Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
klambi
addikt
A-DATA Vitesta 500 as ''it's good!''
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #67 üzenetére
Valamit rosszul állítasz be, sz@r a lapod, vagy a RAM nem bírja az adott időzítéssel az 500 MHz-et.
A legjobb aláírás a héten
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #66 üzenetére
Naszóval az van, hgoy fsb 200-on, a memóknál beállítottam 250-re a 200-ról és a ram 166 (333) megy Miért?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
Naszóval ez mennyire is van így pontosan? Mert nemvágom, hogyha biosban fsb 200-on van, ezt a memóizét 200-ról lerakom 100-ra, akkor lassabban megy a ram és ha 250-re rakom a membeállításnál és az fsb-t nem emelem, akkor a ram 500-ban kéne, hogy mennyen, ehelyett nem megy még 400-at sem
-
erdoke
titán
Bizti hogy nem így van.
Valamilyen cikkben ezt írták anno, én meg tapasztalat híján elhittem. Egy másik témában már kimosakodtam ebből a tévedésből, sőt pár héttel eme hozzászólás után beruháztam 2*1 GB kétoldalasra, amit máig vígan hajtok 1T-ben.A legjobb aláírás a héten
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Winner_hun #62 üzenetére
''1 GB-os modulból kettőt csak akkor tud 1T-vel hajtani az E3 A64 (is), ha egyoldalasak''
Ezt nyílván akkor írta erdoke amikor még nemigen voltak 1gb-s modulokkal tapasztalatok. Az én 1gb-s moduljaim 2oldalasak és E3 venice mellett 1T-ben mennek 400mhz fölött, 4 rammal ez annyiban változik hogy le kell mondani az 1T-ről és a 333/400mhz fölötti órajelről.. na mind1"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
anulu
félisten
ha lesz neki, be fogja írni a topicjába. ha CL3, az sem különösebben érdekel! viszont a 2GB RAM nagyon kéne, mert pár VB6 + mellé netes cuccok, 2 virtual PC + Photoshop rendesen megeszi az 1GB-ot
amúgy szerintem 19,5k-ért baráti lesz, ha lesz. csak akkor sürgősen túl kell adnom az A-DATA-imon (TCCD )...
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #56 üzenetére
A több RAM általában jobb mint a kevesebb, de gyorsabb. 1 GB-os modulból kettőt csak akkor tud 1T-vel hajtani az E3 A64 (is), ha egyoldalasak. Kétoldalas automatikusan 2T.
-
anulu
félisten
Monginak lesz GB-os modulja. 1 oldalas? szép is lenne... ha jól láttam, akkor 19,5k/db lesz. nagyon gondolkozom, hogy az A-DATA-im eladósorba kerülnek...
[Szerkesztve]"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz Winner_hun #48 üzenetére
így utólag sajnálom, hogy csak erről az egy oldalról csináltam screenshot-ot. amúgy CAS3-5-5-10-2T-vel ment ennyit.
nem rossz, ugye?
igen, 1:1 ez az ''bebootoltam, hogy screenshot-olhass'' stabilitás rövidtávon kékhalál volt. amúgy a RAM nem bírta, ebben kb biztos vagyok.
-
Lest4t
aktív tag
sztetek 754 es 3400+ hoz a corair 400 asxms pr cl 2 es 512 megás ram milyen mustárban 18 rugó érdemes ilyet venni tuningra jó valamennyire?
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #46 üzenetére
Kit érdekel a RAM vége A64-nél. Ha találnék egyoldalas GB-os 400-as modulokat, egy pillanatig se haboznék, hogy a TCCD-sből 2x512 MB vagy az.
Így marad a 2x512 TCCD.A legjobb aláírás a héten
-
anulu
félisten
válasz Winner_hun #46 üzenetére
az enyéimnek sikerült DDR684 @ CAS 3-5-5-10-2T, 3,0V-al bár ekkor már csak bootolt. DDR650-en stabil
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #44 üzenetére
Kit érdekel a RAM vége? Talán egy P4 tulajt...
-
Winner_hun
titán
Aham. De ha a ram végét akarom tudni akkor visszaveszek a szorzóból és tuningolok ugyebár? Ha az alaplap engedi. És a ramtuningnál az időzítéseket érdemes auton hagyni vagy manuálisan állíccsam? Bár lehet az 1T-t 2T-t az előző lapom nem jól kezelte mert automatikusan 1T-re rakta és nem indult a gép de amikor 2T-re átraktam akkor meg ment a gép. Most akkor mivan? Érdemes lenne sajátkezűleg állítani?
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #42 üzenetére
A tuningot addig érdemes erőltetni, amíg a proci bírja. A RAM-ot ehhez kell igazítani.
-
kovsol
titán
szerintem hamár 500 as ramod van akkor ugyis a CPU -t is huzod vele együtt! (szerintem nincs az ki megbirja állni, hogy ne így tegyen )
ez akkor lehet jó ha mondjuk valaki 600 as ramot vesz de az alaplapja nem bírja a 300 as FSB -tMay the Force be with you!
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #38 üzenetére
Dual core prociknál bizonyos alkalmazások esetén. Esetleg S754-ben, de egyik sem jelentős.
-
Winner_hun
titán
Akkor most lezs értelme a 250-nek alapon vagy sem?
-
HERR Z
veterán
Én kifejezetten élvezném ha lenne ilyen opció a BIOSban mert a lap maxx 300 körüli FSB-*t bír míg a ram simán visz 700/350/-et..
tehát ennek kihasználásához nem kellene chipsetvoltmod meg még kitudjami hanem elég lenne az a 9*290-et belőni s a ram elég fényesen perülne...és kétlem hogy ne lenne ebből sebességbeli előny.. -
knajf
senior tag
elvileg nagy pukkanás ha egy ram eredeti mhz en megy 1T és cl2??!!? nekem a d43 mam tudja ezeket... 2t meg cl3 és megy 500on
a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf
-
Konflikt
addikt
-
L@co
aktív tag
Hello!!
Az a lényeg h. hiába rakod a RAMot 500 Mhz-re az FSB akkor is 400 Mhz lesz tehát nemtudod kihasználni azt a plusz 100 Mhz-et!!
Amúgy minek ez az izé mikor semmi értelme??
Az ember akkor vesz 500Mhz-es RAMot ha tuningolni akar, nem??
És a tuningnál ha nem szinkronban megy az FSB meg a RAM akkor semmi értelme(ill. nem sok). -
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #23 üzenetére
Naakor az fsb-t az alaplapon az egyik chip vezérli. De ha nem 1:1-ben hajtom akkor nem olyan jó eredményeket érek el mintha 1:1-ben hajtanám? Mert akkor hiuába van 250-es alapizé a prociban hgoyha nem 1:1 megy
már kialudtam amgam de még mindig nem értem► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Fade_Away
őstag
válasz Winner_hun #23 üzenetére
menjel aludni és holnapra mindet érteni fogsz....
-
Winner_hun
titán
Persze különösebb előny nélkül.
Nem lesz gyorsabb a 400-nál? Vagy már túl késő van? Annyi előnye van hgoy tuning nélkül gyorsabb, mármint nem kell ahhoz tuningolni hgoy 400 helyett 500-zal mennyen. Az fsb az hol működik? A64-nél? Bocs lehet kicsit fáradt vagyok megyek is de a prociban van vagy az alaplapon?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #21 üzenetére
Tulajdonképpen nincs tuning. Ha van 500-as RAM-od, akkor tuning nélkül tudja 500-on járatni. Persze különösebb előny nélkül.
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #19 üzenetére
Osztó.........RAM freki
13/12..........200 MHz
7/6..............222 MHz
5/4..............250 MHz
4/3..............250 MHz
Mindez 3200+ Venice mellett, aminek az órajele végig 2,0 GHz.A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #17 üzenetére
Nem bánom, ha elolvasod a hírt.
Milyen procid van?A legjobb aláírás a héten
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #15 üzenetére
Dual channel van, tuning is van. Ez a hír meg arról szól, hogy akár tuning nélkül is mehet a RAM 500-on, procitól függően.
-
Winner_hun
titán
Kira. Esetleg az elkövetkezendő prociknál van arra esély hgoy a 2 oldalas ramok is mennyenek 1T-ben? Ja és ha 4 500-as modul van a gépben akkor az ugye Venice magos proccal 400-on fog indulni és utána ugyan úgy lehet tuningolni mintha 2 ram lenne benne? És ugye akkor is van dual channel? Mármint 4 modullal
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #13 üzenetére
Nem, dehogy. A legtöbb 512-es modul ma is kétoldalas.
-
erdoke
titán
válasz Winner_hun #11 üzenetére
2x annyi chipet kellene megcímezni ugyanannyi idő alatt. Ez nem megy az új A64 IMC-nek se, teljesen érthetően.
-
Winner_hun
titán
A változtatásoknak köszönhetően a Venice magos processzorok mellett négy egyoldalas DDR400 modul mindenféle korlátozás nélkül használható, kétoldalas DDR400-as modulok pedig eredeti sebességükön is meghajthatók 2T időzítéssel.
Mi a franc köze van hozzá abban hgoy egy vagy 2 oldalas a memó?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Raymond
félisten
A sima A64-nel sokat nem ad plusszba:
Bővebben: link
Inkabb a ketmagos rendszereknel johet majd jol.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
TommyGun
őstag
Akkor mijapöcsömnek erre találják ki ezt....
Majdnem minden tuning ram, bordás és általában a bordások mindig kétoldalasok...
Mellesleg SD-ből láttma már jópár olyan KingSton-t ami egyoldalas de azon az egy oldalon se 8 csipp van csak 4
És még a régi BX-es lapokban is hibátlanul megy, ezt nevezik minőségnek
[Szerkesztve]"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."
-
HERR Z
veterán
ez mekkora isten lenne A-Data 566/600-asoknak...simán lehetne használni a lapuk fsb határa nélkül is a ramukat akár 650 fölött is
kár hogy S754-re nem valószínű/pedig ugye E revízió itt is megvan/ -
Phil Collins
tag
Gigagbyte GA-K8N Ultra-9 alaplap legújabb biosa (F4) már tartalmazza ezt a funkciót, a memót ''előre'' lehet osztani 216/233/250-re.
Más kérdés, hogy a memória időzítésekben még bugos ez a bios -
Niquis
aktív tag
Az egyoldalas memória a fizikai kiépítést jelzi vagy ezt nem ilyen egyszerű megállapítani?
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
rup1u5
nagyúr
Valaki elmagyarázná miről is van itt szó?
Why don't you knock it off with them negative waves!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest