Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Home server / házi szerver építése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen notebookot vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
én láttam pár dellt meg applét, hp-t meg pár mást is, vajmi kevés közük volt az atx-hez. lásd pl. ''rendes'' desktop gépekben ugrott az atx, legfeljebb low-profile pci megy bele ha nincs elforgatva. táp kusztom, alaplap kusztom általában. a tornyok még úgyahogy atx alapokon mennek, de csak azért mert van hely, az 5,25-ös cuccoknál nem lehet keskenyebb. nem nagyon kell gondolkodni mit hova rak az ember. (tudom, az atx ennél többről szól, csatik stb. - én a thermal design-ra gondolok elsősorban)
a felfelé cső persze radikális, de ez legyen a legkevesebb. tőlem menjen előlap-hátlap irányba (lásd még apple), akkor se az előlapra heggesztem a ventit. egyébként a felfelének azért lenne értelme, mert inkább vmi passzív megoldásra kéne gyúrni.
átérzem az atx jelentőségét, de a következő lépés ennél sokkal nagyobb kéne legyen. kisebb, kompaktabb, júzerfriendlibb, csendesebb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
azt írod, hogy az atx sem hasraütés-szerűen született, csak:
1. öreg
2. akkor még nem volt kazán odabent
eszerint a btx is alaposan átgondolt. a fentiek fényében szerintem nem.
btw: a beépített az beépített, ugyanolyan probléma ha hátul megy ki a luft. a brand meg brand, vajmi kevés köze van (hálistennek) az atx-hez.
én annyit tudok hogy been there, done that. sokkal okosabban is lehetne ezt csinálni.
upd: magam miatt idegeskedem a legkevésbé...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
mondjuk ezzel indirekt módon de megindokoltad miért nem szabadna így kinéznie a btx-nek...
szerintem simán kéne egy lapos táp (moduláris dugókkal persze, ne a gyártók izzadjanak mindenféle kusztom megoldást), meg a bővítőkártyák átgondolása hátulról betolósra. meg légáramlás lentről felfelé ugyebár, nem a júzer pofájába rakjuk a ventilátort a 21. században (lásd btx). simán kéne egy standard cső felfelé csak a procinak meg még egy csak a vga-nak. vannak még ötleteim de csak idegesítem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- Foxpost
- Home server / házi szerver építése
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Synology NAS
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest