Új hozzászólás Aktív témák
-
Szten Márs
nagyúr
válasz Szten Márs #299 üzenetére
Szal itt van:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=65919&page=1&pp=25
Egyszerűen... áh nem is kommentálom.
Csak abban reménykedem, hogy ez valami vicc, nem pedig igazi, hiteles teszt. -
Szten Márs
nagyúr
Colt valahol a neten egy teszt két összekötött 7800 GTX-ről és egy végletekig húzott fx-57-ről és kevesebb, mint 14 ezer 3D-MARK05 pontot sikerült kicsikarni. Meg a hivatalos álláspont szerint másfélszeres sebességnövekedés, de csak nagy felbontásban extrém erős procival?
24 pipa, de ha jól tudom az ati 32-őt akar.
Mindenesetre akármit akar az ATI, az tuti, hogy a Geforce7-es nem valami nagy lépés, akárhogy el van ájulva mindenki. Nemtom emlékeztek-e még, de általában megduplázódnak a teljesítmények...
Na mindegy. Nekem csalódás, de nem is kicsi. GAGYI...
És ha MÉGIS sikerül az ATI-nak 90 nanós 32 pipás kártya, hát akkor cikiben van az NVIDIA.
Ez az én véleményem...
Ja és hozzátenném: Maximálisan Nvidia párti vagyok. -
rudi
nagyúr
válasz Attis1982 #296 üzenetére
Attól tartok, kicsit tévedésben vagy. Egyáltalán nem következnek a nagyobb textúrák sem az SM3.0-ból (hosszabb, komplexebb shaderprogramok) és a HDR-ből (nagyobb dinamikájú fészszámolás, lebegőpontos testúrázás). Nagyobb felbontású textúrák inkább a nagyobb felbontáshoz kellenek mint az 1600x1200, amit sokan (LCD-sek, 17 colos CRT-sek) nem tudnak kihasználni. Ráadásul az NV új Transparent Supersamplin AA-ja a kisebb felbontású textúrákat is meg tudja finomítani kicsit. Az 1600x1200 helyett sokkal érdemesebb az 1280x1024-et megcélozni TAA-val, HDR-rel kemény SM3.0-val, oda meg elég a 256 MB memória.
Amint már írtam, a 7800GTX NYÁK-ján ott a kihagyott hely a további 256 MB memóriának, semmiből sem áll olyanokat is kihozni.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Esmein
nagyúr
válasz várnarancs #292 üzenetére
34000 pont 3dmark 2k3 sli-ben. Ennyinél tart oppainter.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Attis1982
tag
Ebbol is latszik mennyire nem elore terveznek, az ATI 512-esen dobjak ki.... most ha valaki megveszi ezt a VGat 256-al, mara Doom3 is jelentkezett az 512 es szuksegessege. Ezert is nem erdemes ilyet venni.
A kov generacios Gamek SM3 HDR meg nagyobb texturakkal fognak rendelkezni ami mar keves lesz a 256, ezert se ertem miert adnak ki ilyen VGAt 256 MB rammal. Keves lesz az oda! * Ha mar a jovot nezzuk* -
rudi
nagyúr
válasz Attis1982 #294 üzenetére
Azért ''csak'' 256 MB-os jött ki első körben mert így ''olcsóbb'' lehet a kártya. Az MSI-nél például alig drágább a 7800GTX 256 MB mint a 6800 Ultra 256 MB, a 6800 Ultra viszont jó 30 %-kal drágább náluk. A 7800 GTX NYÁK-ja amúgy kimondottan 512 MB memóriára lett tervezve a 256-os kártyán mindkét oldalon üres a memóriahelyek fele. Kicsit ronda lett így, de legalább látszik, hogy, ha akarják, minimális erőfeszítéssel kihozzák a dupla memóriás verziót.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Attis1982
tag
Hello.
Csak annyit kerdeznek miert nem 512 MBosan jott ki? Hisz a jovobe azert el kell majd a + kraft. *ha mar SM3.0 meg csicsamicsal esz * -
Pukii
senior tag
válasz várnarancs #292 üzenetére
Hülye kérdés...Már van gf7800 GTX....
''A DDR az a winchester?'' by Ziiip
-
várnarancs
addikt
Szerintetek mekkora lesz a 7800 GTX teljesítménye???
Várnarancs= Háborús DéliGyümölcs
-
MUŁĐER
addikt
az inkább a következő utáni
szerintem arra gyúrtak nagyon, addig meg kihúzzák valahogy az r520-al, építve az eddig elért hírnevükre.
Viszont unified shader-ben az ATi tapasztaltabb mint az nvidia.Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
ArGab
őstag
Amilyen régóta hallani infókat a chipről, én úgy gondoltam előbb (vagy kb. egyszerre) tudják kiadni az nV-vel. Így viszont elég szép előnyre tehet szert majd az nVidia, hiszen őszig sok idő van még. Ráadásul most tényleg ugyanazt eljátszhatják, mint az ATI tette az R300-al anno.
Ráadásul ha csak a Rudi által említett feature-ök kerülnek bele, akkor is csak felhozzák magukat az nV szintjére, míg ők már a következő generációt is tervezhetik. -
Loha
veterán
-
Loha
veterán
A váltás plusz költségét, az új technológiás chipsettek és videókártyák hordozzák, de ez tényleg elenyésző, másrész nem hiszem, hogy ki lehetne mutatni.
Egyébként ha vki most vesz komletten új gépet, és majd 3 év múlva újra kompletten cseréli, annak szerintem édes mind1, hogy AGP-s a lap van benne vagy nem, tesz bele, egy 6800 GT-t és úgyan olyan jó eljátszik vele, mintha PCI-ex-es lenne.
Ez az egész AGP vs. PCI-ex váltás csak azoknak téma, akik nem kompletten cserélgetik a gépüket, ők pedig szerintem kisebbségben vannak. -
rudi
nagyúr
válasz _cirmos_ #279 üzenetére
Általában a legrosszabb esettel szoktam számolni ha bizonytalan a helyzet. A 0,09-be eddig csak az AMD nem bukott bele a SOI technológia miatt, pedig harmadakkora chipekkel próbálkoztak mint amekkorát az ATI most készít. Tudtommal a TSMC gyártja az ATI 0,09-es chipeit, ők meg még nem gyártottak 0,09-es cuccot, áradásul olyanokat hallani, hogy nem sok chipet sikerül 32 üzemképes futószalaggal kihozni. Ezt némileg indokolja az R520 bemutatásának a csúszása is. Ősszel is csak pépörlancs lesz, talán a karácsonyi szezonig sikerül legyártani elegendő 32 futószalagos chipet. Ha meg 24 futószalagon versenyképes lenne a cucc és tudnának belőle eleget gyártani akkor már hidd el, kinn lenne. Nem éri meg nekik hónapokkal lemaradni az NV mögött.
-
rudi
nagyúr
Engem az érdekelne de nagyon, hogy akkor most hol is izzadja ki az NV ezeket a chipeket. Nem is értem, miért csak a Digit-Life-nak tűnt fel, hogy az állítólag TSMC-s chipenek Korea felirat van. Nekem az első shotokon azonnal feltűnt...
Az NV40 óta tényleg NV fan vagyok, mert jobb a technológiájuk. R300 idejében ATI fan voltam, mert akkor az volt a jobb. Általában technológia fan vagyok, tőlem akár a hóhér is tervezheti/gyárthatja a chipet. Az NV-ben az tetszik, hogy pikk-pakk besuvasztanak egy mini ALU-t oda ahova éppen kell; megjátszották már ezt az NV30->NV35 és most az NV45->G70-nél is.
Érezhető egyfajta oszd meg és uralkodj stratégia: amikor az NV van nyeregben akkor az ATI lazázik (NV40 és R420 esete), amiok meg az ATI van nyeregben, akkor az NV lustul (R300 és NV30).Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
_cirmos_
őstag
''még nem láttunk SM3.0-t, HDR-t, 32 bitet és egyszerre akarják ezeket, és ráadásul a 0,09-et is, vagyis abban a helyzetben vannak mint az Nvidia volt az NV30 (FX 5800) megjelenésekor''
azt azért halkan megjegyezném, hogy az nv30 versenyképtelen volt az r300-al szemben, jelenleg viszont pariban van a két gyártó (értsd: felsőkategóriában kicsit gyorsabb az ati, középen pedig a 6600gt a nyerő). SM3.0-t, HDR-t, 32 bitet meg szinte semmi nem használ (viszont könnyebb vele eladni a terméket). kicsit elaludt az ati, de hiba lenne ezt az fx-fiaskóhz hasonlítani... -
faster
nagyúr
Ehh, nem értesz te hozzá, NV fan vagy, látszik.
Majd nézd meg az R520-t, mekkora lesz, majd mindenki azt fogja mondani: Tyű!
Mer az ATI jobb és kész.
Egyébként a részrehajló vélemények közül az tetszett legjobban, amikor szóba jött, hogy a 7800GTX-et legalább lehet kapni egyből ellentétben a 6800-al anno. Erre mi a rutinos válasz? Hát biztos azért, mert nagy nehezen kiizzadt az Nv egy csomó chipet, de messze nem elég ám az! Szóval így kell feltűnés nélkül hátrányt kovácsolni bármiből.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
Milyen plusz költésggel ját a PCI-Expressre váltás?
Ugyanannyiba kerül az AGP-s alaplap és VGA is mint a PCI-Expresses. Hogy a jelentéktelen kelet-európai és egyéb gyönge piacok hogyan oldják meg a váltást, az nem nagyon érdekli a gyártókat. Ráadásul bőven van még AGP-s alternatíva 16 futószalagig, őst SM3, HDR, minden elérhető AGP-n. Szóval mindenki akkorra ütemezi a váltást amikorra akarja. Én csak annyit tudok mondani, hogy sültbolond az, aki ma új konfigot AGP-re vesz, és aki komponensekben vásárol az intézze úgy, hogy minél hamarébb átváltson, addig, amíg meg tud szabadulni AGP-s kártyájától, most még tengernyi alternatíva van 15.000 és 150.000 Ft között.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
No, itt a következő bulvármisztifikációsmarhaság!
IGEN az ATI megvette az ArtX-et 2000 elején Bővebben: link noés? 2002-ben jött ki a z R300 ATI pénzből, ATI erőforrásokkal, ATI zászló alatt ATI névvel nyomultak tovább; ha egyedül maradnak akkor lazán éhenpusztultak volna. Ez a világ rendje, hiszen az Athlon legbelül RISC architektúrása is a NextGen ötlete, és biztosan mondtak okosakat (pl. NV4x-et) az Nvidianal a 3Dfx-től felvásárolt agytrösztök. Egyik gyártó sem gondoz tehetségeket, képez utánpótlást, tanít egyetemen. Ha látnak ígéretes tehetséget azt megszerzik. Nem kell ezt túlmisztifikálni.
Egyébként az ATI-nak több fejlesztőcsapata is van. Az R300-at megálmodók (lehet hogy sok ex ArtX-es, de hát nem hótmindegy) az elejtett infók szerint 2002-bn a munka végeztével ráálltak az R5xx-re, hiszen éppen sz R300 idejében kezdődött az a tendencia, hogy az Nvidia őrületes fél-egy éves termékperiódusát meghosszabbítsák. Az ATI már akkor nagyon jól tudta, hogy első körben finomít a gyártástechnológián és emeli az órajelet - R350 - majd megnöveli a feldolgozóegységek számát - R4xx, és csak utána huzakodik elő valami teljesen újjal. Éppen ezért irányíthatták az elitet az R5xx-re.
DE! Itt jött a képbe a Microsoft, aki nem kis összeggel kereste meg az ATI-t, és leadta a rendelést a következő generációs konzol grafikus magjára. Ha jól emlékszem 2003 környékén már tudni lehetett hogy az ATI fejleszti az MS új konzolának grafikus chipjét, és az is biztos volt, hogy az előző verzió eladásai miatt (USA-ban 2001 végén jelent meg az eredeti X-Box) az új konzol csak 2005 környékén mutatkozik be. Mivel egy konzol életciklusa sokkal hosszabb mint egy PC-s grafikus hardveré, ezért 2002-2003 környékén a ATI csapatának már egy olyan hardveren kellett törnie a fejét, ami 2005 környékén jelenik meg és kibírja 3-4 évig. Ezt a cuccot egyszerűen nem lehet 2005-ben odaadni a sokkal rövidebb ciklusokhoz szokott PC-s világnak mert nagyon gyorsan kinövik.
Van itt még valami: az ATI nagyon nyomul a HDTV bizniszben, az utóbbi évben megduplázta ilyen irányú bevételeit és ez a tendencia tovább folytatódik majd, hiszen a HDTV csak most jön lendületbe. Könnyen lehet, hogy az ATI fokozatosan egyre kebesebbet feccel majd a PC-s hardverbe, hiszen ott a sokkal dinamikusabb HDTV piac és az MS konzolja.
Most éppen érdekes helyzetben van az ATI, mondhatni még nem de már nem szituban. Nincs SM3.0-s hardverük, de van egy olyan XBox360-as, amit majd erős egy év mulva a Longhornnal együtt akár be is vezethetnek. Nagy kérdés, hogy hogyan állnak SM3.0-val. Ráadásul van itt még valami, a 0,09-es gyártástechnológia! Az ATI ebbe is bele akar nyúlni, ráadásul úgy tűnik, rögtön a legnagyobb chipjével. Ebbe már egyszer az NV belebukott, bár akkor az IBM-re fogták, mindenesetre én maximálisan szkeptikus vagyok egy 2-300 millió tranzisztoros 0,09-es chippel kapcsolatban.
Még mégvalami:
A következő egy éves menetrendek és a technika alakulása:
NVIDIA: itt a működőképes és megvásárolható 7800 GTX 0,11-es csíkszélességen. Van egy veszett jó, fejlett technikás közepes cuccok a 6600GT, ami egyenesen adja magát a 0,09-re fejlesztéshez. Nagyjából olyan fölényben lehet az NV mint anno az R300-R350 idejében volt az ATI. Ugyanúgy van egy erős csúcsprocesszoruk mint anno az R300 volt és van egy elfogadható sebességű és olcsón gyártható közepes chipjük, amit átvihetnek kisebb csíkszélességre, mint az RV350 volt anno az ATI-nál.
ATI: még nem láttunk SM3.0-t, HDR-t, 32 bitet és egyszerre akarják ezeket, és ráadásul a 0,09-et is, vagyis abban a helyzetben vannak mint az Nvidia volt az NV30 (FX 5800) megjelenésekor.
Lehet, hogy ATI ellenesnek tűnök, de szerintem jogos a szkepticizmus a bizonytalanság felé, áradásul akkor, amiokr a konkurens már bemutatott valami nagyon jót és világosak a jövőre vonatkozó szándékai is.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Loha
veterán
Jó hát eddig sem hiányzott az SLI meg ezután sem fog.
A lényeg az egészben az, hogy AGP-vel semmi gond nem volt, azért lecserélni, mert 3 év múlva szűk keresztmetszetté válhat szerintem nem volt indokolt.
Most mindenki nulla sebességnövekedésért fizet, amikor PCI-ex-re vált, és mire profitálhatna belőle, addigra a teljes gépe lecserélődik.
A csak 75W tuti elhibázott lépés, szemkiszúrásra jó...
Ott figyel a lapomon az AGP pro, minden mai videókari mehetne benne, külön tápcsati nélkül, de soha senki nem használta ki... -
Loha
veterán
8. Az ATI az R300 (Radeon 9700) óta nem mutatott jelentősebb technológiai előrelépést, csak a csíkszélességet csökkentette és a feldolgozók számát növelte.
Én erről hallottam egy pletykát régebben, hogy az egész 9700-as architektúrát, az ATI egy kis cégtől vásárolta fel, nem saját fejlesztés.
Nem tudom mennyire igaz, de ez megmagyarázná azt, hogy miért érte felkészületlenül az nvidiát a 9700-as széria, mert gondolom ipari kémet mind a 2 félnél vannak, szóval ha hosszabb fejlesztés előzte volna meg, akkor az nvidia tudott volna róla, és nem ült volna a babérjain.
Meg az is fiygelemreméltó, hogy semmi igazi ujdonságot nam csinált az ATI a 9700-óta, csak azt toldozzák-foltozzák... -
Brae
őstag
Már várom a tesztet, de előtte had kérdezzem meg, a Geforce 7800 a Transparent AA-n kívül semmilyen új ficsőrrel nem gazdagodott az előző 6-os generációhoz képest?(átfutottam a review-okat, de sajna nem nagyon megy az inglis)
Tehát ez a 6800-->7800 váltás olyasmi, mint anno a Geforce3-->Geforce4ti váltás? -
rudi
nagyúr
válasz Jim Tonic #268 üzenetére
Részletekről most nem írok többet, nemsokára mi is teszteljük a 7800-ast, majd ott szó lesz midenről.
Jó a meglátásod a feketebetűs és a szürkebetűs résszel kapcsolatban is. Sokan figyelmen kívül hagyják, hogy az ATI még nem csinált semmilyen SM3.0-s hardvert sem az általam felvázolt jatszható HDR-t, sem 32 bit precíz hardvert. Ezek mindegyike külöm-külöm is kemény feladat és bármelyik meglehetett volna már az X800-ban is, de nem volt! Nem értem ohhan ez az ''bezzegmajdazatimegmutatja'' optimizmus egyeseknél és azt sem értem, miért kell hányavetileg átfutott tesztek alapján méltatlankodni hogy miért nem lett kétszer gyorsabb a 7800GTX a 6800Ultranal. Ha csak egy nagyon picit belegondolnának a kedves fórumozók abba a pár pontba, amit összeszedtem az előbb világossá válna, hogy mi az NV célja ezzel a kártyával és miért van hosszú ideje stratégiai előnyben az NV.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
nagyúr
Ez jól esett.
A transparent SAA-ról olvastam egy-két helyen, de csak halvány fogalmam van róla, mire jó. Nem írnál róla egy-két sort, Rudi?
Köszi!
Egyébként az ATI előbb-utóbb kénytelen lesz átvenni a fejesztéseket, SM3.0, stb. Merthogy eddig jól időzített a késleltetéssel, hiszen sok játék nem használja, de várhatóan ez megváltozik a közeljövőben. Az SM4.0, amiről beszéltek a fanatikusok, hogy az ATI egyből arra lép, egyenlőre távolinak tűnik.
Egyébként nem vagyok benne biztos, hogy már a két GPU/VPU gyártó csinálja a fesztivált, meg a hazug marketinget. Ahogy olvasgatok a neten, egyre több hírről válik tisztává, hogy fanatikusok és búlvárlapok butasága, terjesztése az egész. Jó példa rá, ami itt is folyik.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
rocket
nagyúr
Far cry, hl2 abban volt 20-30% nagyfelbontasban szurok mellett.
Igen van olyan, colin mcrae rally 2005, ott van 50% kulonbseg, ez aztan pont az a jatek ahol ez dicsosegnek szamit
Ezt nem ketli senki, hogy a leggyorsabb kartya jelenleg, csak azt ketlik sokan (koztuk en is), hogy azt kaptuk e amit igertek es varhato lett volna.
Ahogy irtam nem szabad egy kategoriaba venni a 6800 ultrat es a 7800gtx-et, egy generacio a kulonbseg, es a boltok polcairol nem tunnek el varazs csapasra a kartyak, megvenni nem muszaj oket de az arakat igy osszehasonlitani nem igazan jo otlet."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rudi
nagyúr
Akkor most rekapituláljunk kicsit:
1. megjelent és már boltokban is kapható a GeForce 7800GTX, itthoni nagyker bruttó ára 140,000 Ft körül mozog.
2. a legjobb, legrészletesebb, leghozzáértőbb írás ami született róla a Digit-Life elemzése Bővebben: link
3. az elemzés és a szakvélemény szerint a 7800GTX a 6800 Ultra továbbfejlesztése a SHADERINTENZÍV vonal erősítésével. Ez annyit jelent, hogy a raszterizáló/árnyékszámoló (ROP) egységek száma és a memsávszélesség nem nagyon nőt, de emelték a shader számolók számát és teljesítményét.
4. a G70 hozott egy olyan AA eljárást amihez foghatóan jó még nincs egyetlen gyártó palettáján sem, ez pedig a Transparent SAA.
5. a GF7800GTX célja nem az abnormálisan magas felbontás (hiszen a raszterizálásos részt alig fejlesztették), hanem a HDR és intenzív SM3.0 alkalmazása magas szűrőszint mellett!!! Ezt egyelőre csak nagyon kevés játék tudja vagy közelíti meg: FarCry, Splinter Cell Chaos Theory, Painkiller, DoomIII, Riddick.
6. az Nvidianak több mint egy éves tapasztalata van SM3.0 és blendelő HDR - mondjuk úgy: JÁTÉKBAN IS HASZNÁLHATÓ HDR, valamint végig 32 bites architektúra és DRIVER gyártásában.
7. Az ATI még NEM CSINÁLT SM3.0, játékban szanálható és végig 32 bites architektúrát és drivert sem.
8. Az ATI az R300 (Radeon 9700) óta nem mutatott jelentősebb technológiai előrelépést, csak a csíkszélességet csökkentette és a feldolgozók számát növelte.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Esmein
nagyúr
Az ár érték arány alapján a legjobb vga a gef2mx(3500pont/3000 ft) a gef3ti200(10000 pont/6000 ft) és a gef4ti4200(14000p/10000ft).
Nem sokat jelent az ár érték :/ Főleg nem kategóriák közti összehasonlításnál."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
LittleG
tag
''Volt 1-2 teszt amiben x800xl-hez mertek a 7800gtx-et es ar/ertek aranyban messze van a jotol meg igyis a 7800gtx''
Hát hja eleve egy lapon se szabadna említeni őket...
''Nezegesd a teszteket, sok helyen nagyobb felbontasoknal es szurok mellett 20-30% a kulonbseg only, arban meg majdnem a duplaja a 7800gtx, es most nem az expert csillagaszti sapphire kartya araibol indultam ki.''
Mihez képest 20-30% a különbség? Illetve milyen ''sok helyen''? Az nem járja, h kiszúrod azt az egy-két tesztet, ami esetleg processzorlimitált, vagy valóban gyenge. A tesztek tanúlsága szerint másfélszer gyorsabb az 6800ultránál, és már most közel egy árkategória. Sőt tovább megyek, ez a piacon kapható leggyorsabb kártya! -
rocket
nagyúr
Eleve egy lapon se szabadna emliteni oket, mert ugye 1 generacio kulonbseg van koztuk.
Ez a nagy hibaja a vga piacnak foleg es ezert van ez a sok felreertes, hogy az elozo generaciohoz kell hasonlitani a dolgokat, es mivel ezzel egyidoben ezek a kartyak nem kerulnek fele annyiba igy elegge vegyes kep alakul ki 1-1 dologrol akar pozitiv, akar negativ iranyba.
Nezegesd a teszteket, sok helyen nagyobb felbontasoknal es szurok mellett 20-30% a kulonbseg only, arban meg majdnem a duplaja a 7800gtx, es most nem az expert csillagaszti sapphire kartya araibol indultam ki.
Nem irtam bena kartyakat gyart, ezt csak elkepzelted.
Az ati parti irasodra nem regalok, mert tudom, hogy nyari szunet van"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Esmein
nagyúr
Minden flame hsz-t moderáltam, nem érdekel ki kezdte, senki nem folytatja. Nem óvoda.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Esmein
nagyúr
Pihenünk picit míg rendet rakok.
Flamelést mindenki abbahagyja, mert morci leszek"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Esmein
nagyúr
Nyugalom
-
LittleG
tag
válasz he7edik. #250 üzenetére
Na tessék. Hát ezért járatom a szám? Mondok jobbat: az nvidia olyan gpu-n dolgozik, ami a 7800 sebességének a tízszeresét hozza, és csak addig vár a megjelentetéssel, amíg az r520 piacra nem kerül. Szerintem várjuk ki az ati válaszát, és ne süllyedjünk egy bulvárlap szintjére, vagy a megfelelő topicba lehetne írni az ilyen hozzászólásokat.
-
he7edik.
addikt
válasz Jim Tonic #211 üzenetére
Ott a pont kedves Jim Tonic kollegánál:
''az NVidia fél az 520-tól, és rettenetes sebességgel meglovagolja a piacot, amíg a konkurencia indít.''
Szerintem kaliforniában már nagyából tudják hogy mivel jönnek ki a kanadaiak és (hogy hol tartanak), és addig akarják visszakeresni a 7xxx sorozatba invesztált moneyt amíg az ATI gyártási gondokkal küzd (ha küzd)
Télen még ''mindenki'' síránkozott hogy égen-földön nem lehet 6800Ultrát kapni(nem csak itthon), meg hogy milyen k.rva drága.
Most meg hipp-hopp itt az új csúcs NV vga meglepően emberi árban (pedig ez a NV leggyengébb pontja)
''Hogy van arcuk ilyen bétásan tervezett kártyát kiadni? ''
írta egy hozzászóló az első 7800 topicban és lehet hogy nem is mondott akkora hülyeséget, hol az a beigért 2x 6800Ultra sebesség? csak sehol
Lehet hogy kapkodniuk kellet ott lenn délen hogy ök legyenek az elsők???
Az idő majd eldönti, de ez is bőven benne van a pakliban.
{ Vagy csak nekem vannak összeesküvés elméleteim? Bár én teljesen normális vagyok megmondták a hangok is }Égő szöveg a flém vázon
-
<MZ/X>
őstag
Bocs hogy nem olvastam végig a hsz-ket de nincs naon időm.Tehát végülis kb.mennyibe fog kerülni ez a vga?köszi
Original's never fit - Socket 370
-
LittleG
tag
Az x800xl-t egy vicc a 7800Gtx-hez képest. Nem támogatja a Hdr-t, a Sm 3.0-t, és a sebességét sem lehet a 7800-hoz hasonlítani. Ilyen alapon vehetne helyette x800-at, vagy 6600Gt-t, mert milyen jó az ár/érték arányuk, vagy még jobb gef 4200-t. Engem nem zavar, hogy megrögzött Ati párti vagy, de az már nagyon zavar, hogy minden geforce-os topicban azt kell olvasnom, hogy az Nvidia milyen béna kártyákat is gyárt.
-
rudi
nagyúr
Marhaság! Legfeljebb a gyerök robogó helyett VGA-t kap, vagy a kocsi mellé csapják a jó érettségiért. Attól hogy nekünk átlagembereknek nem jön össze ennyi pénz még itthon is vannak páran akik megengedhetnek maguknak egy ilyen videokártyát.
-
rocket
nagyúr
válasz Vincentko #238 üzenetére
Vegyel masik x800xl-t kisker brutto 67000-ert, es akkor nem 40k lesz a kulonbseg
Volt 1-2 teszt amiben x800xl-hez mertek a 7800gtx-et es ar/ertek aranyban messze van a jotol meg igyis a 7800gtx"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
válasz Vincentko #234 üzenetére
''Én részemről meggondolom ezt a kártyát. Most állok éppen új gép összerakásánál. Meg kell jegyeznem ATI párti vagyok. X800 XL-t (Sapphire) akartam venni na most annak az ára nagyker nettó 67.100. A 7800 GTX-nek 107.000. A különbség 40 rugó, de a teljesítmény''
Akkor milyen 107000-rol meg 40k kulonbsegrol beszeltel?"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rudi
nagyúr
Két asszimetrikus AGP kialakítása több mint bajos lenne, mivel az AGP egy megmoddolt PCI durva ütemezési meg mindenféle elektronika kellene hozzá, ráadásul kitudja hogyan reagálna ennyi adatútra meg mindenre a busz.
Sokkal korrektebb munka volt az egész eldobása és egy robosztus point-to-point rendszer kialakítása mint a PCI-Express. Amit elhibáztak benne az a max 75W, de rövidesen jön a 150 wattos apdét.
A PCI-Express jövője az, hogy amint lehet, mindenki álljon át. Jó hogy az új konfigot egészben vásárlók (a piac többsége ilyen, ne otthoni keretekben gondolkozzunk) már ma megtehetik, a többiek pedig még vegetálhatnak egy darabig AGP-n, hiszen a 16 futószalagos VGA-k még elegendőek lesznek pár évig. Közben a fejlesztésre is kell gondolni, hiszen ha a PCI-Express nem terjed, akkor soha nem fogják kihasználni a lehetőségeit, mondván, hogy nem való semmire.
Egyre erőteljesebben nyomulnak a HDTV felbontások, ott már szükség lesz a videokódoló eljárások izmosítására. Tovább segíti ezt, hogy a Longhorn driverrendszerében már lesz egy általános videotömörítő modul, ami mondhatni alapfelszereltségben kernel szinten csinálja a tömörítést a PCI-Expresses VGA-n keresztül.Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
veterán
Én április elsején GeForce 7600-at írtam poénból, hogy 24pipe, 512 bites memók. Majdnem bejött...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
faster
nagyúr
Négy dolog indokolta az AGP-ről átállást (kihagytam a jövő ígéretét az indokok közül):
1. A PC komponensei között használt buszok száma egyre nagyobb volt, egyre több házi szabvánnyal, érett a helyzet egy új, egységes szabványra.
2. Az AGP nem adott le elég powert.
3. az SLI-hez is kellett az új buszszabvány
4. a PCI-e-t könnyebb implementálni az alaplapon (hányszor volt probléma abból, hogy bizonyos lapon bizonyos VGA chip nem működött 8x üzemmódban? Szvsz túl sokszor)
Hirtelen ennyi jut eszembe. Ennek a hátránya pedig az, hogy lapot és VGA kártyát együtt kell cserélni.
[Szerkesztve] -
rudi
nagyúr
WGF1.0? Az olyan valami lesz, amit még úgy-ahogy el lehet majd magyarázni, de hogy a WGF2.0-t hogyan emésztjük meg azt végkép nem tudom
A WGF1.0 mondhatni Dircet3D9+ lesz a Longhornban (szokták D3D9.L-nek is nevezni), a DirectX 3D-ért felelős része. Nem sokban tér el a korábbi D3D9-től (DX9), erre épül majd a DWM (Desktop Windows Manager)/Avalon. Nem lesz lagolás ablakrángatáskor meg ilyenek, de a felszín alatt okosabb erőforrásmenedzselés lesz mint a mai Windózokban és driverekben (virtualizálás, sokszálúság, GPU nagyobb önállósággal, PCI-Express úgy istenigazából stb.).
A WGF2.0 lesz az SM4.0, ami már teljesen a virtualizálás, párhuzamosság és korlátlanság világa lesz, valami olyan, amit az R6xx és a mellé tartozó NV architektúra fog tudni, az univerzális shaderes csodák. Persze ez majd valamikor 2006 végén 2007 elején kerül előtérbe, addig ki kell húzni a ''sz@ros'' G70-nel meg R520-szalResistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Vincentko
tag
Vegyük már észre, hogy nem lehet megállítani a fejlődést, és ez egyre csak gyorsul. Mennyi idő telt el a PCI-tól az AGP-ig, és mennyi az AGP-től a PCI-E-ig. Mi lesz a következő ISA PRO? És vajon mikor?
-
nagyúr
Milyen marketing?
Már kifejtettem a véleményem. Előbb-utóbb váltani kellett, ennyi. Nem mind1, mikor történik meg? A marketing az, hogy megveszed a a drága házat, mert az neked kell. Az marketing. De amikor fejlődésről beszélünk, az más.
Gyorsabb a PCI-E vagy sem? Az. Akkor miért baj, ha leváltja az AGP-t?
Hogy jönnek a PCCI-E-hez a VGA gyártók? Ez zöldség.
[Szerkesztve]Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Esmein
nagyúr
válasz Jim Tonic #219 üzenetére
Az van, hogy kell a bevétel a vga gyártóknak és ennek érdekében minden sz*rt lenyomnak a torkunkon. Nem indokolta semmi az azonnali átállást, még mindig nem indokolja semmi, viszont így több kártyát lehet eladni, ezért ezt nyomják. Neked meg átmosta az agyad a marketing. (tényleg, mivel játszol ?)
-
nagyúr
Még1 ember, aki széllel szemben pisál.
Az AGP hülyére feszítés már zsákutca volt, nem tudom, te is miért nem bírod megérteni a PCI-E lényegét, vagy azt, hogy ez alapból többet tud, mint az AGP, és még hatalmas tartalékai vannak. Ennyi.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Vincentko
tag
Én részemről meggondolom ezt a kártyát. Most állok éppen új gép összerakásánál. Meg kell jegyeznem ATI párti vagyok. X800 XL-t (Sapphire) akartam venni na most annak az ára nagyker nettó 67.100. A 7800 GTX-nek 107.000. A különbség 40 rugó, de a teljesítmény
-
Loha
veterán
PCI-Express nélkül nincs SLI
AGP speckója is lehetővé tett 2 csatit.
használható videotömörítési segédlet
Ez nagyon frankó dolog, csak vhogy senki sem sieti el a dolgot...
nincs 75 wattnál jelentősen többet zabáló VGA
Ha elterjedt volna az AGP pro csati, akkor nem kellene kiegészítő tápcsati sem.
(asszem kb.120W)
SZVSZ jelenleg semmi értelme a PCI Expressnek...
Azért mert a jövőben ilyen, meg olyan előnye lesz azért kár ennyire erőltetni...
Az egész PCIex az lett volna az értelme, hogy leváltsa a PCI buszt, de mivel abban nincs nagy pénz, azzal nem nagyon foglalkoznak, inkább kitalálták, hogy akkor nyomassuk a VGA-knál... Alegtöbb ember úgy is beveszi, hogy attól gyorsabb lesz a VGA-ja...
[Szerkesztve] -
nagyúr
Bővebben: link
Kijött már vele a GB, csak a szállítás kérdéses. Mindenesetre azt hittem, kell még pár hónasp, erre bumm.
Most vagy lemaradt az ATI, vagy az NVidia fél az 520-tól, és rettenetes sebességgel meglovagolja a piacot, amíg a konkurencia indít.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Vincentko
tag
Hát nagyon úgy néz ki, hogy nemhiába hívják az Expert-et úgy ahogy. Csak náluk találtam 7800 GTX-et. Se HRP, se Case, se semmi....
-
faster
nagyúr
-
Vincentko
tag
Még nem néztem a többi nagykert. Elsőre nekik látogattam el a honlapjukra... Ja és persze ehhez az árhoz még hozzá kell számolni kb 10-14%-ot... Az árrés... Jó persze drága de szerintem többet ér... Nem ez így hülyén hangzik... Én többre számítottam árban egy ilyen kártyáért...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest