól is szól ezért a topic-hoz nagymértékben kapcsolódik.
''A régi KT400-as alaplapokra átfésülés nélkül is rátehető a KT400A (a visszamenőleges kompatibilitásból kifolyólag), és minden bizonnyal rá is teszik, amikor már lesz KT400A és nem lesz felesleges KT400. Aki pedig akarja, az még át is fésüli az alaplapot (leginkább a BIOS-t). ''
''tetszőlegesen kicsiny lépésekben is értelmes a fejlesztés'' ez egy cseles állítás. :)
Igen értelmes a fejlesztés tetszőlegesen kis lépésekben,de az már más kérdés hogy érdemes-e tetszőlegesen kis fejlesztések után új chipsetet kiadni, és erre új alaplapokat építeni. -
A KT400A chipsetről, illetve a VIA fejlesztések jelentőségéről már volt egy jó hosszú vita a KT400A vs. Nforce2 topic-ban,szerintem itt nincs értelme újra megismételni ugyanazokat az érveket.
Itt a link:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=13736[/L]
Akit érdekel olvassa el és döntsön a neki legjobb alaplap mellett. -
AMD szinten elég egyszerű a döntés:
Ha valaki most vesz alaplapot akkor KT400 és Nforce2 lapok között válogathat.
Ha vár akkor megj. sorrendben választhat a KT400A, KT600, és az új integrált SATA-val megjelenő Nforce2 között.
Aktív témák
Hirdetés
ph Még kérdéses, hogy milyen szerep jut az Asus A7V600-as alaplapnak.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SkyShowtime
- Építő/felújító topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E744 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 14" HD+ I DP I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest