- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
- Házimozi belépő szinten
- DUNE médialejátszók topicja
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
én láttam pár dellt meg applét, hp-t meg pár mást is, vajmi kevés közük volt az atx-hez. lásd pl. ''rendes'' desktop gépekben ugrott az atx, legfeljebb low-profile pci megy bele ha nincs elforgatva. táp kusztom, alaplap kusztom általában. a tornyok még úgyahogy atx alapokon mennek, de csak azért mert van hely, az 5,25-ös cuccoknál nem lehet keskenyebb. nem nagyon kell gondolkodni mit hova rak az ember. (tudom, az atx ennél többről szól, csatik stb. - én a thermal design-ra gondolok elsősorban)
a felfelé cső persze radikális, de ez legyen a legkevesebb. tőlem menjen előlap-hátlap irányba (lásd még apple), akkor se az előlapra heggesztem a ventit. egyébként a felfelének azért lenne értelme, mert inkább vmi passzív megoldásra kéne gyúrni.
átérzem az atx jelentőségét, de a következő lépés ennél sokkal nagyobb kéne legyen. kisebb, kompaktabb, júzerfriendlibb, csendesebb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
azt írod, hogy az atx sem hasraütés-szerűen született, csak:
1. öreg
2. akkor még nem volt kazán odabent
eszerint a btx is alaposan átgondolt. a fentiek fényében szerintem nem.
btw: a beépített az beépített, ugyanolyan probléma ha hátul megy ki a luft. a brand meg brand, vajmi kevés köze van (hálistennek) az atx-hez.
én annyit tudok hogy been there, done that. sokkal okosabban is lehetne ezt csinálni.
upd: magam miatt idegeskedem a legkevésbé...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
mondjuk ezzel indirekt módon de megindokoltad miért nem szabadna így kinéznie a btx-nek...
szerintem simán kéne egy lapos táp (moduláris dugókkal persze, ne a gyártók izzadjanak mindenféle kusztom megoldást), meg a bővítőkártyák átgondolása hátulról betolósra. meg légáramlás lentről felfelé ugyebár, nem a júzer pofájába rakjuk a ventilátort a 21. században (lásd btx). simán kéne egy standard cső felfelé csak a procinak meg még egy csak a vga-nak. vannak még ötleteim de csak idegesítem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- BestBuy topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Háztartási gépek
- Apple MacBook
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest