- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy mi ennek az áresésnek a mélyebb oka? (Cikkek?)
Azaz tényleg kifutottak a PC2100/PC2700-asok vagy valami egyéb?
Ha sima kifutás, akkor OK, várok még a vétellel, de nem akarok úgy
járni, mint mikor jött a földrengés, aztán a memória árak az egekbe
szöktek.
JaniS -
tocsa
senior tag
Azért a nagy örömködés közepette (én is örülök) megjegyezném, hogy most jelenleg a Hynix nyilvános kivégzésének lehetünk szemtanúi. Vegyük észre, hogy mi is történik valójában.
A DRAM gyártók pontosan tudják szabályozni az árakat azzal, hogy mennyi memóriát termelnek a piacra (túlkínálat = árcsökkenés). A megbecsülhetetlen raktári tartalékok csak kamu duma. Egyik vezető DRAM gyártó már elkottyintotta egyszer, hogy személyesen is ismerik egymást (5-6 ember, vezetők), elég megereszteni pár telefont, és minden le van tárgyalva.
Most éppen a Hynix kivégzéséről döntöttek. A memóriaárak alakulása sohasem véletleneken, szerencsén múlik. Pontosan tervezhető. Még egy tajvani földrengés esetén is, ahol ezzel takarózva esetleg egy kis extra profitra tehetnek szert, arra hivatkozva. -
TomLion
tag
Tapasztalat:
Samsung PC2100 2x128 MSI KT3 U ARU XP 1600+ FSB 160MHz, Cas2,5
Vagy: FSB 148, RAM FSB+33MHZ :) az 181MHz De csak Cas 2,5
Simán megy
Viszont a Sandra szinte semmit sem vesz észre belőle. Minimálisak (300 ponton belüli) a különbség az alaphoz képest
Szvsz:
RAM nál szerintem is a minőség dönt. simán megér plusz 2-3k-t:)
Bartonig bezárólag elég a jó minőségű PC 2700 -
up
senior tag
Na, emberek, most komolyan... a Kingstonnak leáldozott? Vagy miért nem emlegeti senki? Annyira nem drága, és vannak az econnecten pl direkt cl2-es moduljaik is! :)
-
neduddki
nagyúr
válasz
CsendPenge #9 üzenetére
HI!
Az elso gemem 2 mb ramja es 40mb virnyoja maga volt kiralysag es akkor a 386sx-es procit meg nem is emlitem!
udv
neduddki -
Agyasima
őstag
Ez érdekes!
Az én infineon-om tök jól muzsikál CAS2-ben 166 Mhz-en. Pedig hivatalosan csak 133-at tud(na).Fesz emelés nélkül.
Ezexerint belehúztam... -
PonPon
senior tag
Egy 512MB-os PC2100 Samsung kb hány mhz-ig birja a legjobb beállításokkal? Vagy melyik Ram a legjobb e téren? Most van 256Mb HiNIX-em az bírja 300Mhz-n legjobb beállításokkal... van olyan ami ennél többet birna??
-
PonPon
senior tag
Ugye KR7A (KT266A) Nem lehet DRR333-at rakni, vagy igen?
-
up
senior tag
Amúgy király, hírt csináltak a topicomból! :DD
-
up
senior tag
Na és mi van a Kingstonnal? Régebben nagy névnek számított... a ddr-ekkel van valakinek tapasztalata? Mert az is kezd barátságos áron lenni. Mellesleg: mik a szabályok, amik szerint lehet pakolni memóriát a lapba? (845PE chipset, Abit BE-7, pc2700). Most egy db 256-os van benne. Hogy lehet/érdemes bővíteni?
üdv
up -
g5hic
tag
csak nehogy megint legyen egy foldrenges:)
udv
janos -
petakpa1
őstag
Egy kis segítség
Az alábbi linkről RARba tömörítve letölthető a főbb memóriagyártók termékkatalógusa (egyelőre csak Hynixx, Micron, Samsung, Winbond-é).
A katalógusokból megállapítható a memóriák szinte minden tulajdonsága, így a hétköznapi vevők számára egyik legfontosabb CAS sebesség is.
[L]http://www.tar.hu/petak/kepek/memo.rar[/L]
Szóval ilyen jó anyaggal felfegyverezve, már nem hazudhat a szemünkbe a boltos (Tisztelet a Kivételnek) mindenféle valótlanságokat...
Eredményes Vásárlást Mindenkinek! -
HunChris
senior tag
Athlon 64 nyárára :) Erre befizetek.....jövőre januárra már esetleg...
-
HunChris
senior tag
Érdekes, nekem Infineon PC2700(DDR333) van, de ultra beállításokkal 174 en megy csont(166 helyett). normallal belőve 184 a csont(proci miatt).
-
maniac
senior tag
Nekem meg sajnos 256 133Mhz-esem van :( . Ehhez parosul egy Duron 700@933 meg egy R9000PRO 64mb VIVO nekem meg az U2 is megy 800*600 Fullon 35-40Fpssel. Nekem egyelore ennyi eleg. Nyaron fogok valtani Athlon 64-re abba fogok Ramot venni (akkor lesz penzem :( )
-
Juliuska
senior tag
-
almapaprika
csendes tag
Hat, a memoriamodulon levo chipek-en van egy szep hosszu szam, pld: K4H560838D-TCC4
Ehhez talalsz a samsung valamelyik oldalan egy DDR SDRAM Product guide-ot (eleg jol megtalalhato, nekem kb 1 percembe tellett, de mar nincs itt elottem).
Ebbol megtudod a stepping-et, sebesseget, ...
Amit nem tudsz meg, hogy a maximalis sebesseg alatti sebessegeken hogyan viselkedik a RAM. Ehhez csak azt tudtam irni, amivel talalkoztam.
Egyebkent product guide alapjan a chipek DDR400-ban csak CL3-at tamogatnak, viszont ha uzletben megkerdezed, akkor CAS2.5-kent nyomjak a kezedbe a memoriakat.
No most hogy aztan aki a ezeket a memoriakat tenylegesen osszerakja (a mdoult legyartja), leteszteli es ez alapjan ir mas infot ra, azt nem tudom. -
Finrod
tag
Es ha mar igy mondtad a stepping-eket a samsung ramhoz, akkor aruld mar el legy szives azt is, hol talalja ezt meg a ram modulon/chipeken a delikvens?
Ezzel szerintem jo par ram-vasarlason gondolkozo emberken segitenel.
Finrod -
CsendPenge
őstag
Hát, legalább fel tud törni mindenki ram mennyiségben. Hehe, emlékeztek, amikor még 64 megával isten volt a gép? Ma bezzeg... :P
-
marcee
addikt
Kérdés:
Mostánában a lapok leírásában általában 3 db maximális memória mennyiségről írnak a sebességgel fordítottan arányos összefüggésben:
pl: 266/333/400 DDR max 4/3/2GB
Ha a jónép 400-as modult vesz, de 333-on járatja, akkor 2-3 gigát kezel a lap?
(gondolom stabilitási kérdés) -
almapaprika
csendes tag
Kicsit urom az oromben, hogy a nevesebb gyartok chipjei sem egyformak.
SAMS.-bol peldaul B stepping-es chipekkel szerelt cucokkal van tele a varos (DDR333)
A C stepping CAS 2.5-ot ment, nem csak 166-on, hanem 133-on es 100-on is. (SPD beallitasok) A D steppingu chipek 166-on ugyan 2.5-ot mentek, de 158-nal meg szepen muzsikaltak CAS 2-ben. A B-t nem lattam mukodes kozben, de csodalkoznek, ha tobbet tudna mint a C. Szoval en inkabb egy D-stepping-es 400-as modult vettem. (Az is eleg olcso, es nem akartam kettot venni.)
Vagy ha valakinek ketcsatornas vezerloje van, akkor valoszinuleg jobban megeri 2 db megfelelo steppingu 266-os modul, azok kozott szep szammal vannak nagyon jo idozitesuek.
Szoval lassan ott tartunk, hogy nem csak a proci, de a memoriachipek stepping-jet is erdemes figyelni. -
robekri
addikt
Igen jogos a cikkben leírtak!Már többször írtam, hogy van 512DDR Infineon(2100)-es ramom! A legagresszívebb beállításokkal megy 150fsb-n!:DD
Vettem egy Micron 333-ast az első nem indult a második a leglasabb beállítással megyegetett!---> így vissza is tértem az eredeti ''ULTRA TURBO RPM-es'' Infineonomhoz!
Infineon=ramok királya!!!!!!!
Üdv.:Robe -
Ingyé nem lehetne? :D :D :D :D
-
robekri
addikt
válasz
Gabika4000 #3 üzenetére
Sasoljál már szét a depo-n!
Üdv.:Robe -
bazs
aktív tag
Na, így már nem gond 1Gb memót rakni egy gépbe, egy-két hónapja a kisebbpénzűeknek még az 512-ön is el kellett gondolkozni...
-
Cloud
tag
Én is most ruháztam be egy Samsung 512-es modulba (persze 333MHz-s).
És mondhatom, hogy elég jól bírja az agresszívabb beállításokat is. De sajna nekem nincs kétcsatornás memóriakezelőm, ezért beérem egy modullal is (SiS648-as chipset).
De ha még tovább zuhan az ára akkor meggondolandó még egy 512-es Samsung.:DDD :DDD
Aktív témák
Hirdetés
ph A Hét Hardvere: DDR333 SDRAM
- Diablo IV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Spórolós topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest