- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Scuf Envision Pro kontroller teszt
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill CSO-DIMM DDR5 memóriája
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen széket vegyek?
Aktív témák
-
LordX
veterán
Úristen. Ha 248 karakteres az a szerencsétlen paraméter, akkor meghal a WinAMP. Vagyis nem indul el normálisan, ha ekkora paramétert adok. Jesszusom. Most emiatt gazdasági válság fog bekövetkezni. Meg le fognak állni az atomerőművek. Mind fel fog robbanni. Megyek, építek is egy atombunkert, hogy az ellen is védjen.
Na most komolyan: azon kívűl, hogy van egy bug, ami miatt nem tudom elindítani a WinAMP-ot az esetek 10^(-9)%-ában, van ennek valami más hatása? Nincs. Akkor meg? -
Bgs
senior tag
Ez jo otlet. Ha a cikk cimebol vagy a legelejebol egyertelmuen kiderulne, hogy a hir ''komoly'' vagy ''poen'' stilusu, akkor sokkal jobb lenne a fogadtatasa, mert nem lesz benne varatlan dolog (ezen a teren :) ).
[Szerkesztve]Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
WN31RD
addikt
válasz csabika25 #47 üzenetére
Szerintem, ha minden cikknél egyértelmű lenne, hogy komoly dologról, vagy csupán érdekességről van szó, akkor nem lenne gond. A jelszógenerálásos cikk tényleg durva, erről legfeljebb olyasmit lett volna szabad írni, amiben maga a cikkíró leplezi le az ''eredeti'' ötletet. A mostani Winampos cikkel viszont semmi baj nincsen, csak tisztában kell lenni a súlyával, és nyilvánvalóvá is kell ezt tenni az olvasónak.
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
csabika25
aktív tag
A korábban már említett PH struktúra miatt a vírushírekből is cikkek születnek. Az a rendszer, hogy ha egy vírusról már külön riasztást kapunk, akkor azt közzétesszük, és részleteket is írunk. A vírusháború meg szimplán érdekes volt. A jelszavas vírus pedig azért volt fontos, mert ilyen még nem volt, ez egy új technika.
Köszönöm a véleményed, ha valaki esetleg még hozzá akar szólni, akkor rajta. Mi is abból tanulunk.:))''Isten fut Windows alatt''
-
Bgs
senior tag
válasz csabika25 #45 üzenetére
Gyors atfutas utan:
Szerintem a kovetkezo hirek jok voltak:
- AMD NX
- Angol biometriai rendszer
Ezenfelul erdemes megemliteni a kurrens dolgokat (elsosorban friss virus), de nem kell feltetlenul cikket csinalni belole. (pl. a blakcice-nal jo volt a kicsit hoszabb leiras, a kodolt zip virusszuresenel mar kevesbe volt ra szukseg).
Remelem sikerult konstruktivan hozzaszolnom :)Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
csabika25
aktív tag
Természetesen. Mivel csak március 1. óta adunk híreket, még mi is formáljuk magunkat. Annyit kérnék, hogy ha van egy kis időd, nézd át az eddigi híreinket (felül a Vírushírekre kattintva előjön az összes eddigi hírünk), és mondd meg szubjektíven, hogy milyen arányban voltunk számodra is érdekesek.
''Isten fut Windows alatt''
-
Bgs
senior tag
válasz csabika25 #41 üzenetére
Szerintem teljesen beleillene a PH! profilba :)
Egyebkent az olyan hirek, mint pl. a titkosito/ujjlenyomatolvasos flash drive-ok ugyancsak profilba vagnak.
Szerintem egyaltalan nem all toletek tavol a tema. Meg akkor sem, ha egy kicsit maskeppen, mint egy kimondottan szoftveres oldalon...Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
ody42
senior tag
válasz csabika25 #41 üzenetére
na, ez például tök jó dolog, így lenne szakmai jellege is a dolognak!!
amúgy nekem nincs komolyabb bajom a rendszerrel, csak ez a Moore-os szarság, meg a Winampos hír hirtelen sok volt egyszerre. Az ilyen híreket inkább egy az egybe hagyjátok ki szerintem...
[Szerkesztve] -
Bgs
senior tag
válasz csabika25 #37 üzenetére
Szakmai hiba nincs benne, de ezt nem allitotta senki sem. Azert hozzatennem, hogy a kerek+szog 'poen'-ban sincsen szakmai hiba. (ld. #14)
Azonban, ha egy szakmai lap biztonsagtechnikai rovata olyasmi hirekbol all, mint ez akkor ez szertinem nem tul szinvonalas. Es reszben ez okozza a vicces reszet a dolognak, amely meg mindig jobb, mintha iritalo lenne. Eddig az osszes hiruknel gyanus volt a tartalom elso egy-ket mondata is, es amikor elorescrolloztam mindig be is igazolodott a gyanum. Mar csak atugrom a hireiket.
Ide valo biztonsagi hir szeritnem a kovetkezo lenne:
- biztonsagi res a windowsban, linux kernelben
- ujabb biztonsagi res explorerben, outlookban, IIS-ben
- biztonsagtechnikai megoldasok, hirek
Ehelyett ez van:
- egy ingyenes mp3 lejatszot el lehet ugy inditani, hogy ne induljon es elnevezzuk DoS-nak
- egy onjelolt amerikai pseudo-zseni foltalalja a spanyolviszat es nagy dirrel durral publikal egy par soros scriptet (amivel amugy komoly szakmai problemak vanna)
Termeszetesen az en velemenyem teljesseggel szubjektiv, de egy forum epulesehez hozzatartozik az is, hogy a forumozok egyeni reakcioikkal reagalnak a dolgokra :)Bgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
csabika25
aktív tag
Jut eszembe, esetleg az a megoldás hasznos lehetne az ilyen híreknél, hogy például elmagyarázzuk, hogy mi az a DoS támadás. Korábban ad hoc módon már csináltuk (pl. egy tök semleges hírnél a buffer overflow magyarázata volt). Ebből akár rendszert is csinálhatunk. Mit szólnál hozzá?
-
csabika25
aktív tag
Erősen gondolkodunk rajta, hogy legyen, mert hidd el, lenne mondanivalónk. Csak sajna a PH keretei végesek. Vagy hírt adunk, vagy cikket. Egy biztonsági cikk nem illik a PH profiljába. Úgyhogy dolgozunk a megoldáson. Jelenleg pl. van egy nagyon jó spamekkel kapcsolatos írásunk, de nem tudjuk belehelyezni a struktúrába.:(
-
ody42
senior tag
válasz csabika25 #37 üzenetére
Szakmai hiba valóban nincs bennük, de azért nekem pl. a hangulatomat sem dobja fel egy ilyen hír :)
Ha nincs érdemleges hír, akkor jöhetne pl. valami rövidebb fejtágítás a témában, vagy valami hasonló, aminek van haszna is.
ja, és ez nem csesztetés, ne annak vegyétek, csak jó szándékú javaslat.
[Szerkesztve] -
csabika25
aktív tag
Szakmai hiba van bennük? Szerintem nincs. Hogy viccesek? Valahogy el kell látnunk a hírszolgáltatási kötelezettségünket. Ha épp nincs valami komoly hír, akkor kicsit fel akarjuk dobni a hangulatot. Ha megnézitek az eddigi híreinket, azért szerintem lehet komoly és színvonalas híreket is találni. Ez komolytalan, de színvonalas. És mellesleg a hírek legnagyobb része a nemzetközi szaksajtóból származik, mi csak válogatunk belőle.
-
-
ody42
senior tag
bár magam is BME-s vagyok, de ezek a BME-s IT security hírek nagyon viccesek... (és eléggé hasztalanok...)
-
WN31RD
addikt
Tényleg nagyon régen láttam már WinMaint... magamtól nem jutott volna eszembe. :)
''Ezt én is tudom, pont ezt akartam érzékeltetni, de úgy látszik, megint érthetetlen voltam.''
Nem érthetetlen, de nekem más jött le elsőre. Arra gondoltam, hogy az argc/argv ellenőrzését hibáztatod. Így megmagyarázva már logikus, amit írtál.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
kisfurko
senior tag
Ismered a WinMain függvényt? Mert szerintem nem. Így néz ki:
int WinMain(HINSTANCE Inst,HINSTANCE PrevInst,LPSTR CmdLine,int ShowCmd)
A CmdLine-nál van a kutya elásva. Mert ez bizony nem argc/argv-szerű, ugye. Neked kell (vagy valami library-nek) kibányászni belőle, s ekkor szívhatsz.
Viszont, ha a régi, jó öreg argc/argv párost meghagyták volna okos májkroszofték, akkor ilyen nem lehetne. File nevet simán csak átadnád a fopen-nek, a switch-eken pedig végigszaladnál egy sztring formájában. A fopen úgyis hibát ad, ha valami oprendszerfüggő filenév szopás van.
''Mellesleg az argc/argv sokkal előbb létezett (unixon), mint maga a Windows.''
Ezt én is tudom, pont ezt akartam érzékeltetni, de úgy látszik, megint érthetetlen voltam. :) -
WN31RD
addikt
Ez ilyen formában nem igaz, a puffertúlcsordulásos hibák, illetve ezeknek a parancssori paramétereknél előforduló fajtája nem Windows specifikus jelenség, még ha előfordul ott is.
Mellesleg az argc/argv sokkal előbb létezett (unixon), mint maga a Windows. :)
[Szerkesztve]''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
Nem, nem Athlon 64, nem Win64, és nem az én gépem, a többi stimmel. :DDD
Szerk.: Á, mégsem. A többi sem stimmel. Ugyanis a NX nem védené ki az ilyen hibát, a program elszállna, csak nem lehetne átvenni felette a vezérlést. :P
[Szerkesztve]''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Power
senior tag
Ez nem csak filenévre, hanem az egész path-ra vonatkozik.
A 260 karakter vagy annál hosszabb path-ok esetén elég sok program elszállhat, gyakorlati jelentősége nincs nagyon.
Nem kell beleírni a számszövegét a névbébe :)Power
-
WN31RD
addikt
Akkor nem értem, mi van. Mert én pedig jelenthetem, hogy az előttem levő gépen a Winamp 2.91 nem száll el, hiába adok neki akármilyen hosszú parancssort.
:F''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
Azért nem ártana, ha más is megerősítené, hogy a 2.91-es verzió immunis.
Ki tudja, lehet, hogy csak libsafe-et applikált valaki erre a Windowsra... :DDD''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Bgs
senior tag
Ugy tunik kezd divat szo lenni a DoS :)
Mar mindenre megprobaljak raeroszakolni ...
Tulajdonkeppen az autokerekben is talalhatunk biztonsagi rest, mert egy jol meretezett szoggel az inputban DoS tamadas aldozata lehet :DBgs Kek modolt farmer, SMP bicska, spam taszito ing, integralt karora, personal firewall gatya, antisztatikus zokni, 5 sec alatt rebootolhato cipo.
-
g4dg3t
senior tag
-
WN31RD
addikt
Nem ismerem a Winamp 5-öt, amit az előbb írtam, igazából a 3-as Winampra vonatkozott.
Tehát nem állítom az 5-ösről, hogy bloatware, lehet, hogy nem az. :)
Még egyszer bocs, tévedtem.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
L3zl13
nagyúr
Számodra nem jelentett hasznos pluszt.
Nos ez lehet, de az egész winamp koncepciónak lényeges része pl a különböző skinek támogatása. Így az, hogy a winamp 5 támogatja a winamp2 és a winamp3 skinjeit is már egy lényeges újdonság. Ha téged a skinek nem hoznak lázba, akkor ez persze nem lényeges újdonság.
Támogat egy rakás formátumot pluginkeresés nélkül. Pl AAC és hasonlók, amit tudtommal a winamp2 nem. Ha te csak mp3-at hallgatsz akkor ez megint csak nem előnyös számodra, de másnak még az lehet... :UAki hülye, haljon meg!
-
WN31RD
addikt
Mert elszáll tőle a Winamp, ergo megtagadja a szolgáltatást (zenélést). :)
Egyébként ki az a ... khm... bátor és türelmes ember, aki 5-ös Winampot használ? :U''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
L3zl13
nagyúr
Egy puffertúlcsordulásos hiba miért DoS attack?
Aki hülye, haljon meg!
Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Galaxy Watch 4 Classic 46mm fekete
- ASUS GeForce RTX 4070 Ti 12GB TUF Gaming OC Edition (TUF-RTX4070TI-O12G-GAMING) Gari: 2027.01.29 -ig
- iPhone 14 128GB Apple garancia! Akku 99%!
- Huawei SuperCharge HW-050450E00 10W hálózati gyorstöltő adapter USB, 5V/4,5A + gyári kábel
- EVGA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X FTW3 ULTRA GAMING - Újszerű, hibátlan állapotban!