- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Változik az internet, pénzt csinálhatnak a weboldalak az AI miatt
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- Lehet, hogy az OpenAI rakja össze az Apple Siri asszisztensét
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyárilag csendes mechanikus klaviatúra jön az MCHOSE-tól, nagy akkuval
- Milyen videókártyát?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
lapa
veterán
én láttam pár dellt meg applét, hp-t meg pár mást is, vajmi kevés közük volt az atx-hez. lásd pl. ''rendes'' desktop gépekben ugrott az atx, legfeljebb low-profile pci megy bele ha nincs elforgatva. táp kusztom, alaplap kusztom általában. a tornyok még úgyahogy atx alapokon mennek, de csak azért mert van hely, az 5,25-ös cuccoknál nem lehet keskenyebb. nem nagyon kell gondolkodni mit hova rak az ember. (tudom, az atx ennél többről szól, csatik stb. - én a thermal design-ra gondolok elsősorban)
a felfelé cső persze radikális, de ez legyen a legkevesebb. tőlem menjen előlap-hátlap irányba (lásd még apple), akkor se az előlapra heggesztem a ventit. egyébként a felfelének azért lenne értelme, mert inkább vmi passzív megoldásra kéne gyúrni.
átérzem az atx jelentőségét, de a következő lépés ennél sokkal nagyobb kéne legyen. kisebb, kompaktabb, júzerfriendlibb, csendesebb.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
azt írod, hogy az atx sem hasraütés-szerűen született, csak:
1. öreg
2. akkor még nem volt kazán odabent
eszerint a btx is alaposan átgondolt. a fentiek fényében szerintem nem.
btw: a beépített az beépített, ugyanolyan probléma ha hátul megy ki a luft. a brand meg brand, vajmi kevés köze van (hálistennek) az atx-hez.
én annyit tudok hogy been there, done that. sokkal okosabban is lehetne ezt csinálni.
upd: magam miatt idegeskedem a legkevésbé...
[Szerkesztve] -
lapa
veterán
mondjuk ezzel indirekt módon de megindokoltad miért nem szabadna így kinéznie a btx-nek...
szerintem simán kéne egy lapos táp (moduláris dugókkal persze, ne a gyártók izzadjanak mindenféle kusztom megoldást), meg a bővítőkártyák átgondolása hátulról betolósra. meg légáramlás lentről felfelé ugyebár, nem a júzer pofájába rakjuk a ventilátort a 21. században (lásd btx). simán kéne egy standard cső felfelé csak a procinak meg még egy csak a vga-nak. vannak még ötleteim de csak idegesítem magam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- B550M Steel Legend, Ryzen 5 5600X, 32Gb DDR4 3200MHz CL16, Radeon RX 6750 XT 12Gb, 1TB M.2 PCIe 4.0
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest