- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HTPC (házimozi PC) topik
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Philips LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fade_Away
őstag
Az általad említett példával semmi baj sincs, sok-sok alkalmázásban tökéletesen hozza az 5000+ az elvárt teljesítményt. (Sőt akár 5800+is lehetne)
sokkal több baj lesz avval ha így jönnek ki a #22ben leírt dolgok.
szerk:''Ha nemvagyok indsiszkrét btw te vmi nagy AMD gyülőlő vagy?''
[Szerkesztve] -
Fade_Away
őstag
hogy az eredeti hírhez is hozzászóljak mivel A64nél eddig se a memoriasebesség fogta vissza így a DDR667 nemsokat fog dobni rajta...
-
Club
őstag
Én csak ezúton szeretnék gratulálni az AMD-nek, hogy lassacskán sikerült az a pár embert is akik eddig ''rajongtak'' érte evvel hülye számozással, meg össze-vissza takitikával elidegeníteniük maguktól.
''Athlon 64 X2 >=5000+ Windsor? 2,6 GHz? ''
Mi a buta számozás ha nem ez?
5000+ 2600Mhz-n mi?
Nemsokára majd kidobják a 10000+-ot, ami meg megy majd 3500Mhz-n mi?
Ez egy katasztrófa..
[Szerkesztve] -
LordX
veterán
Még jó, hogy az Intel olcsóbban adja a DC procit, az X2 kisujjból elveri a PD-ket..
Egyékbént abszolút áttekinthető, mi lesz a socketekkel:
- 754 ''beszolul'' a DDR1-es noteszekbe, DDR2-höz lesz az S1
- a 939 még jó ideig támogatva marad, az M2 meg a DDR2-es desktopoké lesz.
- Szerveroldalon a 940-et felváltja a nemtommianeve. (illetve az egyprocis Opteronok átmennek a 939-be)
Még mindig nem azt csinálja, mint az Intel, hogy jó, kijött a 775, az előzőhöz mostanól már nem gyártunk.. -
karib
addikt
A sok földrajzi kódnevet elnézve felvetődik a kérdés, az AMD-nek mikor lesz pofája kihozni a Santa Clara chipet
(Az Intel központja Santa Clarában van...) -
Kraptor
őstag
NA ez jókorjött. Most akartam AMDre váltani, de hirtelen gondokodóba estem.
-
Lamer vagyok, lamer vagyok, de mi az FX széria különlegessége, hogy preztízstermék? miben jobb az A64-nél?
-
ftc
nagyúr
Nem értem mi baja az embereknek a foglalat válltással...
Szükséges mivel AMD úgy döntött hogy integrállja a mem vezérlöt ezért DDR-DDR2-DD3
jo hogy más foglalat lesz.Ha hagyták volna a Via,NVidia,Ati stb-ek a mem vezérlő gyártást akkor nem lenne szüksége új foglalatra.Gondoljatok bele a következöbe bele akarják építeni PCI-E t is szal -
Esmein
nagyúr
Én már fél éve ezt pofázom h hülyeséget csinál az amd sorozatosan, az intel akkor még hülyeséget csinált. most átvették az amd taktikáját, jól csinálják amit csinálnak. a ddr2 is hódít, mert egyre olcsóbb és nagyobb modulok érhetőek el belőle. Drágulnak az amd procik, egyre több fan lesz. figyeld csak meg.
s754 és s478 rulz. -
CYBERIA
őstag
Azért még nem kell temetni a S939-et sem!
-
kowk
tag
orajel csokkentes volt, lasd lejjebb. mig az amd tolja felfele a singlecore procijuk arait (X2 megvehetetlen az atlagember szamara), addig intel lecsusztatja a dualcore technologiat a mainstream piacra. ha belegondolsz, ez hatalmas huzas.. egy 3500+os amd araert kapsz egy dualcore procit. egyreszt a parasztvakitas nagyon kemeny benne, masreszt akinek tenyleg szuksege van a DC-re, de nincs ra penze...
amugy ilyenkor hol vannak azok a habzo szaju amd fanok, akik fikaztak az intelt a 775 miatt? szntem sirnak a sarokba, hogy a nagynehezen osszesporolt 939es procijukat passzolhatjak elddr2 fikazasnak is igenhirtelen lett vege amd-s korokben
-
Gergello
addikt
Ez már beteges, ennyire belekavarni a foglalatok , magok közé. ááá
-
Esmein
nagyúr
(...nagy a csönd az intelék felé. régóta nem volt órajel emelés, én arra leszek kíváncsi ők mit alkotnak jövőre...)
-
Pipó
őstag
Érdekes az új számozás. Sempron 3400+ S754 2GHz, 256kB
A64 3400+ S754 2,4GHz, 512 kB.
Mindkettő 3400+ PR és nem egy kategória. Itt aztán lehet majd félrevezetni a usereket. -
HERR Z
veterán
azért vannak még jó hírek....
S754-es sempron 2200MHz 256kb L2
2600MHz 1MB L2 mobil proci-ez eléggé odavág
2400MHz 25W turionEz a best
Amúgy a 2ghz 256kb l2-es sempron 3300+ nem 3400+ ahogy a hírbe is van, és mmár lehet is itthon kapni --64bit nélkül de sse3-mal -
L3zl13
nagyúr
Azok viszont chipset/alaplap hibák voltak, nem a tokozás miatt volt egyértelműen.
Most ebből az integrált memóriavezérlőből ennyi kár származik, hogy ha a memória változik akkor a socketnek is kell... (Nem kell, de úgysem működhetne a korábbi lapokban, másfajta memóriával.)
Attól tartok a DDR2 sem lesz túl hosszú életű. -> M2 sem.
Jó lenne valami olyan memória, ami megint hosszú évekig skálázódhatna majd felfelé, úgy, hogy lefelé kompatibilis maradjon...
[Szerkesztve] -
kdz
tag
azt mondják azért csinálják most ezt, hogy megint egy ideig ne kelljen változtatni...haha
no meg aztán azok a régi foglalatok sem voltak mindíg jól működőek...amiben elment nekem az 1800xp-m abban a 2800xp-as simán fagyott, pedíg váltig állította a leírás, hogy 3000xp-ig vígan visz mindent
[Szerkesztve] -
nofene
aktív tag
Én meg most akartam fejleszteni, de lassan nem érzem minek... Annyi újdonság van és nem lehet velük lépést tartani. Jó ezek még 2006-ra vonatkoznak dehát akkoris merjek én most 939-be belevágni? Anno vazze vettem egy SocketA-s 750-es Duron és abban a lapban ment még a 1800+ XP-m is. Mi lett véled kedves AMD?
-
ftc
nagyúr
Hm uj foglalatok és DDR2 na ebböl ki fogok maradni...
Akkor veszek majd legközelebb ha benne lesz már a komplett északi híd a CPUban
-
Loretto
veterán
Pedig ugy volt hogy nem is lesz amd+ddr2 házasság hanem a ddr3 lesz csak.
-
kdz
tag
tudja valaki, hogy az új 939-es foglalat meg fog-e egyezni a régivel?
...csak mert voltak olyan híresztelések, hogy már azok sem lesznek kompatibilisek...az lenne csak igazán a nagy káosz -
Comm
senior tag
Bazz ennyi foglalata még talán az intel-nek sincs
-
_cirmos_
őstag
na ez megint jól összekavart mindent. magok, foglalatok tömege ismét.
-
Scream007
őstag
amd-sek örüljetek végre lesz 3 gigás procitok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Google Pixel topik
- Path of Exile (ARPG)
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest